Servei de préstec


1. El servei de préstec serà gratuït i obert a tots els ciutadans.

2. Tots els materials que integren el fons de la Biblioteca podran ser objecte de préstec a excepció de les obres de consulta general o d’ús freqüent, els documents exhaurits o difícilment reemplaçables o que tinguin caràcter d’únics, les obres del fons de reserva, els diaris i els últims números de les revistes.
Carnet de biblioteca
3. És imprescindible presentar el carnet de la biblioteca per a realitzar el préstec. El carnet és personal i intransferible. Si no tens el carnet de biblioteques el pots sol•licitar al taulell d’informació.

4. El carnet es sol•licitarà personalment a la Biblioteca previ requisit de butlleta d’inscripció. Cal mostrar el carnet d’identitat o passaport a l’hora de fer la sol•licitud. El carnet és gratuït i no té caducitat i pot ser utilitzat en qualsevol biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

5. Els usuaris menors de 14 anys necessiten una autorització paterna per a l’ús autònom del servei de préstec i l’expedició del carnet.

6. L’usuari comunicarà qualsevol canvi en les dades facilitades.

7. Si facilites la teva adreça de correu electrònic, rebràs de forma automàtica avisos de propers venciments de terminis de préstec, terminis vençuts i avisos d’arribada de documents reservats.

8. Els duplicats del carnet de préstec, tret que se’n justifiqui documentalment la sostracció, estaran subjectes a pagament de preus públics vigents.

Préstec

9. Amb el carnet de biblioteques podràs disposar durant 30 dies de:


15 llibres *
  5 revistes
  5 Cd/ CDR
  5 DVD
*Guies de viatge, llibres d'oposicions i novetats, màxim 2 exemplars de cada per carnet.
Podreu disposar de la bústia de retorn per retornar els documents prestats en qualsevol dia i moment.

Préstec especial per a grups/entitats (centres educatius, associacions, etc.).

Renovacions i reserves

10. Cada usuari podrà fer un màxim de 4 reserves de documents. A l’usuari o usuària se li comunicarà l’arribada del document i disposarà de fins a 7 dies per passar a recollir el document, termini a partir del qual s’anul•larà la reserva i es procedirà a satisfer la sol•licitud següent.

11. Es podrà demanar fins a 2 renovacions o pròrrogues per el mateix termini que el préstec sempre que no hi hagi cap reserva feta per un altre usuari. La pròrroga es podrà efectuar personalment, per telèfon o correu electrònic.

Servei de préstec interbibliotecari

Pots fer ús del Servei de Préstec Interbibliotecari: el que no tenim es demana, TAMBÉ GRATUÏTAMENT, a altres Biblioteques. Per a més informació, demana la Normativa del Servei de Préstec Interbibliotecari.

Devolució de documents

12. El servei de préstec acabarà 10 minuts abans del tancament de la Biblioteca

13. Quan la Biblioteca estigui tancada, els usuaris podran retornar els documents prestats a la bústia de devolucions de la Biblioteca.

14. El titular del carnet de préstec serà l’únic responsable dels documents retirats en préstec i, per tant vetllarà per la seva integritat i bona conservació i advertirà al personal de la Biblioteca de qualsevol desperfecte que hi observi.

15. La biblioteca pot no acceptar la devolució d’un material deteriorat, o bé un disc ratllat, o amb la caixa malmesa. Els usuaris han d’advertir al personal de la biblioteca de qualsevol desperfecte que hagin observat

16. L’usuari que retorni un document malmès o no el retorni, estarà obligat a restituir-lo per un exemplar de la mateixa edició i característiques de publicació.

Retard en les devolucions

17. En acabar el termini de préstec, la Biblioteca requerirà que retorni el document corresponent a l’usuari que tingui pendent la devolució. Mentre desatengui el requeriment no podrà fer ús d’aquest servei.

18. Per tal de garantir el correcte funcionament del servei i l’accés de tots els usuaris i usuàries als documents que necessiten es prega tenir especial cura en les dates de devolució dels documents prestats.

En el cas de demores en la data de devolució del document, el sistema informàtic aplicarà automàticament una penalització d’1 punt per document i dia de retard a partir de la data de venciment del préstec.

Per cada 90 punts de penalització acumulats s’aplicarà una exclusió temporal del servei de préstec a totes les biblioteques públiques de 15 dies. La data d’exclusió del servei de préstec començarà a comptar a partir de la data en què s’han retornat els documents.

19. La Biblioteca es reserva el dret de restringir temporalment o definitivament el servei de préstec a aquells usuaris que incompleixin la normativa.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face