Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats Infantils Hivern 2018/19

I3_par_tania_val_de_lumbre

Recull de les principals novetats infantils que ens arriben aquest hivern 2018/19

Índex

(↑) - Biografia

El llapis màgic de Joan Brossa - Judith Barnés. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : Un dia d'hivern d'ara fa quasi bé cent anys va obrir els ulls un nen ben especial: Joan Brossa. Un conte sobre l'artista català i la seva vida, per als més petits de la família, il·lustrat per Roser Calafell. A més, inclou unes pàgines d'activitats per treballar a casa!
Gutenberg. Un inventor impresionante - Álvaro marcos. Barcelona : Vegueta Ediciones, 2017 .
Resum : Hubo un tiempo en que los libros no existíamos, o no tal y como nos conocéis. Durante siglos, los pocos que había eran ejemplares únicos, o bien tardaban años en copiarse a mano. Fue así hasta que se inventó una ingeniosa máquina para reproducir textos de manera mucho más rápida y sencilla. Esta es la historia de esa máquina asombrosa, la imprenta, y la de su inventor, Johannes Gutenberg...
Comentari : El relato no solo explica el contexto en el que vivió el inventor o el funcionamiento de la imprenta de tipos móviles, sino que traza un recorrido por los distintos soportes en los que se plasmó la lengua escrita y explica la importancia de los libros y las publicaciones, que permitieron a la humanidad entrar en lo que hoy conocemos como la Edad moderna. Tanto el registro de la narración como el estilo de las imágenes, así como la proporción entre ambos lenguajes, está adecuada a escolares con una franja de edad entre 8 y 11 años.
Les idees de l'Ada. La història d'Ada Lovelace, la primera programadora informàtica del món - Fiona Robinson. Barcelona : Juventud, 2017 .
Resum : En aquesta impressionant biografia il·lustrada, Fiona Robinson capta la ment creativa i el geni matemàtic d’una figura poc coneguda i no obstant això significativa en la història de la informàtica: Ada Lovelace. "Ada era filla del controvertit poeta Lord Byron i la matemàtica Anne Milbanke. La seva imaginació i la seva facilitat per a les matemàtiques van cridar l’atenció de l’inventor Charles Babbage, que estava treballant en els plànols per un ordinador extraordinari. Només li faltava trobar algú per programar-lo... ».
Comentari : Les il·lustracions han estat creades amb aquarel·les japoneses sobre paper Arches, retallades, unides i enganxades en diferents profunditats per després fotografiar les imatges. La delicadesa amb què han estat creades ajuda que aquest llibre sigui un retrat convincent d’una dona que va veure el potencial dels números per crear art.

(↑) - Ciències socials

Bastoners! - Susana Peix. Vilanova ila Geltrú : El Cep i la Nansa, 2018 .
Resum : El Max i la Júlia passen la Festa Major del poble a la masia dels avis. Els encanta jugar per tota la casa i sentir els contes i les històries de l’avi, com la que un dia els va explicar que ell i l’àvia de joves havien fet de bastoners. Un matí, fent el tafaner, troben un bagul antic a les golfes i... Una aventura per conèixer el món dels bastoners, pintar-los i descobrir-ne un munt de coses interessants.
Comentari : Localitzat a la Secció de Tradició i folklore ( I 39 ) dins Ciències Socials.
Bestiari popular català - Xavier Piñas. Barcelona : Base, 2018 .
Resum : El drac, la mulassa, l'àliga i el basilisc... Tots són bèsties, i són tantes, que no cabrien en un sol llibre. Però aquest vol ser una bona mostra dels animals, mitològics i reals, que desfilen per les festes majors de tot Catalunya. Sorgits de rituals pagans o de la tradició cristiana, tots fan els seu paper en el gran teatre festiu que omple de festa, foc i alegria els carrers i les places de les nostres viles i ciutats.
Comentari : Localitzat a la Secció de Tradició i folklore dins Ciències Socials.

(↑) - Història

Revolució industrial i modernitat . Història de Catalunya. ( Volum 3) - Jaume Sobrequés i Callicó. Barcelona : Base, 2017 .
Resum : Aquest tercer i darrer volum de la Història de Catalunya de Jaume Sobrequés, il·lustrada per Scaramuix, reprèn el fil de les vicissituds del nostre país després del Corpus de Sang al segle XVII, on finalitzava el llibre anterior, “L'expansió mediterrània”. Ara reviurem el fatídic 11 de setembre de 1714, la decadència del Principat, la Renaixença i l'inici del catalanisme, i el convuls segle XX, amb la Guerra Civil, el franquisme i la transició a la democràcia, fins a arribar a la Catalunya il·lusionada dels nostres dies, que aspira, com ja havia estat en el passat, a ser plenament sobirana.
Comentari : Aprèn de manera divertida amb l'avi Jaume i el Jan els diferents episodis de la història de Catalunya. Tot jugant i observant les magnífiques il·lustracions de Scaramuix que acompanyen cada capítol descobreix les diverses civilitzacions que han poblat les nostres terres i visita Catalunya en diferents segles del nostre passat llunyà.

(↑) - Ciències aplicades

Dinàmiks - Dani Jiménez. Barcelona : Estrella Polar, 2018 .
Resum : T’agrada fer experiments? Tens un munt de preguntes sense resposta? Vols descobrir el món que t’envolta amb els ulls de la ciència? Amb el llibre "Dinàmiks" descobriràs que la ciència és apassionant i molt útil per entendre el teu dia a dia. Acompanya el Dani Jiménez i el seu ajudant, el Sr. Esquelet, per trobar resposta a les preguntes més curioses, resoldre els reptes més sorprenents i passar a l’acció amb els experiments més increïbles!
Comentari : Localitzat a la Secció de Ciència Infantil.
Inventos en 30 segundos. 30 ingeniosas ideas para pequeños inventores en medio minuto - Mike Goldsmith. Barcelona : Blume, 2015 .
Resum : Aprende cómo las innovaciones clave han cambiado el mundo en el que vivimos, lee 30 fascinantes temas sobre los inventos, explora muchas cosas, desde el sistema del inodoro al reactor nuclear, entiende qué son los satélites, los analgésicos, los trenes de vapor e internet y descubre los inventos que han ayudado a cambiar el mundo. Con resúmenes en 3 segundos, hechos sorprendentes y misiones de 3 minutos, para construir brújulas, producir electricidad, medir las microondas... Una original guía de los inventos más importantes del mundo,para mentes innovadoras y sagaces.

(↑) - Tecnologia

Cómo hacer trabajos increíbles con Internet y otros recursos - Ana Alonso. Madrid : Anaya, 2015 .
Resum : Hacer un trabajo de clase no consiste en copiar información de un libro o de Internet, sino en seleccionar, estructurar y redactar información sobre un tema para luego transmitirla oralmente o por escrito. Con un diseño atractivo y una estructura muy cuidada, este libro está pensado como un manual práctico para ayudar a los jóvenes estudiantes a realizar trabajos de clase espectaculares, al tiempo que aprenden técnicas de estudio y recursos imprescindibles para lograr el éxito en su vida académica.
Comentari : Internet. Recursos electrònics en xarxa. Llibres per a infants.
Yo también puedo programar - Sean McManus . Barcelona : Destino, 2016 .
Resum : Si quieres aprender a programar pero no sabes por dónde empezar,este es tu libro! Desde escribir sencillas instrucciones de codificación usando el programa Scratch hasta adquirir los conocimientos para crear tu propio juego de ordenador o incluso de diseñar tu propia página web, en este libro encontrarás todas las respuestas a tus preguntas. Sigue cada uno de los diez pasos, practícalos sin miedo y, en un abrir y cerrar de ojos, te convertirás en un mago de la programación.

(↑) - Esports

El libro del buen explorador. Manual de supervivencia _ Joel Levy. Barcelona : Planeta DeAgostini, 2013 .
Resum : Vivimos en un mundo fascinante que espera ser descubierto. ¿Estás preparado para explorarlo? ¿Sabes cómo sobrevivir al calor más abrasador y al frío más intenso? ¿Cómo encontrar comida y agua en medio de la naturaleza? ¿Cómo evitar enfermedades mortales y enfrentarte a animales devoradores de hombres? Además de un sinfín de trucos y consejos, podrás aprender del ejemplo de los más grandes exploradores del pasado (y de los errores de los más ineptos). Para aprender a … guiarte por las estrellas, hacer fuego, luchar contra un oso, escapar de arenas movedizas,encontrar agua en el desierto,construir un iglú,domar a un camello o escalar un volcán.
Comentari : Supervivència- Tècnica- Llibres per a infants

(↑) - Ciències naturals

Benvinguts a cervellòpolis. Així és com funciona el cervell - Matteo Farinella . Barcelona : Estrella Polar, 2018 .
Resum : Què és el sistema nerviós? Com funcionen els sentits? I la memòria? Explora el barris de Cervellòpolis amb la Ramona, una jove neurona que ha de decidir a què es dedicarà quan sigui gran. Durant el viatge del tàlem al còrtex passant pel cerebel, l’amígdala i l’hipocamp, descobriràs quina funció té cada àrea del cervell: hi ha unes neurones que s’ocupen dels moviments, unes altres de les emocions, d’altres dels records... A quin equip decidirà unir-se la Ramona?
Comentari : Localitzat a la secció de Cos humà.
Dinosàurium - Lily Murray & Chris Wormell . Sant Cugat del Vallès : Símbol, 2017 .
Resum : Aquest museu és obert sempre. Hi trobaràs una extraordinària col·lecció de bèsties del Mesozoic, des del petit Troodon fins a l'enorme Braquiosaure. Com van evolucionar? Per què uns tenien escates? Com es van extingir? Aquí trobaràs la resposta a totes aquestes preguntes i a moltes més. Entra-hi per explorar el món dels dinosaures en la seva màxima esplendor. Una aventura apassionant que transportarà els lectors milions d'anys enrere per descobrir les criatures més extraordinàries que mai no han existit.
Comentari : Dinosaures- Guies. Paleontogia.
El dia de la natura. Descobreix un món sorprenent a la porta de casa teva - Kay Maguire. Barcelona : Bruíxola, 2016 .
Resum : La natura és pertot arreu: just davant de casa teva, als meravellosos i salvatges boscos, als masos i també als camps i els horts del voltant. I cada dia el món on vius canvia amb les estacions que se succeeixen, des de la primavera fins a l´hivern. Aquest llibre t´ajudarà a explotar i entendre la màgia de la natura, et transportarà a vuit indrets diferents al llarg de l´any i t´explicarà com canvien la flora i la fauna amb el pas de les estacions. Així que agafa un barret, calça´t unes sabates ben còmodes i surt a descobrir el que la natura t´ofereix, faci el temps que faci!
Rèptils aquàtics de la prehistòria - Giuseppe Brillante . Barcelona : Vicens Vives, 2017 .
Resum : A l'època en què els dinosaures es movien lliurement per terra ferma, els rèptils s'havien fet senyors del mar. Eren criatures gigantesques, com el pliosaure, i de formes capricioses i inversemblants, com els tanystropheus, amb el seu coll infinit, o l'henodus , protegit per una closca estrambòtica que li servia d'escut. Gràcies a les amenes fitxes i a les il·lustracions fabuloses d'aquest lllibre, podràs submergir-te en el món extraordinari dels rèptls aquàtics.
Comentari : Rèptils extints. Paleontologia - Llibres per a infants

(↑) - Art

Art amb pastís - Thé Tjong-khing. Barcelona : Mediterrània, 2018 .
Resum : Algú ha pispat la pintura de la senyora Gos. Per això els animals comencen a investigar. De seguida descobriran les obres d'art més importants de la història. Atraparan el lladre? Per què la mare Conill s'ha enfadat amb la senyora Porc? I per què el senyor Porc persegueix la mare Conill? I tu, aconseguiràs trobar en aquest llibre les obres de Van Gogh, Mondrian, Picasso, Dalí i molts altres genis de la pintura? Un gran àlbum que combina humor i art, il·lustrat pel prestigiós Thé Tjong-Khing, un dels il·lustradors més coneguts i estimats a Holanda.
Creativitat per als més petits. Taques i altres coses per estimular la teva creativitat - Rocio Bonilla. Barcelona : Edebé, 2018 .
Resum : Rocío Bonilla proposa, a través de l’observació i de l’estimulació de la imaginació, crear dibuixos a partir d’elements molt senzills i els acaba convertint en un dibuix en el qual es reconeix un animal, una planta o un arbre. A partir de taques de colors i formes diferents, amb textures o estampats, amb ceres, llapis o aquarel·les, podrem pintar coses com un elefant rosa, un pingüí verd… o fins i tot un extraterrreste amb ratlles! Acompanya en Leo i la Maggie, dos grans amics que t'explicaran els seus trucs per ser creatius i alimentar la teva imaginació.
Comentari : Pintura - Llibres per a infants.
Romànic - Rafel Sospedra. Barcelona : Rafael Dalmau, 2017 .
Resum : Quadern dedicat al Romànic: arquitectura civil i religiosa, escultura, pintura, arts decoratives, els llibres, la música culta i popular... Informació recollida per Rafel Sospedra, historiador i investigador del Grup de recerca DIDPATRI, de la Universitat de Barcelona, especialitzat en didàctica de la història i del patrimoni. Il·lustracions a càrrec de Francesc Riart, il·lustrador especialitzat en reconstrucció històrica.
Comentari : Altres títols de la col·lecció:"Neardentals"; "Miquelets"; "Almogàvers"; "Romans" i "Castells".

(↑) - Matemàtiques

La increíble aventura de las matemáticas - Sean Connolly . Barcelona : Montena, 2014 .
Resum : ¿Cuántos meses tardaría un vampiro en acabar con un pueblo de 500.000 habitantes? ¿Cuánto duraría un barril de agua fresca antes de que cinco náufragos enloquecieran de sed? Una original aventura llena de problemas divertidos y desafiantes. Atención, chic@s: Lo más probable es que vuestros padres no hayan resuelto un problema matemático desde que estaban en la escuela. Les da miedo que les pidáis ayuda. Eso es bueno. Se sienten orgullosos cuando os ven resolver problemas solos. No lo arruinéis contándoles que, en realidad, ¡os estáis divirtiendo!
Comentari : Matemàtica recreativa pera infants. Localitzat a la Secció de Matemàtiques.
Altra informació: https://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/record=b1858877~S116*cat#.XBKZ7lVKiUk

(↑) - Música

Mozart - Natacha Godeau. Valls : Cossetània, 2018 .
Resum : Mozart era un gran músic. Descobreix la seva història a través de la música! Aquest àlbum il·lustrat de pàgines cartoné i a tot color explica la història d'un dels grans genis musicals de tots els temps, Mozart, als nens i nenes.
Comentari : El llibre inclou un tast de més de 20 segons de cinc de les melodies clàssiques de Mozart : Bastià i Bastiana, Marxa Turca, Petita serenata nocturna, Simfonia núm. 40 i La flauta màgica. Forma part de la col·lecció "Primeres notes musicals". En aquest cas, però, la part musical no està disponible en el llibre de la Biblioteca.

(↑) - Infantils imaginació

Martí, Meritxell . Groc. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Sabies que els colors poden explicar històries? Segueix les imatges encadenades i descobriràs una paleta de colors, sensacions i emocions.
Martí, Meritxell . Verd. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Sabies que els colors poden explicar històries? Segueix les imatges encadenades i descobriràs una paleta de colors, sensacions i emocions.
Martí, Meritxell . Vermell. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Sabies que els colors poden explicar històries? Segueix les imatges encadenades i descobriràs una paleta de colors, sensacions i emocions.
Arrayás, Albert D. . L'enigma de Vilagallina. Barcelona : Babulinka books, 2017 .
Resum : S'acosta el concurs "La ploma daurada" per triar la gallina de l'any i a Vilagallina tothom ho espera, però de sobte les gallines comencen a desaparèixer. Tot apunta cap a un culpable, però, serà ell? Hem d'estar la cas i seguir bé les pistes perquè les coses de vegades no són el que semblen...
Altra informació: El trobareu a la secció PETITS LECTORS
Asensio, Albert . L'hivern ja és aquí!. Barcelona : Joventut, 2017 .
Resum : Acompanya l’esquirol Nin i descobreix com canvien el bosc i els seus habitants amb el pas de les estacions. Ets capaç de trobar totes les diferències amb les altres estacions? Una col·lecció de quatre llibres de cartró dirigida a nens a partir de dos anys per què juguin i descobreixin els canvis que comporta cada estació tot observant els detalls de les il·lustracions.
Bassa, Ramon . A nedar. Barcelona : Salvatella, 2016 .
Resum : La col·lecció de contes de lectura progressiva "De mica en mica" consta de vint-i llibres. Publicats del nombre 0 al nombre 14. Aquests contes és consolidar psicològicament la sensació que ja es "pot llegir", quan el nen domina algunes grafies.  En cada un dels llibres:  Es parteix de la freqüència dels sons per treballar les diferents posicions dels fonemes consonàntics.  S'utilitza el vocabulari bàsic dels nens, per afavorir la comprensió de les lectures.  Hi ha una història argumental que dóna una unitat global al contingut del text.     Les il·lustracions reforcen les històries, el vocabulari i les maneres de dir, i faciliten la comprensió entre el que el nen veu i el que llegeix. 
Altra informació: El trobareu a la secció PETITS LECTORS
Bassa, Ramon . Els cinc mixets. Barcelona : Salvatella, 2017 .
Resum : La col·lecció de contes de lectura progressiva "De mica en mica" consta de vint-i llibres. Publicats del nombre 0 al nombre 14. Aquests contes és consolidar psicològicament la sensació que ja es "pot llegir", quan el nen domina algunes grafies.  En cada un dels llibres:  Es parteix de la freqüència dels sons per treballar les diferents posicions dels fonemes consonàntics.  S'utilitza el vocabulari bàsic dels nens, per afavorir la comprensió de les lectures.  Hi ha una història argumental que dóna una unitat global al contingut del text.     Les il·lustracions reforcen les històries, el vocabulari i les maneres de dir, i faciliten la comprensió entre el que el nen veu i el que llegeix. 
Altra informació: El trobareu a la secció PETITS LECTORS
Bassa, Ramon . Jocs i gelats. Barcelona : Salvatella, 2017 .
Resum : La col·lecció de contes de lectura progressiva "De mica en mica" consta de vint-i llibres. Publicats del nombre 0 al nombre 14. Aquests contes és consolidar psicològicament la sensació que ja es "pot llegir", quan el nen domina algunes grafies.  En cada un dels llibres:  Es parteix de la freqüència dels sons per treballar les diferents posicions dels fonemes consonàntics.  S'utilitza el vocabulari bàsic dels nens, per afavorir la comprensió de les lectures.  Hi ha una història argumental que dóna una unitat global al contingut del text.     Les il·lustracions reforcen les històries, el vocabulari i les maneres de dir, i faciliten la comprensió entre el que el nen veu i el que llegeix. 
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Bassa, Ramon . Les caretes. Barcelona : Salvatella, 2017 .
Resum : La col·lecció de contes de lectura progressiva "De mica en mica" consta de vint-i llibres. Publicats del nombre 0 al nombre 14. Aquests contes és consolidar psicològicament la sensació que ja es "pot llegir", quan el nen domina algunes grafies.  En cada un dels llibres:  Es parteix de la freqüència dels sons per treballar les diferents posicions dels fonemes consonàntics.  S'utilitza el vocabulari bàsic dels nens, per afavorir la comprensió de les lectures.  Hi ha una història argumental que dóna una unitat global al contingut del text.     Les il·lustracions reforcen les històries, el vocabulari i les maneres de dir, i faciliten la comprensió entre el que el nen veu i el que llegeix. 
Bat Pat, . La serp plomada. Barcelona : Estrella Polar, 2013 .
Resum : ESTIMATS «AMICS DEL CALFRED»,SÓC BAT PAT, EL VOSTRE AMIC RATPENAT!ESTEU A PUNT PER VIURE NOVES AVENTURES?Alguna vegada heu passat el Nadal sota un sol espaterrant i amb un granissat a les mans? Jo sí, però no va ser tan idíl·lic com sembla.Els mosquits mexicans són una autèntica delícia... però, com us ho diria..., llàstima que rere els temples i les restes de l'antiga ciutat de Mèxic s'hi amaguin criatures menys agradables... Imagineu-vos una serp de l'alçada d'un campanar i, sobretot, d'allò més enfadada!
Altra informació: Seció GRANS LECTORS
Bertrand, Sara . La dona de la guarda. Lleida : Pagès, 2018 .
Resum : La Jacinta vol saber com s’ho farà la mare per respirar dins el taüt, i les seves ties li diuen que val més que vagi a cuidar els seus germans. Ella recorda de la mare el soroll de la cullereta picant el got quan remenava la llet per desfer-ne tots els grumolls. Riu amb els germans i el pare quan ell arriba aviat de la feina i mengen tots junts i al final ell els treu xiclets i caramels de les orelles. La Jacinta se sent estranya en un món on els altres nens tenen mare. Tot i que no té cap àngel de la guarda, una dona que cavalca un cavall blau vetlla per ella.
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Blanch, Teresa . No despertis vells fantasmes!. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : L’Edu i la seva mare han d’anar a viure a casa de l’àvia i, des del mateix dia del trasllat, les coses es compliquen. El nou conserge de la finca és un maniàtic de la neteja, a les nits se senten sorolls estranys i la vella llegenda d’un fantasma plana sobre l’edifici. Però no tot són inconvenients. Almenys, l’Edu retroba la seva colla i junts hauran de desvelar tot un seguit de misteris.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Carioli, Janna . L'estiu de les cireres. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2018 .
Resum : Res és més fort que una amistat que neix a l'estiu de les cireres. És aquell estiu únic, màgic i inoblidable.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Cassany, Mia . Los piratas ya no son lo que eran. Barcelona : Mosquito, 2016 .
Resum : ¡Qué fácil es ser pirata hoy en día! Con móviles y bambas de las guays, la vida pirata es mucho mejor. Patricia Geis, una de las ilustradoras más conocidas y prestigiosas de nuestro país, nos ofrece sus tiernas ilustraciones para descubrir los grandes contrastes entre ayer y hoy en el mundo pirata.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Cela, Jaume . El lladre d'ombres. Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum : Una tarda calorosa, al senyor Turell li desapareix l'ombra i demana al famós detectiu Pi i Pi que descobreixi l'entrellat d'aquest misteri. En la seva investigació s'assabenta que hi ha hagut altres desaparicions d'ombres: d'edificis, animals, estàtues… Sospita que podria tractar-se d'un lladre d'ombres.
Altra informació: Seció GRANS LECTORS
Claire, Céline . El refugi. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2018 .
Resum : El bosc es desperta amb una mala notícia: s'acosta una gran tempesta! Totes les famílies es fan amb provisions i preparen les seves cases per encarar la tempesta a la seva càlida i segura llar...
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Copons, Jaume . Arriba el sr. Flat!. Barcelona : Combel, 2014 .
Resum : Ep, Hola! Sóc l’Agus Pianola. Tu no ho sabies, però tard o d’hora ens havíem de fer amics! Fins fa poc jo era un nen relativament normal: anava a l’escola, perdia redaccions, tunejava pizzes... Però el dia que vaig conèixer el Sr. Flat tot va canviar. Ah, és clar, encara no saps qui és el Sr. Flat, oi? Només et diré que és un monstre i que d’ençà que es va instal•lar a la meva habitació el món no tan sols és més divertit, també és un lloc millor. Millor, però amb un munt d’embolics!
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Copons, Jaume . L'any del gat. Barcelona : Bambú, 2018 .
Resum : El llibre que tens a les mans no és la típica novel·la amb gatet bonic i simpàtic digne de sortir retratat a Instagram. Tampoc no hi trobaràs un nen o una nena cursi que s’estima el gatet amb bogeria. Aquí els protagonistes són una classe sencera i la Sílvia, la mestra que, com totes les mestres, té molta paciència; i sí, també hi ha un gat, però no pas un gat qualsevol. El Gat de la classe del Gat és tot blanc i té un ull blau i l’altre marró, però no és especial perquè sigui guapàs, sinó perquè té un poder que el fa extraordinari: vols saber quin és?
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Copons, Jaume . La cançó del parc. Barcelona : Combel, 2017 .
Resum : En aquesta nova aventura, el Dr. Brot i el seu ajudant Nap s’han proposat fer construir un centre comercial megagegant que esborrarà del mapa el parc de Galerna, la ciutat de l’Agus. Sort que la Pintaca amb els pinzells i l’Octosol amb la guitarra se les empescaran perquè el Dr. Brot fracassi. Aventures i embolics a dojo!
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Copons, Jaume . La guerra del bosc. Barcelona : Combel, 2017 .
Resum : L’Agus i els seus amics no poden ni anar tranquils d’excursió! En aquesta aventura, el pèrfid Dr. Brot i el seu ajudant Nap volen fer esclatar una guerra entre les fades i els follets de Verdúria per culpa d’una moneda d’or de l’any de la picor! En Hole podrà demostrar que, a més de ser un as fent forats, també és un gran heroi!
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Copons, Jaume . Tot el que sé de la caca. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Què té aquest llibre que el fa tan especial? Doncs que parla d’una cosa que, encara que no ho sembli, és molt important. Aquesta cosa la fa TOTHOM: nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, animals grans i petits..., i per això és UNIVERSAL! Sí, el nou àlbum de Jaume Copons i Mercè Galí va sobre... la CACA!
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Dahl, Roald . James i el préssec gegant. Barcelona : La Magrana, 2012 .
Resum : James viu tancat a casa amb les seves dues espantoses ties. Només fa que treballar, netejar i anar de bòlit. Però de sobte passa una cosa màgica. De l’arbre bord del jardí surt un préssec que creix fins a ser gairebé tan gros com la casa, i on viuen una sèrie d’insòlits habitants: un cuc de seda gegant, un centpeus, una enorme i vella llagosta, una aranya sentimental, una immensa marieta i un cuc sarcàstic. Tots plegats fugen lluny de les ties i fan un fantàstic viatge ple d’aventures.
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Darabuc, . La petita inuk. Fraga : La Fragatina, 2017 .
Resum : Saps res dels inuit? Saps almenys on viuen? No et preocupis. Ara tens l’oportunitat de conèixer aquest poble llunyà de la mà de la petita Annakpok, que et presentarà el seu hà- bitat, estil de vida i tradicions en primera persona. Els seus autors, Darabuc i Dàlia Adillon, han comptat amb els savis consells d’un dels millors experts de la cultura inuit, l’antropòleg Francesc Bailón. Un llibre magní c per descobrir nous horitzons. 
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Deneux, Xavier . Super Tom. Barcelona : Cruïlla, 2017 .
Resum : De què es vol disfressar en Tom? Un llibre amb animacions a totes les pàgines per veure de què es disfressa en Tom. A en Tom li agrada disfressar-se . Què serà avui? Un marcià, un submarinista, un aviador? Un llibre amb moltes animacions i textos senzills per ajudar en Tom a disfressar-se.
Deneux, Xavier . Tot a punt. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Un punt. Què hi veus? Dos punts, tres punts... I ara? Una proposta lúdica i creativa per a comptar de l’1 al 10 i imaginar què s’amaga darrere de cada doble pàgina. Perquè a partir d’un punt podem crear gairebé qualsevol cosa!
Dubuc, Marianne . La ruta extraordinària del ratolí carter. Barcelona : Joventut, 2017 .
Resum : El Ratolí Carter s’aixeca com cada matí per fer la seva ruta, però avui li ve de gust una mica de fantasia i de bogeria... En lloc d’anar a fer el repartiment amb la seva furgoneta, se’n va amb coet! Durant la seva extraordinària ruta, ja no es troba amb els animals de sempre, sinó que s’endinsa en terres imaginàries: la terra dels dolços, el paradís de les sirenes, el país dels monstres... Fins i tot viatjarà entre els núvols i a les profunditats del mar. La ruta del Ratolí Carter no coneix fronteres ni límits! Una nova aventura del famós Ratolí Carter a través d’un país de fantasia, visitant unicorns, marcians i tot tipus de personatges sorprenents.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Fernández i Montolí, Txus . Els contes de la iaia Duli. Barcelona : Barcanova, 2017 .
Resum : La iaia Duli és d’aquestes iaies simpàtiques i alegres, els seus néts s’ho passen d’allò més bé quan van a visitar-la a casa. El que més, el petit Aleix que gaudeix amb ella llegint els contes de quan la iaia Duli tenia la seva edat. D’aquesta manera riuran amb la història de la Fina i una bústia molt especial... i s’emocionaran amb la valentia del petit castor explorador.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Ferrero, Mar . Allò que la Caputxeta vermella no va veure. Barcelona : Baula, 2018 .
Resum : Un dia la Caputxeta anava a casa de la seva àvia amb un cistell ple de menjar deliciós. Pel camí, hi va haver un fet imprevist. Què passaria si el llop expliqués el conte de la Caputxeta? O si l’expliqués l’àvia? O els animalons del bosc? Al capdavall, tot depèn des de quin punt de vista s’explica una història.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Fox, Mem . Deu ditets. Barcelona : Kalandraka, 2018 .
Resum : “Deu ditets” és un tendre àlbum il·lustrat per pre-lectors i primers lectors que, a partir d'un senzill text rimat, una estructura repetitiva i una fórmula acumulativa, mostra a diversos bebès nascuts en diferents llocs del món, destacant el que tenen en comú: deu ditets a les mans i deu ditets als peus. El to rítmic del text afavoreix la lectura en veu alta i la participació dels destinataris.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Gisbert, Francesc . Una família de por. Algemesí : Andana, 2017 .
Resum : Aquesta és la història de Rut i la seua família, més pobres que les rates. Sobreviuen com poden i dormen en una furgoneta. Una nit, descobreixen una casa misteriosa, la Casa de les Tres Torres, a primera vista abandonada, i decideixen instal·lar-s’hi. Aquella casa no es troba tan buida com es pensaven i hauran d’aprendre a compartir-la amb una altra família de monstres. Monstres i humans seran capaços de conviure?
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Horácek, Petr . El ratolí que no tenia por. Barcelona : Joventut, 2018 .
Resum : De nou trobem al protagonista de El ratolí que es va menjar la lluna, en el darrer llibre de Petr Horáček. El Ratolí vol jugar al bosc, que és fosc i ple de bèsties grosses i aterridores. Però el Ratolí no té por de res. O sí? Gira la solapa per descubrir-ho. Un conte deliciós sobre el coratge, amb un final inesperat, que captivarà els fanàtics de la serie El Ratolí i els seus amics.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Inaraja, Christian . El conillet Benet fa la carta als Reis. Barcelona : Abadia de Montserrat, 2013 .
Resum : El conillet Benet té feina: ha d’escriure la carta als Reis. Ja sap què vol demanar!
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Keane, Jerome . Meu!. Madrid : Jaguar, 2017 .
Resum : Aprendre a comportar-se no és fàcil. I si comencem amb aquest llibre? Alça la mà si vols llegir-lo.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Kinney, Jeff . L'escapada. Barcelona : Estrella Polar, 2017 .
Resum : Un any més, en Jeff Kinney ens sorprèn amb una aventura del nen més entremaliat i entranyable de l’institut, la seva curiosa família i els seus amics de l’escola. Quina una en farà aquesta vegada?
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Królak, Agata . Enfeinossets. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Què vols ser quan siguis gran? Pagès, bomber, pintora... En aquest títol trobaran una pila d’oficis per triar i remenar representats per uns ossets molt enfeinats. Un llibre tot cartró amb els noms dels oficis en lletra manuscrita i uns dibuixos de traç de llapis i collage que li donen un aire infantil.
Ladrillo, Antonio . Yo. Logroño : Fulgencio Pimentel, 2017 .
Resum : El mundo está lleno de infinitas cosas por descubrir para un niño, pero ninguna tan fascinante como descubrirse a uno mismo. Tomar conciencia de la propia existencia, del propio cuerpo, de todo lo que es capaz de hacer y expresar es tomar conciencia del mundo, vernos y verlo con ojos nuevos. En este libro, Antonio Ladrillo pone a una niña frente a un espejo para mostrarle esa maravilla inimitable y definitiva que es ella misma. La magia y la diversión aguardan entonces a ambos lados del espejo.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Litten, Kristyna . Ziggy i l'espectacle de llum de lluna. Barcelona : Blume, 2018 .
Resum : «TUUT-TUUT!». L’ocell ha perdut el seu fi llet de ratlles. La Ziggy el vol ajudar, però amb totes les flors, plomes i pelatge ratllats que es troben pel camí no és gens senzill. Com aconseguiran trobar el pollet i arribar a casa abans que comenci l’espectacle de llum de lluna? Una tendra aventura d’amagatalls.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Oldland, Nicholas . L'ós que abraçava els arbres. Sant Cugat del Vallès : Símbol, 2010 .
Resum : Hi havia una vegada un ós tan feliç i content que sempre que,voltant pel bosc, es trobava amb un altre ser viu, tenia ganes d’abraçar-lo. L'ós passava els seus dies abraçant tots els arbres i animals que es creuaven pel seu camí. Un dia, però, va veure un home brandant una destral. De sobte, l'ós no tenia gaires ganes d’abraçar ningú...
Comentari : Un llibre que ens ensenya l’impressionant poder d'una abraçada
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Olid, Bel . Alana i Alada. Barcelona : Bambú, 2018 .
Resum : L’Alana va néixer amb les cames tortes, i per poder córrer i saltar i ballar com la nena enjogassada que és no li queda més remei que operar-se. Però per recuperarse s’ha d’estar quieta al llit molts dies seguits. Quin avorriment! Sort que son pare, que la coneix prou justament perquè és la seva fi lla, li troba la companya ideal: una cadernera preciosa, petitona i espantada que ha caigut del niu una nit de tempesta. Nena i ocell somien juntes la llibertat, sense pensar que, quan arribi, potser s’hauran de separar.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Ovreas, , Hakon . Maarón. Cádiz : Barbara Fiore, 2017 .
Resum : Aarón es un niño corriente que tiene que lidiar con los gamberros del barrio mientras se enfrenta a la muerte de un ser querido por primera vez. Pero tiene amigos, fuerza de voluntad, los consejos de su abuelo, unas latas de pintura y… ¡una capa marrón! Cuando se la pone deja de ser un chico vulnerable y se transforma en Maarón, un superhéroe capaz de vencer cualquier obstáculo y encontrar su fuerza interior.
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Parr, Maria . Tania Val de Lumbre. Madrid : Nórdica infantil, 2015 .
Resum : Tania es pelirroja y tiene los rizos de un león. Se apellida Val de Lumbre como el lugar en el que vive, un pequeño y remoto valle. Las dos cosas que más le gusta hacer son, por este orden: deslizarse en trineo por Cerro Chico, la pendiente más empinada de la montaña al grito de «velocidad y autoestima». Intentando hacer un salto mortal con los esquís aunque a veces acabe en el rosal de Sally. Y enfadando al malvado Klaus Hagen que odia los niños. Y, lo segundo que más le gusta es estar con su adorado Gunnvald, que aunque tiene setenta y cuatro años es su mejor amigo. La verdad es que el pueblo no hay mucho niños, pero aunque los hubiera él seguiría siendo su preferido. Cuando Gunnvald tiene que ir al hospital, a Tania le van a ocurrir muchas cosas algunas divertidas y otras no tanto.  ¿No te las querrás perder?
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Punset, Ana . Amor take away. Barcelona : Montena, 2016 .
Resum : Ha arribat el dia de la inauguració del restaurant Laia, quins nirvis! Tot va vent en popa fins que un petit imprevist amenaça d’espatllar-ho tot. A més, un noi del passat retorna a la vida de la Laia. Però ara ella està amb en Mario. Així que no pot passar res...O sí?
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Punset, Ana . El món és nostre. Barcelona : Montena, 2015 .
Resum : Són vacances de Nadal, i a la Marta li toca quedar-se a Berlín i enyorar les amigues de Barcelona. Quan les noies del Club de les Vambes Vermelles s'adonen que la Marta està desanimada, tenen una idea genial... anar a passar el cap d'any juntes a Berlín! Però les hi deixaran anar, els pares? Sorprenentment, tots ho accepten, amb la condició que, amb el seu esforç, aconsegueixin diners per al viatge. Per fer-ho, totes aprofiten la campanya de Nadal del centre comercial per treballar-hi, però a la Laia, els seus pares l'obliguen a ajudar en un menjador social i, com que no cobra res per aquesta feina, sembla que es perdrà el viatge...
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Rodari, Gianni . Contes per telèfon. Barcelona : Joventut, 2014 .
Resum : Hi havia una vegada... una nena el pare de la qual era representant de comerç i estava de viatge sis dies a la setmana. Però aquella nena no podia adormir-se sense que li expliquessin un conte. I cada nit, el seu pare li trucava per telèfon i li explicava un conte. Diuen que els contes eren tan bons que fins i tot les senyoretes de la centraleta interrompien totes les telefonades per escoltar-los. I aquest és el llibre d'aquells contes. Contes per telèfon s’ha consolidat com una obra atemporal que segueix seduint a petits i grans generació rere generació.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Russell, Rachel Renée . Ara sí, penjada del tot. Barcelona : Estrella Polar, 2017 .
Resum : Noves aventures de la Nikki Maxwell, la noia més penjada de l'institut, amb les seves millors amigues, la Chloe i la Zoey; el noi que li agrada, en Brandon, i la inevitable Mackenzie Hollister, la reina del drama, arxienemiga de la Nikki. 
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Russell, Rachel Renée . Ha nascut una friqui del pop. Barcelona : Estrella Polar, 2011 .
Resum : La llista de tot Tot el que la Nikki necessita per ser una estrella: un duel entre dives, un malentès amb les amigues, gent amb talent per donar suport a la VIPS (Very Important Pop Star)...
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Sala Vila, Carles . Flairosa, la bruixa dels sabons. Barcelona : Barcanova, 2018 .
Resum : Darrerament a Vilafrondosa passen coses molt extranyes. El riu és brut i pudent, en Roc de can Xerrapeta no bada boca, i unes bèsties misterioses es passegen pels voltants del poble fent de les sevesl Tot fa pensar que el bruixot Nastapat ha tornat. La primera que s'adona que alguna cosa no rutlla és la Flairosa, la bruixa dels sabons màgics. Però, els seus encanteris sabonosos, ¿seran prou poderosos per combatre el malvat bruixot?
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Santiago, Roberto . El misteri del castell embruixat. Barcelona : Cruïlla, 2017 .
Resum : L’equip de futbol 7 de l’escola Pla de Dalt no és només un equip de futbol. És molt més. Són els Futbolíssims: han fet un pacte i res ni ningú no els separarà mai. Passi el que passi. Quan se’n van a Escòcia, seguint una idea del seu entrenador, el Morley, a participar en el mític torneig de les sis nacions, un munt de dificultats posaran a prova la seva amistat i les seves dots esportives. Quin interès hi té, el Morley, en aquest torneig? Què és aquesta estranya presència que s’apareix cada nit als Futbolíssims?
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Santiago, Roberto . El misteri del penal invisible. Barcelona : Cruïlla, 2015 .
Resum : Una col·lecció d’humor, amistat i molt de futbol! Quan bufa el vent del nord, a Gironeta hi pot passar qualsevol cosa. Que desapareguin els punts de penal del mig del camp de futbol, de sobte, quan el Pla de Dalt es juga el descens. Que ningú no sàpiga on és el Radu, l'encarregat de pintar-los. Que uns amics del pare del Paket, els Vallbona, arribin sense avisar i ho desgavellin tot... Així doncs, Futbolíssims, aneu amb compte si bufa el vent del nord!
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Santiago, Roberto . El misteri del robatori impossible. Barcelona : Cruïlla, 2016 .
Resum : L’equip de futbol 7 de l’escola Pla de Dalt no és només un equip de futbol. És molt més. Són els Futbolíssims: han fet un pacte i res ni ningú no els separarà mai. Passi el que passi. Mai abans, però, havien afrontat un repte tan difícil: durant la inauguració de l’exposició «Tresors de l’antic Egipte», i just quan tot l’equip es troba a la Cámara del Faraó, algú roba la joia més valuosa. Tindran que demostrar la seva innocència i descobrir qui hi ha darrera del robatori. Per acabar-ho d’adobar, l’equip de futbol torna a estar a punt de desaparèixer per problemes econòmics. Pot ser que aquests dos fets estiguin relacionats? Aconseguirà l’equip salvar-se a última hora?
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Shibuya, Junko . L'oficina dels objectes perduts. Barcelona : Joventut, 2018 .
Resum : Cada dia, el Senyor Gos recull els objectes que troba al bosc i els seus voltants i els porta a la seva oficina d'objectes perduts. Quan un animal va a recollir un objecte perdut... Quina sorpresa! No era qui pensàvem! Pots endevinar de quin animal es tracta quan diu l'objecte que ha perdut? La posada en escena d'aquest llibre té tots els ingredients per a captar l'atenció dels més petits: una oficina d'objectes perduts, uns animals despistats que necessiten ajuda i un joc que aprofita les troballes que el Sr. Gos guarda a la prestatgeria per endevinar l'evolució de cada personatge. Un àlbum lúdic amb què divertir-se endevinant de quin animal es tracta realment, amb un sorprenent final que donarà als nens una altra oportunitat per tornar a llegirlo amb una nova mirada sobre la història...
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Sommerset, Mark . No es pipi. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : La segunda aventura de Berta y Amaro: Tras comer las píldoras inteligentes de la pequeña Berta, Amaro el Pavo Raro decide que es hora de vengarse. Pero, ¿tiene Amaro lo que hay que tener para engañar a una oveja tan astuta? No es caca y No es pipí son dos álbumes de humor escatológico que han enamorado a niños y niñas de 15 países. Mark y Rowan Sommerset hace tiempo que viven juntos y publican libros desde su casa en la Isla de Waiheke, Nueva Zelanda. Esta pareja, y su hijo Linden, crearon su propia editorial y desde las paradisíacas playas que rodean su estudio han ido creando libro tras libro. Un proyecto pequeño y hecho con mucho amor que ha logrado un éxito internacional gracias a las aventuras de la pequeña Berta y Amaro el Pavo Raro.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Steig, William . Doctor de Soto: dentista d'animals. Barcelona : Blackie Little Books, 2018 .
Resum : El Doctor De Soto és un ratolí dentista. A la seva consulta hi van animals de la seva mida, però també altres de grossos i fins i tot gegants. Només prohibeix l’entrada a les bèsties que mengen ratolins. Fins que un dia, en contra de les seves normes, accepta curar una guineu. Serà el seu pitjor mal de queixal. Per sort, tot i que el Doctor De Soto és molt petit, la seva astúcia és molt gran.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Teixidor, Emili . El crim de la Hipotenusa. Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum : La Hipotenusa, la professora de matemàtiques, ha desaparegut. Unes taques de sang fan pensar en la possibilitat que hagi estat assassinada. L'inspector Garrofa reuneix els sospitosos -els alumnes que sempre suspenen l'assignatura- per interrogar-los i aclarir el misteri.
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Thoreau, Henry David . Un any als boscos. Sant Cugat del Vallès : Símbol, 2017 .
Resum : Quan tenia 28 anys, Henry David Thoreau va construir una cabana al costat del llac Walden. Volia demostrar que era possible viure de manera autosuficient, senzilla i en contacte amb la natura. D’aquella experiència va néixer Walden o la vida als boscos.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Thurber, James . Els 13 rellotges. Barcelona : Àtic dels Llibres, 2016 .
Resum : Els 13 rellotges és una faula per adults i un conte fantàstic per nens. Escrita en un estil poètic i cadenciós, ple de delicioses rimes internes, explica la història del malvat duc del Castell del Taüt, que viu amb la seva neboda, la bella Saralinda. Els tretze rellotges del castell estan aturats a les cinc menys deu perquè el duc va matar el Temps. Tot canvia quan el misteriós trobador Xingu arriba al castell, i amb l’ajuda del voluble y oblidós Gòlux, intentarà superar la titànica prova que l’imposa el duc: aconseguir mil pedres precioses en exactament noranta-nou hores, i tornar quan els rellotges que mai marquen les cinc ho facin.


Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Tovar, Àlex . La cançó del bosc. Vilanova ila Geltrú : El Cep i la Nansa, 2018 .
Resum : Aquesta és una faula per aprendre a estimar la Natura. Una història d’arbres, ocells i una tribu d’humans, units per un mateix destí. A través de la mirada d’una nena descobrirem per què és tan important respectar els cicles naturals, evitar el malbaratament dels recursos i viure de manera harmoniosa i sostenible. I el més emocionant: ens deixarem portar per la música que omplirà el bosc de vida i alegria per sempre més.
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Tubert Tulsà, Anna . Ballar!. Beuda : Xiuxiueig, 2017 .
Resum : Com diu la sinopsi del conte: “I, de cop, sona una melodia que no saps com ni per què, però t’atrapa…”. El conte explica com la música té tant de poder que fa que ens posem a ballar, per fora i per dins, quan sona, i que es pot ballar de moltes maneres i des de molts llocs. És un conte adequat per a totes les edats, petits i adults.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Vega, Anna . Buffa!!!. Barcelona : Bellaterra Música, 2018 .
Resum : Aquest llibre CD pertany a la sèrie Música i Valors? i, mitjançant la música, vol despertar i fomentar en els infants, el valor de l'estima cap a la natura, d'una manera divertida i lúdica. Es basa en l'espectacle del mateix títol que les autores del llibre han creat per al teatre Kursaal de Manresa dins el projecte educatiu Rexics. Ens convida a jugar amb diferents elements del bosc de la mà del Nap bBuf, un follet entremaliat, belluguet, despistat i juganer que escampa la seva màgia bufant pels racons. Tot i que potser en algun moment l'haurem d'ajudar?
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Villanueva, Muriel . Groc i rodó. Barcelona : Flamboyant, 2018 .
Resum : Han arribat les vacances i toca marxar de colònies. Però ell no en té gens de ganes. Té un secret groc i rodó que cada nit se li apareix al llençol i que no vol compartir. Quin serà aquest molest secret? Aconseguirà alliberar-se’n i gaudir de les colònies? Un àlbum que ens enfronta a les pròpies pors i ens convida a superar-les.
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Whitehonn, Harriet . Violeta i la perla d'Orient. Barcelona : Blume, 2018 .
Resum : Sabries resoldre el cas de la Perla d’Orient? Quan els comptes d’Argúcia es traslladen al barri de la Violeta, ella de seguida s’adona que no són gent de confi ança. I quan a la seva veïna excéntrica, la Didí Derota, li roben una joia preciosa, la Perla d’Orient, una sèrie de pistes fan que la Violeta sospiti que els nouvinguts hi tenen alguna cosa a veure. Però com que ningú no l’escolta, la Violeta haurà de fer servir tot el seu enginy de detectiu per destapar la veritat…
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Wilfred, . Els dos llops. Barcelona : Akiara, 2018 .
Resum : Explica una llegenda dels indis cherokee que cadascun de nosaltres porta a dins un llop bo i un llop dolent. «Quin dels dos guanyarà?», li pregunta la petita índia a l’avi. La resposta del vell indi serà sorprenent…
Altra informació: Secció JA SABEM LLEGIR
Yoshitake, Shinsuke . Atascado. Cádiz : Barbara Fiore, 2017 .
Resum : Atascado es un divertido libro sobre la determinación de un niño de valerse por sí mismo. Es la hora del baño y el pequeño protagonista decide desnudarse solo, pero la cabeza se le queda atascada en su propia camiseta. Pese al primer atisbo de temor, el niño imagina los desafíos que tendrá que superar: ¿Cómo podrá jugar con los demás niños? ¿y qué hará si su gato le hace cosquillas en la barriga?  Menos mal que su madre llega al rescate. Pero cuando finalmente consigue quitarse la camiseta, otro peligro le incumbe… ¡es hora de ponerse el pijama! Shinsuke Yoshitake retrata una simple escena de la vida cotidiana del mundo infantil transformándola en ingeniosa e hilarante.
Altra informació: Secció PETTS LECTORS

(↑) - Còmics

Bell, Cece . Super sorda: novela gráfica. Madrid : Maeva, 2017 .
Resum : En estas memorias llenas de humor en forma de novela gráfica, la autora e ilustradora Cece Bell narra cómo perdió el oído cuando era muy pequeña y su experiencia con el Phonic Ear, un potente e incómodo audífono. El Phonic Ear permite a Cece oír a veces, incluso cosas que preferiría no escuchar, pero también la aísla de sus compañeros. Lo único que quiere Cece es encajar y encontrar un amigo de verdad, alguien que la aprecie por quien es. Tras un montón de problemas, descubre cómo aprovechar el poder del Phonic Ear y llegar a ser «SuperSorda, la que los escucha a todos». Y, lo más importante de todo: consigue encontrar su lugar en el mundo y la amistad que tanto ansiaba.
Bocquet, Olivier . El origen de los inicios. Madrid : Dibbuks, 2018 .
Resum : El protagonista es un chico que ha pasado media vida de familia en familia de acogida hasta que descubre que hay una posibilidad de que sus padres no hayan fallecido. Siguiendo las pocas pistas que tiene, trata de encontrar sus orígenes pero, a consecuencia de un pequeño accidente en un parque de atracciones abandonado, el joven viaja a través del tiempo para aterrizar en plena edad de piedra. De nada sirve la tecnología ni los conocimientos atesorados hasta entonces, ahora empieza una nueva y excitante vida llena de aventuras y retos en la que Franck mantiene la fe para encontrar su propia identidad. Una propuesta impecable en el aspecto gráfico, secuenciada con ingenio, con una estética cercana al cine de animación (abundancia de líneas cinéticas, personajes muy expresivos); que potencia sus recursos con humor y un ritmo frenético. 
Esquivel, Eric M. . Yo-kai: watch. Barcelona : Norma, 2018 .
Resum : Nathan Adams es un estudiante de quinto de primaria normal y corriente. Un día, mientras pasa por una arboleda, se encuentra con el Yo-kai mayordomo Whisper, que le entrega el “Yo-kai Watch”, un extraño reloj con el que puede ver a los Yo-kai. A partir de entonces, Nathan se irá haciendo amigo de ellos conforme resuelve sus problemas.
Fujiko, Fujio F. . Doraemon: edición a color. Barcelona : Planeta, 2016 .
Resum : ¡¡Las aventuras del gato cósmico a todo color!!
Ibáñez, Francisco . Mundial 2018: una aventura de Mortadel·lo i Filemó. Barcelona : Ediciones B, 2018 .
Resum : Cada quatre anys, amb motiu de la celebració dels mundials de futbol, Mortadel·lo i Filemó viuen les seves aventures al país amfitrió. En aquesta ocasió, els famosos agents de la T.I.A. viatjaran a Rússia, on tindrà lloc el Mundial de Futbol 2018. I, com sempre, aconseguiran que el campionat sigui súper divertit!
Nob, . El comedor: primer turno. Madrid : Dibbuks, 2017 .
Resum : Cuando eres pequeño, pasas muuuchas horas en la escuela. A veces es divertido, otras aburrido. Las lecciones, los exámenes, los recreos, los amigos… y el comedor. Aprendes a contar, escribir, situar los ríos en el mapa, quiénes fueron los Reyes de España, recitar una poesía de Verlaine… y a comer. El comedor es un poco como el recreo, un momento de pausa y relajación en la escuela. Aprovechas para reír y jugar con los amigos.
Perreault, Guillaume . El carter de l'espai. Barcelona : Joventut, 2018 .
Resum : A en Bob li apassiona la seva feina amb la seva petita rutina, fàcil i sense embolics. Per a ell, el correu és sagrat! A bord de la seva nau espacial, reparteix cartes i paquets a un munt de gent arreu de la galàxia. Almenys, a la part de la galàxia que ell coneix. Però aquest matí, a l’oficina de correus, en passa alguna... Un nou itinerari trenca la rutina quotidiana del nostre carter. Tot i que d’entrada sembla que en Bob no s’adapta al seu nou trajecte, finalment s’adonarà que els petits canvis poden conduir a aventures que val molt la pena viure. Un còmic preciós que ens farà sortir de la nostra zona de confort.
Peyo, . El bosc prohibit. Barcelona : Base, 2017 .
Resum : El món dels Barrufets està a punt de canviar. Tot comença quan la Barrufeta, el Barrufet de les Ulleres, el Barrufet Forçut i l’entranyable Pocatraça troben una vila on viuen unes estranyes criatures molt semblants a ells... Quin misteri amaga aquest poblat situat al cor del bosc prohibit? 

(↑) - Poesia

Bon dia! Poemes de bon matí - Salvador Comelles. Barcelona : Abadia de Montserrat, 2018 .
Resum : Saps què fan els pirates, els astronautes, els músics o els mags quan es lleven? Els poemes d'aquest llibre ens parlen del que fan ells i també del que fem nosaltres cada matí: obrir els ulls, mirar quin dia fa, vestir-nos, esmorzar... Uns poemes i uns dibuixos per gaudir a qualsevol hora del dia
Comentari : Localitzat a la Secció de Poesia Infantil.
Paraulotes de les fines - Pep Molist. Algemesí : Andana, 2017 .
Resum : De petita, a la Fina Capa Liles sempre li havien recordat que no es podien dir paraulotes. Ella no n’havia pronunciat mai cap. Però, al seu voltant, era tota una altra cosa. Aquest llibre regala als lectors un recull complet de les paraulotes que la senyora Capa Liles va caçar al vol durant tota la seva vida, i que va decidir convertir en agosarats poemes embolcallats d’originals il·lustracions. L’escriptor Pep Molist i l’il·lustrador Òscar Julve han donat vida a les cabòries d’aquesta fantàstica Fina Capa Liles per oferir-nos un divertit llibre que haurem de llegir amb el sabó ben a prop, per si hem de rentar-nos la boca.
Comentari : Localitzat a la Secció de Poesia Infantil.

(↑) - Altres

100 endevinalles noves per a tothom - Pere Martí. Barcelona : Baula, 2018 .
Resum : Endevinalles polisèmiques en què totes les paraules proposades tenen diversos significats. Són per compartir amb la família, amb els amics, a l'escola, són PER A TOTHOM.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès: HO SAPS?
100 preguntes sorprenents ( 4-6 anys ) . Barcelona : Larousse, 2018 .
Resum : Quan esternudem, l’aire que surt del nas pot arribar als 200 km/hora: és veritat o és fals? Com s’ho fan els cecs per llegir?Què és una dent de llet? Diverteix-te descobrint i responent les 100 preguntes d’aquest joc amb l’ajuda d’un adult!
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès: HO SAPS?
Bichos asombrosos. El fascinante mundo de arañas e insectos - Rubén Duro. Barcelona : RBA, 2016 .
Resum : Sorprendentes imágenes y perspectivas de los hábitats de arañas e insectos, desde el interior de un hormiguero hasta la vida en la colmena, en recreaciones realistas. ¿Entramos? Impactantes ilustraciones para que conozcas hasta los más mínimos detalles de la anatomía de los bichos, desde la terrorífica tarántula hasta la simpática libélula. Ilustrativas fotografías te revelerán sus secretos mejor guardados: técnicas de ataque y defensa; camuflaje, alimentación, comportamiento, reproducción y ciclo vital. Explicaciones rigurosas pero accesibles y muy entretenidas, organizadas de forma atractiva. Y todo ello con un diseño fascinante, que atrapará tu atención y despertará tu interés por el mundo que te rodea.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès: ANIMALS - INSECTES
Busca'm un llibre per jugar a fet i amagar - Anders Arhoj. Algemesí : Andana, 2017 .
Resum : Aquest llibre té ulls, i una portada irresistible. Els lectors gaudiran amb aquest innovador àlbum il·lustrat per jugar a fet i amagar. Els dos protagonistes adorables d'aquesta aventura ens conviden a un gran joc a través d'onze escenes de gran riquesa visual, una festa de colors i formes. Podrem endinsar-nos en un barri molt animat, en una divertida botiga, en un espai d'oficines, en un concert engrescador i en molt més escenes.
Comentari : Obre el llibre des de la part frontal per buscar un dels personatges, i a continuació, obre el llibre des del final cap al principi per buscar l'altre. Es tracta de dues experiències per jugar a fet i amagar en un sol llibre. A mesura que els personatges es mouen a través de les diferents escenes, els colors també canvien, afegint-se a la diversió d'aquest àlbum il·lustrat. Localitzat al Centre d'Interès: JOCS.
De què treballen els animals?- Wendy Hunt . Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum : Saps quina feina fan els animals? Si et fan falta idees, llegeix aquest llibre i descobreix més de cent professions d'animals. No només les persones tenen oficis i estan especialitzades cadascuna en la seva feina. A la selva, al desert, als mars tropicals... també hi ha molts animals, que no paren quiets i fan coses útils. Explora catorze hàbitats naturals, com el desert, els esculls de corall o la selva, i esbrina a què es dediquen els animals. Un llibre fantastic perquè els nens observin com les diferents espècies d'animals treballen juntes a la natura.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès: ANIMALS
El gran llibre del mar - Yuval Zommer . Barcelona : Joventut, 2018 .
Resum : Per què el cranc camina de gairell? Per què els pingüins no es congelen? L’estrella de mar és un peix? En aquest llibre trobaràs les respostes a aquestes i a moltes d’altres preguntes sobre la fauna marina. També podràs jugar a buscar i trobar en les imatges algun peix especial.
Comentari : Després del gran èxit d’"El gran llibre de les cuques" i "El gran llibre de les bèsties", ara arriba "El gran llibre del mar". Localitzat al Centre d'Interès: ANIMALS
El misteri de l'Empire Mazee Tower - Hiro Kamigaki . Barcelona : Blume, 2017 .
Resum : El lladre fantasma ha tornat amb un nou pla malvat! Vol robar la font de llum que brilla al capdamunt de l'Empire Maze Tower, el gran tresor de Nova Laberint. En Pierre i la Carmen, juntament amb alguns dels millors detectius de laberints del món, han estat convidats a la ciutat per ajudar a resoldre el trencaclosques, protegir el tresor i aturar el senyor X. Els pots ajudar?
Comentari : Col·leció "Pierre, el detectiu de laberints". Llibres-joc. Localitzat al Centre d'Interès JOCS.
La buscadora de tresors - Montserrat Balada . Vilanova ila Geltrú : El Cep i la Nansa, 2018 .
Resum : La Lola vol ser buscadora de tresors. Un dia li cau a les mans un mapa d'un indret llunyà on n'hi ha un d'amagat. No té cap brúixola que li assenyali el nord, però, decidida a trobar-lo, emprendrà el camí desconegut que travessa la terra de la mandra, la gresca i la por per fer realitat el seu somni. La seva història convida els infants a familiaritzar-se amb la incertesa, a transitar els obstacles del camí i a confiar en la intuïció. La brúixola que duem dins és l'autèntic tresor i trobar-lo fa que no ens perdem en l'aventura que és la vida.
Comentari : Conte imprescindible per educar en l'autoconeixement i desvetllar l'observació, la curiositat, la confiança i la intuïció. Posa de relleu valors com la llibertat i la recerca dels propis somnis. Localitzat al Centre d'interès LECTURA FÀCIL.
M'agradaria ser... metge - Anna Obiols. Barcelona : Baula, 2017 .
Resum : Un conte on els joves protagonistes s'imaginen fent de metge. Un nou llibre dins la col·lecció "M'agradararia ser..." que mostra diferents oficis i professions, perquè els infants juguin amb la imaginació sobre feines que els agradaria fer de grans.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès OFICIS.
Màgia fàcil - Fèlix Brunet.
Resum : T'agrada la màgia? Vols convertir-te en un autèntic Mag? Aquest llibre explica de manera molt directa i senzilla 24 trucs de Màgia i diverses tècniques. escrit en un llenguatge molt simple, perquè els més petits puguin entendre tot el que s'explica, i acompanyat de més de 100 imatges per ajudar a la total comprensió dels trucs. A part de trucs de Màgia, hi aprendràs teoria de la Màgia i també trobaràs molts consells per aprendre a fabricar i practicar els trucs, així com tot el necessari per preparar un petit espectacle a casa.
Comentari : Localitzat al Centre dInterès JOCS.
Benyh, Krusttyh . El diari de la Joana. Maçanet de la Selva : Gregal, 2017 .
Resum : El diari de la Joana és un àlbum il·lustrat creat amb el desig d'explicar a tothom, amb una visió sensible i sempre amb humor, la síndrome de Down, a través d'una nena molt especial, carismàtica i molt divertida. La Joana és una nena de 9 anys, alegre i curiosa, envoltada d'una família que l'estima i una escola on la comprenen. Però també, de vegades, ha de ser molt valenta i afrontar les dificultats de conviure en una societat que, encara avui dia, està plena de prejudicis i estereotips difícils d'eliminar.
Altra informació: Secció SER PARES Contes
Calì, Davide . La crida de l'aiguamoll. Barcelona : Takatuka, 2017 .
Resum : Un dia una parella troba el petit Boris sol i abandonat en un aiguamoll. Feia temps que volien tenir un fill i, aleshores, decideixen endur-se’l i fer-se’n càrrec. No els importa que en Boris tingui brànquies com un peix i els ulls més grossos que els altres nens. En Boris creix feliç amb la seva família fins que un dia sent l’olor de l’aiguamoll i, atret per aquesta olor, s’hi adreça tot pensant com hauria estat la seva vida si s’hagués quedat a l’aiguamoll. Potser seria més feliç vivint entre els seus semblants? es pregunta en Boris. Per estimar-nos, ens hem d’assemblar? Una paràbola sobre el significat de l’amor i de la família.
Altra informació: Secció SER PARES Adopció
Fernández, Itziar . En Joan ha mort. Lleida : Pagès, 2013 .
Resum : Tant de bo poguéssim ser capaços de parlar de la mort, preparar-nos i alhora preparar els nens abans que aquesta arribés. Lluny de traumatitzar-los, com fàcilment podem pensar, els donem eines per afrontar una ex-periència que tard o d’hora han de viure.Com? El punt clau rau en una bona comunicació. I per comunicar hem de saber transmetre, escoltar i entendre l’altre. Això és el que pretenem a través d’aquest conte i de la guia que el segueix. El conte va adreçat a nens, i no tan nens, i explica la malaltia, la mort i el dol d’un familiar proper.La guia, que complementa el conte, es pot llegir de dues maneres diferents: una de ràpida, per acompanyar si s’està de dol, o una altra de més completa que podrà ser útil per ajudar pares, familiars i educadors a treballar amb els nens i els adolescents sobre el tema de la mort.
Altra informació: Secció SER PARES Contes
Funes, Jaume . Estima'm quan menys ho mereixi... perquè és quan més ho necessito : una guia per a pares i mestres d'adolescents. Barcelona : Columna, 2018 .
Resum : Aquest llibre parla de les nostres principals incerteses educatives. Pot ser llegit en qualsevol ordre i s’organitza en dues grans parts. La primera intenta resumir reflexions i criteris per conviure activament i positivament amb els nois i noies adolescents. La segona és una aplicació pràctica a quatre grans preocupacions adultes: la sobreprotecció, el paper de l’escola, l’equilibri emocional i la comprensió de la societat.  I, sobretot, deixeu-los créixer i mireu d’entendre que les seves respostes, aparentment dures, no són més que missatges ocults per continuar sentint-se estimats, per no descobrir la vida en soledat.
Altra informació: Secció SER PARES Adolescents
Labelle, Sophie . El meu pare es pensa que soc un noi. Barcelona : Bellaterra, 2018 .
Resum : El pare de l’Alexandra no l’escolta quan ella li diu que li agraden els bitxos, el gos Ninja i tota mena de llibres. El pare de l’Alexandra es pensa que ella és un nen. A vegades, les persones grans s’equivoquen.
Altra informació: Secció SER PARES Contes
Nahrgang, Frauke . Raspallar-se les dents, fer pipí. Barcelona : Elfos, 2018 .
Resum : Descobreix el món de forma divertida a través de les pàgines d’aquest llibre, en el que trobaràs respostes a moltes preguntes per a nens i nenes de 2 a 4 anys. Per què t’has de rentar les mans? Per a què serveix la gibrelleta? Com et raspalles les dents?
Altra informació: Secció SER PARES Contes
Pinedo, Txema . La cançó de la Bruna. Madrid : Jaguar, 2018 .
Resum : El seu primer dia d’escola, la Bruna ha conegut molts amics nous. Vol recordar-los tots per contar-ho al seu avi. I troba que la millor de fer-ho és una cançó!  La cançó de la Bruna busca explicar l’Alzheimer i les seves conseqüències als infants d’una manera tendra i plena de fantasia.
Altra informació: Secció SER PARES Contes
Portell Rifà, Joan . Llegim? com fer lectors entusiastes. Barcelona : Abadia de Montserrat, 2017 .
Resum : Aquest llibre no són les instruccions d'ús de com fer lectors voraços, ni el mètode infal·lible de com esdevenir un lector compulsiu. Tampoc no hi trobareu la paraula màgica per aconseguir que les biblioteques catalanes tinguin tots els llibres prestats, ni la poció que omplirà de llibres totes les biblioteques escolars. Joan Portell, en aquest llibre, ens ofereix la seva particular mirada sobre l'adquisició de l'hàbit lector, i ens proporciona les eines bàsiques i les estratègies necessàries per acostar els llibres als infants. Hi trobarem consells sobre com triar un bon llibre, informació sobre com col·laborar en la biblioteca escolar o com utilitzar la biblioteca pública, i una selecció de títols bàsics infantils i juvenils. Compta també amb un capítol sobre les dificultats lectores, com detectar-les i què fer-hi. Un llibre per a saber com endinsar-se en la màgia de les paraules escrites i quedar-ne encantats per sempre més, sense remei.
Altra informació: Secció SER PARES Educació
Rosillo Aramburu, Teresa . Dejar el pañal: un programa en cinco pasos. Madrid : Pirámide, 2014 .
Resum : ¿Cuándo es el mejor momento para quitar el pañal a mi hijo? ¿En verano? ¿Se lo quito de golpe o poco a poco? ¿Cómo sé que se encuentra preparado? Si se hace pis encima, ¿se lo vuelvo a poner? Con frecuencia, los padres no saben cómo ayudar a sus hijos para que aprendan a hacer pis en el cuarto de baño de una forma controlada y sin problemas. Lo hacen por intuición, por lo que les cuentan amigos o familiares, por lo que han leído en alguna revista... Esta obra es una guía que presenta un revolucionario método para dejar el pañal en cinco sencillos pasos. Con un lenguaje claro y conciso, el método resulta rápido y eficaz para que padres y educadores quiten el pañal a sus hijos o alumnos sin problemas. En cada apartado se muestran ejemplos prácticos de niños que están pasando por el mismo proceso.
Altra informació: Secció SER PARES

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face