Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats Infantils Primavera 2019

Nature-1593406_960_720

Recull de les novetats en llibres infantils de ficció i de coneixements per aquesta primavera. 

Índex

(↑) - Biografia

Arquimedes: tot principi té un principi - Álvaro Marcos . Barcelona : Vegueta Ediciones, 2017 .
Resum : A les pàgines d’aquest volum es narra la història d’Arquimedes, el gran matemàtic de l’antiga Grècia que va dur a terme descobriments decisius (com ara el principi de la palanca i el de flotabilitat) i va idear enginyosos invents com per exemple la catapulta o el «cargol d’Arquimedes». Tant el registre de la narració com l’estil de les imatges, així com la proporció entre tots dos llenguatges, és adequat per al target d’escolars amb una franja d’edat d’entre els 8 i els 11 anys. El text i les imatges s’asseguren de tractar temes didàctics transversals als àmbits d’activitat del personatge, amb vista tant a la lectura en família com a l’ús en centres escolars i al reforç al programa educatiu. De la mateixa manera, al llarg de la narració s’exposa tota la informació necessària perquè el lector situï adequadament al personatge en el seu context sociohistòric.
Comentari : El volum inclou dos annexos il·lustrats a doble pàgina: un amb una exposició sobre el principi de flotabilitat i el principi de la palanca i un altre que explica, sobre un ma-pa del Mediterrani, el desenvolupament de les Guerres Pú-niques. De la mateixa manera, les pàgines finals del llibre contenen una biografia resumida del personatge i una cronologia que l’emmarca en l’evolució de la seva disciplina, entre altres personatges destacats.
Frida Kahlo - María Isabel Sánchez Vergara. Barcelona : Alba, 2018 .
Resum : "Pequeña y grande Frida Kahlo" es el segundo título de una colección de cuentos con la que niñas y niños descubrirán quiénes eran y qué lograron las grandes mujeres de la historia contemporánea. Diseñadoras, pintoras, aventureras, científicas... Mujeres únicas y maravillosas de las que aprender y con las que identificarse. Mujeres que, como Frida, convirtieron un pequeño sueño en una gran historia.
Gaudí- Anna Manso. Barcelona : Mediterrània, 2018 .
Resum : Aquest títol de la col·lecció "Un mar d’'històries", amb text d'Anna Manso i il·lustracions de Sonja Wimmer, és un preciós conte sobre la història de l'arquitecte Antoni Gaudí, creador d'edificis màgics com la Sagrada Família, la Pedrera o la Casa Batlló. Els més petits podran aprendre la seva història a través del personatge d'un llangardaix que acompanya Gaudí durant tota la seva vida i li serveix d'inspiració per al drac del Park Güell.
Supermujeres superinventoras: ideas brillantes que transformaron nuestra vida - Sandra Uve. Barcelona : Lunwerg, 2018 .
Resum : A muchas de ellas no las conocemos, pero sus ideas brillantes transformaron nuestra vida. En estas páginas, Sandra Uve nos presenta a más de noventa mujeres de todos los tiempos que, a contracorriente, lograron patentar un invento y, en definitiva, conquistar su libertad física e intelectual. Fuertes, soñadoras, tenaces, sensibles, intrépidas, las por fin protagonistas de "Supermujeres, superinventoras" ―retratadas en acuarela junto a una reproducción de la patente original de su invento― impulsaron un diálogo transversal y desarrollaron nuevas miradas a la realidad de otras mujeres. Este viaje al mundo de la creatividad permite dar a conocer su tarea y el cambio significativo que supuso cada uno de sus inventos en nuestra historia.

(↑) - Psicologia

Els sentiments d'en Fèlix - Didier Lévy. Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum : En Fèlix i el seu conillet ajudaran als menuts a reconèixer els seus sentiments: afecte, vergonya, por, alegria, tristesa, gelosia...

(↑) - Ciències socials

Rondalles meravelloses que no hem de perdre - Anna Tortajada . Barcelona : Columna, 2011 .
Resum : Temps era temps, en els orígens de la humanitat, quan tot ens sorprenia i res no tenia cap mena d'explicació, van néixer les rondalles meravelloses per fer-nos una mica més comprensibles els misteris del món i ensenyar-nos a conviure-hi, per mostrar-nos com afrontar les dificultats i les nostres flaqueses, i alhora indicar-nos com ens podem relacionar amb el món exterior i viure en societat, en una societat que canvia cada dia que passa, perquè està viva. Des dels orígens, la tradició oral les va adaptar a l'entorn i als temps que corrien, i és per això que arreu del món els contes tradicionals de cada poble són part de la seva identitat.
Comentari : Les rondalles meravelloses de Catalunya tenen l'essència d'allò que és universal, alhora que responen a la nostra mentalitat individual i col·lectiva. De les nostres rondalles n'aprenem el seny, però també, sobretot, la rauxa, que ens permet confiar joiosament en la màgia de la vida. Localitzat a la secció de Tradició i Floklore - I 39

(↑) - Història

Tòtem: animals i civilitzacions - Mia Cassany . Barcelona : Mosquito, 2018 .
Resum : Sabies que els dracs xinesos són molt estimats i no fan gens de por a la mainada? T’han explicat mai que els perses eren els millors guerrers del món a cavall? Coneixes una estranya criatura mitològica japonesa que s’amaga als rius i als llacs? Què és el Fènix? Gràcies a quina fantàstica femella diu la llegenda que es va aconseguir fundar Roma? Totes les civilitzacions de la Història de la Humanitat han tingut una relació molt estreta amb els animals. En algunes ocasions han representat els déus, altres vegades han estat venerats per les seves virtuts o per la seva capacitat d’influir en la societat. Aquesta original obra repassa els animals més destacables i simbòlics de cada una de les principals cultures que s’han esdevingut en la Història.
Comentari : Història antiga - Llibres per a infants. Animals - Llibres per a infants.

(↑) - Art

El jardín de Matisse - Samantha Friedman . Barcelona : SM, 2017 ; Nova York : MoMA, 2017 .
Resum : «Un día, el artista Henri Matisse recortó un pajarito de un trozo de papel. Era una forma simple, pero le gustaba y no quiso tirarla. Así que la puso en la pared de su casa para cubrir una mancha.» Así comienza esta historia sobre Henri Matisse, un artista infinitamente curioso que usaba tijeras y papel pintado para crear algo absolutamente nuevo. Este libro del MoMA (Museum of Modern Art) es una perfecta introducción al mundo de Matisse y sus recortables. En él encontrarás ocho obras del artista y tres reproducciones desplegables.
Mirar la pintura a través dels segles - Caroline Desnoëttes . Barcelona : Hipòtesi, 2007 .
Resum : Aquest llibre és de bon començament una festa per als ulls, una meravellosa troballa de 18 obres mestres de la pintura. Entreu i passegeu-vos entre els quadres, observeu-ne els colors, examineu-ne els detalls ampliats... Després, divertiu-vos aixecant els desplegables per descobrir els textos amagats que ens conviden a mirar, a jugar, i que ens ajuden a entendre les pintures. Un llibre d'art per assaborir en família.

(↑) - Llengua

L'Ot el bruixot i el drac. Ot the Wizard and the dragon - Picanyol . Caldes d'Estrac : Edicions del Pirata, 2018 .
Resum : “L’Ot el bruixot i el drac” és un llibre bilingüe català-anglès dins de la col·lecció “Els contes de l’Ot el bruixot”. L’Ot i la Berta esperen la visita del senyor Tadeu. En Tadeu és ben poruc i quan comença a conèixer els amics de l’Ot, no li fan gens de gràcia.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès IDIOMES - ANGLÈS

(↑) - Esports

El món del fútbol per a tothom - Òscar Vendrell . Barcelona : Baula, 2018 .
Resum : El llibre ideal per a aficionats del futbol DE TOTES LES EDATS. Rigorós, amè i divertit. Llibre de no-ficció farcit de curiositats, anècdotes, història, cracs, aficions… Adreçat a totes les edats, els més petits coneixeran alguns aspectes de l’Esport Rei i els més grans els recordaran!

(↑) - Geografia i viatges

10 grandes rutas del mundo - Gillian Richardson . Barcelona : Siruela, 2018 .
Resum : Un sorprendente viaje por diez rutas que, más largas o más cortas y en diferentes épocas, dieron forma al mundo que conocemos hoy. Con este libro cruzarás el puente de Beringia hacia América con los primeros pobladores de ese continente y seguirás a los animales salvajes por la ruta migratoria del Serengueti. Recorrerás la red adoquinada de calzadas romanas de Inglaterra y la maravilla de la ingeniería del Gran Camino Inca, que permitieron el florecimiento de dos imperios.
Comentari : Conocerás a los pioneros que arriesgaban su vida en busca de oro por la remota y helada ruta de los Chilkoot, a los fieles peregrinos del Camino de Santiago, a los presos rusos que construyeron el ferrocarril Transiberiano y a los esperanzados estadounidenses que viajaban en tropel hacia el oeste por la Ruta 66. También, si te atreves, podrás aventurarte por el paso Jáiber y la ruta de Ho Chi Minh, senderos de guerras e invasiones.

(↑) - Ciències naturals

Anatomia: encunys i il·lustracions per observar el cos humà - Hélène Druvert. Madrid : Maeva, 2017 .
Resum : Descobreix el cos humà a través d'animacions excepcionals. Un llibre únic dins del seu gènere que, gràcies a la superposició de solapes i encunys minuciosos fets amb làser, entra a tots els racons de l'organisme humà. Les dobles pàgines que ha dissenyat Hélène Druvert recorden la tradició de les taules anatòmiques del segle XIX. Els textos, breus i accessibles, els ha redactat el seu pare, que és metge, i introdueixen els joves lectors en els misteris de l'anatomia.
Comentari : Anatomia humana - Llibres per a infants.
Ciència a l'exterior per a nens: 52 experiments al pati, al jardí o al parc aptes per a tota la família - Liz Heinecke. Barcelona : Parramón, 2017 .
Resum : Els espais exteriors són el laboratori científic de la natura, on pots dur a terme molts experiments divertits fora de casa. A "Ciència a l'exterior per a nens", la científica i mare Liz Lee Heinecke ha creat 52 experiments o lab aptes per a tota la família, dissenyats per fer-te sortir de casa en qualsevol estació de l'any, per explorar temes tan diversos com l'ecologia, la física i la química. Aquest llibre fa que descobrir les ciències naturals i aprendre més coses sobre el món que ens envolta (des de la física dels parcs infantils fins als insectes del jardí) sigui divertit. Inclou: 52 experiments o lab apropiats per als nens. Consells per seguir un diari de laboratori. Suggeriments per portar els experiments al nivell següent, amb l'enriquiment creatiu. Explicacions comprensibles. Apunts científics..
Debajo de la tierra. Debajo del agua - Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski. Madrid : Maeva, 2017 .
Resum : Los autores del fenómeno mundial Atlas del mundo nos proponen un emocionante viaje que nos llevará a lugares escondidos de nuestros ojos que se encuentran bajo tierra y en lo más profundo del mar. A través de espectaculares ilustraciones, nos adentraremos en las minas de oro de Sudáfrica o en el interior de los volcanes, conoceremos al isópodo gigante o a las increíbles lombrices de tierra de tres metros. Y también aprenderemos muchas cosas, como en qué país está el metro más profundo del mundo o quiénes fueron los primeros submarinistas.
Comentari : Terra - Llibres per a infants.
El fil invisible de la natura - Gianumberto Accinelly. Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2018 .
Resum : A la natura res és independent: els éssers vius estan units per un nombre infinit de fils invisibles, uns vincles que l’home, com qualsevol altra espècie, està obligat a respectar. Aquest llibre desenreda aquesta metafòrica troca a través de divuit sorprenents capítols sobre l’impacte ―gairebé sempre negatiu― que té la intervenció humana en el medi natural. Un llibre de relats en el qual es despleguen històries increïbles, protagonitzades per granotes d’or, gats caiguts del cel, aranyes astronautes i escarabats que s’han guanyat una estàtua commemorativa.
Comentari : Malgrat que no és un llibre científic en el sentit estricte, Gianumberto Accinelli, amb l’ajuda de les estilitzades i poc convencionals il·lustracions de Serena Viola, ha construït un text a mig camí entre el conte i l’assaig. Relaciona entre si fets verídics i constatables amb un estil amè que fa que la ciència resulti, no tan sols comprensible per als joves lectors, sinó també una experiència entretinguda.
El misterio de la vida y los apestosos calcetines de Pepe Bonete de Albacete -Jan Paul Schutten. Madrid : Maeva, 2017 .
Resum : ¿Qué tienen en común los pepinos, los calcetines malolientes, los robots y Lady Gaga?¿Sabías que todas las hormigas de la Tierra juntas pesan más que todos los humanos, elefantes y rinocerontes?¿En qué se diferencian un paramecio y un robot?¿Es verdad que siempre sobreviven los más fuertes? Estas son algunas de las preguntas a las que responde de manera sencilla, y con mucho humor, este libro que podría despertar la vocación de futuros científicos. Su excelente edición le ha hecho merecedor de los más importantes premios europeos.
Comentari : Evolució (Biologia) - Llibres per a infants. Preguntes i respostes per a infants.
Inventari il·lustrat dels dinosaures - Virginie Aladjidi. Pontevedra : Faktoria K de Llibres, 2018 .
Resum : Una petita història de la vida a la Terra, des dels seus orígens fa 4.300 milions d'anys, és el punt de partida de l’“Inventari il·lustrat dels dinosaures”, que reuneix 47 espècies agrupades en períodes geològics: des del Triàsic, amb exemplars com el Mussaurus patagonicus; seguint pel Juràsic amb la presència del Diplodocus carnegii i fins al Cretàcic, quan va viure el Tyrannosaurus rex.
Comentari : Animals prehistòrics - Dinosaures- Llibres de làmines
Mi cuerpo está loco: un cómic para sobrevivir a tus hormonas - Séverine De la Croix. Barcelona : Montena, 2018 .
Resum : Querido diario, ¡Esta mañana en el cole me ha pasado algo increíble! En realidad debe de haber pasado este verano, pero como estaba de vacaciones en el barco no me he dado cuenta. En el cole, en cambio, todo el mundo se ha fijado. Bueno, sobre todo Anthony. Y Cora, que me ha dicho que sí, que se me veían como dos bolitas. ¡Qué vergüenzaaa! Lila y sus hormonas revolucionadas aterrizan en Montena en un cómic para entender la pubertad.
Comentari : Cos humà - Sexualitat - Còmics.

(↑) - Tecnologia

Aprendre electrónica y robótica educativa - Roberto Montero Miguel. Madrid : Anaya Multimedia, 2018 .
Resum : La era de los robots ya está aquí; son habituales en nuestras vidas, se presentan en diferentes formas: juguetes inteligentes, gadgets y wearables, coches autónomos, robots domésticos, brazos robóticos industriales, etc. Los robots forman parte de nuestro presente y formarán parte del futuro, por ello es esencial conocer cómo funcionan, de qué se componen, cómo se construyen, y lo más importante, cómo se programan para dotarles de cierta inteligencia. Pensado para los más jóvenes, con un diseño muy gráfico, y estructurado de forma práctica y entretenida, invita al joven lector a la reflexión para dar la solución a los problemas técnicos que se plantean en esta obra.
Comentari : Se presentan los conceptos más básicos del mundo de la electrónica, la robótica y la programación con Scratch. Se trata de un libro más práctico que teórico, con definiciones de conceptos fundamentales reforzadas mediante experiencias prácticas y con el objetivo de ofrecer una introducción hacia el pensamiento computacional tan necesario en la era digital actual. Localitzat a la secció d'INFORMÀTICA. Robòtica - Electrònica - Llibres per a infants.

(↑) - Ciències aplicades

Atles de la cuina - Genny Gallo. Barcelona : Vicens Vives, 2018 .
Resum : Desperta la gana viatjant pels sabors del món i descobrint els secrets dels menjars típics de cada país i les seves curiositats. A través d'aquests deliciosos plats els nens i les nenes enriquiran el seu coneixement d'altres cultures i tradicions i comprendran la cèlebre expressió: "Som el que mengem".
Primer diccionari de medicina il·lustrat - Rosa Estopà ( dir.) . Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2018 .
Resum : En aquest diccionari hi trobaràs 200 paraules que es fan servir quan parlem de la salut i les malalties. Els autors són 1.200 nens i nenes d'entre 8 i 10 anys. Què et sembla, quin munt, oi? També hi hem posat alguns dels dibuixos que van fer. Segur que trobaràs que s'expliquen molt bé!
Comentari : Medicina - Diccionari- Llibres per a infants.

(↑) - Infantils imaginació

Aquí arriben com abans : abecedari - Maurice Sendak. Barcelona : Kalandraka, 2017 .
Resum : De l'A a la Z, un simpàtic abecedari amb una família de caimans que passegen, juguen, cuinen i fan moltes més coses... Rimes i humor per gaudir de les lletres.
Comentari : Àlbum il·lustrat
D'aquí no passa ningú! - Isabel Minhós Martin ; il·lustracions Bernardo P. Carvalho. Barcelona : Takatuka, 2017 .
Resum : “Què passa?”. “El que passa és que no es pot passar” ens diuen les bafarades de còmic de colors amb què parlen els personatges. No es pot passar perquè un general ha decidit que D’aquí no passa ningú. Es vol reservar la pàgina en blanc de la dreta per quan vulgui ser l’heroi de la història i hi deixa un soldat plantat per impedir el pas. Però una multitud de personatges comença a acumular-se a la pàgina de l’esquerra i troba ben absurda la prohibició. Una pilota vermella creua la frontera i després d’un moment de silenci general el creuament ja és imparable. El soldat es rendeix a l’evidència i deixa el pas obert. És l’heroi de tots els personatges, a desgrat del general que es consola perquè “al capdavall, qui vol ser l’heroi d’una història de mainada?
Altra informació: Àlbum il·lustrat
El Soldadito de plomo : en dibujos, basado en el cuento de Hans Christian Andersen - Jörg Müller. Barcelona : Lóguez ediciones, 2016 .
Resum : Qui no coneix el conte de "El soldadet de plom? En la narració d'Hans Christian Andersen, el soldat d'una sola cama s'enamora de la ballarina del palau, és arrencat del seu petit món, comença un viatge aventurer en un vaixell de paper i, finalment, torna a casa, on se li ofereix un final agredolç. Jörg Müller, el gran il·lustrador suís, es recolza en aquesta història com a punt de partida per a crear aquest inusual àlbum sense paraules. L'artista vol que els dibuixos siguin "llegits" atentament. Els múltiples detalls, continguts en ells, assenyalen el camí i desperten en el nen el plaer per interrelacionar-los i inventar la seva pròpia història, el seu propi conte
Altra informació: Àlbum il·lustrat
Entreson - Juan Muñoz-Tébar i il·lustracions de Ramón París. Caracas : Ekaré, 2017 .
Resum : Quan l’Elisa no pot dormir s’aventura amb la seva llanterna per Entreson. És un lloc entre el somni i la vetlla, una selva fosca i poblada on els camins duen a trobades esperades… Al costat al seu amic, Estebaldo, l’Elisa passeja, escolta, contempla el cel… A poc a poc s’adorm, a la llum de la lluna, amb un càlid «fins la propera ». Un poètic relat de Juan Muñoz-Tébar, magníficament il·lustrat per Ramón París.
Altra informació: Àlbum il·lustrat
La Poma - Kazuo Iwamura. Barcelona : Corimbo, 2011 .
Resum : A la Nàstia li agrada pujar a dalt del turó. S'hi ha endut una magnífica poma vermella. Llàstima, però! La poma de la Nàstia comença a rodolar i a rodolar......
Comentari : Àlbum il·lustrat
Altra informació: Àlbum il·lustrat
La Unió fa la força : una història de gallines - Laurent Cardon. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2017 .
Resum : Aquest matí hi ha hagut una catàstrofe. Ha faltat una gallina a la formació del matí. Això significa una gran commoció al galliner. Cal fer el que sigui per trobar-la. Però, com organitzar-se?
Altra informació: Àlbum il·lustrat
La Vaca del bric de llet - Sophie Adriansen ; il·lustracions Mayana Itoïz. Barcelona : BiraBiro , 2018 .
Resum : «Hi ha una vaca dins del bric de llet.» L’afirmació és rotunda i respon a una lògica infalible: si en el pot de pèsols hi ha pèsols dibuixats, en el bric de llet hi ha d’haver una vaca perquè hi està dibuixada. Un nen inquiet i amb molta curiositat es fa aquesta pregunta i no para fins a resoldre-la, perquè ja se sap que «les vaques no deixaran mai de sorprendre’ns». La visió de la realitat des de la perspectiva dels infants planteja qüestions, gairebé metafísiques, que només la imaginació pot explicar. El resultat és una història divertida, amb certa dosi d’humor absurd, que ens proposa una altra manera de veure les coses.
Comentari : Àlbum il·lustrat
Madlenka - Peter Sís. Caracas : Ekaré, 2018 .
Resum : Una volta pel barri pot ser com 
un viatge al voltant del món. A Madlenka 
se li caurà una dent i mentre corre 
amb la notícia, saluda als seus veïns 
que vénen de tot arreu del globus. 
Un clàssic contemporani.
Altra informació: Àlbum il·lustrat
Missatge important - Gabriel Gay. Caracas : Ekaré, 2018 .
Resum : Bup! Bup! Un gos crida a les portes d’un hospital, on acaben d’ingressar el seu amo. Té un missatge important per donar-li, però com? Als hospitals no deixen entrar gossos, ni gats, ni…cap altre animal? Així comença una llarga cadena per passar el missatge; això sí, amb certs obstacles i alguna interferència.
Altra informació: Àlbum il·lustrat
No hay dos iguales - Javier Sobrino ; il·lustracions Catarina Sobral . Barcelona : Kalandraka, 2015 .
Resum : Estan pertot arreu, en qualsevol lloc. N'hi ha dolços i amargs. Curts i llargs. I és que no hi ha dos iguals, però els que més m'agraden són els que tu em dónes. Una oda als petons.
Altra informació: Àlbum il·lustrat
Otto : autobiografía de un osito de peluche - Tomi Ungerer . Barcelona : Ediciones B, 2011 .
Resum : Otto. Autobiografia de un osito de peluche és un llibre il.lustrat del genial i controvertit Tomi Ungerer, guanyador del premi Hans Christian Andersen. Tal com el seu títol assenyala, es tracta de la narració en primera persona d’un ós de peluix. A diferència d’altres llibres d’ossets de peluix -que abunden a la LIJ, i compten amb personatges tan famosos com Winnie de Pooh i Padington- aquest llibre no es correspon amb un idil.li domèstic, ni és el típic conte amb protagonistes de joguina, en què l’autor recrea amb nostàlgia idealitzada el món del joc infantil.
Altra informació: Àlbum il·lustrat
Panxa de balena - António Jorge Gonçalves. Barcelona : Joventut, 2017 .
Resum : Un dia d’estiu, la Sari es lleva i, en veure que els seus pares continuen dormint, decideix anar a la platja sola. Allà hi troba el Blau, que està construint un vaixell a la sorra, i tots dos se’n van cap a la terra-on-mai-ningú-s’avorreix. Al mar, però, la Sari acaba dins la panxa d’una balena, on haurà de córrer perquè unes bestioles no se la mengin, hi coneixerà un home que compta peixos per l’ull de la balena o descobrirà que la panxa del cetaci ulula com el vent.
Altra informació: Àlbum il·lustrat
Una Casa per a en Tom - Leo Timmers. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : En Tom no surt mai al carrer, fins que la Vera li proposa jugar a empaitar-se. Mentre la persegueix, en Tom es perd. Com aconseguirà tornar a casa?
Altra informació: Àlbum il·lustrat
¿Quién es Guillermo Tell? - Dmitrij Gawrisch ; concepte i il·lustració Evelyne Laube i Nina Wehrle. Madrid : Ediciones SM, 2013 .
Resum : Qui és Guillermo Tell? conté el text d'aquesta coneguda llegenda en un moment determinat del llibre, però es desenvolupa a partir de dobles pàgines que ens ofereixen cada vegada un tret que contempla al personatge des d'una possible interpretació: un tirador, un revolucionari, un espectacle, un inconscient etc., amb una imatge associada a l'enfocament triat. Tota una creació de llenguatge visual que se situa tant a nivells molt concrets, com molt abstractes, tal com ocorre en la vida mateixa en el nostre coneixement del món.
Altra informació: Àlbum il·lustrat
Agulló Laypanda, Anna . Ni jo princesa, ni tu granota. Barcelona : Bellaterra, 2017 .
Resum : En Joan és un nen que es pensa que és una granota amb un cor de príncep. Un bon dia coneix la Lua, i aquesta trobada portarà canvis importants a la seva vida. A poc a poc, en Joan descobrirà que les nenes i els nens no són tan diferents, i que poden passar-s’ho molt bé jugant junts.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Antiochia, Martina d' . La puerta mágica. Barcelona : Montena, 2018 .
Resum : ¡No te pierdas esta nueva aventura de #LaDiversionDeMartina!Vale, esta vez NO HE SIDO YO.Yo estaba preparando un vídeo tranquilamente en mi cuarto cuando lo he encontrado: hay un agujero en la pared de mi cuarto y os prometo que NO es culpa mía.Claro que, ya que lo he encontrado, mejor investigo lo que hay detrás antes de que mis padres se enteren, ¿no? Porque, ¿y si hay un TESORO escondido?¡Decidido! Voy a investigar este misterio porque yo NUNCA digo que no a una AVENTURA.¿Te apuntas?Martina tiene 13 años, una imaginación desbordante y ¡un canal de Youtube de mucho éxito! «La diversión de Martina» es una serie de libros de ficción inspirada en ella y su mundo que encantará a sus seguidores.
Altra informació: Secció Grans Lectors
Antiochia, Martina d' . ¡Aventuras en Londres!. Barcelona : Montena, 2017 .
Resum : ¡No te pierdas esta nueva aventura de·#LaDiversionDeMartina!Creo que me he metido en un lío pero que MUY gordo...Después de hacer un pequeño experimento en casa, mi padre me ha mandado a mi cuarto a «reflexionar». Pero ese no es el problema.El PROBLEMÓN es que me he escapado de mi habitación para ir a jugar con mis amigas, y hemos terminado en una avioneta sin control camino a Londres... ¡Ups!Increíble, ¿verdad?¡Únete a mi plan loquísimo y olvídate de la palabra «aburrimiento»!Martina tiene 13 años, una imaginación desbordante y ¡un canal de Youtube de mucho éxito! «La diversión de Martina» es una serie de libros de ficción inspirada en ella y su mundo que encantará a sus seguidores.
Altra informació: Secció Grans lectors
Arrhenius, Ingela P. . On és la senyora Gallina?. Barcelona : Estrella Polar, 2017 .
Resum : Llibres que presenten els animals que agraden als més petits de la mà d’Ingela, la reconeguda il·lustradora nòrdica. Cada llibre conté solapes de feltre i un mirall al final.
Altra informació: Secció I0
Bertran, Lia . El nen que no somreia mai.
Resum : En Jan era un nen que no somreia mai per a res! Els dijous a la tarda anava al taller de pintura, sempre feia dibuixos molt bonics però ho pintava tot de color gis... Fins que un dia, de cop i volta i sense que ningú s’ho esperés: EN JAN VA SOMRIURE!!! I a partir d’aquell moment va començar a entendre com n’era d’important això de somriure... ara en Jan, quan fa un dibuix, utilitza tots els colors.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Bielinsky, Claudia . La casa dels petons. Barcelona : Baula, 2017 .
Resum : Aquest osset va amunt i avall per tota la casa buscant petons. Aixeca les solapes i descobriràs qui hi viu. Benvinguts a la casa dels petons!
Altra informació: Secció I0
Boïgues, Lourdes . Joan Llop, detectiu interactiu. Barcelona : Jollibre, 2018 .
Resum : Una desaparició, moltes pistes, un detectiu i moltes opcions que hauràs de triar per a compondre la història. En aquest llibre, tu decideixes! Un matí, la família de conills Pota Llarga es desperta molt alterada en descobrir que el iaio Ricard ha desaparegut. Entre tots els habitants del bosc, el llop és el primer a oferir-se per fer de detectiu del cas. Però no està sol: l’ajuda la conilleta Bibi i… un ajudant d’excepció: tu mateix, que podràs compondre la història com més t’agrade. Creus que el llop és de confiança? Aconseguirem trobar el iaio?
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Brown, Peter . El senyor Tigre es torna salvatge. Algemesí : Andana, 2017 .
Resum : Hi ha una ciutat en la qual tot és com ha de ser. Tots estan conformes i són molt educats. No obstant això, un dels seus habitants s'avorreix de ser sempre tan correcte, tan estirat, tan educat. Ens referim al senyor Tigre, qui desitjaria relaxar-se i divertir-se. Més encara: li agradaria tornar-salvatge. Així, un dia decideix fer les coses d'una altra manera. En aquesta paradoxa de món animal els lectors podran detectar els perjudicis que poden tenir els del nostre voltant quan decidim sortir de la “normalitat” i fer les coses d’una forma diferent. Una història que ens convida a defensar els nostres drets i el respecte envers les nostres decisions.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Canal, Eulàlia . L'extraordinari doctor Rupert. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : El doctor Rupert no era un doctor com els altres, i els seus medicaments o cures, tampoc. I si no us ho creieu, llegiu el cartell on s’anunciava: «Soc el doctor Rupert Grip i tracto tota mena de mals, mals que corren o que s’estan quiets, pors estranyes i fòbia a les aranyes, espasmes i col·lapses, tristeses de l’ànima i desamor, manies que molesten com mosques i preguntes que punxen...».
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Canal, Eulàlia . L'interrogant gegant. Barcelona : Animallibres, 2017 .
Resum : El dia que l’Arlet, el Lluc i l’Ibai van sortir d’excursió havia nevat tota la nit i la vall semblava un pastís de nata. Malgrat l’advertiment de la seva mare per a que no s’allunyessin de casa, els tres germans van voler pujar fins el cim de la muntanya i contemplar els prats i els boscos a tocar del cel. Però, sense que ho sabessin, un perill molt fosc s’apropava entre el núvols.
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Carle, Eric . L'erugueta goluda. Madrid : Kókinos, 2017 .
Resum : "Una nit, sota la llum de la lluna, hi havia un ou molt petit, que reposava damunt d'una fulla..." Així comença aquest conte meravellosament il·lustrat per Eric Carle.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Chabbert, Ingrid . L'enorme i malvat Ferotge. Barcelona : Brúixola, 2016 .
Resum : Al protagonista d'aquesta història li agrada nedar al riu, fer la migdiada al sol i, sobretot, fugir de la gent, estar sempre tot sol!  Però un bon dia coneix algú molt especial i la seva vida comença a canviar...
Altra informació: Secció Petits Lectors
Copons, Jaume . El tresor perdut. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : L’Agus ha d’anar a passar uns dies a casa de l’avi i proposa a la Lídia que l’acompanyi, que s’hi divertiran molt. Però quan hi arriben tot està fet un desastre i veuen l’avi trist i desanimat: resulta que li volen enderrocar la casa i l’avi sospita que estan buscant un tresor..., el tresor perdut del besavi! I en aquesta aventura coneixeràs els monstres guanyadors del concurs “Dibuixa el teu monstre”!
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Copons, Jaume . L'arbre dels malsons. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Ep, hola, soc l’Agus Pianola! Convisc amb una colla de monstres, que abans vivien al Llibre dels monstres i ara okupen la meva habitació. Llegim, juguem i, de tant en tant, també vivim alguna aventura increïble, com aquell dia que per culpa del Dr. Brot vam acabar tots caient pel forat d’un arbre ben estrany. Els monstres em van aclarir que era l’Arbre dels malsons, però jo més aviat diria que era un malson d’arbre, perquè no hi havia manera de sortir-ne! Un malson rere un altre, sense veure’n el final. Sort que l’amistat és ben poderosa, i que quan tens amics, no et cal escollir!
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Copons, Jaume . La nit del Dr. Brot. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : L’Agus i els seus amics no ho poden amagar: són de bona pasta! Tant és així que quan troben en Nap desconsolat i demanant auxili de seguida acudeixen a socórrer-lo. Però què ha passat? Doncs que es veu que uns extraterrestres han segrestat el malvat Dr. Brot, que potser no és tan llest com ell es pensa. I ara què? Ajudaran en Nap a rescatar-lo? La nova aventura de l’Agus i els monstres és tot un homenatge al Dr. Brot, un viatge al seu passat per entendre, tal vegada, per què és tan dolent.
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Cornudella, Mireia [adp] . La lletera. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Contes populars adaptats per a primers lectors amb unes il·lustracions captivadores perquè s’iniciïn en la lectura per mitjà de les històries i els personatges dels clàssics de sempre.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Dahl, Michael . Vull això!, diu el pingüí. Barcelona : Cruïlla, 2017 .
Resum : El pingüí no te pacència. Ho vol tot de seguida. No se sap esperar i no sap demanar bé les coses.
Altra informació: Secció I0
Dahl, Roald . El fantàstic senyor Guillot. Barcelona : La Magrana, .
Resum : En una vall hi havia un bosc, dins el bosc hi havia un arbre, sota l'arbre hi havia un cau on vivien feliços el senyor Guillot, una guineu molt llesta, i la seva família. Tres grangers mesquins, bruts i lletjos a més no poder els volien caçar, però l'enginy del fantàstic senyor Guillot els va deixar amb un bon pam de nas. El fantàstic senyor Guillot, duta al cinema pel director Wes Anderson, és un dels clàssics immortals de Roald Dahl, l'autor de Charlie i la fàbrica de xocolata. És una divertidíssima i enginyosa història sobre caçadors caçats.
Altra informació: Secció Grans Lectors
Deneux, Xavier . La Blancaneu. Barcelona : Combel, 2017 .
Resum : Una nova adaptació del conte clàssic de la Blancaneu en una proposta estètica i sensorial de formes en relleu. Una col·lecció pensada perquè els nens i nenes descobreixin una nova manera d’interactuar amb els clàssics de sempre.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Deneux, Xavier . Les formes. Barcelona : Combel, .
Resum : Quatre títols perquè els més menuts s'iniciïn en les seves primeres descobertes, en aquest cas, dels colors i les formes. Un calaix d'imatges i figures en relleu que esdevé un joc estètic de línia simple i moderna.
Altra informació: Secció I0
Fernández Méndez, Fátima . La mare més dolenta del món. Barcelona : Bellaterra, 2017 .
Resum : "La mare més dolenta del món" és un àlbum il·lustrat per reflexionar junts, nens i adults. Ser pares i educar els nostres menors per a què adquireixin autonomia i responsabilitat no és una tasca fàcil. El seu món emocional és igual o més complex que el nostre, i els malentesos són molt habituals. Provar i equivocar-se forma part de l'aprenentatge, així com el nostre deixar créixer i desenvolupar la seva autonomia. La perfecció en l'educació no existeix. Què és la sobreprotecció i què no ho és?
Altra informació: Secció Petits Lectors
Grau, Maria . El drac que no tenia foc. Caldes d'Estrac : Edicions del Pirata, .
Resum : Una vegada hi havia un petit drac que es deia Pasqual, i que estava trist perquè no tenia foc. Fins que un dia, es va fer amic d’uns nens d’Olot i van tenir una idea: a Olot hi ha volcans, i els volcans tenen foc. Potser en podria agafar una mica…
Comentari : “El drac que no tenia foc“, és un llibre de la col·lecció “Plou i Fa Sol“. Explica la història d’en Pasqual, un drac que no tenia foc fins que no va conèixer uns nous amics. El text està tan en lletra de pal com amb lletra lligada. L’objectiu és ajudar a l’aprenentatge d’ambdós estils de lletra a la vegada que es passa una bona estona.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Gómez, Bella . Nombres salvatges. Barcelona : Edebé, 2018 .
Resum : Compta animals mentre llisques els dits en cada nombre!   Llibre interactiu de cartró que ensenya els nombres a través dels animals salvatges. Compta els animals, després posa els dits a sobre del disc lliscant i traça la silueta del nombre que hi ha en cada pàgina. Una manera divertida d’aprendre els nombres.
Altra informació: Secció I0
Isern, Susanna . En Bogo el guillot que ho volia tot. Madrid : Nube Ocho, 2018 .
Resum : En Bogo el Guillot vivia entre les branques d'un gran arbre. Un dia va decidir que inventaria coses meravelloses per tenir tot el que volgués.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Jun-Jae, Yoo . Onada blava. Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2018 .
Resum : Una matinada neix a les quadres d’un poblet un cavall blau. En veure’l, el rei proclama que es tracta d’una benedicció de Déu i ordena que l’entrenin fins a convertir-lo en un autèntic cavall de guerra. L’Onada Blava, com tothom el coneix, sembra el pànic al camp de batalla; però amb ell la guerra es fa interminable i l’alegria de la gent en veure’l s’esvaeix enmig de la fam i el sofriment. Un dia, l’Onada Blava es veu reflectit en els ulls d’un jove soldat. A partir d’aquell moment, el seu destí es transforma, i aconsegueix que el seu nom es quedi al cor de la gent amb un significat diferent.
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Junqueras, Oriol . Estimats Lluc i Joana: contes des de la presó. Barcelona : Sàpiens, 2018 .
Resum : Un recull de contes plens d'història que Oriol Junqueras ha escrit als seus fills, Lluc i Joana, des de la presó, primer des d'Estremera i després des de Lledoners.
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Kaid, Nayat . Què hi portes a la bossa?. Valls : Quorum Llibres, 2017 .
Resum : Al conill li agrada ficar coses dins la seva bossa, però no sempre són seves. Viu amb ell aquesta aventura per saber quines coses són i què passa quan agafem objectes que no ens pertanyen.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Lindgren, Astrid . Pippi Calzaslargas: todas las historias. Barcelona : Blackie Books, 2018 .
Resum : El hombre más fuerte del mundo? No me da miedo. YO soy la niña más fuerte. No olvides este detalle. Pippi Calzaslargas Gracias a Pippi, los niños y niñas se sienten más fuertes. Más fantasiosos, más feministas, más generosos, más libres. La gran niña.
Altra informació: Secció Grans lectors
Mascarell, Purificació . Centre comercial l'Oblit. Algemesí : Andana, 2018 .
Resum : On van a parar les coses que perdem o que oblidem?  Any 2038. Argos i Galàxia són dos germans amb una vida perfecta. O no tant. Han perdut el peüc que els havia fet la iaia Filomena abans de morir i decideixen escapar-se de casa una vesprada, mentre la cuidadora fa ioga al saló i els pares estan de viatge per faena, com sempre:  - “–Anem al centre comercial L’Oblit, on diuen que van a parar totes les coses que perden els xiquets. Allí el trobarem de segur.  - Vinga! Donem-nos pressa. Serà la nostra excursió secreta, d'’acord?”  L'aventura els farà conéixer botiguers estrambòtics, productes impensables i xiquets molt diferents. Don Peüc, Mister Cromo, la tia Besadetes o el doctor Mil són alguns dels insòlits personatges que es creuen amb Argos i Galàxia en un viatge on els germans descobriran qui són i d’on vénen.  Perquè el passat i el futur estan més prop del que sembla….
Altra informació: Secció Grans Lectors
Matoso, Madalena . Una vegada hi havia... : contes amb pictogrames. Barcelona : Barcanova, 2018 .
Resum : UNA VEGADA HI HAVIA... ... tres porquets que se'n van anar pel món a buscar fortuna. El primer porquet va trobar un home que portava un sac de palla i li va dir: «Us compro la palla per construir-me una una casa». Vuit històries de Grimm o de Perrault, explicades en text i en pictogrames: La Caputxeta vermella, El gat amb botes, Hansel i Gretel, Els tres porquets, La Rínxols d'Or, Rapunzel, En Jan i la mongetera màgica i Les fades.
Altra informació: Secció Petits Lectors
McKee, David . L'Elmer: que comenci la cursa!. Barcelona : Beascoa, 2017 .
Resum : A la cursa dels elefants, arribar el primer no és el més important. Això l'Elmer ho sap prou bé. L'Elmer, l'elefant de colors, és un clàssic infantil que ha venut més de 8 milions d'exemplars. Els seus contes són ideals per transmetre als nens valors positius com la solidaritat, el respecte, l'amistat i, especialment, la celebració de les diferències. «Preparats, llestos... que comenci la cursa!» Els joves elefants volen saber qui és el més ràpid i l'Elmer i el Wilbur els organitzen una cursa. Però aquesta competició no va d'arribar el primer... L'Elmer és l'elefant més estimat pels nens. I és que a la selva no hi ha cap altre com ell: les seves coloraines el fan diferent de tots els altres. Amb les seves divertides històries, ideals per llegir en família, aprendrem que tots nosaltres som tan especials com ell.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Nel·lo, David . La primera porta. Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum : Segona part de La porta prohibida. La Gisela i la Gunda s'han convertit en millors amigues després de la fantàstica aventura que van viure al museu. Ara ja fa temps que no hi van, i la Gunda ja té ganes de gresca. Al final convenç la Gisela per tornar-hi i totes dues entren a la primera porta. A dins hi descobreixen un món esbojarrat: una ciutat on sempre plou i tothom sembla que estigui tocat del bolet, un camp d'embuts per recollir aigua de la pluja, una altra ciutat plena de genis matemàtics... i, a sobre, estan tots barallats entre ells. Les dues amigues hauran d'escapar d'aquesta colla de tocatls de l'ala i resoldre el misteri per retornar la pau al món que hi ha darrere la primera porta. 
Altra informació: Secció Grans lectors
Nilsson, Frida . Piratas del mar helado. Barcelona : Thule, 2017 .
Resum : El temido pirata Cabeza Blanca secuestra a niños y los hace trabajar todo el día como esclavos en una mina de diamantes. Nadie se atreve a rescatar a los niños. Pero cuando captura a Miki, la hermana pequeña de Siri, se ha buscado un enemigo que nunca pudo haber imaginado. Siri parte en busca de la isla de Cabeza Blanca. Porque sabe lo asustada que su hermana pequeña tiene que estar en manos del pirata, sola en las oscuras galerías de la mina.
Altra informació: Secció Grans lectors
Olid, Isabel . A qui li agrada anar amb barret?. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Amb la intenció d’acompanyar els nens i nenes de 3 a 6 anys en les seves primeres lectures, els contes d’aquesta col·lecció els faran descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història. Potser el més esborrajat que hi ha a la selva no és aquest barret de copa...
Altra informació: Secció Petits Lectors
Olid, Isabel . La Ventafocs. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Una nova visió del conte clàssic retallat amb una adaptació moderna dels contes i llegendes més conegudes. Reviu l’hora del conte!
Altra informació: Secció Petits Lectors
Paku, . La Rapunzel. Barcelona : Estrella Polar, 2017 .
Resum : Un libro que podrás leer acariciando sus originales dibujos con texturas. Había una vez una chica de maravillosos cabellos dorados, una bruja muy cruel y un príncipe muy astuto…
Altra informació: Secció Petits Lectors
Parker, Danny . Anna i Valentina. Barcelona : Patio, 2017 .
Resum : Una bella història sobre viatges i amistat L'amistat és com un viatge en tren: hi ha bons moments, moments avorrits i moments emocionants. I de la mateixa manera com durant el trajecte ens preparem per quan arribem al destí, les amistats de la infància ens preparen per la vida. Aquesta és la de manera poètica i bellament il-lustrada. història d'amistat de dues nenes explicada.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Parr, Maria . Cors de gofra. Madrid : Nórdica infantil, 2017 .
Resum : En un petit poble de la costa noruega, Knert-Mathilde, viuen la Lena i en Trille. Ella és intrèpida, divertida i aventurera. Ell, la ment serena de tots dos. Són amics de l’ànima encara que en Trille necessita que li diguin més vegades, com a tots ens passa en algunes ocasions. La Lena viu sola amb la seva mare i, de tant en tant, pensa que li agradaria tenir un pare. En Trille té una germana adoptada a Colòmbia i un avi magre i arrugat que viu al soterrani de casa i al qual adora. El que més els agrada és compartir les gofres calentetes que fa la tiaàvia i passar el dia junts gaudint d’aventures que, a vegades, quasi acaben en catàstrofes. Aquest és el regne de la Lena i en Trille. T’animes a conèixer-lo?
Altra informació: Secció Grans lectors
Perret, Delphine . Björn: sis històries d'un ós. Barcelona : Joventut, 2018 .
Resum : Björn és un os que viu al bosc, on hi viuen també els seus amics: la guineu, la llebre… En aquesta recopilació de sis històries curtes plenes de tendresa descobrirem la simplicitat de la vida a la natura, l’amistat i la contemplació de les coses quotidianes que es converteixen en coses extraordinàries. Delphine Perret ens parla d’aquestes petites coses amb delicadesa i molt d’humor. Björn és una oda a la naturalesa i a la vida contemplativa.
Altra informació: Ja sabem llegir
Punset, Ana . Avui per tu, tomorrow també. Barcelona : Montena, 2017 .
Resum : L'escola ha organitzat una setmana de la solidaritat per ajudar els refugiats de Síria, i les noies del club han decidit muntar una macrofesta per recaptar diners. Però, organitzar-ne una de ben sonada no és gens fàcil, i encara menys quan les Pavetes volen fer exactament el mateix! Uf! A més a més, les notes de la Laia han baixat una miqueta... I si no l'hi deixen anar? Help!
Altra informació: Secció Grans lectors
Punset, Ana . Nova York, let's go. Barcelona : Montena, 2017 .
Resum : Han seleccionat totes les noies del Club de las Vambes Vermelles per anar d'intercanvi a Nova York dues setmanes! Malgrat tot, ben aviat descobreixen que tindran poc temps per divertir-se... A l'escola americana són superestrictes i també tenen les seves pròpies Pavetes. A més, sembla que un fantasma les persegueix. Com s'ho faran per sobreviure a aquesta aventura americana?
Altra informació: Secció Grans lectors
Punset, Ana . Princess per sorpresa. Barcelona : Montena, 2018 .
Resum : La Laia acaba de rebre una notícia bomba: el Mario se'n va a viure un any a Los Angeles! Però ella encara no sap si està preparada per mantenir una relació a distància. Per sort, és l'aniversari de la Raquel i han decidit anar-se'n a Port Aventura per celebrar-ho. A més, la Gia ha vingut a Barcelona d'improvís i també s'apunta al pla. Tot i que està una mica estranya... I si amaga alguna cosa?
Altra informació: Secció Grans lectors
Punset, Ana . Un milió de likes. Barcelona : Montena, 2017 .
Resum : Les noies del Club de les Vambes Vermelles han descobert que una companya de classe és assetjada per les populars... Se'ls acudirà alguna solució original per ajudar-la i acabar amb el problema definitivament?Quan les noies del Club de les Vambes Vermelles descobreixen que les Pavetes fan el buit a una de les seves companyes de classe, decideixen passar a l'acció i ajudarla!D'altra banda, s'han inscrit en un concurs de fotografia a Instagram..., i les Pavetes fan tots les possibles per guanyar.La seva dictadura no pot continuar!
Altra informació: Secció Grans lectors
Riddell, Chris . Ottolina al mar. Barcelona : Cruïlla, 2016 .
Resum : L'Ottolina travessa el mar en un submarí, un hidroavió i fins i tot un rai, seguint la pista del senyor Munroe, que ha desparegut misteriosament...
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Riddell, Chris . Ottolina i el Guillot Lila. Barcelona : Cruïlla, 2017 .
Resum : Atureu tots els rellotges! Per fi tornen les aventures de l’Ottolina Brown, la nena extravagant de la torre Huffledink, més coneguda com la Pebrera. Al costat del seu millor amic, el senyor Munroe, l’Ottolina prepara un sopar per a retrobar-se amb tots els seus vells amics. Sembla una vetllada tranquil·la, però no te’n fiïs. Amb l’Ottolina no se sap mai: tan bon punt estàs al sofà de casa llegint postals com de cop i volta et trobes investigant qui és el poeta del fanal o enfilat dalt d’un globus enmig d’un safari urbà.
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Roberton, Fiona . Una història de dues bèsties. Madrid : Jaguar, 2016 .
Resum : Una nena rescata una bestiola del bosc i se l’enduu a casa. Però, per algun motiu, la bestiola no és feliç! Aquesta divertida i encantadora història mostra dues cares sobre la importància de veure el món de maneres diferents.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Ruiz Johnson, Mariana . Enfilant el caminet. Barcelona : Kalandraka, 2017 .
Resum : “Enfilant el caminet” és un poema-cançó infantil que desprèn alegria, ritme i musicalitat. Està protagonitzat per diferents animals -des d’elefants, ratolins, cuques o óssos- que marxen a ritme dels versos octosíl·labs, tot marcant una progressió numèrica. Així, de l’1 al 10 es van enumerant personatges, fins arribar a un destí sorprenent i festiu.
Altra informació: Secció I0
Santiago, Roberto . El misteri de l'obelisc màgic. Barcelona : Cruïlla, 2017 .
Resum : Els Futbolíssims viatgen a Buenos Aires per jugar-hi un torneig que té com a premi un obelisc màgic: el guanyador podrà demanar-li un desig.
Altra informació: Secció Grans lectors
Santiago, Roberto . El misteri de la pluja de meteorits. Barcelona : Cruïlla, 2016 .
Resum : Una col·lecció d’humor, amistat i molt de futbol! Sembla que no pugui ser però és veritat! Som a Eurodisney i ens han convidat a la nova atracció: la pluja de meteorits!
Altra informació: Secció Grans lectors
Santiago, Roberto . El misteri del circ de foc. Barcelona : Cruïlla, 2016 .
Resum : Havia de ser un cap de setmana fantàstic. Al matí els nanos tenien un partit de fills contra pares, a la tarda anaven tots a veure un equip de primera divisió i, a la nit, assistien a un espectacle del circ que havia arrtibat a Gironeta. Però tot se n'aniria en orris quan van començar els incendis... Què hi podien fer, els Futbolíssims?
Altra informació: Secció Grans lectors
Santiago, Roberto . El misteri del dia dels innocents. Barcelona : Cruïlla, 2017 .
Resum : Una col·lecció d’humor, amistat i molt de futbol! L'equip de futbol 7 de l'escola Pla de Dalt, no és només l'equip de futbol. És molt més. Són els Futbolíssims: han fet un pacte i res ni ningú no els separarà mai. Passi el que passi. Així que, quan els proposen jugar una misteriosa lliga el dia dels Innocents, no s'ho pensen dos cops.
Altra informació: Secció Grans lectors
Santiago, Roberto . El misteri del jugador número 13. Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum :  El curs és a punt d'acabar i tot i així... arriba un noi nou a l'escola. Ve de Rússia, és un crack jugant a futbol i es diu Victor, amb K, però ell prefereix que li diguin NÚMERO 13. Què hi té a veure el número de la mala sort amb aquest company tan misteriós?
Altra informació: Secció Grans lectors
Santiago, Roberto . El misteri del tresor pirata. Barcelona : Cruïlla, 2016 .
Resum : Els Futbolíssims han de jugar un partit amistós amb l'equip del centre de menors Els Justos, on hi ha internats alguns dels delinqüents infantils més perillosos del país. Una de les internes, la temuda Laoi Txai San, els convenç que robin els plànols del centre, custodiats per la policia, amb el propòsit, segurament, de poder organitzar un fuga. Corre el rumor que aquesta noia té amagat en algun lloc el botí de l'atracament d'un banc. Els problemes comencen quan els Futbolíssims abandonen el partit per culpa de l'agressivitat dels seus rivals, per la qual cosa s'exposen a ser eliminats de la Lliga. I la troca encara s'embolica més quan decideixen fer el que calgui per aconseguir els cobejats plánols, com ara escorcollar el despatx del pare del Paket...
Altra informació: Secció Grans lectors
Santiago, Roberto . El misterio de la tormenta de arena. Barcelona : SM, 2018 .
Resum : Acaban de inaugurar el Gran Camping de Sevilla la Chica y las primeras en llegar son tres misteriosas autocaravanas. Sus ocupantes, un equipo de fútbol italiano que viene a hacer la pretemporada con el Soto Alto, aunque en realidad sus intenciones son muy distintas. Y para colmo, una tormenta de arena del desierto que impide ver las cosas con claridad. ¿Conseguirán Los Futbolísimos resolver este nuevo misterio?
Altra informació: Secció Grans lectors
Steig, William . Irene la valenta. Barcelona : Blackie Little Books, 2018 .
Resum : La Irene, filla d’una modista, té una missió: portar-li un vestit a la duquessa. No l’espantarà la tempesta ni un vent que insisteix a fer-la agafar por. Intenta travessar el bosc: se li congelen les llàgrimes, s’enfonsa en la neu, cau la nit… la Irene corre perill! És petita. I sabem que com més petit ets, més valent has de ser per poder fer grans coses. Però és que ella és Irene la valenta.
Altra informació: Secció Ja sabem llegir
Sánchez Vegara, Maria Isabel . Frida - Gloria - Amelia - Ella - Marie. Barcelona : Alba, 2018 .
Resum : Escritos con rimas sencillas, esta colección de cuentos es ideal para que los más pequeños descubran a las grandes mujeres de la historia.
Altra informació: Secció Petits Lectors
Tello, Jimena . La mare va al galop. Barcelona : Flamboyant, 2017 .
Resum : Un llibre dedicat a les mares-heroïnes que corren tot el dia amunt i avall. La mare corria tot el dia, per tota la ciutat. I quan arribava la nit, sempre estava molt cansada. A vegades, no ens contestava o semblava tenir el cap en una altra banda. Què podia fer la mare per córrer més, i arribar a temps a tot arreu?
Altra informació: Secció Petits Lectors
Upjohn , Rebecca . El secret del beneit del poble. Barcelona : Picarona, 2017 .
Resum : La veritable història d’un heroi inesperat. En Munio i el seu germanet en Milek viuen en un tranquil poble polonès on mai no succeeix res interessant. Un dels seus veïns és un pobre home anomenat Anton, un home tan bo que mai no volia menjar carn per no fer mal als animals i que mai no mataria ni una sola mosca. Mentre la resta del poble es burla de l’Anton, la mare dels dos nens és amable amb ell i sovint fa que els seus fills portin sopa o alguna peça de roba a aquell «beneit» a qui ningú respecta.
Altra informació: Secció Grans lectors
Uribe, Verónica . Aquí veo. Caracas : Ekaré, 2017 .
Resum : Un libro de cartón que invita a los niños a descubrir y nombrar el mundo que, poco a poco, van conociendo. Lo que vemos en el jardín, lo que vemos volar, lo que vemos en el mar, a través de imágenes coloridas y alegres, con esa proximidad y nitidez que tiene la primera mirada de un niño.
Altra informació: Secció I0

(↑) - Còmics

Batem, . Aldarull a Palòmbia. Barcelona : Editorial Base, 2017 .
Resum : El lloro de l'avi del Collin sap on són amagats uns diamants, però per trobar aquest tresor el Collin haurà de fer front a Jules Santoni, que també cerca les pedres precioses. I tot es complicarà una mica més quan, entre l'equipatge de Santoni, aparegui el Rififi, el petit marsu negre!
Batem, . Fordlàndia. Barcelona : Editorial Base, 2015 .
Resum : Una despampanante mujer llega al corazón de la selva palombiana buscando a su quinto marido, el cazador Bring M. Backalive, que partió en una expedición con el capitán Bombonera y su viejo barco: el Santa Calamidad. Su búsqueda pondrá en peligro a dos pequeños marsupilamis a los que, nuestro querido protagonista, tratará de poner a salvo. ¡Todo esto y mucho más en la sexta entrega de una de las colecciones más emblemáticas del cómic francobelga!
Batem, . L'Or de Boavista. Barcelona : Editorial Base, 2016 .
Resum : El petit Donald és el fill de l'ambaixador dels Estats Units a Palòmbia. El petit és segrestat per un terrible comando que fa servir els nens per extreure or dels rius, però és que a més, fan servir una tècnica molt contaminant. Aquests criminals, però, no compten amb el fet que el Marsupilami i els seus amics no els voldran permetre seguir segrestant infants i emmalaltint el Supopoaro!
Batem, . La papallona dels cims. Barcelona : Editorial Base, 2016 .
Resum : Un grup d’investigadors acaba d’arribar a Palòmbia i ha instal·lat el seu campament en el cor de la selva. El seu objectiu és trobar una femella de Narcissus Bucéphalus, una bella i estranya papallona que posa els ous en el niu dels marsupilamis. Però com si fos un carnívor que aguaita la seva presa, un talp infiltrat a l’equip espera poder sabotejar la seva feina abans que el seu líder no el descobreixi. I per si això no fos suficient, han de suportar el fill malcriat del promotor de l’expedició. Com afectarà tot això al Marsupilami?
Clanton, Ben . Super-narval i Medu-shock. Barcelona : Joventut, 2018 .
Resum : En esta ocasión Narval y Medu se convierten en superhéroes, con sus supertrajes, sus identidades secretas ¡y sus superpoderes! Pero ¿cuál será el superpoder de Narval? Disfruta con las aventuras submarinas de esta superpandilla y con las de sus alteregos Supergofre y Wonderfresa.
Dugomier , Vincent . Primeras acciones. Barcelona : Editorial Base, 2017 .
Resum : Es cierto que, como decía mi padre, nos habían dado una buena torta… La mañana del 10 de mayo de 1940, llegó la guerra. Rápidamente, sobrevino el desastre. El 22 de junio, se firmó el armisticio con Alemania. Habíamos sido derrotados. Fue el verano de nuestros 13 años, los míos y los de mi amigo Eusèbe. Y no estábamos dispuestos a resignarnos.
Gaiman, Neil . El día que cambié a mi papá por dos peces de colores. Bilbao : Astiberri, 2018 .
Resum : Cuando un niño cambia a su padre por dos peces de colores no se imagina las consecuencias y complicaciones que tendrá. Al fin y al cabo no es el único que puede intercambiar sus cosas y, cuando su madre le dice que tiene que traer a su padre de vuelta a casa, es más fácil decirlo que hacerlo. Su padre había ido pasando de las manos de un niño a otro por toda la ciudad y tendría que llegar hasta el último canje para recuperarlo.
Gauthier, Séverine . El pavoroso miedo de Epifanía Susto. Barcelona : Norma, 2017 .
Resum : Epifanía Susto tiene miedo a todo. Todo el tiempo. Y ese miedo, una gran masa negra que cambia de forma en función del momento, la sigue a todas partes atada a sus pies como si fuera su sombra. Epifanía tiene ocho años y medio y ya está cansada de vivir siempre asustada. Ha llegado el momento de cambiar y aprender a domar a esa criatura. Para lograrlo se embarcará en un viaje donde un sinfín de personajes variopintos intentarán ayudarla a confrontar a ese espeluznante ser que vive con ella. Pero, ¿podemos hacer frente a nuestros miedos cuando ya forman parte de nosotros?
Gazzotti, Bruno . Solos volum 5. Madrid : Dibbuks, .
Resum : Tras resolver el inquietante misterio de quién era el niño medianoche, el tomo 5 abre un nuevo ciclo, el tercero, en el que nuestros amigos se encuentran dispersos y en apuros. Terry está perdido en la nieve junto al Amo de los cuhillos y se refugian en un gigantesco hangar que alberga la 5ª Feria del Juguete. En esta ocasión, Terry tendrá que intentar ser maduro y buscar una manera de regresar junto a sus amigos. En el segundo episodio de este tomo 5, le tocará a Iván enfrentarse a una situación difícil. Acorralado por los niños de las tierras bajas, Iván tendrá que elaborar una receta de astucia (tiene mucha) y valor (¿Iván?) para superar el peligro.
Pearson, Luke . Hilda y el bosque de piedra. Cádiz : Barbara Fiore, .
Resum : Hilda ya casi no pasa tiempo en casa; quiere que sus días estén llenos de grandes emociones, y su madre no puede evitar preocuparse… En un momento de tensión, las dos acaban viéndose arrojadas a un lugar lejano, un bosque oscuro y misterioso: ¡el país de los trols! ¿Podrán entre las dos escapar de las garras de estas siniestras criaturas de piedra?
Pearson, Luke . Hilda y el gigante de medianoche. Cádiz : Barbara Fiore, .
Resum : Hilda es una niña con una extraordinaria capacidad para hacer amigos entre los seres más peculiares. Sin embargo, cuando un ejército de duendes invisibles bombardea la sala de estar de su casa en plena noche con piedras y avisos de desahucio forzoso, tiene que pensárselo dos veces antes de conocer a esas nuevas criaturas. Ante el acoso de esos seres y el temor a perder su hogar, Hilda emprende una aventura para proteger la casa en la que siempre ha vivido y descubrir quién es, si es que existe, el Gigante de Medianoche.
Pearson, Luke . Hilda y el perro negro. Cádiz : Barbara Fiore, .
Resum : La cuidad de Trolberg demuestra tener más secretos por desentrañar cuando Hilda descubre que su mundo no es como ella lo había imaginado. En su nueva aventura, Hilda conoce a los nisses: un travieso pero carismático grupo de inadaptados que viven en un mundo al margen, aunque en cierto modo dentro del nuestro, un mundo en el que las leyes de la física no pintan demasiado. Son unos seres pequeños y peludos, de grandes narizotas, que habitan en los huecos sin usar de los hogares. Mientras tanto un oscuro espectro se cierne sobre las calles de Trolberg… Un derroche de color y magia animista.
Pearson, Luke . Hilda y el trol. Cádiz : Barbara Fiore, .
Resum : Hilda y el trol es el primer volumen de las míticas aventuras de Hilda, una niña curiosa y creativa con una fuerte personalidad y un gran espíritu aventurero. Hilda vive junto a su madre y su mascota Brizna. En su mundo, lo cotidiano se mezcla con lo fantástico y los gigantes, espíritus del mar, hombres de madera y trols, campan a sus anchas. En su primera salida, Hilda se encuentra con una roca con una forma sospechosamente parecida a un trol y, tras perderse en el bosque, llega a la casa del enigmático Hombre de madera. Una visita inesperada en medio de la noche podría dar lugar a un trágico final trágico… o al comienzo de una nueva aventura. Las ilustraciones de Luke Pearson, de contornos definidos y colores cálidos, están llenas de detalles y de símbolos que se funden con la historia.
Pearson, Luke . Hilda y la cabalgata del pájaro. Cádiz : Barbara Fiore, .
Resum : Luke Pearson, en la última entrega de Hilda, traslada a la niña a la ciudad de Trölberg, donde los temores de su madre por los peligros de la ciudad no le permiten salir sola a investigar y descubrir misterios como hacía en los fiordos. Su madre, tras conocer que se celebrará una espectacular cabalgata, propone a Hilda que vayan juntas, además la dejará salir con sus nuevos amigos hasta poco antes del desfile. Hilda va dándose cuenta de que no se siente cómoda con el comportamiento de los niños: acaban tirándole piedras a un árbol con pájaros y huyen dejando a Hilda sola. Un cuervo cae herido y la niña corre en su auxilio. Hilda comprueba que el ave no solo habla, sino que, además, ha perdido la memoria y no recuerda quién es. Con ayuda del cuervo, Hilda busca el camino de vuelta a casa. Comprobará entonces que también la ciudad tiene sus pequeñas criaturas misteriosas. Poco a poco, el pájaro va recuperando la memoria y deja ver que tiene una misión que cumplir.
Pilkey, Dav . L'home gos. Barcelona : Cruïlla, 2017 .
Resum : Una història esbojarrada del creador del Capità Calçotets sobre un policia ximple que és mig home i mig gos. Ha arribat un nou heroi, l'Home Gos! Amb el cos d'un humà i el cervell d'un gos, protegirà la ciutat i lluitarà contra les terribles maleses del gat més dolent del món.

(↑) - Poesia

Comerç de poemes. Poemes de comerç - Lola Casas. Barcelona : La Galera, 2018 .
Resum : Lola Casas ha preparat una sèrie de poemes divertits sobre els comerços que podem trobar pel carrer. El forn de pa, la perruqueria, el taller de cotxes, la verduleria, la fruiteria... Tot un passeig rimat i enjogassat per transitar pels carrers de les nostres ciutats i pobles. Amb unes il·lustracions divertides de Gibet Ramon, que faran les delícies dels més menuts.
Comentari : Poesia - Llibres per a infants.
Versos como una casa - Mar Benegas . Mataró : A buen paso, 2017 .
Resum : “Los ojos que abre la infancia son dos ventanas. Por eso, ser la voz del poema es habitar la casa de la infancia. La casa de la infancia siempre debe estar habitada. Palabras que sanen y versos que canten. Porque en cada habitación se va forjando un recuerdo. Y se puede escuchar el trino de los pájaros. Y cada recuerdo sujeta las ramas de los árboles, hace volar las estaciones o enciende el sol y las estrellas. Y los versos son lugares. Lugares que se construyen con palabras y que serán habitados, más tarde, por esos recuerdos”, así habla Mar Benegas de los poemas que ha escrito en este libro, ilustrados con imágenes libres y festivas por Francisca Yáñez.

(↑) - Teatre

La vida de los salmones - Itziar Pascual . Madrid : Anaya, 2016 .
Resum : En un cálido agosto de la Provenza que inspiró a Van Gogh, una mujer y una niña luchan contra las sombras y los miedos que se deslizan por las paredes justo antes de apagar la luz. Durante siete noches, acompañaremos a Adrienne, a Aura y a la Bailarina que baila sus sueños, para descubrir qué monstruos salidos de un pasado de guerra, persecución y dolor vuelven para atormentarlas.

(↑) - Altres

Atlas: ¿ cómo funciona el mundo? - Laure Flavigny (et al. ) . Barcelona : Juventud, 2018 .
Resum : ¿Por qué hay gente que deja su propio país para ir a vivir a otro? ¿En todas partes hay agua potable? ¿Cómo podemos proteger la naturaleza? ¿Existen países pobres y países ricos? ¿Adónde va nuestra basura? Las respuestas a todas estas preguntas se encuentran en los 22 mapas rebosantes de detalles de este gran atlas multicolor en el que descubriremos el planeta Tierra y sus habitantes, los peligros que los amenazan, así como las iniciativas esperanzadoras. Un atlas de gran formato estructurado en tres partes (Nuestro mundo hoy, Los estilos de vida y El porvenir del Planeta), que nos presenta las principales cuestiones políticas, económicas, sociales, culturales y ambientales.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès ATLES. Consulta a Sala.
Curiosa natura - Florence Guiraud. Barcelona : Zahorí Books, 2017 .
Resum : La natura és tan bella com fascinant: coneixeu l’ocell lira? l’Ibis crestat de Madagascar, l’insecte fulla gegant, la xinxa roja de la col o el pop amb anells blaus? A la Natura hi ha moltes espècies conegudes però també infinitat de desconegudes! Tant si estenen els seus llargs becs corbs, ensenyen les seves plomes de colors, despleguen les seves antenes articulades o mostren les seves cames tortes, els animals que ens envolten són una font constant de sorpresa i d’admiració.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès ANIMALS. Animals - Llibres de làmines.
Enigmes: desafia la teva ment amb 25 misteris de la història - Ana Gallo. Barcelona : Zahorí Books, 2018 .
Resum : Posa a prova el teu cervell amb 25 nous enigmes, aquest cop de la història! Et convidem a capbussar-te a les etapes més fascinants de la humanitat mentre entrenes la teva ment i et diverteixes. Com? Ajudant a resoldre tot tipus d’enigmes de la història.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès JOCS. Llibres Jocs- Jocs d'enginys.
L'orquestra: busca i troba arreu del món - Chloé Perarnau. Barcelona : Joventut, 2018 .
Resum : El gran concert tindrà lloc en una setmana, però tots els membres de l’orquestra han marxat de vacances! El mestre i el seu fidel assistent hauran de buscar-los per tots els racons del món: els violinistes estan a Tòquio, l’arpista a Porto, els trompetistes a Rio de Janeiro, els flautistes a Abidjan… Però en aquests carrers abarrotats i agitats, no és gens fàcil trobar els músics! Un llibre per buscar i trobar de gran format, perquè els nens aprenguin a llegir les imatges i descobreixin els instruments musicals i les grans ciutats del món. Submergeix-te en les acolorides imatges plenes de detalls i troba els músics que s’hi amaguen a dins!
Comentari : Localitzat al Centre d'interès JOCS. Llibres-joc
La marieta - Bernadette Gervais. Barcelona : Joventut, 2017 .
Resum : Estareu d'acord amb nosaltres que les marietes criden l'atenció i resulten simpàtiques a grans i petits, oi? Aquest llibre és un imprescindible pels qui vulguin saber-ho tot sobre elles!
Comentari : Localitzat a la secció d'ANIMALS - INSECTES.
Les històries més boniques de la mitologia grega - Luisa Mattia. Milà : Gribaudo, 2018 .
Resum : Una gran col·lecció dels mites grecs més importants presentats a través de contes i extraordinàriament ben il·lustrats. Un món poblat per déus, herois, monstres i criatures fantàstiques que des de sempre fascina nens i adults.
Comentari : Localitzat al Centre d'interès MITOLOGIA.
Locos por los felinos - Owen Davey . Barcelona : SM, 2017 .
Resum : Hay más de 38 especies de felinos, que viven en hábitats muy diversos, desde marismas y selvas tropicales, a desiertos sofocantes y cumbres nevadas. ¿Sabías que el gato tigre puede imitar los sonidos de otros animales para engañar a sus presas? ¿Y que los tigres son los únicos felinos con rayas verticales en todo su cuerpo? Este libro contiene mucha información sobre los felinos. Léelo y descúbrela.
Comentari : Localitzat al Centre d'interès ANIMALS- MAMÍFERS
¿Quién cree qué? El gran libro de las religiones para niños - Anna Wills. Madrid : Maeva, 2018 .
Resum : El hinduismo, el budismo, el judaísmo, el cristianismo y el islam. Un fascinante viaje a alrededor del mundo para conocer las grandes religiones. Lee la historia de cada religión, asómbrate con detalles sobre sus celebraciones más importantes y descubre sus dioses, costumbres o, incluso, animales y alimentos sagrados. Además, los viajeros más intrépidos, podrán pasear por un mercado hindú, sumergirse en un pueblo budista, pasar un buen rato en una fiesta judía o celebrar una comunión. ¡Prepárate para sorprenderte!
Comentari : Localitzat a la secció de RELIGIÓ.
Gil, Paloma . Los niños sí comen verdura. Barcelona : Cúpula, 2018 .
Resum : La alimentación de los menores es responsabilidad de los adultos, pero para poder nutrir bien a nuestros hijos debemos tener claro qué es lo que les conviene comer. En este libro, la doctora Gil conciencia al lector de los perjuicios, presentes y futuros, para la salud del niño mal alimentado y muestra, de forma sencilla y fácil de entender, lo que actualmente dice la ciencia sobre cómo alimentar y proporcionar un estilo de vida saludable a nuestros hijos.
Altra informació: Secció SER PARES Alimentació
Gonzálvez Maciá, Carolina . ¡No quiero ir al colegio! : el niño que rechaza la escuela. Madrid : Pirámide, 2018 .
Resum : ¿Su hijo se niega a asistir a la escuela? ¿Su alumno se ausenta de clase más de lo normal? ¿Cómo actuar ante un caso de rechazo al colegio? El contenido de esta obra permitirá identificar al lector -padre, madre o profesional cercano al niño- cuándo el rechazo escolar es algo más que una fase transitoria. Además, en el libro se ofrecen herramientas efectivas para su detección, evaluación y tratamiento.
Altra informació: Secció SER PARES Educació
Lehr, Jennifer . ¡Dale un beso a la abuela¡ : y otras cosas que decimos a nuestros hijos y que tendríamos que decir de otra manera. Bilbao : Mensajero, 2018 .
Resum : ¡Frases de padres! Son esas expresiones que empleamos con la mejor intención con nuestros hijos, pensando que así les ayudamos y enseñamos. Lo malo es que no siempre son inocentes: muchas de ellas son auténticos tópicos y en realidad poco beneficiosos para las necesidades educativas. Un libro con el que descubrirás catorce tópicos que utilizamos habitualmente con los hijos y que sin embargo, se pueden sustituir fácilmente por otras frases más beneficiosas y respetuosas con ellos.
Altra informació: Secció SER PARES Educació
Manso, Anna . La pitjor mare del món, el manual : converteix-te en una mare o pare imperfectes en 10 lliçons. Barcelona : Columna, .
Resum : Si necessites que els matins deixin de ser una carrera contrarellotge per aconseguir que els teus fills, que es resisteixen a llevar-se, entrin per la porta de l'escola amb un aspecte presentable, si la tornada a l'escola et torna boja, si no aconsegueixes que mengin mai verdura, si et costa mantenir l'ordre a casa, si ja no saps què respondre quan els teus fills et demanen un gos... necessites aquest manual amb urgència perquè hi ha vida més enllà de la perfecció. Llegeix-lo i sigues benvingut al club dels pares i mares imperfectes!
Altra informació: Secció SER PARES
Martí, Blanca . Bongo : petita història d'un ximpanzé. Riudellots de la Selva : Fundació Mona, 2017 .
Resum : 'Bongo, petita historia d'un ximpanzé' és una obra de la Fundació MONA, Centre de Recuperació de Primats. Amb aquest conte ens posem a la pell d'una cria de ximpanzés que, separada de la seva família, ha d'enfrontar-se a una nova vida que l'obliga a fer ximpleries constantment davant d'un munt de gent. Un llibre amb valors que ve acompanyat d'una guia educativa pensada per treballar amb nens de 5 a 9 anys. Una invitació a la reflexió conjunta i al debat per compartir experiències que permetin passar a l'acció.
Altra informació: Secció SER PARES Contes
Morató, Santi . Diari d'una adopció. Vilafranca del Penedès : EPCA, 2017 .
Resum : El Santi i la seva família viatgen a Mali, a Bamako. Hi van a buscar la seva filla, la Maria Saran. Allà coneixeran altres famílies que, com ells, han anat a adoptar.
Altra informació: Secció SER PARES Adopció
Padró Arocas, Alba . Somos la leche : dudas, consejos y falsos mitos sobre la lactancia. Barcelona : Grijalbo, 2017 .
Resum : Somos la leche responde a las preguntas más frecuentes que se puede hacer una madre primeriza: ¿Cómo me preparo para la lactancia? ¿Qué pasa si mi bebé no se agarra bien o no gana peso? ¿Hasta cuándo debo dar el pecho y cuándo se recomienda el destete? ¿Cómo compatibilizo la lactancia materna con la vuelta al trabajo? ¿Qué cacharros necesito realmente para dar de mamar? Este libro también da respuesta a otras muchas cuestiones no tan comunes, como son las complicaciones que pueden surgir durante la lactancia, las distintas fases por las que pasa el bebé desde su nacimiento hasta el destete, la donación de leche materna y los grupos de apoyo, cómo inmunizarse ante las críticas del entorno o cómo superar el duelo y la culpabilidad que se siente con el destete o cuando no se puede amamantar con leche materna. Alba Padró es clara en este punto: lo más importante es que la mamá y el bebé se sientan bien.
Altra informació: Secció SER PARES Nadons
Puig Ribera, Anna M. . Mou-te : la revolució de seure menys des de petits. Vic : Eumo, 2018 .
Resum : Si els vostres fills fan servir sempre l'ascensor, seuen moltes hores davant d'una pantalla, van als entrenaments en cotxe, caminen poc i ja han oblidat on tenen la bici, estan en risc de ser físicament inactius. Però podem evitar el risc del sedentarisme des de ben petits. Les criatures ja s'han de bellugar quan són nadons; han de jugar, córrer i saltar, i a partir dels cinc anys haurien de dedicar una hora diària a fer activitat física intensa. Moure's millora la salut, el benestar, l'autoestima i el rendiment intel·lectual. Amb aquest llibre aprendrem a quantificar si la nostra família es mou prou, a detectar els hàbits i les conductes que ens priven de fer una vida més saludable i a incorporar a la nostra rutina diària estratègies per canviar-los. Ens adonarem que seure menys i moure'ns més no costa tant.
Altra informació: Secció SER PARES Salut
Segovia, Santiago . Mindfulness para embarazadas. Vigo : Cydonia, 2017 .
Resum : Se trata de un libro divulgativo, esencialmente práctico y muy sencillo de leer, apto para cualquier persona. El libro ofrece prácticas de Mindfulness beneficiosas para las embarazadas. Entre otros asuntos, enseña ejercicios sencillos para prevenir el estrés durante el embarazo, potenciar los vínculos entre la madre y el niño durante la gestación, y generar serenidad y paz en la embarazada. El Dr Santiago Segovia es doctor en Psicología y catedrático de Psicobiología en la UNED. Es Premio Iberdrola de Investigación y autor de un centenar de publicaciones científicas. Dirige el taller permanente de Mindfulness del Servicio de Psicología Aplicada de la UNED. Ha sido decano de la Facultad de Psicología y director del Instituto Universitario de Investigación.
Altra informació: Secció SER PARES Embaràs
Vallès, Tina . Erra. Barcelona : Comanegra, 2018 .
Resum : «Conec una nena que un dia vencé un so. I ho aconseguí tota sola. Una nena valenta i tossuda. I això que el so feia dos cops un gegant. Des de ben petita, la nena ja veia que els nens del seu voltant tenien alguna cosa que a ella li faltava. Els vigilava quan empenyien cotxes, envolaven avions, enfonsaven vaixells. I no entenia què passava». Aquest conte és la conquesta d’un èxit descomunal: l’assoliment d’un cim que semblava inexpugnable. Nena 1 - gegant 0. Tanmateix, un moment: aquest conte... Què és el que no té? Què és el que li falta? Si t’hi endinses, sens dubte ho aconsegui... bé, tant se val, qui sap si ja no et fa falta.
Altra informació: Secció SER PARES Contes

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face