Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats Hivern 2016. Biblioteca Joan Vinyoli

L_amiga_genial

Us presentem un recull amb les principals novetats d'aquest hivern 2016

Índex

(↑) - Biografia

99 personatges que has de conèixer per entendre el món- Jair Domínguez. Badalona : Ara Llibres, 2015 .
Resum : Cansat de les xifres, les dates, els cognoms i els títols que et fa memoritzar el teu professor d’història o que repeteix incansablement la televisió? Oblida't de tot això i prepara't per conèixer el món real, el de la sang, el fetge i el sucar-hi pa, a través de les anècdotes més absurdes d'alguns dels personatges més interessants que ha donat aquest planeta. Potser no aprovaràs l’examen ni guanyaràs cap concurs, però tindràs temes de conversa per a la resta de la teva vida. Assassins, pintors, estrelles del rock, pirates, homes de negocis, viatgers del temps, presidents, monarques o gigolós. Per bé o per mal tots ells formen part de la història de la humanitat i les seves vides han estat fabuloses i patètiques, sanguinolentes i ferotges, sublims i ridícules. Potser no som dignes de jutjar-les, però sí de recordar-les.
Aquella porta giratòria - Lluís Foix. Barcelona : Destino, 2016 .
Resum : Aquella porta giratòria és un recorregut pels records i les vivències de Lluís Foix a La Vanguardia. Les anècdotes, els redactors i els corresponsals, les redaccions i els seus personatges conformen un univers d’uns anys inoblidables de l’autor en un diari que ha representat una institució social, que s’ha mantingut 135 anys en contacte amb els seus lectors i que ha estat una referència a Catalunya durant moltes generacions. Un mirall de les virtuts i els defectes d’un país i, alhora, un homenatge a l’autèntic periodisme de raça.
Comentari : «No és un llibre d’història. Ni tampoc hi surt tothom. És un relat sobre com veia aquella casa en què he treballat en diferents càrrecs, des de traductor fins a director, al llarg dels últims quaranta-cinc anys. Aquestes impressions que comencen i es desenvolupen al voltant de la cèlebre porta giratòria del carrer de Pelai, número 28, se centren bàsicament en aquells primers anys d’un periodisme que s’havia de renovar perquè el franquisme s’extingia i la llibertat s’obria pas en tots els àmbits de la societat».
El miracle és viure. Vivències - Montserrat Abelló. Barcelona : Angle, 2015 .
Resum : Un segle de vida de Montserrat Abelló. Fins l’últim dia, amb noranta sis anys, va escriure poesia i sobre les seves vivències, i va preparar aquest llibre que va deixar gairebé enllestit. Els territoris de la infantesa: Tarragona, on va néixer prop d’un mar «més blau que en cap altre indret». Cadis. Londres, on aprèn a llegir, en anglès. Cartagena. Una joventut republicana, entusiasta, a Barcelona. El seu camí d’exili, el 1939, amb vint-i-un anys, acompanyant el seu pare de França al Londres dels inicis de la Guerra Mundial i, un any més tard, a Xile. La construcció d’una família. La necessitat d’escriure, que ja covava de feia anys, de descobrir i afirmar la seva identitat, que de cop es manifesta amb força davant l’adversitat més íntima. El retorn a Catalunya, el 1960, i la confrontació amb un nou exili interior.
Comentari : El primer llibre, "Vida diària", amb una veu poètica pròpia, lluny dels cànons. Els treballs i els dies com a mare, àvia molt jove, professora d’anglès i traductora. La continuïtat en l’escriptura poètica i la seva eclosió a l’escalf del moviment feminista i de l’afirmació de la llibertat individual i col·lectiva que viu el país. Amb més de seixanta anys, torna a publicar i, sobre aquests sòlids fonaments, construeix, llibre rere llibre, la seva obra poètica, i, amb les seves traduccions de dones poetes en llengua anglesa, enriqueix la tradició literària catalana. Participa activament en la vida social i literària, i encomana entusiasme a les noves fornades de poetes i d’activistes, de lectores i de lectors.

(↑) - Psicologia

L'educació de l'empatia és possible. Intel·ligència emocional per a un món millor - Anna Carpena. Vic : Eumo, 2015 .
Resum : L'empatia, el sentiment que hi ha en l'origen del comportament altruista, té una base biològica, sobre la qual podem aprendre a incidir per tal de desenvolupar aquesta capacitat. Per fer créixer l'empatia dels infants cal fer-ho des de l'empatia, tant a casa com a l'escola. I el procés comença per construir un entorn favorable als aprenentatges: cal atendre les necessitats de la canalla, cal acompanyar-los en el procés de construcció de la identitat, cal ajudar-los a desenvolupar resiliència, cal substituir el càstig per la disciplina inductiva i promoure la justícia reparadora i la conducta positiva.

(↑) - Ciències socials

Fuera de control. Cómo Occidente creó, financió y desató el terror del Estado Islámico sobre el mundo- David Estulin . Barcelona : Planeta, 2015 .
Resum : Aunque tanto los medios de comunicación como los gobiernos occidentales se han esforzado en hacernos creer que los atentados terroristas de Charlie Hebdo en París fueron exclusivamente obra de los radicales yihadistas, la realidad de los atentados nos enseña una lección muy distinta. Lo que está ocurriendo en realidad no es una guerra de religión, sino que son las huellas de un profundo juego geopolítico que está en manos de las potencias occidentales y de los Amos del Mundo.
Comentari : A día de hoy, Estados Unidos, sus socios de la OTAN y sus socios regionales, como Israel, Arabia Saudí y Qatar, están armando, financiando, protegiendo, formando y apoyando a los extremistas islámicos. Su objetivo: un cambio de orden en Oriente Medio.Fruto de toda esta estrategia, la tensión con las naciones islámicas irá en aumento y la crisis internacional crecerá en un futuro próximo y es que lo que estamos viendo en el presente no es una simple guerra de religión, sino las huellas de un juego geopolítico de profundo y largo alcance.
Objetivo: Califato universal. Claves para comprender el Yihadismo - Eduardo Martín; Jordi Bordas i Eduard Yitzhak. Barcelona : La Vanguardia, 2015 .
Resum : Parecían fenómenos aislados y lejanos. Pero los atentados yihadistas del siglo XXI, las conquistas territoriales como las de Estado Islámico y el surgimiento en Europa de conversos dispuestos a perder su vida para matar, están desvelando la dimensión real del problema. Este libro tiene el mérito de sumergirse en las propias ideas de los fundamentalistas.
Temas de historia oculta. Nuestro pasado robado - José Luís Espejo. Barcelona : Base, 2015 .
Resum : ¿Por qué distintos cultos de todo el mundo coinciden en narrar un diluvio que anegó el planeta si, en teoría, es sólo una alegoría? ¿Por qué en puntos tan alejados del planeta como Egipto, Bosnia o México se erigen construcciones tan singulares como las pirámides? ¿Existe alguna conexión entre ciudades supuestamente míticas como la Atlántida, Arcadia y El Dorado? ¿Existen sociedades que atesoran y permiten la pervivencia de un conocimiento que la mayoría de las personas ignora? José Luis Espejo se plantea todas estas preguntas y se sumerge en el estudio del origen de la humanidad despojándose del lastre de la ortodoxia académica.
Comentari : El autor aborda una apasionante investigación en la que rastrea elementos comunes de las distintas religiones de la antigüedad a la búsqueda de un conocimiento que ha quedado sepultado por el tiempo y analiza sus reminiscencias en el presente. Con voluntad divulgativa pero con todo el rigor metodológico, Espejo ofrece a las mentes despiertas las claves necesarias para emprender la búsqueda de un pasado y un saber que han intentado robarnos.

(↑) - Filosofia

Entendre el món amb onze pensadors contemporanis - Edició a cura de Carles Capdevila. Barcelona : Arcàdia, 2015 .
Resum : Recull d'onze entrevistes a pensadors contemporanis. Tots els intelectuals entrevistats donen arguments per interpretar la vida contemporània. És un llibre que ens permet introduir-nos als universos d'aquests pensadors i ens ajuda a entendre el món d'avui, a través de les converses conduïdes per Carles Capdevila, periodista i director del diari "Ara".
O no ser. Antologia de textos filosòfics sobre el suïcidi - Edició a cura d'Oriol Ponsatí-Murlà. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2015 .
Resum : Què tenen en comú Plató, Aristòtil, Ciceró, Kant, (...) Marx o Cioran? No costaria trobar gaires temes per debatre. El suïcidi n'és un. Aquesta antologia ens permet assistir a un debat ric i multisecular sobre un tema que, per la seva radicalitat, mai deixarà d'inquietar-nos.

(↑) - Literatura

Ciencia Fición. Nueva guía de lectura - Miquel Barceló. Barcelona : Ediciones B, 2015 .
Resum : "Ciencia ficción. Nueva guía de lectura" es la versión actualizada y ampliada de un libro clásico, y hoy casi mítico, de la ciencia ficción española, publicado en 1990.Su objetivo es ofrecer un estudio interesante y ameno sobre este género, su temática, su his­to­ria y el curioso mundillo que lo rodea, de la mano del reconocido especialista Miquel Barceló, quien ha des­tacado en su actividad como crítico y editor especializado, divulgador y autor premiado. Veinticinco años después de esa primera guía, Barceló comparte su canon sobre las obras especialmente relevantes de la ciencia ficción, que él mismo reseña y comenta, al tiempo que dirige la mirada hacia otras manifestaciones como el cine, la televisión, el teatro, la poesía y los juegos de tablero.También nos brinda dos interesantes apéndices con su visión sobre el uso del género para la divulgación científica y sus valiosos consejos sobre cómo escribir ciencia ficción

(↑) - Història

Barcelona. Una biografia - Enric Calpena. Barcelona : Edicions 62, 2015 .
Resum : Una aventura apassionant de mes de 2000 anys d'historia. Els somnis i les ambicions, les necessitats i les esperances, les lluites i les derrotes de la gent que des del neolitic ha habitat i construït Barcelona han modelat la ciutat, adaptant-se a les noves circumstàncies i reinventant-la en cada època."Barcelona. Una biografia" dona compte d'aquest flux dinàmic del temps i de la història. La crònica d'una ciutat, la seva història a través del temps com un organisme viu en continua evolució. L'èpica d'una ciutat a la vora del Mediterrani que s'ha forjat amb comtes, guerrers o reis i amb manobres, comerciants, fabricants, arquitectes, dissenyadors i emprenedors de tota mena.
Història mínima de Catalunya - Jordi Canal. Madrid : Turner, 2015 .
Resum : En la història de Catalunya els fets són tan importants com les diferents interpretacions que s'han donat a aquests fets. Aquesta és la seva història explicada de forma sintètica, des de la prehistòria fins a l'actualitat, i analitzada en el seu context. Els últims esdeveniments fan necessària la seva revisió, que ens ofereixi una visió nova i ens permeti entendre tant el present com les diferents opcions de futur.
La Guerra Civil contada a los jóvenes - Arturo Pérez-Reverte. Barcelona : Alfaguara, 2015 .
Resum : «Hace casi ochenta años, entre 1936 y 1939, en tiempos de nuestros abuelos y bisabuelos, una espantosa guerra civil tuvo lugar en España. Causó miles de muertos, destruyó hogares, arruinó el país y llevó a mucha gente al exilio. Para evitar que tan desoladora tragedia vuelva a repetirse nunca, es conveniente recordar cómo ocurrió. Así, de aquella desgracia podrán extraerse conclusiones útiles sobre la paz y la convivencia que jamás se deben perder. Lecciones terribles que nunca debemos olvidar.»
Comentari : La Guerra Civil española contada de forma escueta, objetiva y rigurosa, sin clichés partidarios ni etiquetas fáciles, en textos de Arturo Pérez-Reverte e ilustrada de forma espléndida por Fernando Vicente.

(↑) - Educació

Despertad al diplodocus - José Antonio Marina. Barcelona : Ariel, 2015 .
Resum : Aprender es el recurso de la inteligencia para adaptarse al entorno y progresar. Cuando el entorno era estable, la formación se adquiría en poco tiempo y servía para toda la vida. Las cosas han cambiado. Vivimos en un mundo cada vez más acelerado, que nos enfrenta a una alternativa ineludible: aprender o quedar marginado. Por ello, las naciones avanzadas se definen como sociedades que aprenden. España, que perdió el tren de la Ilustración y el tren de la Industrialización, no puede perder el del Conocimiento.
Comentari : El cambio ha de comenzar en la escuela, pero en una escuela expandida, abierta, real y virtual, consciente de su protagonismo y de lo que exige. Nuestro sistema educativo es enorme y bello como un diplodocus, pero parece dormido. Y una parte de la sociedad –en lo que se refiere a la educación– también. ¿Podremos despertarlos? La respuesta es: ¡Sí! Este libro marca la hoja de ruta para que la escuela española (y la sociedad) se convierta en una institución de alta calidad, en cinco años. No podemos esperar más. José Antonio Marina nos convoca a una CONSPIRACIÓN EDUCATIVA para conseguirlo.

(↑) - Esports

Córrer sense lesionar-se és possible? Les claus per aconseguir-ho - Eva Ferrer Vidal-Barraquer. Valls : Cossetània, 2015 .
Resum : En les pàgines d'aquest llibre l'autora posa a l'abast dels runners informacions pràctiques per reduir al màxim el risc de lesions i, en cas d'estar ja lesionat, poder evitar una nova lesió. Córrer forma part de la vida de moltes persones, sigui per evadir-se o per sumar salut, però sabem córrer? Per la seva "suposada" facilitat en la pràctica, són molts els qui surten a córrer sense estar preparats i això és un factor directament relacionat amb el risc de lesionar- se. L'anatomia, la superfície o la tècnica poden ser altres factors. L'obra va dirigida als qui volen anar una mica més enllà i conèixer des d'un punt de vista mèdic però divulgatiu el món de les lesions del running.

(↑) - Ciències aplicades

La màgia de l'ordre - Marie Kondo. Badalona : Ara Llibres, 2015 .
Resum : Transforma casa teva en un espai permanentment net i endreçat i et sorprendrà com pot arribar a canviar la teva vida! Ets una persona desendreçada o que no llença gairebé res? Ja no saps com afrontar el caos de casa teva? Cada cop que poses ordre, tot torna a estar igual al cap d’unes poques setmanes o d’uns pocs dies? Aquest és el teu llibre! La guia definitiva per aprendre a posar ordre d’una vegada per totes. Perquè només cal endreçar un cop a la vida, però cal fer-ho bé.
Comentari : El mètode KonMari de Marie Kondo ha revolucionat les llars de mig món. Un mètode molt senzill amb el qual aprendràs a destriar quins objectes has de guardar i com endreçar-los de manera òptima. No tan sols transformarà el teu espai, sinó que també et canviarà a tu.
La vida és més dolça sense sucre - Sandra Ribalta. Barcelona : Angle, 2015 .
Resum : Científicament s'ha comprovat que el sucre refinat juga un paper important en l'obesitat, diabetis, problemes vasculars, depressió, estrès, migranya, ansietat i fins i tot té relació amb el càncer. Una dieta sense sucre pot prevenir aquestes afeccions. Però això no sempre és fàcil: el sucre està present en molts més aliments dels que no ens pensem.

(↑) - Medicina i salut

Medicina sense enganys - J.M. Mulet. Barcelona : Pòrtic, 2015 .
Resum : Les opcions al marge de la medicina tradicional són cada dia més nombroses –flors de Bach, aromateràpia, acupuntura–, alhora que creixen els dubtes sobre la seva fiabilitat. El professor Mulet, bioquímic,desmitifica les medicines alternatives i posa en evidència alguns enganys. Mostra com certes pràctiques constitueixen un pur negoci a costa de la salut i dels diners de les persones que hi acudeixen. L’autor aplica el seu focus crític sobre branques com la psicoanàlisi, les anomenades medicines naturals o l’homeopatia, per separar el gra de la palla i oferir-nos criteris objectius per discernir en quina mesura són o no de confiança.

(↑) - Matemàtiques

El hombre anumérico. El analfabetismo matemático y sus consecuencias - John Allen Paulos. Barcelona : Tusquets, 2007 .
Resum : ¿Por qué sabemos tan pocas matemáticas? ¿Cúal es el coste social e individual de esta ignorancia? Para que entendamos mejor sus argumentos sobre los grandes números y las probabilidades, el autor recurre a divertidas y cotidianas anécdotas ilustrativas. Comprendemos entonces sin esfuerzo por qué nos empeñamos en jugar a la lotería o en acudir a astrólogos y adivinos, por qué suspendemos viajes por temor a atentados terroristas, no sabemos cuadrar una cuenta bancaria o consideramos irrelevante la diferencia entre millones y billones en los presupuestos del Estado. En suma, un libro que nos descubre las ventajas de llevar una existencia algo menos anumérica.
Comentari : John Allen Paulos es en la actualidad profesor de matemáticas en la Temple University de Filadelfia.La acepptación de "El hombre anumérico" por parte del público fue inmediatamente entusiasta, convirtiendo merecidamente este libro en un inesperado best-seller en el mundo entero.

(↑) - Geografia i viatges

50 lugares mágicos de los Pirineos - Carlos Ollés. Vigo : Cydonia, 2014 .
Resum : Este libro es un viaje por los más sorprendentes lugares mágicos de los Pirineos. El lector descubrirá relatos legendarios, crónicas misteriosas, milenarias tradiciones paganas, seres mitológicos, milagros, construcciones cátaras y templarias, tesoros ocultos, etc. Toda una selección insólita que abarca diferentes zonas de Aragón, Cataluña, Andorra, Francia, País Vasco y Navarra por las que discurre esta cordillera montañosa, para acercar al interesado y al viajero a unos singulares enclaves en los que todavia perdura el misterio.
Comentari : Además, este libro ilustrado con abundantes fotografias ofrece claras indicaciones para llegar a cada uno de los 50 lugares mágicos, así como las coordenadas exactas para guiarse por GPS.
Cerdeña - Guia Lonely Planet ( GeoPlaneta) 2015. Barcelona : GeoPlaneta, 2015 .
Resum : En esta isla los paseos por la costa emocionan, la prehistoria resulta intrigante y cuatro millones de ovejas, las dueñas de la carretera, acompañan a los viajeros. Cerdeña cautiva con su agreste interior, sus hermosas playas y sus atractivas extravagancias.Incluye:capítulos especiales sobre actividades al aire libre, el litoral de la isla, las rutas menos trilladas, la cocina sarda y mucho más..Y además: fotos sugerentes, prácticos mapas, herramientas para planificar el viaje e información en profundidad sobre: Cagliari, la Sarrabus, Iglesias y el suroeste, Oristano y el oeste, Alghero y el noroeste, Olbia, la Costa Esmeralda, La Gallura, Nuoro y el este.

(↑) - Economia

Economia en colors - Xavier Sala i Martín. Barcelona : Rosa dels Vents, 2015 .
Resum : Divertida, pròxima, entenedora, diferent... Així és l'economia quan en parla un comunicador carismàtic, algú que fa que l'economia deixi de ser gris plom i s'ompli de colors. Xavier Sala i Martin demostra que l'economia enganxa, que no és llunyana i abstracta i que és present en la nostra vida quotidiana.
Comentari : A" Economia en colors", Sala i Martin explica els secrets dels economistes, els trucs que es fan en la borsa i les estratègies de les empreses, i també es pregunta què vol dir ser ric, com es té una idea, què vol dir «innovar», en què consisteix el capital humà, quina és la història dels diners, i moltes coses més, tot per acostar l'economia al carrer.
El libro prohibido de la economía - Fernando Trias de Bes. Barcelona : Espasa, 2015 .
Resum : Políticos, ejecutivos de grandes corporaciones y representantes del poder financiero manipulan la economía sin escrúpulos. Hemos convertido una disciplina al servicio del ciudadano en una oscura ciencia para el poder y protección de intereses de los gobiernos, los bancos y las grandes empresas.De la economía hay una versión oficial: la inflación es un aumento de los precios; el marketing busca satisfacer necesidades del consumidor; los bancos custodian nuestro dinero…Y se nos oculta la versión prohibida: la inflación se usa como forma encubierta de cobrar impuestos; el análisis del consumidor detecta necesidades accesorias por las que la gente ignora que paga un sobreprecio; los bancos apenas guardan el dos por ciento de lo que depositamos… Información que no interesa que sepamos, una realidad ocultada, prácticas cuyas consecuencias han desprestigiado a la economía.
Comentari : Si el tono es divertido e irónico, el mensaje que encierran estas páginases es absolutamente serio: hemos de aprender a defendernos, cuestionando ideas establecidas; debemos saber que hay otros sistemas posibles;que, frente a la versión oficial de las cosas, existe siempre la real.
L'economia explicada als joves - Joan Antoni Melé. Barcelona : Entramat, 2015 .
Resum : Entén com funciona el món de l'economia i com pots gestionar les teves finances i influir positivament en la societat.Un llibre pensat per a que els joves d'avui es converteixin en adults amb consciència econòmica.Firmat per Joan Antoni Melé, professional de referència en l'àmbit de la banca ètica.
Comentari : Amb un estil proper i didàctic, l'autor explica conceptes com capital, borsa, mercat o crisi, però també va més enllà.Presenta l'economia com una relació entre persones en què cadascuna de les nostres decisions i eleccions decideix el nostre destí individual, social i global. Una obra ben actual que induïrà a la reflexió i al diàleg als lectors de qualsevol edat.

(↑) - Ciències naturals

Ciència optimista - Josep Maria Mainat. Barcelona : Rosa dels Vents, 2015 .
Resum : De la nanotecnologia a l'espai; dels microbis a la realitat virtual. Tot té cabuda a "Ciència optimista", un llibre divulgatiu divertit i apte per a totes les edats.Sabíeu que el cos humà té molts més microbis que cèl·lules i que, entre les espècies de microbis que habiten la pell de la vostra mà dreta, només el 17% coincideix amb les que habiten la mà esquerra? Que cada dia hi ha implants exitosos d'òrgans creats amb cèl·lules mare? Que un nanòmetre és la llargada del pèl de la barba que li creix a un home en el temps que triga a acostar-se la màquina d'afaitar a la cara? La ciència evoluciona any rere any, i aquesta evolució ens beneficia com a éssers humans. Guiats per Josep Maria Mainat, farem un repàs dels últims avenços científics y veurem cap a on ens portarà la ciència del futur.

(↑) - Cinema

813 Truffaut per Paula Bonet - Paula Bonet. Barcelona : La Galera, 2015 .
Resum : Paula Bonet, una de las ilustradoras con más proyección y prestigio internacional, propone una visión personal sobre François Truffaut.El cineasta francés, representante máximo de la "nouvelle vague", es un personaje cautivador y con una personalidad profunda. Admiradora incondicional de Truffaut, Paula Bonet ha revisitado una y otra vez su filmografía, ha viajado a París, se ha envuelto con el aire, los sonidos y la luz de la capital francesa y lo ha trasladado todo en su cuaderno personal. Un cuaderno sin tapujos: un artista se aproxima a otro artista.

(↑) - Cuina i gastronomia

Coques. Fetes a casa i amb el gust de sempre - Xavier Barriga. Girona : Grijalbo , 2014 .
Resum : La coca és probablement un dels plats tradicionals més universals de Catalunya, que no falta mai a casa ni a les pastisseries de sempre, i que es troba dins la tradició culinària del Mediterrani. Barrejant tradició i innovació, el mestre pastisser Xavier Barriga ens sorprèn amb més de cinquanta receptes de coques. Dolces, salades, cruixents, esponjoses, integrals, especials i sorprenents: des de la clàssica coca de Forner fins a la coca integral de ruca i tomàquets cherry.
Comentari : Seguint l'estil de Xavier Barriga el llibre presenta també alguns capítols especials: idees per sorprendre els de casa, coques per a intolerants al gluten, la lactosa o els ous, a més a més d'un capítol dedicat a coques integrals i baixes en calories.
L'hora del vermut. 150 receptes per assaborir - Toni Monné. Valls : Cossetània, 2015 .
Resum : L'hora del vermut segueix sent una hora sagrada del diumenge al migdia. I un bon vermut es pot acompanyar amb un munt de diferents petits plats: des de tapes fredes i pintxos, fins a cassoletes, truites i empanades, entre molts d'altres. Aquest llibre et convida a degustar un bon vermut acompanyat amb qualsevol de les més de 150 receptes que inclou el llibre, pensades tant per als paladars més exigents com per aquells que s'inicien als fogons.
Ratafies. Mini receptaris - Jaume Fàbrega. Valls : Cossetània, 2015 .
Resum : Aquest llibre de receptes ens ensenya a fer licors a casa --ratafies, licors d'herbes, d'espècies i de fruites-- per convertir-nos en veritables experts. Les receptes hi són explicades pas a pas, amb tots els ingredients. Pertanyen al repertori popular d'arreu de les terres de parla catalana i de tot el món, amb la qual cosa farem també un viatge fascinant al gust de cada territori.

(↑) - Còmics

Arenas movedizas. Una novela gráfica sobre los últimos dias de la RDA - Max Mönch, Alexander Lahl. Madrid : Impedimenta, 2015 .
Resum : Nueva York, 1989. Tom Sandman, avezado periodista de guerra, acaba de regresar de China, donde ha sido testigo de la masacre de Tiananmén. El mundo se tambalea y su propia vida parece acompañar el cataclismo. Y no solo porque su novia le haya abandonado y su acuario se haya convertido en un escenario bélico. Justo cuando Sandman se plantea renunciar a su profesión, su convincente jefe le envía a cubrir los crecientes disturbios que se han desencadenado en la RDA. Allí, aquejado por frecuentes y terribles pesadillas y un premonitorio dolor de muelas, Tom vivirá una apasionada historia de amor con una alemana que le contará de primera mano cómo es la vida en la RDA: la vigilancia angustiosa, la pobreza, las fisuras que se producían entre amigos y familia… Unas fisuras que acabarán finalmente tanto con el Muro como con todo lo que habían construido sobre arenas movedizas.
Comentari : «Arenas movedizas» es la crónica de un país en fuga, una historia que confronta la realidad con el sueño, y que da una nueva vuelta de tuerca a la narrativa, a las preguntas y a las respuestas sobre la caída del Muro de Berlín.
Matar a mi madre - Jules Feiffer. Barcelona : Sapristi, 2015 .
Resum : Para sumar a una carrera legendaria que incluye un premio Pulitzer, un Óscar de la Academia, dos premios Obie y galardones por la obra de una vida de la National Cartoonist Society y la Writers Guild of America, Jules Feiffer nos presenta aquí su primera novela gráfica negra. "Matar a mi madre" es un sentido homenaje a las películas y los tebeos inspirados por los pulps de su infancia. Reviviendo al "The Spirit" de Eisner, con ecos de Hammett, Chandler, Cain, John Huston o Billy Wilder, especiados con el humor fino por el que es conocido Feiffer, la trama de "Matar a mi madre" se centra en cinco mujeres formidables de dos familias no emparentadas, pero ligadas por el destino y la fatalidad a través de un detective privado de capa caída y borrachera diaria.
Steve Jobs. La biografia il·lustrada - Jessie HARTLAND. Barcelona : Fanbooks, 2015 .
Resum : Geni? Problemàtic? Innovador? Visionari? Boig? o simplement una persona lliure i sense límits capaç de canviar el món.Als que pensen diferent, als que són assenyalats amb el dit per crear problemes, a les peces que no encaixen en el puzle social, als que gosen mirar el món des d'una perspectiva nova, perquè les persones que estan prou boges com per pensar que poden canviar el món son aquelles que l'acaben canviant.A tots ells es referia Steve Jobs i a tots ells s'adreça aquesta divertida i emotiva biografia il·lustrada d'un dels emprenedors més admirats de tots els temps.

(↑) - Novel·la

Bibliorelats - diversos autors. Tarragona : Arola, 2015 .
Resum : Els contes que s'apleguen a Bibliorelats tenen les biblioteques públiques com a espai literari i, alhora, són petits retalls d'històries més extenses: una gamma de moments d'ahir, d'avui i de demà en què els llibres, d'una manera o altra, sempre hi són presents. Perquè una biblioteca és un espai que, per si mateix, conforma un territori concret, singular, peculiar i ple de matisos: un paisatge urbà i, també, intrínsecament humà -les biblioteques, en la seva raó d'existir, en la seva essència, reclamen la presència de les persones.
Comentari : Els autors dels relats- alguns amb una àmplia trajectòria literària, d'altres, més novells en l'exercici d'escriure-procedeixen de diversos indrets del país i exerceixen diferents activitats professionals, pero els uneix la passió pels llibres i per l'escriptura- dues aficions que solen complementar-se amb bon encaix.
Carol - Patricia Highsmith. Barcelona : L'Avenç, 2016 .
Resum : S'acosta el Nadal i Therese treballa de venedora en uns grans magatzems de Nova York, quan una dona atractiva s'atansa al seu taulell. Therese no està preparada per l'impacte de l'enamorament. Als dinou anys i sense família, tot just s'està obrint camí a la gran ciutat i ambiciona treballar en el món del teatre. Però té una feina que no li agrada i un xicot que no s'estima prou. En canvi, Carol, ja a la trentena, és una dona sofisticada , una mestressa de casa a punt de divorciar-se i d'iniciar una batalla legal per la custòdia de la seva única filla. Therese se sent irrresistiblement atreta per Carol, i totes dues inicien un viatge que no saben on les durà.
Comentari : Després de debutar amb l'èxit d'"Estranys en un tren", Patricia Highsmith va haver de publicar aquesta segona novel·la amb pseudònim. Amb el suspens característic de l’autora i amb tota la força d’una història d’amor, retrata magníficament la Nova York dels anys cinquanta. Ara ha estat portada al cinema, en la que és considerada una de les millors adaptacions de l'obra de Highsmith, amb Cate Blanchett com a protagonista.
Cas obert - Dror Mishani. Barcelona : RBA, 2014 .
Resum : Un matí, l’Ofer, un noi de setze anys surt de casa seva a Holon, un suburbi de Tel Aviv, per anar a l’escola i desapareix sense deixar cap rastre. Decidit a trobar el jove desaparegut, el comissari de polícia Abraham Abraham es submergeix en una investigació frustrant que acaba dominant tot el seu ésser. Sembla que només una persona, un veí de l’Ofer que,a més, era el seu professor particular, té coses per explicar-li.Coses més aviat inquietants.
Comentari : Cas obert és una novel·la de suspens, un gènere insòlit en la literatura hebrea. Dror Mishani esbossa un mapa de la vida als afores d'una gran ciutat, amb un detectiu enmig d'una investigació aparentment simple que se li escapa de les mans. Narrada amb un doble punt de vista, d'una pàgina a l'altra l'acció es va tensant i obliga al lector a qüestionar-se el que pensava sobre la innocència, la culpabilitat i els llocs on la veritat se'ns amaga.
Completament sonat! - Gilles Legardinier. Barcelona : Columna, 2015 .
Resum : Cansat de viure en un món on no troba el seu lloc, l’adinerat –i fa poc vidu– Andrew Blake fa un gir radical a la seva vida i desapareix. El dia que li han d’atorgar el Premi a l’Excel·lència Industrial a la seva carrera empresarial, deixa el seu Londres natal i marxa a la campanya francesa a treballar... com a majordom! Quan arriba a Beauvillier s’adona de seguida que la mansió on ha anat a parar ha perdut l’ànima que un dia va tenir...Entre els seus habitants hi ha la Nathalie, la patrona vídua; Odile, una cuinera rondinaire, Manon, una jove que no sap el que vol i Philippe, el jardiner que es baralla amb tothom. La relació entre tots ells és caòtica i l’Andrew no té cap altra opció que intentar posar ordre en aquesta casa de bojos.
Diamant blau - Care Santos. Barcelona : Columna, 2015 .
Resum : "Diamant blau" ens submergeix en el passat familiar durant les primeres dècades del segle XX, quan l'esplendor de la burgesia es contraposa a la convulsió social. En Silvestre Pujolà és un home fet a si mateix que deixa enrere el seu passat rural per començar a treballar com a tintorer en una fàbrica tèxtil de Mataró a mitjan segle XIX. El seu afany de lluita el portarà més enllà de la seva destinació en conèixer la Teresa, una dona que donarà sentit a la seva vida plena de superacions constants. Uns anys més tard, la Teresa Pujolà, la néta, recorrerà el camí invers en renunciar a la seva posició social per casar-se amb qui estima.
Dones - Andrea Camilleri. Alzira : Bromera, 2015 .
Resum : Des d'Angelica fins a Zina, són 39 les dones a les quals està dedicat aquest recull de relats que, amb nítides pinzellades, descriuen les figures femenines més influents en la vida de l'autor des de la seva infantesa. Així, el relat de les gestes èpiques d'heroïnes com Helena de Troia i Joana d'Arc es combina amb el de les aventures sicilianes d'un jove Camilleri.
Comentari : De les seves pàgines emergeixen fascinants retrats de dones, descrites a través de la mirada d'un home apassionat i seguidor de la bellesa. Així, podem reconèixer personatges com Carmen de Bizet o Antígona i alhora descobrir dones com l'Elvira, el nom de la seva iaia i de la primera editora de l'autor
El bar de las grandes esperanzas - J.R. Moehringer. BCN : Duomo, 2015 .
Resum : La conmovedora historia de un niño sin padre que busca darle voz su propio destino. J.R. creció con su madre, pues su padre lo abandonó antes de que pronunciara su primera palabra. Pero J.R. sabe quién es: un pinchadiscos de Nueva York que tiene un programa de radio que él escucha con devoción, hasta el día en que su voz sale del aire y J.R. se queda sin nadie a quien escuchar. Encontrará entonces refugio en el amor de su madre y en el Dickens, el bar de la esquina, un sitio donde poetas, policías, apostadores, boxeadores y estrellas de cine tienen una historia que contar. Conmovedor y emocionante, firmado por un premio Pulitzer, "El bar de las grandes esperanzas" es un libro hermoso que puede leerse como una novela de aprendizaje o como una historia apasionadamente sincera y real.
El caballero de los siete reinos - George R.R. Martin. Barcelona : Gigamesh, 2015 .
Resum : Las andanzas de un caballero de Poniente. Los tres primeros relatos de Dunk y Egg. Muchas son las historias que se cuentan sobre Aegon V el Improbable y ser Duncan el Alto, su leal comandante de la Guardia Real. Pero la magia y la épica de la leyenda esconden la verdadera naturaleza de los héroes: la determinación de un huérfano del Lecho de Pulgas que llegó a caballero, el arrojo de un príncipe que cambió la corte por los caminos y una amistad inquebrantable capaz de vencer intrigas, traiciones... y revueltas.
Comentari : A medio camino entre la fantasía heroica y la novela de caballerías, "El caballero de los Siete Reinos" narra las peripecias de dos héroes bondadosos en una tierra despiadada. La obra retoma algunos de los temas centrales de "Canción de hielo y fuego", como la lealtad, la justícia y la reflexión sobre el poder pero desde la perspectiva cotidiana de la gente común y de su incidencia en escenarios desprovistos de fasto i oropel.
El cártel - Don Winslow. Barcelona : RBA, 2015 .
Resum : El cártel es una colosal narración que se mueve entre los áridos escenarios mexicanos y los despachos de los poderosos en Washington, y que se extiende hasta ciudades europeas como Berlín y Barcelona. El absorbente trabajo de documentación de Winslow (libros, prensa, fotos, vídeos, encuentros personales...) le ocupó cinco años, y marcó su vida personal por las implicaciones que acarrea adentrarse en un mundo tan increíblemente violento y corrupto.
Comentari : «El periodismo te proporciona los datos, pero la ficción te cuenta la verdad», confesó Don Winslow en una entrevista. Aunque "El cártel" sea ficción, muchos de los asesinatos, torturas y actuaciones policiales que se describen en el libro se basan en hechos reales, ocurridos sobre todo entre los años 2000 y 2011.
El rei de groc - Robert W. Chambers / L'habitant de Carcosa - Ambrose Bierce. Barcelona : Angle, 2015 .
Resum : Un clàssic de la literatura fantàstica, que arriba fins avui. «Tenia El Rei de Groc als peus, obert a la segona part. Vaig mirar la Tessie i vaig adonar-me que era massa tard. Havia llegit El Rei de Groc. La vaig agafar de la mà i la vaig conduir fins a l'estudi. Semblava estordida, i quan li vaig dir que es tombés al sofà va obeir-me sense dir res.» Aquest és un dels efectes que produeix la lectura d'un llibre maleït, al voltant del qual giren les històries de Robert W. Chambers, que també porten per títol "El Rei de Groc", el llibre dins del llibre.
Comentari : Chambers, la baula que connecta Poe amb Lovecraft, va esdevenir instantàniament un autor de culte per als seguidors de la literatura fantàstica i ha inspirat amb els seus contes dominats pel mal, l'horror i l'element sobrenatural tots els escriptors posteriors, des del mateix Lovecraft (que va inspirar-s'hi per crear els mites de Cthulhu) fins a Raymond Chandler, Stephen King o, més recentment, Nic Pizzolato i la meravellosa "True Detective". Inclou el conte «L'habitant de Carcosa», d'Ambrose Bierce, que comparteix ambient.
El secreto de la modelo extraviada - Eduardo Mendoza. Barcelona : Seix Barral, 2015 .
Resum : El detective más divertido de la narrativa española nos cuenta aquí su doble aventura: "Años atrás me vi envuelto en un asunto feo. Habían asesinado a una modelo y me culpaban a mí. Por supuesto, sin razón: una modelo no haría caso a un tipo como yo ni asesinándola. Simplemente, había un oscuro enredo, estaba metida gente importante y pensaron que yo podía servir de cabeza de turco o de conejillo de indias, o como sea que se llame el desgraciado que paga los platos rotos. Para salvar el pellejo tuve que recurrir a mi ingenio y a métodos poco convencionales y pedir ayuda a personas de mi círculo, no siempre recomendables. No sé si salí bien parado del intento, pero salí.
Comentari : Ahora todo aquello ya es agua pasada. Sin embargo, un impulso me ha hecho volver sobre mis pasos, recorrer los antiguos escenarios, buscar a las personas que fueron protagonistas de aquel oscuro caso, y resolverlo por fin. Pero las cosas han cambiado. No sólo las personas y la forma de vivir, sino sobre todo la ciudad. En aquella época, Barcelona era una cochambre. Hoy es la ciudad más visitada y admirada. ¡Quién nos lo iba a decir! La Barcelona del presente no tiene nada que ver con la Barcelona del pasado. ¿O sí?».
El último adiós - Kate Morton. Madrid : Suma de Letras, 2015 .
Resum : Una historia de misterio orquestada por personajes pintorescos y ambientada entre los años treinta y la actualidad. Todas las familias tienen secretos. Y, para algunas, basta solo un acontecimiento para cambiarlo todo.
Comentari : «La escritora superventas Kate Morton sobresale una vez más con esta novela de misterio con la Inglaterra de la década de 1930 como sugerente telón de fondo. La trama es impecable y los personajes, modelados con habilidad y reunidos al final del libro como resultado de la investigación de Sparrow, quedan tan sorprendidos como los lectores por el inesperado desenlace.» Publishers Weekly
Els aliats de la nit - Roser Caminals. Barcelona : Edicions 62, 2015 .
Resum : Barcelona, 1941. El Fede entra a treballar com a comercial d'una casa farmacèutica alemanya, feina que el duu a viatjar per tot Catalunya i especialment a Andorra, cau fronterer neutral on en aquells anys convulsos coincideixen espies alemanys, anglesos, vells republicans i pròfugs centreeuropeus que volen fugir del nazisme. A contracor, el Fede es veurà involucrat en una trama d'espionatge per desemmascarar els abusos del feixisme amb la qual s'intentarà salvar uns grapat de pròfugs centreeuropeus.
Comentari : Ambientada en els primers anys 40 del segle XX, en el context bèl·lic mundial, quan semblava que els nazis s’apoderarien d’Europa, la novel·la "Els aliats de la nit" narra les peripècies de diversos personatges catalans, espanyols i centreeuropeus en aquests anys foscos.Plena d'agents secrets, contrabandistes i gent de pas que volia fugir del nazisme, Roser Caminals recrea les vides d'uns herois anònims en uns temps convulsos.
Els somnis a la casa de la bruixa - H.P. Lovecraft. Barcelona : Laertes, 2015 .
Resum : En el marc gòtic d’una casa ruïnosa minada per recintes secrets i d’una ciutat decrèpita que al cap de segles manté vius els espants de la caça de bruixes a Massachusetts de 1692, un jove nerviós se submergeix en el seu món oníric i visita escenaris alhora terrorífics i enlluernadors. A cavall entre el somni i la realitat, enmig d’aparicions atiades per l’entorn sinistre, sorgeixen figures tan esgarrifosament memorables com Brown Jenkin, la riallera rata antropomorfa. Un peculiar poder de fascinació explica que "Els somnis a la casa de la bruixa" hagi estat repetidament adaptada al cine i al teatre i inspirat diverses versions musicals, inclosa una important òpera rock.
Francament, Frank. Barcelona : Empúries, 2015 .
Resum : Amb aquesta nova i brillant obra, Richard Ford retorna al territori que el va consagrar com un dels grans mestres americans: el món de Frank Bascombe i Nova Jersey, el paisatge de les ja cèlebres "El cronista d'esports", "El dia de la Independència" (Premi Pulitzer i PEN/ Faulkner)i "Acció de gràcies". Aquest cop, Ford reinventa Bascombe després de les conseqüències de l'huracà Sandy. En quatre relats lluminosos, Bascombe (i Ford) intenta conciliar, interpretar i consolar un món desfet per la calamitat. Una odissea commovedora, i extremadament divertida, a través de l'Amèrica actual. L'obra mestra d'un escriptor en la màxima esplendor.
Hollister 5320 - Daniel Palomeras. Barcelona : L'Altra Editorial, 2015 .
Resum : Un home malalt a qui acaben de fer una colostomia emprèn un viatge al seu poble d'origen per esclarir alguns secrets de família relacionats amb la Guerra Civil i els silencis habituals dels llocs petits. Estructurat en dos temps, els pocs dies que dura el viatge de retorn al poble i tota una sèrie de flashbacks, el relat ens va desgranant l'horror d'una vida trasbalsada per la intolerància i l'autoritarisme. Escrita amb sobrietat i elegància, la història va pujant d'intensitat fins a les escenes finals, que són terriblement colpidores.
Hombres desnudos - Alícia Giménez-Barlett. Barcelona : Planeta, 2015 .
Resum : Nadie puede imaginar hasta qué punto los tiempos convulsos son capaces de convertirnos en quienes ni siquiera imaginamos que podríamos llegar a ser. "Hombres desnudos" es una novela sobre el presente que estamos viviendo, donde hombres treintañeros pierden su trabajo y pueden acabar haciendo estriptis en un club, y donde cada vez más mujeres priman su carrera profesional sobre cualquier compromiso sentimental o familiar. En esta historia, esos hombres y esas mujeres entran en contacto y en colisión, y lo harán con unas consecuencias imprevisibles.Sexo, amistad, inocencia y maldad en una combinación tan armónica como desasosegante.
L'amiga genial - Elena Ferrante. Barcelona : La Campana, 2015 .
Resum : Elena Ferrante és l’escriptora sense cara. La seva figura està envoltada del secret més absolut. L’únic que se’n sap és que va néixer a Nàpols, però hi ha qui fins i tot afirma que qui s’amaga sota aquest pseudònim és un home. "L’amiga genial" és el primer volum d’un quartet exquisidament escrit i que dibuixa un retrat sentimental de l’experiència femenina, la rivalitat i l’amistat com no s’havia vist mai abans en la literatura. Un fenomen mundial.
L'estació de les flors enceses - Sarah Lark. Barcelona : Ediciones B, 2015 .
Resum : L'aclamada autora d'"Al país del núvol blanc" torna amb la seva millor saga familiar ambientada a Nova Zelanda. Una epopeia literària tan emotiva com fascinant, per l'escriptora que ja ha seduït més de vuit milions de lectors a tot el món. Mecklemburg, 1837: el somni d'una vida millor convenç la família de l'Ida d'emigrar a Nova Zelanda. Però quan el vaixell arriba per fi a l'Illa Sud, a tot el passatge l'espera una sorpresa desagradable. Allò és realment la terra promesa? Aviat el destí de l'Ida farà un gir inesperat. Coneixerà l'exòtica Cat, amb qui mantindrà una gran amistat, i no oblidarà mai
L'ésser estimat - Evelyn Waugh. Barcelona : Labreu, 2015 .
Resum : Dennis Barlow, jove poeta anglès, va fent la viu-viu al Hollywood dels anys quaranta. Des que va perdre la feina de guionista, treballa d’ajudant en un cementiri d’animals. El seu protector, el veterà Sir Francis Hinsley, amb una dilatada carrera dedicada al setè art, cau en desgràcia i com a darrer gest de dignitat decideix llevar-se la vida. Dennis no vessa cap llàgrima per ell, però li toca ocupar-se dels preparatius funeraris. I gràcies a aquest encàrrec descobreix un paradís artificial prodigiós, la Clariana de Remors: un cementiri luxós, un exuberant parc temàtic al més pur American way of death. Allà, Dennis, s’encaterina de la jove Aimée Thanatogenos, una esteticista que maquilla morts amb absoluta devoció, enamorada del Sr. Joyboy, un home ja granadet, embalsamador amb ínfules artístiques i seductor de pacotilla. Però l’amor i la reputació d’aquest trio queden en entredit inesperadament en una novel·la fosca i salvatge.
Comentari : Waugh resol un peculiar episodi del xoc entre la candidesa americana i la punyeteria anglesa de la manera més excèntrica i diabòlicament intel·ligent. Fa esclatar una intriga mordaç, mentre es riu del mort i de qui el vetlla… i sobretot dels que en fan negoci.
La ciutat. Una novel·la de la família Snopes - William Faulkner. Barcelona : Edicions de 1984, 2015 .
Resum : Aquest llibre és el segon volum de la trilogia de Faulkner sobre la família Snopes, símbol dels elements avariciosos i destructius que veia en el sud de la postguerra nord-americana. L'autor hi explica la lluita despietada que en Flem Snopes sosté per conquerir la ciutat de Jefferson, Mississipí, amb episodis típicament Faulknerians de gran profunditat i d'altres amb una bona dosi d'humor.
Comentari : El primer volum de la trilogia esmentada és "El llogaret" publicat a la mateixa editorial.
La cripta dels Caputxins - Joseph Roth. Barcelona : L'Avenç, 2015 .
Resum : El protagonista, Joseph Trotta, és hereu d’una noblesa d’orígens humils, que va créixer i prosperar gràcies a l’emperador Francesc Josep. El relat segueix la vida de l’hereu per la Viena de principis de segle. Són els últims compassos de la dinastia dels Habsburg i d’una noblesa empetitida, que acabarà amb el final de la Primera Guerra Mundial. El jove Trotta, veurà com mor l’imperi austrohongarès i l’era dels Habsburg. És una crònica detallada de la vida a Viena abans del finis austriae i el domini nacionalsocialista.
Comentari : Amb una barreja d’ironia, nostàlgia i pessimisme, Roth traça, en el que es considera com una novel·la de no-ficció, una crònica de la dissolució d’Àustria des de la vigília de la Primera Guerra Mundial fins a l’annexió per part dels nazis.
La filla de la neu - Núria Esponellà. Barcelona : Columna, 2016 .
Resum : L’Enric, un enginyer auxiliar del cremallera de Núria, i la Joana, una cambrera que acaba fent de professora d’esquí, es coneixen a gairebé dos mil metres d’altitud, quan els «homes del tren» de la FMGP (Ferrocarriles de Montaña en Grandes Pendientes) estan construint l’obra d’enginyeria amb més metres d’altitud de tota la Península Ibèrica. Tot va bé, encara que en un moment determinat la guerra trenqui la placidesa relativa de les seves vides. Més tard, als anys 40, la Joana fa una travessa pels Pirineus que la porta fins a límits desconeguts.
La malcontenta Sebastià Alzamora. Barcelona : Proa, 2015 .
Resum : Un matí d’hivern de 1829, a Palma, la jove Antònia Suau contempla l’execució pública de Joan Durí, el bandoler mític que atemoria tota la zona sud de Mallorca. Ella i en Durí havien desafiat junts la misèria d'una regió inhòspita i salvatge. Ferida per la mort del seu estimat i per la traïció d’un company, Antònia –coneguda com “la Malcontenta” – es proposa una revenja que és també l’afirmació de la seva llibertat en una societat d’homes. La Malcontenta és la història d’un gran amor, capaç d’enfrontar-se a tots els inferns.
La mirada de l'auriga - Lluís Busquets i Grabulosa. Maçanet de la Selva : Gregal, 2014 .
Resum : "La mirada de l’auriga" és una novel·la tan breu com intensa i tan esbalaïdora com poètica. L'obra, enllà de la trama de la nissaga dinomènida i de l’entrellat d’unes atziagues morts familiars, abraça tota la història de la cèlebre escultura de Delfos, a partir dels records de l’auriga que serví de model als escultors, en un temps en què el món grec estava en col•lisió amb els bàrbars —perses i cartaginesos— contra els quals els grecs clamaven «…no podrem mai ser / si no som lliures», al•legoria palesa de l’actual conflicte català.
Comentari : Diu l’autor: «És la novel·la més literària que escrit, perquè m’ha estat donada com una gràcia, a glops, i l’he anat escrivint només per ganes d’escriure-la, sense cap altra subjecció, a mesura que anava incrustant amb minuciositat i plaer tots els elements en la relació com peces de marqueteria».
La oficina - Lars Berge. Barcelona : Alfaguara, 2015 .
Resum : Jens Jansen está harto de su vida y de su trabajo como mando intermedio en una empresa que fabrica cascos de ciclista. Pero su hartazgo no se debe a que aspire a un ascenso, ni a que quiera realizarse como persona. Lo que de verdad desea es abandonar la vida que lleva, esa vida que llevamos todos. Por ello va a intentar desaparecer del mapa. Así, se instala en el almacén de la oficina, donde duerme de día y vive de noche alimentándose de los tuppers olvidados y del café de la máquina. Al principio nadie nota su ausencia pero pasado un tiempo la gente empieza a preguntarse qué habrá sido de él. Su compañera de trabajo piensa que se ha fugado, su novia sospecha que se ha suicidado, y Stefan York, el idiota de la oficina, está convencido de que lo han asesinado.
Comentari : Para pensar, reír y disfrutar: una novela inteligente, divertida y -a ratos- tragicómica sobre un ámbito en el que pasamos la mitad de nuestro tiempo.
La sega - Martí DOMÍNGUEZ.
Resum : La novel·la transcorre en un poble de masos disseminats, al Maestrat, entre els anys 40 i 50 del segle xx. És una zona boscosa que freqüenten els guerrillers del maquis, que compten amb la complicitat material i sentimental de la filla del mas, la Teresa, i les reticències de la mare, que ha vist com el seu marit era víctima de la guàrdia civil. Un dels guerrillers del maquis, que s'entén amb la Teresa, és alhora confident de la guàrdia civil. Això originarà algun malentès i algun tiroteig. El fill petit és el narrador de la història, i la novel·la segueix la seva evolució i la seva descoberta del món en un context ple de secrets i violència.
Lila - Marilynne Robinson. Barcelona : Edicions de 1984, 2015 .
Resum : Marilynne Robinson ens ofereix l'inoblidable relat d'una infantesa viscuda als marges de la societat, durant la gran depressió dels anys 20, que es transforma en una provocadora recerca espiritual.
Lili i Marlene - Anna Tortajada. Barcelona : Estrella Polar, 2015 .
Resum : Què els passa a les fades si no aconsegueixen l’amor vertader? La Lili creu en les fades. La Marlene no. La Marlene i la Lili, el seny i la rauxa, ens permeten assistir en primera fila a la inquietant evolució, a Barcelona, de la història d’una relació de parella entre la seva mare, una professora berlinesa de català, i la «parella nova de la mama». La mirada de les bessones, que tot just fan primària quan abandonen Berlín, ens permet copsar des d’una perspectiva que no jutja, les febleses i mancances, les meravelles i la joia, però també la sordidesa soterrada d’una relació que desconeix els límits, que s’ho juga tot, enlluernada per la fantasia de l’acompliment d’un somni, on no hi ha víctimes ni botxins.
Los besos en el pan - Almudena GRANDES . Barcelona : Tusquets, 2015 .
Resum : ¿Qué puede llegar a ocurrirles a los vecinos de un barrio cualquiera en estos tiempos difíciles? ¿Cómo resisten, en pleno ojo del huracán, parejas y personas solas, padres e hijos, jóvenes y ancianos, los embates de una crisis que «amenazó con volverlo todo del revés y aún no lo ha conseguido»? Los besos en el pan cuenta, de manera sutil y conmovedora, cómo transcurre la vida de una familia que vuelve de vacaciones decidida a que su rutina no cambie, pero también la de un recién divorciado al que se oye sollozar tras un tabique, la de una abuela que pone el árbol de Navidad antes de tiempo para animar a los suyos, la de una mujer que decide reinventarse y volver al campo para vivir de las tierras que alimentaron a sus antepasados...
Comentari : En la peluquería, en el bar, en las oficinas o en el centro de salud, muchos vecinos, protagonistas de esta delicada novela coral, vivirán momentos agridulces de una solidaridad inesperada, de indignación y de rabia, pero también de ternura y tesón. Y aprenderán por qué sus abuelos les enseñaron, cuando eran niños, a besar el pan.
Més maleït karma - David Safier. Barcelona : Empúries, 2015 .
Resum : A la protagonista de "Maleït Karma"1,la presentadora de televisió Kim Lange convertida en formiga com a conseqüència del mal karma acumulat en vida només li queda una sortida: acumular bon karma per ascendir en l'escala de la reencarnació i tornar a ser humana. Però el camí per deixar de ser un insecte i convertir-se en bíped és dur i ple d'entrebancs.Aplaudida arreu del món, "Maleït karma" és una història divertidíssima i hilarant, que ha col·locat David Safier en el punt de mira de l'escena literària europea, una faula entranyable que, entre riallades, ens ajuda a reflexionar sobre les prioritats de la nostra vida.
París- Austerlitz - Rafael Chirbes. Madrid : Anagrama, 2016 .
Resum : El narrador de esta historia, un joven pintor madrileño de familia acomodada y afiliado al Partido Comunista, rememora los pasos que le han llevado al último trayecto de su relación con Michel. Michel, el hombre maduro, de cincuenta y tantos, obrero especializado; el hombre que lo acogió en su casa, en su cama, en su vida cuando el joven pintor se quedó sin techo en París; Michel, cuya entrega sin fisuras le devolvió el orgullo y lo libró del desamparo, hoy agoniza en el hospital de Saint-Louis, atrapado por la plaga, la enfermedad temida y vergonzante. En el principio fueron los días felices pero pronto la relación comienza a quebrarse a la vez que se acentúan los efectos de las procedencias desiguales, las diferencias de clase, de edad y de formación, pese a la firme convicción de Michel de anteponer a todo un amor indestructible y eterno... aunque también posesivo y asfixiante.
Comentari : Rafael Chirbes dio por terminada "Paris-Austerlitz" en mayo de 2015, meses antes de su fallecimiento, tras veinte años de escritura abandonada y retomada intermitentemente. A ese riguroso y exigente empeño debemos una historia que indaga en las razones del corazón, tan espurias en ocasiones como irrenunciables, sin asumir como cierta la naturaleza consoladora del amor o su fuerza redentora, enfrentándose con valentía a la posibilidad de que, aunque nos pese, el amor no lo venza todo.
Puja a casa - Jordi Nopca. Barcelona : L'Altra Editorial, 2015 .
Resum : Una llicenciada en Història de l'Art treballa en unes galeries comercials i queda captivada per un client que li porta gots de xocolata desfeta; un perruquer de gossos mira de superar un fracàs amorós; un escriptor i el seu traductor habitual sopen en un restaurant sense poder dissimular antigues i noves tensions; una parella de mitjana edat planeja un viatge a Suïssa que tindrà un final sinistre; un home d'origen xinès que porta un bar a Les Corts s'enfronta amb la crua realitat i els seus propis prejudicis.
Comentari : Aquestes són algunes de les històries de "Puja a casa", un llibre que amb precisió i tocs d'humor retrata l'inesgotable món de la parella en la Barcelona contemporània, en què els personatges pateixen els estralls de la crisi econòmica i la síndrome de la desorientació vital.
Puresa ( Purity ) - Jonathan Franzen. Barcelona : Empúries, 2015 .
Resum : "Puresa" (Purity) és la història de Pip Tyler, una noia jove a la recerca del seu pare. Una comèdia negra que travessa els Estats Units fins a Sud Amèrica, passant pel Berlín previ a la caiguda del mur. La vida de Pip gira entorn als secrets familiars i a la seva relació amb un carismàtic hacker, Andreas Wolf, que sembla tenir molta informació sobre els secrets del món en el que vivim.
Comentari : "Puresa" és una comèdia negra sobre l'idealisme juvenil, la fidelitat extrema i l'assassinat.
Secessiolàndia pel pedregar - George Saunders . Barcelona : Edicions de 1984, 2015 .
Resum : El singularíssim univers de George Saunders té un Big Ban que es diu "Secessiolàndia pel pedregar", el primer llibre que va publicar. Amb aquesta obra Saunders posa les cartes sobre la taula i ens confessa que no són bones, pero també ens diu que, malgrat aquesta mala mà, cal continuar jugant la partida perque conèixer la veritat, per crua i feixuga que ens sembli, es condició necessària per afrontar amb dignitat la nostra existència.
Temps de família - Tània Juste. Barcelona : Columna, 2015 .
Resum : En Bonaventura Giner, indiano retornat de Cuba el 1898, s'­estableix a les terres de la seva infància i posa en marxa un pla per convertir l'­antic mas familiar en el centre d'­un veritable imperi vinícola al Penedès. A través de les vides de tres generacions dels Giner, dels seus amors clandestins, els odis fraternals i els assassinats sense resoldre, "Temps de família" va teixint una trama tan atractiva i enlluernadora com els camps de vinyes que protagonitzen aquesta nissaga. Un retrat fidel d'un temps i d'un país, una novel·la que retrata uns homes i unes dones que van lluitar per refer unes terres devastades per la plaga de la fil·loxera a finals del segle XIX i que van encetar el segle XX en un món rural en plena transformació.
Tieta Claudina - Prudenci BERTRANA. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2015 .
Resum : Aquesta és una de les novel les més desconegudes i injustament oblidades de Prudenci Bertrana. Escrita poc després de "Josafat" i "Nàufrags", va ser publicada en traducció castellana l'any 1910, però no coneixeria la primera edició catalana fins a 1929. Malgrat el seu títol, que podria fer pensar en una nvel·la innocent i de fulletó, "Tieta Claudina"és, potser, l'obra més madura del jove Bertrana, i dóna prova de la capacitat de l'escriptor per perfilar amb una gran precisió la complexitat psicològica d'uns personatges fortament condicionats per els convencions d'un entorn ofegador.
Comentari : La present edició, a cura d'August Rafanell, recupera per al lector d'avui el text i l'estil original de la novel·la i prescindeix de les modificacions introduïdes en la darrera edició de l'obra (1965).
Torero d'hivern - Miquel Adam. Barcelona : Edicions de 1984, 2015 .
Resum : La galeria de personatges que es passegen per aquest conjunt de relats tenen l'orgull íntim de saber-se més alts i més guapos que el que la realitat els vol fer creure, i d'aquí rau la seva entranyable dignitat. I d'aquí que l'humor que batega en aquest llibre sigui ironia combativa, que la tristesa es confongui amb l'esperança i que l'amor vagi de la mà de la venjança.
Tres homes en una barca ( per no parlar del gos ) - Jerome K. Jerome . Barcelona : Blackie Books, 2015 .
Comentari : «Érem quatre: en George, en William Samuel Harris, jo mateix i en Montmorency. Asseguts a la meva habitació, fumàvem i parlàvem de com ens trobàvem de malament (malament, vull dir, des d’un punt de vista mèdic, és clar). Ens sentíem dèbils, i això ens posava nerviosos..." En conseqüència, els tres homes (l’opinió del gos Montmorency no compta) decideixen embarcar-se en un creuer pel Tàmesi, a la recerca de la pau espiritual i la vida sana. El que ignoren aquests màrtirs de la hipocondria és que de vegades passen coses que poden transformar el més modest dels viatges en una aventura com a mínim pintoresca.
Un rodet de fil blau - Anne Tyler. Barcelona : L'Altra Editorial, 2015 .
Resum : L'Abby Whitshank sempre comença a explicar de la mateixa manera la història de com va enamorar-se del seu marit, Red Whitshank, un dia que bufava una brisa suau, el 1959. Tota la familia- les dues filles i els dos fills, els nets i fins i tot el gos fidel- seuen al porxo i escolten plàcidament com l'Abby explica per enèssima vegada la història que han sentit tantes vegades. Però ara tot és diferent: l'Abby i en Red s'estan fent grans, i la família ha de prendre moltes decisions:com i qui se'n farà càrrec, què passarà amb la casa on viuen, que el pare d'en Red va construir amb dedicació obsessiva.
Comentari : Plena d'una profunditat d'ànima lluminosa, de l'humor i la compassió tan propis de l'autora, aquesta esplèndida novel·la ens transporta al llarg de tres generacions de Whithanks i ens n'ofereix un retrat entranyable, delicat i agredolç. "Un rodet de fil blau" és una exploració lucida, vital, esplendida i divertida de qui són i què són aquesta família, de com els defineixen les històries compartides i els secrets més ben guardats.
Vae Victus - Albert Sánchez Piñol. Barcelona : La Campana, 2015 .
Resum : VAE VICTUS narra cuatro nuevas aventuras del ingeniero Marti Zuviria. El libro comienza el 12 de septiembre de 1714, el día siguiente de la caída de Barcelona y poco antes de que Zuviria huya a Norteamérica, donde ayudará a los indios yamas en la guerra contra los colonos ingleses. Despues de la aventura americana, volveremos a Cataluña, pero también iremos a Londres, Alemania e incluso a Nueva Zelanda. Nos reencontraremos con personajes históricos que ya conocimos en VICTUS, como el ambiguo duque de Berwick, su acérrimo enemigo Verboom o el admirado general Villarroel, al mismo tiempo que descubriremos a algunos nuevos, como el famoso guerrillero antiborbónico Pere Joan Barcelo- alias Carrasclet- o el explorador ingles James Cook.
Comentari : Sánchez Piñol confirma con VAE VICTUS su pulso narrativo, un equilibrio prodigioso entre el rigor histórico y la imaginación más desbordante y un sentido del humor que convierten su prosa en una de las más modernas y a la vez populares de nuestro tiempo.

(↑) - Poesia

Irlanda indòmita. 150 poemes de W.Y.Yeats - W.Y.Yeats. Barcelona : Edicions de 1984, 2015 .
Resum : La vida i l'obra de William Butler Yeats van indissolublement unides al seu país, Irlanda, i a l'experiència dels anys de lluita per la independència. La present antologia de 150 poemes (en homenatge al 150è aniversari del seu naixement) és la primera en català que inclou poemes de tots els llibres que publicà al llarg de cinquanta anys i que permet, per tant, resseguir l'evolució de Yeats.

(↑) - Teatre

Don Joan o el festí de pedra - Molière. Tarragona : Arola, 2015 .
Resum : Don Joan és, per a tothom, la imatge del seductor. Don Joan té por. De la responsabilitat, de les dones, de Déu, de la mort, de la vellesa, d’ell mateix... i per això fuig, s’amaga, lluita, sedueix, fornica... i per damunt de tot vol ser lliure, i per aconseguir-ho provoca i repta tota forma d’autoritat. Els mites són la destil·lació de l’essència de qui som i de com ens comportem. Per més que ens esforcem a ser originals sempre hi ha alguna cosa que ens posa en relació amb els altres. El mite. Allò que compartim. El teatre ha revisat una vegada i una altra aquests patrons perquè, sense deixar de ser-ne presoners, puguem, segons l’època en què ens ha tocat viure, sentir-nos-hi reflectits.
Comentari : Jean-baptiste Poquelin, conegut com a Molière, és el comediògraf més significatiu del teatre clàssic francès. Actor, director i autor, va guanyar-se el favor del públic de la seva època gràcies a les seves comèdies, que sovint van suscitar fortes polèmiques a causa de la virulència amb què es denunciaven determinats comportaments socials de les classes benestants. "Don Joan" va provocar un important escàndol l'any 1665 quan es va representar.
El professor Bernhardi - Arthir Schnitzler. Tarragona : Arola, 2015 .
Resum : En un hospital universitari, la decisió complexa d’un metge desencadena un seguit de conseqüències que faran trontollar tots els estaments polítics i religiosos d’un país obligat a posicionar-se. Una adaptació d’aquest clàssic extraordinari de 1912, censurat durant molts anys a Àustria. Amb aquesta obra de ressons autobiogràfics, Schnitzler va anticipar els fantasmes antisemites que recorrerien Europa al llarg del segle xx. Un text per a grandíssims actors sobre els tentacles del poder, que radiografia els mecanismes amb què les elits vampiritzen els discursos sobre el bé comú per legitimar el seu propi protagonisme.

(↑) - Altres

A la taula i al llit al primer crit. Guia revolucionària d'hàbits alimentaris infantils saludables - Trinitat Gilbert. Barcelona : Columna, 2015 .
Resum : No ens trobem davant un llibre sobre com fer-nos-ho perquè els nens mengin, sinó perquè mengin sa, conscientment, i creixin sans i amb uns hàbits arrelats. Sense caure en alarmismes gratuïts ni teories radicals, Trinitat Gilbert pretén que tots seguim unes pautes i les fem extensibles als nostres fills, però sense obsessionar-nos amb la temàtica. En resum, “Preocupa’t pel que menges cada dia i no pel que facis un dia de manera excepcional”.
Comentari : Localitzat a la secció SER PARES
Això ho canvia tot. El capitalisme vs. el clima - Naomi Klein. Barcelona : Empúries, 2015 .
Resum : Oblida tot el que creies saber sobre l'escalfament global. La veritat, la pura veritat, és que el problema no rau en les emissions de diòxid de carboni, sinó en el nostre sistema. Però l'altra veritat és que podem combatre aquesta crisi existencial i transformar el nostre sistema esgotat en una cosa diferent i radicalment millor. En el seu llibre punyent i provocador, potser el més provocador de tots, Naomi Klein s'enfronta a un dels problemes més greus que amenacen la humanitat: la guerra que el nostre model econòmic fa contra la vida a la terra.
Comentari : Localitzat al Centre d'Interès MEDI AMBIENT
Cómo ser los padres que siempre han querido ser- Adele Faber & Elaine Mazlish. Barcelona : Médici, 2014 .
Resum : El enfoque realista y respetuoso de Adele Faber y Elaine Mazlish de la educacion de los hijos ha mejorado la vida de innumerables familias en todo el mundo. Ahora, los conocimientos y consejos de las autoras se reunen en esta concisa edicion especialmente concebida para padres ocupados: combina un libro de ejercicios esencial con una guia de audio que permiten conocer sus metodos, sumamente utiles y ampliamente aplicados.
Comentari : Cargado de historias reales, deliciosas ilustraciones y respuestas a preguntas frecuentes, esta edicion multimedia le ofrecera recursos simples y eficaces para hacer que la relacion con los hijos de todas las edades sea menos estresante y mas gratificante. Localitzat a la Secció SER PARES
El alimento del amor. Tu solución para una lactancia feliz - Kate Evans. Barcelona : Virus, 2014 .
Resum : En este libro encontraras toda la informacion necesaria para una lactancia feliz: instrucciones y dibujos claros para las primeras tomas,cómo dar el pecho mientras duermes,consejos para llevar el compás del blues del bebé,qué puede hacer la pareja para ayudar,el arte de dar el pecho en público, una guía completa de las molestias que pueden acompañar a la lactancia,qué hacer si tienes que volver al trabajo,el Mamasutra: posiciones avanzadas para dar el pecho,la lactancia completa para las más indecisas, Además está repleto de ilustraciones muy divertidas y permanecerá abierto en la página que escojas para que puedas seguir leyéndolo aunque tengas ambas manos ocupadas.
Comentari : Localitzat a la Secció SER PARES
El fin del "Homo sovieticus" - Svetlana Aleksiévich. Barcelona : Acantilado, 2015 .
Resum : Con la sola ayuda de una grabadora y una pluma, Svetlana Aleksiévich se empeña en mantener viva la memoria de la tragedia que fue la URSS, en narrar las microhistorias de una gran utopía. «El comunismo se propuso la insensatez de transformar al hombre “antiguo”, al viejo Adán. Y lo consiguió […]. En setenta y pocos años, el laboratorio del marxismo-leninismo creó un singular tipo de hombre: el Homo sovieticus», condenado a desaparecer con la implosión de la URSS.
Comentari : En este magnífico réquiem, la autora reinventa una forma literaria polifónica muy singular que le permite dar voz a cientos de damnificados: a los humillados y a los ofendidos, a madres deportadas con sus hijos, a estalinistas irredentos a pesar del Gulag, a entusiastas de la perestroika anonadados ante el triunfo del capitalismo, a ciudadanos que plantan cara a la instauración de nuevas dictaduras… Un texto extraordinario por su sencillez, que describe de un modo conmovedor la sobrecogedora condición humana. Localitzat a la secció de NARRATIVA
Innovación en bibliotecas - Maribel Riaza. Barcelona : UOC, 2014 .
Resum : La biblioteca es una institución que ha estado presente desde el principio de la historia de la humanidad y ha permanecido casi invariable hasta hace unas décadas, cuando el impacto de innovaciones, principalmente tecnológicas, ha supuesto un cambio sustancial en su funcionamiento y en la forma de relacionarse con sus usuarios. Conocer diferentes innovaciones y su aplicación al ámbito bibliotecario es fundamental para que el profesional de la información continúe prestando un servicio de calidad a la sociedad, a la vez que pueden servir de ejemplo para crear nuestra propia innovación.Este libro nos muestra qué es la innovación a través de ejemplos del ámbito de las bibliotecas y nos proporciona las herramientas básicas para aplicarla en nuestros centros.
Comentari : Localitzat a la secció de BIBLIOTECONOMIA
La volàtil mamma mia! - Agustina Guerrero. Barcelona : Rosa dels Vents, 2015 .
Resum : Nou mesos d'embaràs protagonitzats per un dels personatges més populars del còmic contemporani. Estar embarassada, trobar-se amb un cos nou, nous dubtes i moltes, però que moltes pors. Alegria, desitjos, llàgrimes, vòmits, son, estries, ecografies, panxa... Un llibre que et submergirà en pàgines amniòtiques.
Comentari : Localitzat a la secció SER PARES
Parlem de sexe a casa. Guia per a una bona educació sexual i afectiva - Elena Crespi. Vic : Eumo, 2015 .
Resum : L'educació sexual i afectiva s'ha d'entendre com una educació per a la vida. Per això és tan important que els adults sapiguem donar resposta a la curiositat, els dubtes i les inquietuds dels infants i adolescents que tenim a casa. Elena Crespi, psicòloga i assessora en salut sexual, ens fa reflexionar sobre les nostres actituds i habilitats psicològiques i socials a l'hora de gestionar el coneixement de la sexualitat i tractar el tema amb els fills.
Comentari : Localitzat a la secció SER PARES

(↑) - Juvenils

Diumenge al matí, al peu del salze - Dolors Garcia i Cornellà. Barcelona : Barcanova, 2015 .
Resum : Una colla de companys i companyes són convocats per Facebook a la mateixa casa rural on van dur a terme les colònies de fi de curs cinc any enrere. Durant un cap de setmana viuran plegats, aïllats de la resta del món, compartint vivències i sentiments, i amb l ' objectiu de desenterrar la capsa que van enterrar després d ' omplir-la amb una sèrie d ' objectes que simbolitzaven el passat i el futur que es començaven a construir.
Comentari : La capsa amb els secrets, destapa sentiments contraposats. Hi ha qui la vol obrir per aclarir els malentesos i els complexos que l’han perseguit al llarg d’aquests cinc anys, i hi ha qui no ho vol de cap de les maneres, perquè això significaria posar al descobert la seva part més obscura.
El noi del bus - Aina Li. Barcelona : Fanbooks, 2015 .
Resum : La Diana agafa cada tarda el bus per tornar a casa després de l’institut. Aquella tarda, s’asseu al costat d’un noi guapíssim, però ell ha de baixar a la parada següent i s’acomiaden sense dir-se els noms ni donar-se els telèfons. Però la casualitat farà que es tornin a trobar i surtin junts seguint un pacte: no es diran els noms durant un mes, ell serà el noi del bus i ella la noia del bus.
Et donaré el sol - Jandy Nelson. Barcelona : Fanbooks, 2015 .
Resum : La Jude i el seu germà bessó Noah estaven molt units. Quan tenien tretze anys, en Noah era un noi aïllat que dibuixava sense parar i estava enamorat del noi carismàtic de la casa del costat. Mentre que la Jude, era una noia atrevida, es llançava de penya-segats i es pintava els llavis de vermell i parlava per tots dos. Ara, tres anys més tard, quan en tenen setze, la Jude i en Noah amb prou feines es dirigeixen la paraula. Ha passat quelcom que els ha destrossat tràgicament… fins que la Jude coneix un noi arrogant i guapíssim amb problemes, i algú altre… Una força molt més imprevisible que entrarà a formar part de la seva vida.
Comentari : Els primers anys són la història que ens explica en Noah. Els de més grans ens els explica la Jude. Però allò que no veuen els bessons és que cadascú només té mitja història i que si poguessin retrobar el camí que els uneixi de nou tindrien l’oportunitat de refer el seu món. .
Girl online - Zoe Sugg. Barcelona : Fanbooks, 2015 .
Resum : Sota el pseudònim de Girl online, la Penny escriu un blog amb pocs seguidors. Al Nadal, però, tot canvia:es trasllada a Nova York! Allà coneix el Noah, de qui s'enamora sense saber que és un cantant famós als EUA.Quan aquesta relació arriba a la xarxa, la vida privada de la noia és exposada davant dels ulls de tothom. A la Penny li trontolla tot el seu món i els seus valors.
Nits blanques. Tres històries d'amor nadalenques - Maureen Johnson, John Green i Lauren Myracle. Barcelona : Fanbooks, 2015 .
Resum : Una tempesta inesperada la Nit de Nadal enterra els habitants de Gracetown sota diversos peus de neu i causa una mica de caos. Una aventurera valenta surt del seu tren encallat durant la tempesta i posa en marxa una cadena d’esdeveniments que faran canviar algunes vides...
Plutó - R.J. Palacio. Barcelona : La Campana, 2015 .
Resum : Eren molt amics des de petits, fins que el Christopher es va mudar a una altra ciutat amb la seva família. Fins aleshores havia fet costat a l’Auggie cada cop que s’havia d’operar o que passava algun tràngol. Hi era sempre, tant en els mals moments com en els bons –com quan feien maratons de Star Wars o somiaven que viatjaven junts a Plutó–. Alternant salts enrere cap a la infantesa amb el relat d’un dia del present especialment dur per al Christopher, Plutó explica la història de dos nois que, després d’haver-se anat distanciant, s’adonen que, pels bons amics, val la pena fer un petit esforç extra.
Comentari : Més de quatre milions de persones han llegit Wonder i s’han enamorat de l’Auggie Pullman. Si amb El capítol del Julian ja us vam oferir una nova visió de la mateixa història, ara us obrim una finestra des d’on podreu veure com era la vida de l’Auggie abans d’anar a escola. I és que Plutó ens ho explica des del punt de vista del Christopher, l’amic de tota la vida de l’Auggie.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face