Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats Estiu 2017 - Biblioteca Joan Vinyoli

Quan_arriba_la_penombra

Voleu gaudir llegint aquest estiu? Aquí us deixem les últimes novetats perquè hi feu una ullada. Bona lectura i bon estiu!

Índex

(↑) - Biografia

Periodistes indòmits. Guerra Civil i exili - Josep Maria Figueres. Barcelona : Base, 2016 .
Resum : "Periodistes indòmits" reuneix deu biografies de significatius periodistes catalans, en una bona part exiliats després de la Guerra Civil. Es presenten, com a precedents, dos dels grans periodistes del segle XIX: Valentí Almirall i Enric Prat de la Riba. El gruix dedicat a l’exili ofereix l’aportació d’aquella generació que els anys trenta assumí el protagonisme cultural i la renovació del periodisme. Àdhuc, Josep Carner, del qual s’inclou com a primícia l’aportació periodística a Costa Rica els anys vint, i dels grans noms representatius del periodisme polític, revolucionari i cultural com Rovira i Virgili, Pere Foix, Lluís Capdevila i Pere Calders.

(↑) - Ciències socials

Breu història del nacionalisme espanyol - Francesc Puigpelat. Barcelona : Angle, 2016 .
Resum : Quan es parla de nacionalisme, els focus mediàtics es dirigeixen només cap al País Basc o Catalunya. Però, què hi ha del nacionalisme espanyol? Arreu de l'Estat no costa gaire trobar qui defensa que ni existeix, ni ha existit. I és que l'espanyol és un nacionalisme sense mirall, que no és capaç de mirar-se a la cara i de reconèixer- se com a tal. De manera que, per a bona part dels espanyols, els nacionalistes sempre són «els altres». Per desmuntar aquestes construccions ideològiques, Francesc Puigpelat desplega un relat assagístic sobre com s'ha creat i desenvolupat el nacionalisme espanyol.
Comentari : L'autor n'estableix els primers antecedents en el mític Don Pelayo i repassa exhaustivament les manifestacions nacionalistes espanyoles dels dos darrers segles, que arrenquen en la Constitució de 1812, passen pel desastre del 98, la República i el franquisme, i arriben a l'actualitat. Per a Puigpelat el nacionalisme espanyol és una ideologia essencialment acrítica, fossilitzada i idèntica a ella mateixa des dels seus orígens, fonamentada en el caràcter monolític i no plural de la nació espanyola.
Dones rebels, dones alliberades. El divorci a Catalunya als segles XVIII i XIX - Marie Costa. Vic : Eumo, 2016 ; Barcelona : Ajuntament de Barcelona, 2016 .
Resum : A partir de la descripció dels conflictes matrimonials i divorcis de la societat catalana durant els segles XVIII i XIX, Marie Costa reconstrueix un fragment de la nostra història privada i desmunta falses creences sobre els drets i la vida quotidiana de les dones. En un llibre de lectura amena i suggerent, l'autora repassa la història de la família, dels sentiments i de la sexualitat; descriu la construcció de xarxes de solidaritat i el funcionament de l'assistència social en l'època moderna; i posa de relleu, entre altres aspectes, com la vida matrimonial s'allunyava considerablement de la visió que plasmaven els textos morals i jurídics.
La ciència a l'ombra. Els crims més cèlebres de la història, les sèries i el cine a la llum de la ciència forense - J.M.Mulet. Barcelona : Pòrtic, 2016 .
Resum : En aquesta última dècada, la ficció policíaca i criminal s’ha instal·lat en les nostres vides,posant el focus d’atenció en una disciplina que fins ara havia quedat oculta i restringida a un gremi molt especialitzat: el dels científics forenses. Com s’aconsegueixen desxifrar els crims i descobrir els culpables? Com ha funcionat al llarg de la història? En què consisteix una provad’ADN? És infal·lible? Pot un insecte assenyalar el culpable d’un assassinat? Com sap un forense a quina hora es va produir un crim? Per què alguns cadàvers es descomponen i uns altres no? Com s’identifiquen els cadàvers de personatges històrics?
Comentari : J. M. Mulet ens submergeix, amb rigor científic i el seu to proper i desenfadat, en la part més fosca de la condició humana. Per fi entendrem les tècniques que utilitza la policia científica, curiositats impactants i també els errors més típics de les sèries i les pel·lícules.
Llegendes de pescadors i altres històries de la mar - Joan de Déu Prats. Barcelona : Ediciones B, 2016 .
Resum : No hi ha llegendes d’oficinistes, ni llegendes de funcionaris, ni llegendes de buròcrates, però sí que hi ha llegendes de pescadors... perquè els pescadors s’han hagut d’enfrontar als elements, com la tramuntana i les llevantades, que han ocasionat molts naufragis. Han hagut d’evitar els pirates. S’han hagut d’encarar a monstres marins com taurons i catxalots. I han hagut de saber llegir les estrelles i conèixer l’origen dels vents, i descobrir en quins abismes marins s’amagava la millor pesca.El mar i les seves fondalades han estat un territori sovint inquietant, desconegut, ignot, on velles creences afirmaven que hi vivien divinitats aquàtiques i éssers fabulosos com sirenes, nereides, serps i pops gegants. Els pescadors s’han encomanat a sant Elm, a sant Pere o a la que Mare de Déu del Carme, fesomies modernes d’antigues divinitats paganes.
Comentari : Catalunya, al capdavall, disposa de més de cinc-cents quilòmetres de costa, on han fet vida pescadors, mariners oceànics i de cabotatge, corallers, esclavistes, corsaris i pirates, contrabandistes, exploradors, inventors d’enginys submarins... tots ells bregant amb les aigües calmes o esbravades de la nostra Mediterrània. I aquesta vida ha criat un munt de llegendes, i històries reals i fantàstiques, que us convidem a reviure a través d’aquest llibre. Després de llegir-lo, no podreu evitar de visitar els seus paisatges.
Vides aturades. Refugiats a l'intempèrie - Bel Olid. Badalona : Ara Llibres, 2017 .
Resum : La crisi dels refugiats en primera persona, per obrir els ulls a la nostra Europa. En un any s’han ofegat 5.000 persones al Mediterrani quan intentaven arribar a Europa. Però com és la vida dels que hi arriben? Bel Olid exposa sense embuts el compendi de vergonyes i humiliacions col·lectives que han de patir centenars de milers de persones que fugen de la guerra i la misèria als seus països d’origen. Busquen refugi en una Europa que els barra el pas sistemàticament i els condemna a una mort atroç al mar o a una vida infrahumana en camps de refugiats inhòspits.
Comentari : Testimonis en primera persona i fotografies de Gerard Masagué per acostar-nos al dia a dia d’aquesta tragèdia que té noms i cognoms, amb històries personals molt semblants a les nostres que mereixen ser escoltades. El llibre aporta també informacions i dades contrastades d’una de les crisis humanitàries més importants de la història. Ens acosta a una realitat estremidora i ens obliga a prendre-hi partit: si no fem res, ens convertirem en còmplices.

(↑) - Psicologia

Viaje al centro de la mente. Lo que significa ser humano - Daniel J. Siegel. Barcelona : Paidós, 2017 .
Resum : En este libro, Siegel hace uso de su sensibilidad tan característica y de su formación interdisciplinaria para ofrecer una definición de la mente que esclarezca el cómo, el qué, el cuándo, el dónde e incluso el porqué de quienes somos, de lo que es la mente, y del potencial que puede lograr nuestro yo mental. Viaje al centro de la mente sumerge al lector en un profundo viaje personal y científico al interior de la conciencia, la experiencia subjetiva y el procesamiento de información, revelando las propiedades de autoorganización de la mente que surgen del cuerpo y de las relaciones que mantenemos con los demás y con el mundo que nos rodea.
Comentari : Además de presentar una gran variedad de ciencias de una manera apasionante y asequible ―de la neurobiología a la física cuántica, de la antropología a la psicología― este libro ofrece una experiencia que aborda algunas de nuestras preguntas personales y globales más acuciantes sobre la identidad, la conexión y el cultivo de bienestar en nuestra vida.

(↑) - Història

El siglo de la revolución. Una historia del mundo desde 1914 - Josep Fontana. Madrid : Crítica, 2017 .
Resum : El periodo que va de 1914 a nuestros días ha sido un siglo de luchas de liberación, de un gran enfrentamiento de clases. La revolución que se inició en Rusia en 1917 ha marcado el siglo entero. La amenaza de subversión del orden establecido determinó la evolución política de los demás, empeñados en combatirlo y, sobre todo, en impedir que se extendiera por el mundo. La culminación de esta dinámica se produjo después de la segunda guerra mundial, cuando, tras la derrota del fascismo, se organizó por una parte la guerra fría, mientras, por otra, los avances sociales del estado de bienestar servían como antídoto para evitar la penetración de sus ideas en las sociedades del mundo desarrollado. Fue así como se alcanzó aquella situación excepcional de los años que van de 1945 a 1975, cuando en los países desarrollados se registraron las mayores cotas de igualdad hasta entonces conocidas.
Comentari : A lo largo de los años setenta, sin embargo, al tiempo que se hundía el poder soviético y que el comunismo dejaba de ser una amenaza interna, esa trayectoria cambió para dar paso a la reconquista del poder por las clases dominantes y a una fase de retroceso social que nos ha llevado al triunfo actual de la desigualdad. El siglo no ha sido, pues, un «siglo revolucionario», puesto que las propuestas de 1917 acabaron derrotadas, pero ha sido «el siglo de la revolución», en la medida en que estas propuestas, en su doble papel de esperanzas para unos y de amenazas para otros, han marcado toda su historia.
Roma explicada als joves ( i als no tan joves ) - Joaquín Ruíz de Arbulo. Barcelona : Viena, 2016 .
Resum : L’autor d’aquest llibre va acceptar el repte de respondre les preguntes que els alumnes d’un institut català del segle XXI haurien plantejat als joves de la Roma clàssica. Evidentment, moltes de les preguntes feien referència al sexe, a l’amor i a les drogues. Altres eren sobre higiene corporal, maquillatge i depilació. Però també n’hi havia que mostraven curiositat sobre la seva organització social, política i militar. Les respostes clares i entenedores d’aquest catedràtic d’Arqueologia Clàssica a la Universitat Rovira i Virgili, ens transporten a aquella època.

(↑) - Medicina i salut

La fibromialgia. Consejos y tratamientos para el bienestar - Antonio Collado ( et al.). Barcelona : Amat Editorial, 2016 .
Resum : La fibromialgia es una enfermedad con una alta prevalencia en la población general y, a pesar de ello, sigue siendo una gran desconocida. Este libro proporciona información de calidad y práctica que permitirá a muchos pacientes, familiares y profesionales comprender mejor cuáles son sus síntomas y cómo se pueden tratar. Dedica especial atención al dolor y sus mecanismos de producción, al funcionamiento del sistema nociceptivo, responsable de su desarrollo y modulación, a la relación con otros síntomas como el cansancio, la alteración del sueño, y a las alteraciones secundarias de la concentración y de la memoria, entre otros.
Comentari : El libro propone consejos para las parejas, los familiares y el entorno del paciente, en cuestiones como la comunicación, planificación de estrategias, sexualidad y satisfacción en la relación. Desde una larga experiencia multidisciplinar, una gran parte de este manual revisa los protocolos del tratamiento farmacológico, físico, psicológico, ocupacional y nutricional.

(↑) - Llengua

Italiano para el viajero. Guías para conversar. Barcelona : GeoPlaneta, 2015 .
Resum : Las guías de conversación "Guias conversar Lonely Planet" (GeoPlaneta), las más vendidas en España, vuelven a relanzarse. Esta imprescindible herramienta (nada abre más puertas que conocer algo del idioma del país que se visita) ha rediseñado su cubierta y sigue manteniendo su riguroso contenido y su amena estructura.
Comentari : Localitzat a la secció SER PARES.

(↑) - Ciències naturals

50 cosas que hay que saber sobre física cuántica - Joanne Baker. Barcelona : Ariel, 2014 .
Resum : La física cuántica tiene tantos giros y rodeos como fenómenos extraños y apasionantes. El mundo subatómico no se parece a nada conocido. En él, la teletransportación es posible, pueden existir realidades alternativas y la mayoría de leyes del universo que dábamos por demostradas aquí no funcionan. La teoría cuántica es el concepto más revolucionario nunca planteado en la historia de la humanidad.
Comentari : Los 50 capítulos de esta introducción a la física cuántica acercan de una manera clara y diáfana las ideas más complejas y sus posibles aplicaciones –desde la teoría de cuerdas a los agujeros negros, desde el electromagnetismo a la informática cuántica- e incluyen información precisa, cronologías y datos destacados. Un libro que desmitifica la más esotérica de las disciplinas científicas y que sirve como perfecta introducción a la naturaleza fundamental del universo.
El lenguaje secreto de los perros - Sophie Collins. Barcelona : Paidotribo, 2016 .
Resum : ¿Esa sonrisa es de felicidad o de nerviosismo? ¿Está bostezando porque está cansado o porque está estresado? ¿Lleva las orejas dobladas hacia atrás porque está contento o a la defensiva? Este tipo de gestos de perplejidad, ladridos inesperados y otros enigmas caninos quedan explicados en esta práctica obra que, ilustrada con útiles fotografías, le descubre lo que su perro realmente está intentando decirle.
Comentari : El lenguaje secreto de los perros le enseña el alfabeto del lenguaje corporal canino, letra a letra, para que usted pueda disponer de un manual de conversación práctico que muestra cómo las distintas partes «hablan» conjuntamente. Con un novedoso enfoque para entender el comportamiento canino, esta guía acreditada por expertos es indispensable para todo propietario de un perro. A través de fotografías, la obra nos enseña todo lo que los perros comunican mediante su lenguaje corporal. Para ello, se analizan, una a una, todas las zonas corporales implicadas en su comunicación (orejas, ojos, colas, espalda y patas…)
El universo en una taza de café - Jordi Pereyra. Barcelona : Paidós, 2015 .
Resum : Los seres humanos hemos sentido, desde siempre, una gran curiosidad por el firmamento. Basta con observar el cielo para que nos asalten preguntas como ¿Qué son en realidad las estrellas? ¿Por qué no se caen? ¿Brillan para siempre o se apagan? ¿Adónde va el sol cuando se esconde tras el horizonte? ¿Cuál es el tamaño del universo? ¿Qué lugar ocupamos en él? Hoy en día tenemos respuestas a muchas de estas incógnitas. Sabemos que vivimos en una galaxia de entre miles de millones, que existen los agujeros negros, que el universo tiene un tamaño inimaginable y que hay otros planetas ahí fuera dando vueltas alrededor de estrellas distantes. Pero, ¿cómo hemos llegado a descubrir todo esto?
Comentari : La aventura por desentrañar los secretos del universo es una de las más largas de nuestra historia y ha inspirado a muchas personas a desarrollar las más diversas teorías. El universo en una taza de café nos revela el ingenio que ha desarrollado el ser humano para esclarecer los grandes misterios del universo; con la ayuda de ilustraciones, mucho humor y una entidad llamada voz cursiva que hará lo posible por plantear las dudas que a todos se nos pasan por la cabeza.
Todas las aves de Europa - Fréderic Jiguet. Barcelona : Omega, 2016 .
Resum : Este libro incluye todas las aves que se pueden observar en Europa, unas 860 especies nidificantes, invernantes y migradoras comunes, así como también especies raras. Todas ellas están ilustradas, incluidas aquellas que únicamente han sido vistas una vez en Europa o aquellas que probablemente se verán en un futuro muy próximo.Se da una descripción de la especie, así como información sobre la voz, el hábitat y la distribución (475 mapas). Junto a la descripción figuran una o más fotografías del ave, sobre la cual diversas flechas señalan las características específicas a tener en cuenta para identificar fácil y correctamente la especie. Además, en muchos casos se indican los riesgos de confusión con otras especies en forma de fotografías comparativas.

(↑) - Ciències aplicades

El arte de maquillarte en 10 minutos - Boris Entrup. Madrid : Aguilar, 2016 .
Resum : Con el libro El arte de maquillarte en 10 minutos conseguirás: - Aprender 50 looks rápidos y fáciles de hacer: en solo 10 minutos puedes conseguir un maquillaje natural y clásico para el día o uno glamuroso y atrevido para la noche. - Con explicaciones detalladas y fotografías paso a paso de cada look, para que puedas recrearlos tú misma en casa de manera sencilla. - Incluye trucos, consejos y técnicas para sacarle el mejor partido a tus rasgos y potenciar al máximo tu belleza natural.
Robótica aplicada con Labview y Lego - Pedro Ponce ( et al.). Barcelona : Marcombo, 2015 .
Resum : El objetivo de esta obra es mostrar de forma teórica y práctica las técnicas mas importantes utilizadas en la academia y la industria para el desarrollo de sistemas robóticos, y para esto se exponen desde los conceptos básicos de robótica hasta los algoritmos de control y las técnicas de planificación de trayectorias. En especial, se hace uso de los sistemas robóticos LEGO Mindstorms NXT junto con la plataforma de desarrollo LabVIEW. Aprenda qué es un robot LEGO NXT y cual es el entorno de programacion NXT. Conozca los sistemas de control empleando robots NXT, así como el entorno de programación de los LEGO Mindstorms. Desarrolle sus propias aplicaciones de planificación de ruta y de planificación de trayectorias con espacios variantes en el tiempo.
Yoga en casa. La nueva guía visual y dinámica para iniciarse en el camino del yoga - Betsy Kase. Barcelona : RBA, 2016 .
Resum : La guía definitiva para aprender más de setenta y cinco posturas de yoga, incluidas las de calentamiento y concentración; posturas para mejorar el tono muscular, el equilibrio y la flexibilidad; y posturas para el control de la respiración, la relajación y la meditación. Sus detalladas ilustraciones anatómicas muestran de manera precisa los músculos implicados en cada postura, para poder iniciar, mantener y concluir cada posición de manera fluida y segura.Incluye tres programas especialmente diseñados para combinar una selección de posturas y lograr un sensacional ejercicio integral estirando, relajando y activando todo el cuerpo. Presenta también el yoga en compañía como una manera divertida de realizar los ejercicios.

(↑) - Esports

Correr a cualquier edad. Una guía completa para la mujer corredora - Sam Murphy. Barcelona : Omega, 2016 .
Resum : Práctica e inspiradora, esta guía actualizada para mujeres, publicada con anterioridad bajo el título Real Women Run, está repleta de información basada en las más recientes investigaciones científicas, sobre temas como: perfeccionar la técnica,las zapatillas correctas, ¿minimalistas o convencionales? ?alimentarse para correr sin ganar peso,encontrar tiempo para correr, idear un programa de entrenamiento por objetivos, elegir la primera carrera, comprar el sujetador deportivo adecuado, volver a correr tras el embarazo o una lesión, las mejores actividades para complementar y mejorar la carrera, correr a todas las edades, desde la adolescencia a después de la menopausia.

(↑) - Geografia i viatges

50 rutes senderistes per Catalunya - Joan Portell. Bilbao : Sua, 2016 .
Resum : Aquesta selecció de 50 rutes senderistes per Catalunya és un recull de caminades, aptes per a tothom, orientades a donar a conèixer totes i cada una de les comarques del país i dels seus espais naturals més emblemàtics. La selecció ha estat feta a partir dels criteris de bellesa dels paratges, singularitat i la voluntat de cobrir tot el territori, des del Cap de Creus fins al Montsià i des de Barcelona fins als Pirineus. Un recull de rutes seleccionades amb les que, a cada passa que fareu pels camins ressenyats, descobrireu la bellesa dels racons més encantadors i sublims de Catalunya. Una guia que us marcarà el camí a seguir.
Comentari : Localitzat a la Secció d'EXCURSIONS.
L'antic terme de Bassegoda. Bassegoda, Corsavell, Lliurona, Pincaró. Ribelles, Sous - Adriana Cle ( et al. ). Girona : Diputació de Girona, 2016 .
Resum : L'antic terme de Bassegoda comprèn una àmplia zona muntanyosa situada actualment dins del terme municipal d'Albanyà (Alt Empordà). Els diferents nuclis que s'hi inclouen (Bassegoda, Corsavell, Lliurona, Pincaró, Ribelles i Sous) són testimoni d'un passat medieval i modern actiu, ric en arquitectura religiosa, però que el decreixement poblacional d'època contemporània ha relegat a l'oblit. Tot i que el pic de Bassegoda (1.373 m) s'emporta quasi totes les mirades, els esquinçats paisatges de l'Alta Garrotxa ofereixen una gran diversitat floral i faunística que meravellaran tothom qui s'hi vulgui acostar. I és que els més de 65 km2 de territori brinden un entorn únic per descobrir antics llogarets, ermites encisadores, arbres majestuosos i coves amagades.
Comentari : Localitzat a al Secció d'EXCURSIONS.

(↑) - Literatura

La vuelta al mundo en 80 autores. Conversaciones con los mejores escritores de nuestros tiempos. - Xavi Ayén . Barcelona : Libros de Vanguardia, 2016 .
Resum : Xavi Ayén, uno de los grandes periodistas internacionales de las letras, ha escogido a ochenta autores de primera línea mundial, entre ellos diecisiete Premios Nobel. Comenta y resume sus mejores títulos en lo que constituye una auténtica guía de lectura. Pero a la vez se adentra en la vida íntima de los autores, quienes le revelan un montón de secretos de su oficio, su vida y sus convicciones.
Per què llegir els clàssics - Italo Calvino. Barcelona : Edicions 62, 2016 .
Resum : "Per què llegir els clàssics" és un recull d’assajos i articles sobre lectures que Calvino considerava «els seus clàssics», obres de gran rellevància que van ser cabdals a la seva vida. De la mà de Calvino rellegim amb ulls nous l’Odissea, el Tirant lo Blanc, l'Orlando o Càndid i altres autors com Henry James, Borges o Flaubert amb el convenciment que un clàssic «és aquell que no et pot ser indiferent i que et serveix per definir-te a tu mateix en relació i potser en contrast amb ell».
Comentari : «Al seu magnífic llibre Per què llegir els clàssics, Italo Calvino avança la seva tesi personal proposant algunes definicions del que constitueix un clàssic, entre les quals, la més coneguda i citada sosté que “els clàssics són aquells llibres dels quals se sent dir ‘els estic rellegint...’ i mai ‘els estic llegint...’”». Jot Down Cultural Magazine

(↑) - Música

50 palos... y sigo soñando - Pau Donés. Barcelona : Planeta, 2017 .
Resum : 50 palos no es una biografía, porque las biografías huelen a muerto, dice Pau Donés. Así que si hay modo alguno de entender este libro es como una reflexión, una charla amistosa que se alarga hasta la madrugada y en la que Pau da cuenta de sus mejores momentos, pero también de los peores. Del suicidio de una madre, del fracaso amoroso, de una carrera con altibajos que cuando de repente repunta queda interrumpida por un diagnóstico atroz, cáncer de colon.
Comentari : Pero no es este lugar para lamentos ni para la melancolía. Porque este es un libro optimista, como la música de Jarabe de Palo, como la filosofía que rige la vida de Pau. Este es un libro tierno, honesto, divertido y ácido, incluso. Y emotivo. Una respuesta a todas las preguntas que tantos periodistas nunca le hicieron o que si le hicieron no quiso responder y que ahora, ante la perspectiva de una nueva vida, se ha propuesto escribir.

(↑) - Cuina i gastronomia

Comidas y cenas preparadas en solo 20 minutos - Julian Metcalfe. Barcelona : Omega, 2016 .
Resum : Con ingredientes fáciles de encontrar, los autores de este libro han creado 100 recetas de inspiración asiática con fideos, legumbres, arroz y sopas.Cuando uno llega cansado del trabajo ¿por qué recurrir a la comida preparada cuando se pueden elaborar cenas estilo itsu en cuestion de minutos?Ser una persona ocupada no debe ser un obstáculo para cocinar durante la semana comidas y cenas ligeras, bajas en calorias y a la vez apetecibles. Eat beautiful es el lema de itsu y refleja su filosofía: comida atractiva, tanto por su cuidado diseño como por sus cualidades alimenticias. Y ademas, su tiempo de preparación es inferior a 20 minutos.100 platos exquisitos para el paladar, sanos y de fácil preparación.
Cuina feliç. Receptes refrescants per encarar la vida amb energia - Anna García. Barcelona : Columna, 2016 .
Resum : El bon temps i la perspectiva de les vacances d’estiu ens motiven a cuidar-nos més que la resta de l’any. Tenim més estones per a nosaltres, per pensar, sentir i relaxar-nos... i també per adquirir nous costums de vida saludable que milloraran el nostre dia a dia.Sucs verds, receptes de plats senzills però saborosos, menjars més sans i fàcils d’elaborar. Una dieta sana que ens doni una injecció d’energia diària i beneficis a nivell físic, mental i emocional! Equilibri, energia i felicitat: tres desitjos per a un estiu perfecte...i per encarar la resta de l’any amb hàbits més saludables!
Vegana i catalana. La cuina de tota la vida sense ingredients d'origen animal - Marta Castells. Barcelona : Viena, 2016 .
Resum : Marta Castells, professora de cuina natural i saludable, ha revisat el receptari tradicional català per adaptar-lo, d’una manera senzilla i imaginativa, a una dieta vegana, de manera que aquestes receptes ens remetin, per la vista i pel gust, a la cuina de l’àvia. Perquè no volem renunciar als nostres principis, però tampoc no estem disposats a haver de resignar-nos a recordar amb nostàlgia la cuina de la nostra infantesa, la dels dies de festa, la de sempre.

(↑) - Còmics

El momento de Aurora West - Paul Pope. Barcelona : Debolsillo, 2014 .
Resum : En Arcópolis sobran monstruos y faltan héroe...por suerte, una nueva figura se vislumbra en el horizonte. Entre clase y clase de química y matemáticas, Aurora West aún tiene que encontrar tiempo para lecciones de artes marciales, para ayudar a su padre en misiones épicas y para investigar el misterio en torno a la muerte de su madre. La respuesta está en los recuerdos de la infancia... tan solo necesita que el monstruo Sadisto y su clan asesino le dejen el tiempo suficiente para encajar las piezas.
Comentari : Primer volumen del spin-off de Battling Boy protagonizado por Aurora West: una aventura trepidante, ambientada en el mismo universo creado por Paul Pope, llena de misterios, caos... ¡y crímenes!
Lennon - Éric Corbeyran & David Foenkinos . Madrid : Kraken, 2016 .
Resum : En la intimidad del edificio Dakota, el gran John Lennon se confía a su psicóloga. Se encuentra en un punto de inflexión en su vida, por lo que hace balance. El exlíder de los Beatles nos da las claves de su universo desde su tierna infancia hasta la tarde de su muerte. Sin remilgos. Sin intención de complacer a nadie. Con un humor sarcástico por momentos y con una sinceridad ejemplar.
Un somi fet realitat - Michael M. Nybrandt. Barcelona : Base, 2016 .
Resum : Aquesta és la història del somni d’un jove danès, Michael Nybrandt, que fa vint anys va viatjar al Tibet i va conèixer el maltractament a què el poble tibetà ha estat sotmès pel govern de la Xina. Nybrandt es va proposar crear la selecció de futbol del Tibet i va demostrar que, amb fe i determinació, els somnis poden esdevenir reals.

(↑) - Novel·la

A través de mis pequeños ojos - Emilio Ortiz. BCN : Duomo, 2016 .
Resum : Una bella historia de amistad, amor y superación contada a través de los ojos de un perro guía. Cross es un perro guía alegre y travieso. Mario es un joven invidente que intenta abrirse camino en la vida. Juntos forman un equipo inseparable. "A través de mis pequeños ojos" es una conmovedora novela que narra las divertidas peripecias de Cross en el mundo de los humanos. Su autor, Emilio Ortiz, nos cuenta una realidad que él conoce bien, pues tiene su propio perro guía, llamado Spock, casi tan travieso como Cross.
Aquari - David Vann. Barcelona : Edicions del Periscopi, 2016 .
Resum : La Caitlin és una nena de dotze anys amant dels peixos que viu amb la seva mare en un suburbi de Seattle. Cada tarda, després de l’escola, visita l’aquari de la ciutat, endinsant-se en un món íntim que l’allibera. Quan un dia comença a compartir la seva afició amb un home gran provoca, sense voler-ho, un tifó emocional i incontenible que l’arrossegarà violentament cap a un passat familiar desconegut. Amb aquesta novel·la apassionant i elèctrica Vann ens regala una nova mostra del seu extraordinari talent literari. Brillant i amb un punt d’esperança, L’aquari és un relat enèrgic sobre una nena valenta i única que ens ensenya que el dolor més profund pot ser l’origen d’una nova existència.
Asesinato en el jardín botánico - Santo Piazzese. Barcelona : Siruela, 2017 .
Resum : ¿Dónde han ido a parar los crímenes sanos, buenos, misteriosos; esos que hacen habitables todos los países civilizados de este mundo; los que tienen un móvil perfecto en el que ahondar, como hacía el comisario Maigret, para llegar así a los mecanismos elementales del ser humano y que tanto echamos de menos los lectores de novela negra? El ahorcamiento cometido en pleno siroco en el Jardín Botánico de Palermo es de esa clase: lúdico, inteligente, magistral. Dirige la investigación Lorenzo La Marca, docente universitario, detective circunstancial y heredero descreído del espíritu de Mayo del 68; un refinado, irónico y sentimental cruce entre el príncipe Fabrizio de "El Gatopardo" y el mejor Philip Marlowe.
Comentari : Una intriga a ritmo de blues y de jazz, de western y cine de la nouvelle vague, de libros y literatura, de humor y de amor en una Sicília por la que dejarse guiar con la facilidad y la felicidad de quien sigue sin pensarlo los compases de una melodía familiar. Un indiscutible clásico moderno de la literatura policíaca europea.
Años felices - Gonzalo Torné de la Guardia . Madrid : Anagrama, 2017 .
Resum : En algún momento de la segunda mitad del siglo XX, Alfred Montsalvatges, un hombre joven con un profundo corte en la mano, llega a un hospital de Nueva York. Es extranjero, quiere ser escritor, y, a ojos de Jean Rosenbloom, la enfermera que lo atiende, quizá sea justo lo que estaba buscando: un príncipe de cuento. Alfred pronto se convertirá en el centro de un grupo de amigos que ven en él la solución mágica a lo que la vida se resiste a darles: un confidente, un colega, un amor... Son cuatro jóvenes ( Kevin, Harry, Claire i Jean ) inteligentes, están cargados de vida y han firmado un pacto de amistad, que creen tan indestructible como ellos. Pero cuando la juventud amenaza con abandonarlos, el «país de las hadas» en que habían vivido hasta entonces adopta contornos más exigentes. ¿Y si los años felices no perteneciesen a este mundo?
Comentari : Atmosférica y elegante, luminosa, lírica e irónica a un tiempo, "Años felices" es un meticuloso estudio de caracteres repleto de estilo e inteligencia acerca de cómo se abre paso la vida a fuerza de ambiciones y cómo se desmorona. Una novela extraordinaria con la que Gonzalo Torné pone otro eslabón en uno de los proyectos más personales, consistentes y de mayor envergadura de la literatura contemporánea en español, que ha sido celebrado por la prensa internacional más exigente.
Colección particular - Juan Marsé. Barcelona : Lumen, 2017 .
Resum : Todo autor de amplio recorrido guarda ciertas palabras, frases, historias que definen su mundo narrativo, la manera en que ha mirado la vida y ha habitado el lenguaje. Quizá algunos no se animen a elegir, otros traten de guardarlo todo y unos cuantos tengan la tentación de olvidar el pasado, pero Juan Marsé es hombre de memoria prodigiosa y espléndido criterio. Aquí está su Colección particular de nueve piezas especialmente revisadas para esta edición y prologadas por Ignacio Echevarría, unos relatos que han marcado el viaje del gran escritor a lo largo de los años, empezando por «Historias de detectives» y llegando hasta «Noticias felices en aviones de papel», sin olvidar el legendario «Teniente Bravo» o un cuento tan juguetón como «La liga roja en el muslo moreno».
Comentari : A este destilado de narraciones le siguen unas piezas periodísticas donde vamos a rastrear lugares y personajes que luego iban a aparecer en sus novelas más importantes. Y finalmente, un texto inédito que cierra el volumen y abre nuevas puertas a la lectura de un maestro.
Cuentos completos: 1887-1893 - Anton P. Chejov. Madrid : Páginas de Espuma, 2015 .
Resum : Con esta tercera entrega, que cubre el periodo 1887-1893, llegamos al momento de mayor esplendor en la trayectoria de Chéjov: los años de relatos tan importantes como “El duelo”, “La estepa” o “La sala número seis”, de clásicos como “Luces” o “El beso” y cuentos algo menos conocidos pero inolvidables de la talla de “El encuentro”, “En Moscú” o “Ganas de dormir”. Un periodo que significa su explosión como autor, el reconocimiento unánime por críticos, académicos y lectores y, sobre todo, la celebración de un autor que estaba a un paso de convertirse en una leyenda.
D'on trec el temps - Màrius Serra. Barcelona : Empúries, 2017 .
Resum : Dividit en 4 parts, aquest llibre interessant i útil ens ajudarà a pensar com usem el temps, per on se’ns escapa, com el podem aprofitar de la millor manera. Màrius Serra ens explica la seva experiència amb el temps, i ens posa davant dels ulls un llibre que ens servirà de mirall.
Comentari : «Suposo que sóc pencaire perquè vaig néixer un u de maig. En l’entremig he estat un home de fer. Tots en fem, de coses, i a l’era digital cada cop n’hi ha més que queden registrades. Llibres, articles, mots encreuats, traduccions, col·laboracions als mitjans audiovisuals, conferències... Per això no trobo estrany que molta gent em digui “no sé d’on treus el temps”. En aquest llibre exploro els amagatalls dels quals trec el temps».
De noche, bajo el puente de piedra - Leo Perutz. Barcelona : Libros del Asteroide, 2016 .
Resum : Historia de historias, relato de relatos ambientado en la Praga del siglo XVI, "De noche, bajo el puente de piedra" nos habla del emperador Rodolfo II, rey de Bohemia y emperador del Sacro Imperio Romano Germánico, amante de las artes, manirroto y paranoico; del gran rabino Loew, místico y vidente; y del riquísimo judío Mordejai Meisl y su bella esposa Esther, eslabón entre la corte y el barrio judío. El depositario de todos estos relatos es Jakob Meisl, un misterioso estudiante de medicina de Praga dispuesto a demostrarnos que «los profesores de historia que enseñan en los colegios y los señores que escriben los libros de historia no saben ni entienden nada», que el relato histórico suele olvidar la parte humana y mágica de nuestra existencia y que la verdadera literatura es, gran parte de las veces, mucho más real que la propia historia.
Comentari : Publicada por primera vez en 1953, poco antes de la muerte de su autor, "De noche, bajo el puente de piedra" está considerada unánimemente la obra maestra de Leo Perutz –uno de los grandes narradores del siglo XX, admirado por escritores tan dispares como Graham Greene, Ian Fleming o Jorge Luis Borges– y una de las mejores novelas históricas de la literatura universal.
Dies de ratafia -Sergi Pons. Barcelona : Edicions de 1984, 2017 .
Resum : En Morell i el seu deixeble Quintana són dos joves intel·lectuals de barra de bar amb inclinacions de jubilat. Buiden ampolles de ratafia mentre l’un dicta a l’altre tot un seguit d’afinades observacions sobre l’actualitat que, amb sort, formaran part de la secció d’opinió del diari El Popular. Per guanyar-se la vida, en Morell destil·la i posa en circulació clandestinament la seva pròpia ratafia. La seva base d’operacions és un immoble buit que ocupa a condició de custodiar-lo fins que la crisi passi i els preus de l’habitatge tornin a recuperar la indecència. Sergi Pons Codina posa la picaresca de barri, la postveritat dels diaris, l’alcohol de garrafa, l’humor pel broc gros, la ironia més fina i fins i tot —¿per què no?— una història d’amor al servei de la supervivència d’en Xavier Morell, un pobre diable elevat a la categoria d’heroi del nostre temps.
El cantó de Guermantes II - Marcel Proust. Barcelona : Viena, 2014 .
Resum : La segona part d’"El cantó de Guermantes" comença allà on havia acabat la primera: l’àvia del narrador està cada vegada més malalta i, per a desesperació del protagonista, els metges es revelen del tot impotents davant el seu ràpid declivi. El relat de la seva mort —sens dubte, un dels fragments més emocionants i brillants de tota l’obra de Proust— significa, de fet, el pas a l’edat adulta del protagonista, que serà objecte de nombroses mostres de condol, de vegades ridícules i sorprenents, mostra d’una profunda hipocresia. Setmanes més tard, el narrador rep una visita de l’Albertine, la jove a la qual va conèixer en "A l’ombra de les noies en flor", i hi inicia una relació tímida, que es revelarà amb tota la seva força en el següent volum, "Sodoma i Gomorra".
El mar, el mar - Iris Murdoch. Barcelona : Edicions de 1984, 2017 .
Resum : El mar, el mar és la crònica de les obsessions que habiten la ment de Charles Arrowby, un dramaturg egocèntric retirat, tal com les explica ell mateix en les memòries que comença a escriure quan fuig de Londres per buscar la tranquil·litat i la solitud en un petit poble vora el mar, lluny del món del teatre i de la seva tempestuosa vida sentimental. Tot i la reclusió a la qual es vol forçar, Arrowby topa amb qui va ser el seu primer amor, Mary Hartley Fitch, a qui no veia des que tots dos eren adolescents. A partir d’aquí, s’obsessiona per ella, idealitzant fins a extrems dramàtics la seva antiga relació. Aquest amor del passat i la incapacitat d’Arrowby per reconèixer l’egoisme i la megalomania que s’amaguen sota els seus ideals romàntics són el centre al voltant del qual gira aquesta obra.
Comentari : En les seves novel·les, Murdoch exposa extensament les motivacions que governen els seus personatges: la vanitat, l’enveja i la crueltat que s’oculten sota les disfresses amb què es mouen pel món. "El mar, el mar", una obra fascinant poblada de reflexions, imatges i històries, n’és un exemple paradigmàtic i inoblidable.
El paper de paret groc - Charlotte P.Gilman. Barcelona : Laertes, 2016 .
Resum : El 1884 Charlotte Gilman, empesa en part pel sentit del deure, va decidir casar-se. Incapaç d’emmotllar-se al model prescrit per a les dones d’aquell temps i esdevenir un «àngel de la llar», el seu estat mental va començar a anar de mal borràs. Al març del 1885 va néixer la seva filla Katharine i la depressió no va fer més que agreujar-se. En aquella època la recepta per a les dones en aquesta situació era: res d’escriure, res de llegir, res de pensar. Tractament que la va fer passar d’estar malament a literalment arrossegar-se.
Comentari : "El paper de paret groc" il·lustra una desfeta mental i la narra amb extraordinari i sostingut tremp, ull clínic i agudesa psicològica. Inserit en el marc d’un conte gòtic, és un esborronador al·legat a favor de la insubmissió de les dones respecte a la fèrula marital i al poder patriarcal. Tan bon punt es va publicar va causar una tremenda impressió i va ser considerat una obra clàssica de la literatura de terror. És una peça indiscutible del cànon literari estatunidenc, així com una baula del de la literatura escrita per dones. Una obra mestra.
El que et diré quan et torni a veure - Albert Espinosa. Barcelona : Rosa dels Vents, 2017 .
Resum : A El que et diré quan et torni a veure, Albert Espinosa construeix un relat en el qual un pare i un fill emprenen junts una recerca que els durà a enfrontar-se amb el passat. Una novel·la que enganxa, plena de valentia i d'acció, i que, gràcies a l'original estil de l'autor, emocionarà i sorprendrà els lectors mitjançant els girs inesperats d'una trama única.
Comentari : "El que et diré quan et torni a veure", la cinquena novel·la d'Albert Espinosa, torna a introduir-nos en el seu particular món amb una narració trepidant, carregada d'emoció i de vida.
El riu encès- Miquel Martín. Vilanova ila Geltrú : El Cep i la Nansa, 2017 .
Resum : "El riu encès"recorre la ciutat de Girona i els pobles de la Vall de Camprodon a traves d'uns personatges marcats per la pèrdua o l'absència dels éssers més estimats: un pare, una mare, un germà. Són, doncs, persones desorientades, corcades per una gran buidor. De vegades, fugen i s'amaguen, però d'altres tambe cerquen la felicitat amb passió o lluiten fins al límit de les seves forces. Com un riu que ho arrossega tot, travessen camins inesperats i tortuosos fins que, un bon dia, les seves vides es creuen i totes les peces comencen a encaixar: mentides i veritats, pors i silencis, amenaces i traicions.
Comentari : Amb una prosa rica i suggeridora, plena de lirisme, "El riu encès" ens submergeix en els replecs més amagats, més foscos o més reveladors de l'existència fins a sacsejar les nostres creences o conviccions. Ens mostra, ras i curt, la paradoxa vital amb tots els seus matisos, com un mirall en qual ens podem veure reflectits.Miquel Martín i Serra ha escrit una novel·la intensa, bellíssima, a voltes dura i colpidora, pero sempre emocionant i lúcida.
El secreto de Gray Mountain - John Grisham. Barcelona : Plaza & Janés, 2015 .
Resum : Hace una semana Samantha Kofer trabajaba en una prestigiosa firma de abogados de Nueva York. Ahora trabaja gratis en una asesoría legal para clientes sin recursos en una pequeña ciudad de Virginia. La caída de Lehman Brothers supuso para ella la pérdida del trabajo, de la seguridad y del futuro. Su mundo no tiene nada que ver con su vida pasada de peces gordos y bonos desorbitados. En la actualidad se enfrenta a clientes reales con problemas reales en las tierras del carbón, donde la ley es diferente y defender la verdad significa poner en peligro la vida.Su nuevo jefe se dedica a demandar a las compañías mineras por los destrozos medioambientales que están devastando la comarca, y mucha gente lo odia por ello. La vida de Samantha ha dado un giro de 180 grados.
El sesinato de Pitágoras - Marcos Chicot. BCN : Duomo, 2016 .
Resum : El anciano filósofo Pitágoras, uno de los personajes con más poder de su época, está a punto de elegir un sucesor entre los grandes maestros cuando en su comunidad se inicia una serie de asesinatos. Tras los crímenes se atisba una mente oscura y poderosa que parece superar al mismísimo Pitágoras. La enigmática Ariadna y el investigador egipcio Akenón tratarán de descubrir quién es el asesino a la vez que resuelven sus propios sentimientos. Un reto en el que los fantasmas del pasado se unen a las oscuras amenazas del presente.
Hasta arriba - W.E. Bowman. Barcelona : Blackie Books, 2016 .
Resum : Cuanto más solemne y alta sea la cumbre que se quiere alcanzar, más divertidas y duras serán las caídas. Sobre todo si los alpinistas que quieren completar los 40.000 metros de la montaña más elevada del planeta son: - Un médico que siempre está enfermo. - Un guía experto en orientarse que siempre se pierde. - Un lingüista que jamás entiende qué le dicen. - Un animador desanimado. - Un jefe a quien nadie (menos mal) hace caso. - Y decenas de botellas de champán (con fines medicinales).
Comentari : "Hasta arriba" es un clásico del humor británico y libro de culto para varias generaciones de alpinistas, además de un referente indiscutible de la literatura de aventuras del siglo xx.
I ens vam menjar el món - Xavier Sala Puig. Barcelona : Columna, 2016 .
Resum : L'Elias Barrera, sergent de l'exèrcit dels Estats Units, arriba a l'Estartit per assistir al funeral del seu pare, un militar que va servir a la base Loran, i per recollir l'antiga bandera familiar. Per recuperar-la, però, s'haurà d'entendre amb en Gori Vilar, pescador i militant comunista, que li explicarà la increïble història que va compartir amb Kirk Barrera, l'home que va salvar tot un país.
Comentari : Un relat divertit, tendre i emotiu per on desfilen personalitats com Kirk Douglas, Santiago Carrillo, Josep Pla o Salvador Dalí, i que conforma un fresc excepcional que gravita al voltant de les bases nord-americanes.
Kew Gardens y otros cuentos - Virginia Woolf . Madrid : Nórdica Libros, 2016 .
Resum : Tres relatos de Virginia Woolf son los que componen este libro y que muestran lo que a ella le gustaba denominar momentos de existencia. En ellos, personajes y acciones quedan supeditados a imágenes poéticas, alejadas de las banalidades de la vida. En «Kew Gardens» ambientado en el fabuloso jardín botánico de Londres, nos introduce, como diría T. S. Eliott, en «un montón de imágenes rotas» que van desde el movimiento perezoso de un caracol a las conversaciones de los paseantes por el jardín. En «Una casa encantada» reescribe un tradicional cuento de fantasmas. Una pareja recibe la visita de unos espectros que ponen en evidencia el mundo de lo superficial. En el tercer cuento, «La marca en la pared», hace uso del monólogo escrito en primera persona para hacernos volar de un recuerdo a otro, teniendo como origen la marca en la pared de su habitación.
Comentari : Acompañan a estos magníficos cuentos las ilustraciones de Elena Ferrándiz, que consiguen sumergirnos en el personal mundo de Virginia Woolf a través de un trabajo lleno de metáforas y símbolos maravillosos.
Kruso - Lutz Seiler. Barcelona : Club Editor, 2017 .
Resum : 1989 a Alemanya de l'Est: la gent de terra ferma treballa i es comporta com a bons ciutadans, però a l'illa de Hiddensee es refugien aquells que han decidit marginar-se de la societat. Viuen una vida de platja, música i clandestinitat al voltant d'un personatge enigmàtic, Kruso -de Crusoe-, fundador d'una mena de secta de la qual Ed acabarà sent l'últim seguidor, quan s'obrin les fronteres i tothom abandoni l'illa.
Comentari : KRUSO és la primera novel·la del poeta Lutz Seiler, distingit amb els més grans premis literaris alemanys, i s'inspira en un model real: el músic Aljoscha Rompe, icona de la dissidència a la RDA, que liderava el grup punk Feeling B.
La carpeta és blava - Adrià Pujol. Barcelona : Labreu, 2017 .
Resum : Un bon dia en Iakim, arquitecte barceloní instal·lat a l’Empordà, entra en un bar i contempla estupefacte uns clients habituals que intercanvien dards enverinats. Les ofenses van pujant de to i l’espectador està convençut que arribaran a les mans. Però no, només s’estan collonant. El collonar és una forma cantelluda de sentit de l’humor. No és una singularitat empordanesa, però en aquestes terres està considerat disciplina olímpica.
Comentari : En aquest llibre blau, hi trobareu les actes d’una llarga i accidentada nit en blanc i la conversa entre l’autor ―nascut al «triangle de les Bermudes» entre Begur, Palafrugell i Regencós― i el nouvingut de Can Fanga. És una versió nostrada i hilarant del mètode socràtic («collona’t a tu mateix») entre birres, vi negre, sonsos i una freda lluna creixent. Però no oblidem que l’humor és una cosa ben seriosa: el menú inclou viandes ben variades. Aquesta carpeta blava ve tan farcida que cap lector es quedarà amb gana. I n’hi ha per llepar-se els dits.
La chica de California y otros relatos - John O'Hara. Barcelona : Contra, 2016 .
Resum : Por primera vez en castellano, esta antología reúne algunos de los mejores relatos de John O’Hara. «Hijo» de Hemingway y Fitzgerald, y precursor de Salinger, Updike o Carver, O’Hara escribió más cuentos que nadie para la prestigiosa revista The New Yorker y es uno de los maestros de la narrativa breve norteamericana. Sus diálogos —forma privilegiada del vehículo de sus cuentos y el resultado de un oído finísimo— se encuentran entre los mejores del género. Dotado de una hiriente sensibilidad para captar la asfixiante estratificación social americana, dio vida a un fresco de personajes portentoso, entre los que destacan sus retratos femeninos.
Comentari : Escritor prolífico como pocos, empapó sus páginas de alcohol, sexo y dinero —sus temas predilectos y recurrentes—, y como Faulkner o Sherwood Anderson, convirtió su localidad natal en el sustrato de muchas de sus ficciones. Su aproximación elíptica al tema y sus finales estremecedoramente ambiguos suponen un hito del relato moderno.
La dona del Cadillac - Joan Carreras. Barcelona : Proa, 2017 .
Resum : L’home que arriba un dimecres a la tarda al poble de Mompuig té una missió que sembla ben senzilla: parlar amb l’Helena Bau, que hi té un centre de meditació, i comprar-li un Cadillac que custodia en un garatge. Però les coses no són mai el que semblen. Alguns veïns no veuen amb bons ulls la presència del foraster. Ni els que regenten el bar, ni el noi de la benzinera, ni el seu oncle, que té negocis poc clars. Tots oculten les seves raons i tots ignoren l’abast real del misteri.
Comentari : "La dona del Cadillac" és una novel·la absorbent, precisa i rotunda, que parla del pes d’un passat que cadascú tragina a la seva manera.
La guerra de las dos rosas. Tormenta - Conn Iggulden. BCN : Duomo, 2016 .
Resum : Inglaterra, 1437. Nubes amenazantes opacan los cielos ingleses. La rebelión está a punto de estallar en los territorios franceses y, en palacio, las intrigas ponen de manifiesto la inminencia de la guerra. No es tiempo de paz cuando la ambición por el trono enfrenta a los más poderosos en una lucha cuyo botín no es otro que el destino de Inglaterra.
Comentari : Un reino. Dos familias. Treinta años de guerra. Pobre del reino cuyo soberano es un hombre débil.
La marca de sangre - Johan Theorin . Barcelona : Penguin Random House, 2014 .
Resum : Es primavera en la isla de Öland y, coincidiendo con el regreso de las aves migratorias, Per Momer se instala en su vieja casa dispuesto a disfrutar de la compañía de sus hijos en un lugar tranquilo. Per atraviesa un momento difícil, que se complica aún más cuando recibe una llamada desesperada de su padre, Jerry, pidiendo ayuda. Cuando llega, el estudio está en llamas, y Jerry, aterrorizado, delira. Per lo salva, pero en la casa son hallados dos cadáveres calcinados y con las manos atadas.
Comentari : A partir de ese momento, Per tendrá que enfrentarse a oscuros secretos que vuelven a apoderarse de los habitantes de la isla; entre ellos están el viejo sabio Gerlof, marinero jubilado y conocedor de las leyendas y supersticiones de Öland, y Vendela Larsson, esposa de un escritor de éxito y espíritu sensible que arrastra un pasado tan infernal como los misterios que acechan la isla. 3r volum de la tetralogia d'Öland (Primavera ).
La memòria de l'arbre - Tina Vallès. Madrid : Anagrama, 2017 .
Resum : «Em puc posar content?» No sap per què, el Jan intueix que no és tan bona notícia que ara siguin cinc a casa. Els avis Joan i Caterina han deixat Vilaverd i s’han instal·lat amb ells al pis del barri de Sant Antoni, a Barcelona. I aquest canvi alterarà el dia a dia a casa, on les paraules i els silencis prendran nous significats. Però el Jan i el Joan tenen el seu món, ple de passejades, arbres i lletres amb més significat del que sembla. Mentre els adults fan el possible perquè tot vagi com sempre, el Jan es fixa en els detalls del seu voltant i els va ajuntant per entendre què passa. Les converses entre avi i nét, amb preguntes sense resposta i respostes sense pregunta, construeixen un mosaic d’escenes per on avança la relació entre tots dos, i la història d’un desmai en serà el fil conductor.
Comentari : "La memòria de l’arbre" és una novel·la bellament escrita i construïda que aconsegueix col·locar el lector en la pell d’un nen i que parla de la transmissió dels records, de com es fabriquen i com es conserven, d’on es guarden i com es poden perdre. Un llibre memorable que suposa també la confirmació del talent com a narradora de Tina Vallès.
La set - Jo Nesbo. Barcelona : Proa, 2017 .
Resum : Aquest nou i addictiu volum reprèn els fets a partir de Policia, la darrera entrega de Harry Hole, uns anys més tard. En Harry segueix fent de professor a l’escola de policia, i tot d’una s’assabenta que en Valentin torna a passejar-se lliurement pels carrers d’Oslo. Per acabar-ho d’adobar, en Truls Bernsten, el seu enemic del cos, comença a treballar a Homicidis, sota les ordres de la Katrine Bratt. L’assassí contacta amb les seves víctimes a través de Tinder i, tot d’una, en Harry s’adonarà que potser no és en Valentin l’assassí, i que algú altre, encara més perillós, està jugant amb la policia noruega…
La uruguaya - Pedro Mairal. Barcelona : Libros del Asteroide, 2017 .
Resum : Lucas Pereyra, un escritor recién entrado en la cuarentena, viaja de Buenos Aires a Montevideo para recoger un dinero que le han mandado desde el extranjero y que no puede recibir en su país debido a las restricciones cambiarias. Casado y con un hijo, no atraviesa su mejor momento, pero la perspectiva de pasar un día en otro país en compañía de una joven amiga es suficiente para animarle un poco. Una vez en Uruguay, las cosas no terminan de salir tal como las había planeado, así que a Lucas no le quedará más remedio que afrontar la realidad.
Comentari : Narrada con una brillante voz en primera persona, "La uruguaya" es una divertida novela sobre una crisis conyugal que nos habla también de cómo, en algún punto de nuestras vidas, debemos enfrentarnos a las promesas que nos hacemos y que no cumplimos, a las diferencias entre aquello que somos y aquello que nos gustaría ser.
La vida que aprenc - Carles Capdevila. Barcelona : Arcàdia, 2017 .
Resum : Carles Capdevila durant molts anys va prendre apunts cada dia, i els compartia, sobre el que li passava i com hi reaccionvaa, posant en pràctica un periodisme que vol prioritzar la vida per sobre de les notícies. A "La vida que aprenc" trobareu els temes que li eren essencials: la memòria íntima, la vida en bona companyia, l’educació, la salut i la condició humana amb totes les seves contradiccions. Retrata els escenaris de la seva infantesa, les nostres maneres de ser i de fer, les revolucions individuals necessàries per arreglar el món i les actituds dels que s’arremanguen per fer-ho possible.
Comentari : Capdevila estava convençut que la nostra missió principal és cuidar-nos els uns dels altres i pels seus textos circula la gent que més estima: els professionals artesans que es preocupen pels acabats, els educadors vocacionals, les infermeres que entenen que tenir cura és més que curar, el voluntariat que desafia el desànim i els optimistes pencaires que treballen per mantenir viva la il·lusió de tirar endavant. Narrativa en forma d'articles.
Las ventanas del cielo - Gonzalo Giner. Barcelona : Planeta, 2017 .
Resum : Siglo xv, Hugo de Covarrubias decide renunciar al destino que su padre, un mercader de lanas, le ha marcado. Su decisión hace que abandone Burgos, pero también a Berenguela, su íntima amiga, y a su ambicioso hermanastro Damián, que ansía hacerse con la empresa familiar. Pero todo cambia al descubrir que su padre está siendo traicionado. Se ve obligado a huir para salvar la vida embarcándose en un ballenero vasco, en el que conoce a Azerwan, un fascinante hombre que se define como contador de leyendas y con quien compartirá en África un prometedor negocio de venta de sal. La venganza le hace escapar de nuevo, esta vez con una mujer, Ubayda, y un extraordinario halcón, Aylal, en busca de su verdadero destino: aprender el arte de las vidrieras.
Comentari : Una novela épica y de aventuras que se desarrolla en escenarios tan dispares como el desértico norte de África, la inexplorada Terranova y algunas de las más pujantes ciudades europeas de la época (Brujas, Lovaina o Burgos) y sus catedrales, en un tiempo en el cual sus viejas paredes se fueron abriendo para convertirse en auténticos sagrarios de cristal, ante los cuales los fieles creían sentirse a los pies de las ventanas del cielo.
Los huéspedes de pago - Sarah Waters. Madrid : Anagrama, 2016 .
Resum : Londres, 1922. La sociedad está en pleno proceso de cambio y las consecuencias de la Primera Guerra Mundial siguen muy presentes. A Frances Wray la contienda le arrebató a sus dos hermanos, y ahora vive con su madre viuda en una mansión de una zona residencial a las afueras de Londres. Madre e hija, de clase alta, pasan apuros económicos, y, para aliviarlos, deciden alquilar parte de su residencia a unos huéspedes de pago.Sus inquilinos son un joven matrimonio con aspiraciones burguesas, Leonard y Lilian Barber. Él tiene ambiciones y ella luce coloridos quimonos y pone música en el gramófono. Frances y su madre deberán amoldarse a la pérdida de intimidad que supone la llegada de la pareja, y entre propietarias y huéspedes se establecerá una relación a veces incómoda, marcada por la diferencia de clase.
Comentari : Pero Frances irá descubriendo que comparte más cosas de las que pudiera parecer con Lilian, y entre ambas mujeres se forjará una complicidad de secretos compartidos y una peligrosa pasión que desembocará en un acto violento de terribles consecuencias... Sarah Waters mezcla en esta novela la crónica de una sociedad en pleno proceso de transformación, el retrato costumbrista con toques de comedia, la historia de un amor prohibido y el suspense de un crimen inquietante... Manejando con magistral exactitud el crescendo de tensión y erotismo, la autora nos deslumbra con esta obra que la consagra como la reina indiscutible de la novela de ambientación histórica con un toque muy personal y moderno.
Mujeres excelentes - barbara Pym. Barcelona : Gatopardo, 2016 .
Resum : Mildred Lathbury, la narradora, es una mujer soltera que vive en Londres y ocupa su tiempo en diversas tareas en la parroquia, en tomar el té con las amigas, en obras de caridad y en satisfacer las necesidades de los demás. Es inteligente y observadora, pero también tímida e insegura, en parte debido a su soltería, pues muchos querrían verla casada ya, a sus treinta y pocos años. Además de sus buenos amigos, el vicario Julian Malory y su hermana Winifred, Mildred, intimará con sus vecinos, los Napier, recién instalados en el piso de abajo de su casa. Conocerá también a Allegra, una viuda que se aloja en la parroquia, y a un sinfín de personajes más. Mildred se verá implicada en diversos asuntos de índole sentimental.
Nunca falta nadie - Catherine Lacey. Barcelona : Alfaguara, 2016 .
Resum : Sin decir nada a su familia, Elyria toma un vuelo de ida a Nueva Zelanda, abandonando su estable pero insatisfactoria vida en Nueva York. Mientras su marido intenta desesperadamente comprender qué ha sucedido, Elyria pone a prueba el destino viajando en coches de desconocidos, durmiendo en campos, bosques y parques, y teniendo encuentros arriesgados, a menudo surrealistas. A medida que se adentra en la vida salvaje de Nueva Zelanda, el recuerdo de la muerte de su hermana la atormenta y una violencia soterrada crece en su interior, aunque quienes la conocen no perciban nada raro. Esta paradoja la conduce a otra obsesión: si su verdadero yo es invisible y desconocido para el resto del mundo, ¿puede decir que está realmente viva?
Comentari : Catherine Lacey es una de las voces más prometedoras de la nueva narrativa, aclamada por la crítica en Estados Unidos.
Quan arriba la penombra - Jaume Cabré. Barcelona : Proa, 2017 .
Resum : Un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d'un mestre, un assassí que es confessa davant la pròxima víctima, un lladre xuclat pel quadre que acaba de robar, un escriptor que amenaça l'editor de suïcidar-se, un ancià que passeja pels escenaris on va fer la guerra... Són històries colpidores, que es trenen o es visiten les unes a les altres, sempre amb dinamisme, energia, tocs d’humor i incursions en la fantasia.
Comentari : Quan arriba la penombra és un llibre de relats que s’il·luminen com les pedres fogueres. Hi trobem individus inquiets que voldrien ser en alguna altra banda, personatges fora de la llei, aromes de thriller, tocs d’ironia, elements fantàstics… amb la mestria tècnica que l'ha fet cèlebre a tot Europa -salts endavant i endarrere, canvis de punts de vista, veus que es trenen-, però també amb tota la passió vital. Jaume Cabré ha compost un llibre compacte on no hi sobra ni una paraula. Quan arriba la penombra és un conjunt de relats imbricats en una pinya unitària i rotunda, històries tocades per la foscor i per la ràbia, però també per la ironia, la fantasia i el joc.
Recursos inhumans - Pierre Lemaitre. Alzira : Bromera, 2017 .
Resum : Alain Delambre és un directiu de cinquanta-set anys desgastat per quatre anys d'atur. Ex Director de recursos humans, accepta petits treballs que el desmoralitzen. A la sensació de fracàs, prompte se li afegeix la humiliació de cobrar cinc-cents euros al mes. Així que quan un empresari, finalment accepta considerar la seva candidatura, Alain Delambre està disposat a tot, a demanar diners prestats, a desqualificar-se davant de la seva esposa i les filles, i fins i tot, a participar en l'última prova de la contractació: un joc de rol amb ostatges. Es dedica en cos i ànima a aquesta lluita per recuperar la dignitat, però si fos conscient que el joc està arreglat, la seva rabia seria il·limitada. Llavors, el joc de rol podria convertir-se en el joc de matar.
Taula i barra. Diccionari de menjar i beure - Quim Monzó. Barcelona : La Vanguardia, 2017 .
Resum : Julia Guillamon aplega en aquest llibre una selecció dels millors articles de Quim Monzó sobre el menjar i el beure, ordenats per conceptes (aigua, arròs, brou, xampany, entrepans, escudella... ). Una delícia d'un dels autors més llegits de les lletres catalanes, després de sis anys sense publicar cap llibre.
Tierra de campos - David Trueba. Madrid : Anagrama, 2017 .
Resum : Con el objetivo de enterrar a su padre en el pueblo donde nació, Daniel emprende un viaje en un vehículo muy particular, un coche fúnebre, conducido por un chófer ecuatoriano, pintoresco y charlatán, de la mejor estirpe cómica. ¿Quién es de verdad Dani Mosca? Quizá, como sostiene él mismo, es sólo un tipo que hace canciones, sobre todo canciones de amor. Pero es también el niño que creció en un barrio humilde; que encontró la amistad más profunda de esa manera accidental en que uno encuentra las grandes cosas de la vida; que viajó y disfrutó de su oficio en la música hasta que la tríada clásica de los excesos (sexo, drogas y rock and roll) desintegró el grupo que había formado con sus amigos del alma; y cuya vida se sostuvo en un equilibrio precario pero resistente entre el deseo y la realidad.
Comentari : David Trueba vuelve a desplegar, bajo una estructura poderosa y zigzagueante, hecha de hilos que se entrelazan, su prodigioso pulso narrativo para proyectar una mirada aguda y reflexiva sobre las paradojas y las perplejidades que rodean nuestra existencia y adentrarse con lucidez en el laberinto de los afectos y los sentimientos. El resultado es un libro deslumbrante en cada una de cuyas páginas palpita la vida.
Tu segunda vida empieza cuando descubres que sólo tienes una - Raphaëlle Giordano. Barcelona : Grijalbo, 2017 .
Resum : Camille se acerca a la cuarentena cuando, de repente, se ve envuelta en un mar de dudas. No es que sea desgraciada, pero tampoco se siente realmente feliz. Tiene la impresión de que la felicidad se le escurre entre los dedos. Es cierto que ha conseguido un trabajo que le permite estabilidad financiera, pero en realidad no le apasiona. En casa, la rutina se ha instalado en su matrimonio: ya ninguno de los dos se esfuerza. Y la relación con su hijo... es más tensa que la cuerda de un equilibrista. Después de uno de esos días especialmente catastróficos, Camille se encuentra por casualidad con Claude, quien se califica como rutinólogo profesional y le propone una original terapia para ayudarla. Ella no lo duda y se entrega en cuerpo y alma; necesita encontrar de nuevo el camino hacia la ilusión y la felicidad. A través de unas sorprendentes experiencias, tan creativas como reveladoras, va a transformar su vida pasito a pasito hasta lograr conquistar sus sueños.
Comentari : Un fenómeno editorial que arrasa en Francia: Tu segunda vida empieza cuando descubres que solo tienes una lleva un año ininterrumpido en las listas de bestsellers y ya ha ayudado a más de 500.000 lectores a descubrir el camino de la felicidad.
Un home cau - Jordi Basté & Marc Artigau . Barcelona : Rosa dels Vents, 2017 .
Resum : Una nit de primavera, mentre el detectiu privat Albert Martínez sopa a tocar de la Barceloneta amb un antic amic de la universitat, és testimoni d'una escena inquietant: comença a fosquejar quan veu que dos homes s'apropen a l'espigó, a la zona més perillosa, mentre parlen i gesticulen com si discutissin. Al cap d'una estona només en torna un. Així comença l'apassionant recerca que el conduirà a descobrir els secrets més foscos d'una família adinerada i influent. Amb una trama cent per cent efectiva i un detectiu amb una personalitat ben singular, ens endinsem en una història tan original com ho és la Barcelona gastronòmica, nocturna i oculta en la qual es desenvolupa.
Vathek y sus episodios - William Beckford. Madrid : Valdemar, 2015 .
Resum : Tres días y dos noches bastaron a William Beckford (1760-1844) para escribir «Vathek» (1787), una rara obra maestra del horror gótico que adopta la forma de un cuento oriental. Heredero de una rica familia inglesa con plantaciones en Jamaica, Beckford recibió una esmerada educación y se interesó por la música, la pintura y la literatura. Fue miembro del Parlamento inglés y siempre llevó un tren de vida excéntrico favorecido por sus riquezas. Beckford escribió «Vathek» en francés, como un cuento filosófico pero narrado al estilo de las «Mil y una noches» y más tarde lo publicó en inglés dejando unas historias inacabadas sin publicar. Estos relatos, "los episodios", no fueron redescubiertos y publicados hasta 1912 y se incluyen en esta edición.

(↑) - Poesia

Balada per a Metka Krasovec- Tomaz Salamun. Barcelona : Labreu, 2016 .
Resum : Tomaz Salamun (Zagreb, Croàcia,1941) va començar a publicar en els anys de control ideològic més intransigent, amb el grup de la revista Perspektive. Des del seu primer llibre Pòquer (1966) va pubicar més de quaranta poemaris. Es va establir llargs períodes als EEUU i va consolidar lligams amb poetes com Charles Simic, Robert Hass, Christopher Merril, Bob Perlman i Joshua Beckman. Se’l considera un dels poetes centreeuropeus més influents a escala mundial, destacant la passió que sempre ha despertat entre joves creadors a qui ha encoratjat en les recerques poètiques més atrevides.La balada per a Metka Krašovec (1981) —poemari dedicat a la seva esposa pintora— pivota sobre el «joc» poètic que ell mai ha sabut, ni volgut, separar d’una vida viscuda a fons.
Poemes - K.P.Kavafis. Figueres : Cal·lígraf, 2016 .
Resum : Reedició dels poemes de Kavafis en traducció de Carles Riba, en edició d'Eusebi Ayensaia. En el capaltard de la seva vida, Carles Riba versionà al català seixanta-sis poemes de Konstandinos P. Kavafis (1863-1933), en el que constituí una de les aventures més sorprenents del nostre país en el camp de la traducció literària i el testament literari de l’autor de les Estances. Les contínues reedicions que s’han fet d’aquestes traduccions posen de manifest que ens trobem davant d’una obra excepcional, que ha influït de manera decisiva en la lírica catalana contemporània.
Quadern del frau - Albert Balasch. Barcelona : Edicions 62, 2016 .
Resum : El 2009, quan va guanyar el Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb el seu cinquè llibre, Albert Balasch (Barcelona, 1971) es va refermar com un dels poetes més destacats de la seva generació. A Quadern del frau, d’una banda, Balasch revisita la pròpia trajectòria, i rescata i reescriu (i en part proscriu) el que havia publicat prèviament als llibres A fora (1999), Què ha estat això (2002), Decaure (2003), Les execucions (2006) i La caça de l’home (2009); d’altra banda, Balasch ensenya per primera vegada, també, els camins poètics que ha transitat en els últims anys. El conjunt és un quadern de revelacions que ens sotmet a la veu, d’una rara potència, d’algú que entén la vida com a llenguatge i la poesia com a celebració.
Secreta dàlia - Josep Ramon Bach. València : Tres i Quatre, 2016 .
Resum : El poemari són reflexions en to moral i llengua acolorida sobre el pas del temps. "Secreta Dàlia" és la imatge del naixement de la vida. Davant les reflexions d’un final d’existència s’hi contraposa la memòria del seu principi. D’aquesta manera es tanca el cercle dels dies i s’obren els poemes com l’esclat de les flors. Tot acaba perquè tot torni a començar.

(↑) - Teatre

La fortuna de Sílvia - Josep Maria de Segarra. Tarragona : Arola, 2016 .
Resum : L’evolució d’Europa i els trasbalsos de la Segona Guerra Mundial a través dels ulls d’una dona capaç de preservar la seva fortuna privilegiada, malgrat els cops que li esperen del destí i les humiliacions amb què es veurà castigada per la pobresa. Sens dubte un dels personatges més excepcionals i memorables de la literatura dramàtica catalana, pel seu enfrontament amb els grans dilemes que pesaran sobre la reinvenció del vell continent. Amb aquesta obra d’una modernitat sorprenent, se’ns revela el Josep Maria de Sagarra més personal i universal.
Ricard III - William Shakespeare. Tarragona : Arola, 2017 .
Resum : Ricard III, el rei més controvertit entre tots els grans personatges creats pel monstre de Stratford, protagonitza aquest magnètic viatge al fons de l’ànima humana i al dolor que poden causar les dificultats d’acceptar la pròpia identitat. Un periple colpidor, amb una teatralitat explosiva hereva dels grans retaules dramàtics medievals. L’ascensió imparable d’un ésser marginat a causa de les deformitats físiques, que amb el seu afany insaciable de poder arribarà a ocupar el tron d’Anglaterra fins que s’acabarà trobant atrapat en el remolí dels seus propis buits, disposat a oferir tot el regne per un simple cavall que li permeti continuar la seva lluita.

(↑) - Altres

El libro del mal tiempo. Un montón de cosas que hacer al aire libre con lluvia, viento y nieve- Jo Schofield. València : Rodeno ediciones, 2013 .
Resum : Imagina que saltas en el charco más grande, o que corres descalzo con el barro entre los dedos. Cuando llueve, hace viento o frío, no tienes porque quedarte en casa; es una gran oportunidad para divertirte al aire libre. Ir a buscar animales para ver cuales salen cuando llueve. Sentir la fuerza del viento y atrapar las hojas caídas. Llevar tu camera a un mundo blanco para ver cuantos dibujos y formas de hielo puedes encontrar. Hay muchas cosas emocionantes y creativas que puedes hacer en la naturaleza cuando hace mal tiempo así que no te esperes a que salga el sol, y coge este libro y sal a buscar las aventuras del mal tiempo!
Comentari : Localitzat a la Secció SER PARES.
Ensenya'm a menjar bé. Com adquirir uns hàbits alimentaris saludables - Gemma Ros. Barcelona : Abadia de Montserrat, 2015 .
Resum : El teu fill té problemes de sobrepès? O, en canvi, és dels que no vol tastar pràcticament res? Et costa que mengi fruita i verdura? Et fa patir que això li pugui provocar problemes de salut? Vols saber què pots fer per aconseguir que el teu fill tingui uns bons hàbits alimentaris? El punt clau per aconseguir que el teu fill adquireixi uns hàbits saludables és implicar-lo en tot el procés alimentari, des d’assolir coneixements bàsics de nutrició fins a saber elaborar el menú setmanal, fer la llista de la compra, anar al mercat, cuinar i, finalment, gaudir d’un bon àpat en família.
Comentari : Per això en aquest llibre hi trobaràs idees, exemples, receptes i exercicis que podràs aplicar al teu dia a dia i et donarà les pautes necessàries per tal que puguis ajudar el teu fill a menjar de manera saludable i equilibrada. Amb aquesta educació nutricional i alimentaria estàs posant al seu abast les eines necessàries per tal que quan sigui adult sigui capaç d’escollir la seva pròpia alimentació de manera saludable i que això li aporti dosis importants de benestar i salut. En definitiva, l’estàs ajudant a créixer.... Localitzat a la Secció SER PARES.
Germans, no rivals.Com ajudar els infants a conviure per poder viure millor - Adele Faber. Barcelona : Médici, 2017 .
Resum : Tot i que tenir fills és un fet meravellós, de vegades, però, pot posar en perill la salut mental de qualsevol. Per això, les autores, Faber i Mazlish han escrit un manual amb criteris i directrius pràctiques i exemples de com afrontar i calmar la rivalitat entre germans. "Germans, no rivals" és un llibre escrit amb humor, intel ligència i comprensió, i esta il·lustrat amb unes vinyetes amenes i aclaridores. El llibre posa en tela de judici la idea segons la qual el conflicte molest i constant és un fet natural i inevitable. A partir d històries reals i d anècdotes, "Germans, no rivals" ens ensenya diverses maneres d'ensenyar als fills a progressar, crèixer i tirar endavant sense rivalitats.
Comentari : Localitzat a la Secció SER PARES.
Hablando sola - Daniela Rivera. Barcelona : Oniro, 2014 .
Resum : ¿Hablas sola alguna vez? ¿Te preguntas a menudo cuáles son las cosas importantes y las que no? ¿Por qué motivos vale la pena luchar y qué lugar ocupan las personas que quieres? Las lágrimas nos revelan que siempre van a ser parte de nosotros, pero las risas nos recuerdan una y otra vez que son la esencia de la vida. Vamos viviendo, vamos creciendo y poco a poco todo se aclara, o no…
Comentari : Localitzat a la Secció d'AUTOAJUDA.
Harry Pater y el pañal filosofal. La guía definitiva para padres primerizos - Martín Piñol. Barcelona : Planeta, 2016 .
Resum : Muchos hombres son capaces de recitar todos los miembros de cada una de las casas de Juego de tronos o la alineación de sus equipos favoritos de hace veinte años, pero se desorientan al situar adecuadamente conceptos como: maxi-cosi, cuco, moisés, Maclaren. Por eso, "Harry Pater y el pañal filosofal" es el libro ideal para ellos.Martín Piñol no es ni pediatra ni experto infantil de referencia ni padre de familia numerosa. Por ello, cuando esperaba la llegada de su primera hija, transitó por el mismo fango en el que tú, hombre, estás ahora inmerso: «¿¡Cómo me las voy a arreglar para ser un buen padre!?». Este libro será tu salvación. A partir de una estructura clásica y práctica (embarazo, preparación, parto y pa casa), pero con un estilo repleto de humor, disfrutarás de la aventura de la paternidad, aunque nadie venga a acariciarte la barrigota.
Comentari : Localitzat a la Secció SER PARES.
L'islam avui - Dolors Bramon. Barcelona : Fragmenta, 2016 .
Resum : Aquest llibre pretén ser una eina que permeti orientar-se amb rigor i profunditat en alguns dels aspectes més controvertits relacionats amb l’islam i amb la seva inserció en el món contemporani. L’obra estableix amb claredat la terminologia apropiada per parlar de l’islam, de manera que conceptes com gihad o xaria es presenten amb una precisió que contrasta amb ’ús que se’n fa habitualment als mitjans de comunicació. Altres temes de l’obra són la fal•làcia de la condemna a mort per adulteri; les hurís en el paradís islàmic; veritats i mentides sobre la dona a l’islam; l’islam com a arma contra la violència de gènere; la sexualitat, el dret a escollir el marit, el dot i la maternitat; reflexions al voltant d’Europa i el Mediterrani islàmic, i el concepte de civilització islamo-cristiana.
Comentari : Localitzat a RELIGIÓ.
La Mia es fa gran. Per saber-ne més sobre la pubertat de les nenes - Mònica Peitx. Barcelona : Joventut, 2016 .
Resum : La Mia té nou anys i ens explica aquí l'extraordinària aventura de fer-se gran. Descobreix quins canvis experimenta el cos d'una nena durant la pubertat: Pits? Tops? Sostenidors? Dormir més? Pèls? Depilarse? Regla? Compreses? Tampons? La seva pediatra respondrà a totes les preguntes... Fer-se gran és una gran aventura i quant més en sàpigues, millor!
Comentari : Localitzat a la Secció SER PARES.
Magia para dummies - David Pogue. Barcelona : Centro Libros PAPF, 2010 .
Resum : Con la ayuda de esta sencilla guía, un poco de práctica y mucho talento para actuar frente al público, pronto conseguirás asombrar a tus amigos, a tu familia y a tus colegas mientras haces desaparecer monedas, levitar panes e incluso leer la mente de alguien. • ¡Atención, atención! ― comienza a hacer magia con trucos fáciles y sencillos. • Aquí, allí y en todas partes ― en cualquier lugar podrás ejecutar pequeños milagros. • Tréboles, corazones y diamantes ― te mostraremos cómo, con una baraja de cartas, podrás hacer interminables trucos de magia. • Y si el truco te sale mal… ― ¡sabrás qué decir!
Comentari : Localitzat a la Secció de JOCS.

(↑) - Juvenils

El meu germà persegueix dinosauris - Giacomo Mazzariol. Barcelona : Nube de tinta, 2017 .
Resum : Tens cinc anys, dues germanes i unes ganes boges de tenir un germanet amb qui jugar a coses de nens. Un bon dia els pares t'anuncien que aquest germà que vols, el tindràs i que serà especial. Estàs boig d'alegria: especial per a tu vol dir «superheroi». Fins i tot li tries el nom: Giovanni.Després ell neix i, de mica en mica, t'adones que sí, que és diferent dels altres, però que de superpoders no en té. Al final descobreixes l'expressió «síndrome de Down» i el teu entusiasme esdevé rebuig, fins i tot vergonya. Hauràs de passar l'adolescència per entendre que la teva idea inicial no estava equivocada. Deixar-te commoure per la vitalitat de Giovanni per concloure que potser sí que és un superheroi de veritat. I que, sigui com sigui, és el teu millor amic.
Comentari : "El meu germà persegueix dinosaures" és una història intimista, tendra i commovedora que subratlla la meravella que amaga la diversitat. Amb un tractament profund i còmic alhora, dolç i personal, d'un tema d'interès social com és la síndrome de Down. "El meu germà persegueix dinosaures" ha venut més de 150.000 exemplars només a Itàlia en un any.
La Academia (I) - Amelia Drake. Barcelona : Siruela, 2016 .
Resum : Twelve tiene doce años y nunca ha salido del orfanato Moser, a las afueras de la gran ciudad de Danubia. No sabe quiénes son sus padres y ni siquiera tiene un nombre, solo un número, Twelve, por haber sido la duodécima huérfana de su año. En Danubia hay dieciocho academias: la de los Músicos y la de los Alquimistas, la de los Escribas y la de los Sirvientes... El sueño de Twelve es entrar en la Academia de los Sirvientes y convertirse en camarera.Tras un extraño examen de acceso, llega el momento de que Twelve salga del orfanato y haga realidad su sueño. Pero el carruaje en el que viaja acaba en el río a causa de una explosión y ella termina en una academia muy distinta que ni siquiera figura en los registros de la ciudad: la Decimonovena Academia. En la gran ciudad de Danubia, en una isla deshabitada, se esconde esta escuela prohibida que nadie conoce. Y Twelve ha sido elegida para formar parte de ella.
Comentari : La Academia es el comienzo de un clásico moderno en la línea de las grandes sagas de aventuras que ha cautivado ya a miles de lectores.
Pax. Una historia de paz y amistad - Sara Penny Packer. Barcelona : Nube de tinta, 2016 .
Resum : Peter y Pax, su leal zorro, son inseparables. No obstante, cuando sucede lo impensable y su padre tiene que partir a la guerra, Peter se ve obligado a abandonar a Pax a su suerte. Pero Peter sabe que su lugar está junto a Pax. Espoleado por una amistad inquebrantable, se lanzará a la aventura y cruzará el país en guerra para reunirse con su zorro. Pax, esperando con paciencia su regreso, tendrá que enfrentarse solo a los peligros del bosque...
Comentari : Un relato emocionante sobre la confianza, la guerra, la lealtad, la traición y el amor de un niño por el zorro al que ha criado desde que era un cachorro.Una pequeña obra maestra. Un éxito internacional llamado a convertirse en un clásico. Pax ha sido galardonado con el Goodreads Choice Award 2016, el Publishrers Weekly's Best Book 2016 y el Hudson Bookseller's Best Book 2016.
Train Kids - Dirk Reinhardt. Lleida : Pagès, 2016 .
Resum : El Fernando els havia advertit: «de cent persones que travessen el riu, només deu poden superar Chiapas, tres arriben al nord, a la frontera, i només una aconsegueix passar-la». Cinc joves emprenen el viatge: Miguel, Fernando, Emilio, Jaz i Ángel. Són immigrants il·legals i els esperen més de dos mil quilòmetres a través de Mèxic, a dalt de trens de càrrega. Arribaran al nord, al seu destí?

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face