Agenda

Les nostres mares, de Gemma Ruiz

Club de lectura - Tertúlia literària

Comentarem la novel·la Les nostres mares de Gemma Ruiz.

Novel·la declaradament feminista i reivindicativa que reconstrueix la història de 10 dones diferents d'origen popular (com tots els personatges de les seves novel·les), en una obra que l'autora vol convertir en un homenatge a les mares de la generació de principis dels 50, i que actualment volten els 70 anys.
Les cures, l'avortament, el lesbianisme, i molts d'altres, són els temes que s'aborden en aquest mosaic de vides. I també són els obstacles i dificultats que hauran d'afrontar les protagonistes, en un context econòmic, polític i social molt determinat que els va tocar viure, el franquisme, i que va marcar, sens dubte, les seves trajectòries.
Amb aquesta obra, la Gemma Ruiz va guanyar el 63è premi Sant Jordi de novel·la. En recollir el guardó, no es va estar de dir, ben alt, que era una anomalia que fes 19 anys que una dona no el guanyava.

Gemma Ruiz Palà va néixer a Sabadell (1975). Es va formar com a periodista i es va especialitzar en crònica cultural. Va treballar als serveis informatius de TV3, des dels 21 anys.
Argelagues (2016) va suposar el seu debut literari i fou un gran èxit editorial. Amb Les nostres mares, la seva tercera obra, va guanyar el premi Sant Jordi de novel·la 2022. A finals del 2023, ha decidit deixar la seva feina de periodista per dedicar-se a temps complet a l'escriptura, que és la seva passió. Ja treballa en una nova novel·la, que serà la quarta.
Activa, crítica i organitzada, viu en parella i és una ferma defensora dels productes ecològics i de l’alimentació sana (que va haver d’adoptar fa uns anys per guarir una malaltia de caràcter autoimmunitari a la pell).

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

C. de Sant Antoni, 56

17252 Calonge i Sant Antoni

Tel. 972609408

biblioteca.lacooperativa@calonge.cat

HORARIS

Matins: dimecres i dissabtes, de 10 a 13.30 h
Tardes: de dilluns a divendres, de 15 a 19 h

SEGUEIX-NOS!