És notícia

...

L'escriptora Imma Monsó guanya el premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull

 

L'escriptora Imma Monsó guanya el premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la novel·la La dona veloç.

Imma Monsó i Fornell (Lleida, 1959) és escriptora i professora de llengües estrangeres. Va fer estudis de Filologia Francesa i es va especialitzar en lingüística aplicada a les universitats d'Estrasburg i Caen.

La seva trajectòria com a narradora comença el 1996, amb el llibre de contes Si és no és, que havia rebut el premi Ribera d'Ebre. També aquest any publicava la novel·la No se sap mai (1996). A partir d’aquests dos llibres, Monsó passa a ser considerada com una de les escriptores de més vàlua de la seva generació literària. Tot això es confirma l'any 1998 amb la novel·la Com unes vacances, premi Prudenci Bertrana i premi Cavall Verd de la Crítica Catalana.

El 2001 publica la novel·la Tot un caràcter i més tard es dedica al gènere del conte i la narració curta, que havia estat la seva primera opció. Durant els últims anys han vist la llum dos llibres d'aquest gènere, Millor que no m'ho expliquis (2003) i Marxem, papà. Aquí no ens hi volen (2004). També ha publicat un estudi en clau irònica sobre les semblances entre el poble català i el japonès, Hi són però no els veus (2004). Bona part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, a les editorials Tusquets i Alfaguara. També en aquesta llengua, lectors i crítica han dispensat una molt favorable acollida a la seva narrativa.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. 

Escrit  elaborat per Xulio Ricardo Trigo per a l'AELC.
 

A la biblioteca pots trobar els següents llibres d'aquesta escritpora:

La Nit porpra
Un Home de paraula
Marxem papà : aquí no ens hi volen
Hi són però no els veus
No se sap mai
Tot un caràcter
Com unes vacances

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dm i dss de 10h30 a 13h
Tardes: de dll a dv de 15h30 a 20h

Dissabtes de juliol tancat
Agost TANCAT

CONTACTE

Pl. de Rafael Masó, 2

17150 Sant Gregori

Tf. 972429005

biblioteca@santgregori.cat

SEGUEIX-NOS!