Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Guia novetats juliol 2011

Biblioteca_1

Aquí us presentem la nova guia de novetats amb algunes de les nostres últimes adqusicions. La podeu demanar al taulell de la biblioteca i podeu trobar aquestes novetats als nostres expositors de novetats. Esperem que sigui del vostre interès.

Índex

(↑) - Psicologia

Les eines del bricolatge emocional. Barcelona : Columna, 2010 .
Resum : L'estructura de la societat occidental, la pressió constant des de tots els àmbits i les inseguretats personals pròpies del nostre temps fan que cada dia més es busquin eines, trucs i manuals per ser una mica més feliços. TV3 va posar en marxa el passat mes de juny el programa «Bricolatge emocional», presentat pel Gaspar Hernàndez, per ensenyar als espectadors les claus d'aquesta recerca de solucions als petits o grans problemes del dia a dia. Un llibre de psicologia pràctica, de divulgació científica i de creixement personal, que introdueix i apropa conceptes relacionats amb la psicologia pràctica.
Elixabete, Imaz . Convertirse en madre. Madrid : Cátedra, 2010 .
Resum : En el context actual, en el que la fecunditat de les dones i el futur de la família s'estan plantejant com prolbmes polítics i jurídics, la maternitat s'ha converitat en objecte de debat social. L'autora repassa les contribucions provinents tant de la historiografia com de la crítica feminista basant-se en les aportacions de dones que han protagonitzat aquest trànsit a la maternitat.

(↑) - Art

Abellan, Miguel . Fashion branding . Sant Adrià de Besòs : Monsa, 2010 .
Resum : Interessant veure com es relacionen el disseny gràfic i la moda.R32. Com un depèn de l'altre i com es complementen en un llenguatgesR32; perfecte i necessari.

(↑) - Literatura

Márai, Sándor . La gavina.
Resum : La gavina narra la història d’Oscar, un funcionari de l’Estat la dona del qual es va suïcidar un parell d’anys enrere. Mentre escriu un comunicat de guerra, intenta imaginar el pes que tindrà el seu escrit en les vides de milers i milers de persones. Ell només és el missatger, però les seves paraules faran que les mares s’abracin desesperadament als seus fills i que els treballadors de les fàbriques deixin els seus llocs de feina i fugin esperitats. Quan, anys més tard, els preguntin què és el que més recorden de la guerra, molts citaran el seu comunicat. La gavina és una de les novel·les més excepcionals de Sándor Márai, publicada en uns anys de solitud i resignació en què l’escriptura se li feia difícil.
Altra informació: N MAR

(↑) - Geografia i viatges

Madrid. Madrid : El País Aguilar, 2011 .
Altra informació: El País Aguilar

(↑) - Tecnologia

50 maneras de triunfar en Google. Madrid : Anaya, 2011 .
Resum : Aquest llibre ens apropa a aquest món de comprensió del funcionament de Google i per tant a aprendre a obtenir bons resultats en les recerques al Google.
Burnette, Ed . Android. Madrid : Anaya, 2010 .
Resum : L'arribada d'Android ha creat un projecte en el mercat de la telefonia mòbil. Avalat per la solvència de Google, és significativa la voluntat dels seus desenvolupadors per tal que aquest sistema operatiu abraci ambiciosos projectes.

(↑) - Medicina i salut

Khayat, David . La biblia contra el cancer. Madrid : Temas de Hoy, 2011 .
Resum : L'últim sobre els aliments i estils de vida més adequats per prevenir-lo i combatra'l.

(↑) - Música

Goldman, Albert . Las muchas vidas de John Lennon. Barcelona : Lumen, 2011 .
Resum : Després d'entrevistar a més de mil persones i després de 6 anys de feina, Goldman va aconseguir un retrat a cos enter d'un home que amb les seves lletres i la seva música va ser el símbol d'una generació que encara no es veia capaç de convertir els seus somnis en realitat.

(↑) - Cuina i gastronomia

Bajraj, Graciela . Cocina en un plis plas. Barcelona : Alba, 2011 .
Resum : En general, estamos muy ocupados haciendo mil cosas y tenemos poco tiempo para nosotros mismos. Muchas veces "cocinar" pasa a los últimos puestos de nuestra lista de prioridades y echamos mano de la comida basura. Cocina en un plis plas es una propuesta para todas aquellas personas que disfrutan de la cocina pero disponen de poco tiempo y para aquellos que adoran el placer de la buena mesa pero no quieren eternizarse cocinando. Dividido en capítulos que marcan el tiempo de elaboración de las recetas: en 5 minutos, en 10 minutos, en 20 minutos y menús de dos platos en 30 minutos, Cocina en un plis plas también ofrece consejos prácticos y recursos eficaces para ahorrar tiempo y trabajo. Un recetario dinámico para cocinar platos sanos y deliciosos de forma ultrarrápida pensado especialmente para la gente de hoy.

(↑) - Novel·la

Allende, Isabel . El cuaderno de Maya. Barcelona : Plaza & Janés, 2011 .
Resum : "Soy Maya Vidal, diecinueve años, sexo femenino, soltera, sin un enamorado, por falta de oportunidades y no por quisquillosa, nacida en Berkeley, California, pasaporte estadounidense, temporalmente refugiada en una isla al sur del mundo. Me pusieron Maya porque a mi Nini le atrae la India y a mis padres no se les ocurrió otro nombre, aunque tuvieron nueve meses para pensarlo. En hindi, maya significa "hechizo, ilusión, sueño". Nada que ver con mi carácter. Atila me calzaría mejor, porque donde pongo el pie no sale más pasto."
Bosch, Lolita . Ara, escric. Barcelona : Empúries, 2011 . 236 p.
Resum : Aquest llibre és la fotografia que mai no vaig fer del moment exacte en què el meu pare i jo, un matí d’hivern que havia nevat, vam pujar en un avió de fusta i ens vam llançar a planar per damunt de la ciutat de Barcelona. Sense vent. I és també el far que es veu des de l’avió quan estem a punt d’aterrar a Menorca. I el camí que duu a l’antic camí de la Virgen de Guadalupe a Cáceres. I també la plaça de Santo Domingo del centre històric de Ciutat de Mèxic: l’únic lloc del món on l’escriptura és un acte rabiosament útil.
Altra informació: N BOS
Forrellad, Lluïsa . L'olor del mal. Barcelona : Angle, 2011 . 355 p.
Resum : Lluïsa Forrellad torna amb una novel·la d'intriga que hipnotitzarà els seus lectors fins al final. Després de vuit anys rondant per Europa, el 20 de juliol de 1951 Fausto Trani torna a Roma. La ciutat s'està recuperant de les ferides de la Segona Guerra Mundial, un període en què Trani va muntar festes, complots i tripijocs per a nazis, feixistes, monàrquics i partisans i finalment va deixar enemics en tots els bàndols. Ara, el seu retorn coincideix amb el brutal assassinat d'un professor de francès. Els seus alumnes, tots del més alt nivell social, i el mateix Fausto Trani, s'hi veuran involucrats.
Altra informació: NI FOR
Indridason, Arnaldur . L'home del llac. Barcelona : La Magrana, 2010 .
Resum : El nivell de l'aigua d'un llac baixa tot de sobte després d'un terratrèmol. L'absència d'aigua descobreix un esquelet mig enterrat en el llit de sorra del llac. La calavera té un orifici. Encara més estranya és la presència d'un gros aparell de ràdio amb inscripcions en rus. Erlendur, Elinborg i Sigurdur Oli inicien una investigació que els porta fins a l'època de la guerra freda, quan els estudiants d'esquerres més brillants eren enviats a estudiar a l'Alemanya Oriental. La trama mescla un cas d'assassinat amb les esperances de la joventut i l'espionatge internacional. Caldrà força temps, no obstant, abans que aquest episodi mostri tots els seus caires, els seus secrets, i que les diverses traïcions que es van cometre siguin venjades. L'home del llac descriu passions i somnis, el destí de gent desapareguda i el dolor dels que es queden enrere.
Läckberg, Camilla . Els crits del passat. Barcelona : Amsterdam, 2010 .
Resum : Un nou crim a Fjällbacka, un nou cas per l'Erica Falck i en Patrick Hedström. Èxit de vendes en castellà, Els crits del passat ens transporta de nou al pintoresc poblet de Fjällbacka, a la costa oest de Suècia, a on un nen acaba de trobar el cadàver d'una dona morta. Al seu costat, hi han trobat restes de dues altres dones desaparegudes molts anys enrere. Quina connexió hi ha entre els crims? No és el millor moment per a en Patrik, de vacances, ni per a l'Erica, embarassada de vuit mesos, però aviat es trobaran immersos en una nova trama de misteris i crims que viatgen del passat al present.
Marías, Javier . Los enamoramientos. Barcelona : Alfaguara, 2011 .
Resum : Amb una prosa profunda i captivadora, aquesta novel·la reflexiona sobre l'estat d'enamorament, considerat quasi universalment com una cosa positiva i fins i tot redemptora de vegades, tant que sembla justificar quasi totes les coses: les accions nobles i desinteressades, però també els més grans excessos i vileses.
Sijie, Dai . L'acrobàcia aèria de Confuci. Barcelona : Edicions 62, 2011 .
Resum : Conegut per la seva obsessiva por de la mort, l'emperador xinès Cinquè Sobirà apareixia sempre, en públic o en privat, acompanyat de quatre dobles que no sols se li assemblaven com gotes d'aigua sinó que també havien assolit tanta perfecció en l'art de sincronitzar els seus moviments, les seves mímiques, les seves paraules, que ningú no podia dir quin d'ells era el veritable, tampoc la seva mare ni l'Emperadriu o les concubines a qui ell prodigava els seus favors, i encara menys els seus ministres.
Simó, Isabel-Clara . Amor meva. Barcelona : Edicions 62, 2011 .
Resum : A través de quatre generacions de mares i filles d'una mateixa família, Isabel-Clara simó narra la història d'una nissaga de dones liberals i coratjoses amb arrels jueves. Des de la besàvia Rut fins a la jove Dèbora, passant per la Regina i la Pat, al llarg d'un segle les dones de la família Valleriola han hagut de lluitar amb determinació i valentia per fer-se un lloc al món. Les desavinences amb els temps i l'època que els ha tocat viure les han marcades des del naixement, i per mantenir la pròpia identitat i viure lliurement sovint han hagut de rebel·lar-se, amagar els seus orígens i fins i tot la seva vertadera sexualitat. Des de la Barcelona de principis del segle XX fins al París dels anys seixanta o el Londres actual, "Amor meva" relata un itinerari social i íntim de culpes i perdons. Una novel·la coratjosa i sincera que explora els límits de la identitat i ens descobreix molts dels secrets que oculten les aparences.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Insta