Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Guia novetats octubre 2012

Dsc00734

Aquí us presentem la nova guia de novetats d'aquest octubre de la biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter. Podeu trobar aquests llibres als prestatges de novetats de la biblioteca. Si voleu fer-ne reserves podeu preguntar al taulell.  

Índex

(↑) - Biografia

Dalí, Anna Maria . Salvador Dalí vist per la seva germana. Barcelona : Viena, 2012 . "208 p."
Resum : Salvador Dalí vist per la seva germana és un llibre de memòries que recull els aspectes familiars de la infantesa i la joventut del pintor a Figueres i a Cadaqués. Anna Maria Dalí va decidir-se a escriure aquesta obra l'any 1949 com a resposta a la publicació del llibre del seu germà titulat Vida secreta de Salvador Dalí, que segons ella obviava o tergiversava aspectes essencials de la seva biografia en la seva etapa vital i creativa inicial.

(↑) - Articles

Rahola, Carles . Contra l'invasor. Valls : Cossetània, 2007 .
Resum : Contra l’invasor és el primer recull que s’ha publicat fins al moment dels articles que el periodista gironí Carles Rahola va publicar al diari de la seva família, L’Autonomista, d’ideologia republicano-federal. Uns articles escrits entre 1900 i 1938 però que conserven tota la seva vigència, en els quals Rahola donava la seva visió sobre moltes qüestions, com la manca d’infraestructures i l’endarreriment econòmic, l’analfabetisme o les corrides de braus, etc

(↑) - Esports

Els secrets de les Vies Verdes - Dels Pirineus a la Costa Brava - Tram Girona-Sant Feliu de Guíxols. Girona : Consorci de les vies verdes de Girona, 2009 .
Resum : Les vies verdes de Girona s'han convertit en un eix de comunicacions que recorre els paisatges del Ripollès; amb la serralada prepirinenca al fons, travessa les valls de la Garrotxa i la comarca de la Selva i ens va acostant al territori de les Gavarres, a cavall entre el Gironès i el baix Empordà, arribant, finalment, arran de mar. Aquesta guia us permetrà passejar en bicicleta o a peu pels camins que transiten entre secrets amagats des de la prehistòria fins als nostres dies. Trobareu, in situ, senyals que us explicaran les històries des de múltiples dimensions a través de quatre temàtiques: indrets de la identitat, Paisatges culturals, Camins de la natura o Història de la Terra i el seu llegat literari.
Solà Colomer, Xavier . La vall d'Hostoles i el riu Brugent. Girona : Diputació de Girona, 2011 .
Resum : El present llibre pren com a referència el riu Brugent com a element natural vertebrador dels tres municipis pels quals discorren les seves aigües: Sant Feliu de Pallerols, les Planes d'Hostoles i Amer. Tota una llarga vall -coneguda en el seu tram alt com a vall d'Hostoles-. que segueix una gran falla, i que en la part baixa s'obre en una gran plana, fins arribar al Ter. El riu ha determinat dos paisatges força diferenciats, segons el vessant: l'un solell i sec, al costat nord i est, de tipus mediterrani, i l'altre més ombrívol i humit, al sud i oest, seguint la falda del Collsacabra, de tipus continental.

(↑) - Medicina i salut

Calado Otero, Maria . TRANSTORNOS ALIMENTARIOS.
Resum : Este manual presenta dos guías. La primera, guía de psicoeducación, ofrece a los profesionales de la salud pautas y estrategias para aplicar en sesiones psicoeducativas grupales con pacientes que sufran este tipo de alteraciones. La segunda, guía de autoayuda, incluye información que sin duda ayudará a las jóvenes con problemas de conducta alimentaria y a sus familias a reflexionar sobre su trastorno, a entender su enfermedad y a normalizar sus hábitos alimentarios, lo que facilitará la recuperación en el contexto del tratamiento que estén recibiendo.
Altra informació: Madrid: Ediciones Piràmide, 2010. 613.2 CAL

(↑) - Infantils coneixements

Pascual, Ramon . Guia de plantes per a nois i noies. Valls : Cossetània, 2011 .
Resum : Aquest llibre inclou unes 60 plantes autòctones, descrites i presentades amb la intenció d'arribar al jovent amb propostes engrescadores. Amb altres plantes comentades s'arriba a un total d'unes 120 espècies considerades. Aquesta guia pretén despertar l'interès i desvetllar la responsabilitat dels nois i noies envers el medi natural que ens envolta, a partir d'un millor coneixement d'aquest medi, de les plantes que hi ha i com s'agrupen i conviuen en comunitats vegetals. Per això la Guia està dividida en tres parts en què hi són ordenades les plantes de terra baixa pròpies del paisatge mediterrani, les de la muntanya mitjana que correspon al paisatge europeu i les de l'alta muntanya pirinenca, les plantes semblants a les de la zona boreal i dels cims alpins.

(↑) - Còmics

Epiléptico. Madrid : Sinsentido, 2012 .
Resum : Dibuix de línies senzilles, però de composició potent, aquesta novel·la gràfica gira al voltant de l'epilèpsia.
Vittorio, Giardino . ¡No pasarán!. Barcelona : Norma, 2011 . "180 p"
Resum : Tardor de 1938. Espanya es troba en plena Guerra Civil cuando Max Fridman, excombatent de les Brigades Internacionals, es veu obligat a tornar a Barcelona a buscar un antic company d'armes que ha desaparegut. El seu periple el portarà fins a la batalla de l'Ebre, y l'obligará a arriescar la seva pròpia vida per conèixer la veritat sobre el destí del seu amic.

(↑) - Novel·la

Connolly, John . Corbs. Alzira : Bromera, 2012 . "398 p."
Resum : Randall Haight té un secret: és un assassí, un home amb la sang d'una nena a les mans. S'ha construït una nova vida a Pastor's Bay, però algú l'ha descobert i el turmenta amb missatges anònims que fan referència al seu crim. Per això, demana ajuda al detectiu Charlie Parker a fi que acabin. Ara, una altra jove ha desaparegut, aquesta vegada a Pastor's Bay, i la seva família ha de protegir els seus propis secrets. En una ciutat construïda sobre la sang i l'ombra de vells fantasmes, Parker ha de desentranyar una història tortuosa de violència i engany que implica la policia i l'FBI, un mafiós i els seus enemics, i el mateix Randall.
Dueñas, María . Misión Olvido. Madrid : Temas de Hoy, 2012 .
Resum : Misión Olvido creua fronteres i temps per a parlar-nos de pèrdues, coratge, segones oportunitats i reconstrucció. Una història lluminosa a cavall entre els anys cinquanta i el final del segle XX que transita per Espanya i Califòrnia desplegant intrigues imprevistes, amors entrecreuats i personatges carregats de passió i humanitat.
Follett, Ken . L'hivern del món. Barcelona : Rosa dels Vents, 2012 .
Resum : Després de l'èxit mundial de La caiguda dels gegants, Ken Follett presenta la segona entrega de la trilogia "The Century". En aquesta novel·la narra la història dels fills de les mateixes cinc famílies des de les vigílies de la Segona Guerra Mundial fins als inicis de la Guerra Freda. El nazisme, la invasió de la Unió Soviètica, l'atac a Pearl Harbor, la guerra civil espanyola i el desenvolupament de la bomba atòmica són alguns dels esdeveniments que marcaran les seves vides.
Martin, George R. R. . Danza de dragones. Barcelona : Gigamesh, 2012 .
Resum : Daenerys Targaryen intenta mitigar el rastro de sangre y fuego que dejó en las Ciudades Libres e intenta erradicar la esclavitud de Meereen. Mientras, un enano parricida, un príncipe de incógnito, un capitán implacable y un enigmático caballero acuden a la llamada de los dragones desde el otro lado del mar Angosto, ajenos al peligro que se cierne sobre el Norte, y que sólo las menguadas huestes de uno de los reyes de la discordia y la Guardia de la Nochese aprestan a afrontar.
Todó, Joan . A butxacades. Barcelona : Labreu, 2011 .
Resum : La memòria, la carta, l'escola, la crisi, la figura de l'heroi, l'obra d'art o la joventut, entre altres, formen el ventall conceptual de propostes temàtiques que Joan Todó s'autoimposa, a priori, per construir cada un dels artefactes narratius que formen part d'aquest llibre. Sorprenentment, malgrat l'autonomia i la dispersió de les temàtiques suggerides, els relats compresos en A butxacades formen un univers del tot unitari marcat per una veu narrativa de gran talent i versatilitat.
Vigan, Delphine de . Nada se opone a la noche. Madrid : Anagrama, 2012 .
Resum : Després de trobar la seva mare morta en misterioses circumstàncies, Delphine de Vigan es converteix en una detectiu sagaç disposada a recontruir la vida de la desapareguda. Els centenars de fotografies preses durant anys, la crònica de George, avi de Delphine, enregistrada en cintes de cassette, les vacances de la família filmades en súper vuit, o les converses mantingudes per l'escriptora amb els seus germans, són els materials dels quals es nutreix la memòria dels Poirier.
Vigan, Delphine de . Res no s'oposa a la nit. Barcelona : Edicions 62, 2012 . "384 p."
Resum : Sovint ens referim a l'amor maternal com el veritable i autèntic amor, capaç de resistir-ho tot. Però i si la teva experiència com a filla no ha estat gens modèlica? Una novel·la autobiogràfica commovedora i seductora que aconsegueix contagiar les alegries i les penes d'una família francesa."Delphine de Vigan parla d'amor sense utilitzar les majúscules, perquè sap que tot i les discussions, la indiferència o la deixadesa, cada un estima com pot". Le Journal de Dimanche
Williams, John . Stoner. Barcelona : Edicions 62, 2012 .
Resum : Stoner (1965) explica la història de William Stoner, un jove virtuós i discret, fill d'uns camperols de Missouri, que amb gran esforç dels seus pares és enviat a estudiar a la Facultat d'Agricultura. Aviat, però, s'adona que la seva verdadera vocació són les lletres. Seduït per aquest descobriment, la literatura esdevé una autèntica obsessió que el porta a renunciar a la granja familiar i a convertir-se en professor. Abocat a l'estudi i tancat en el món universitari, on du una vida solitària i senzilla, el seu caràcter taciturn i fred s'aguditza i van passant els anys, amb males relacions amb els alumnes, greus fracassos sentimentals i familiars, sense col·legues ni amics. Una vida grisa, plena d'errors, en la qual només hi ha un instant digne de glòria: el moment en què descobreix la literatura, la seva única passió.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Insta