És notícia

...

Pepa Roma guanya el Premi Azorín de novel·la 2011

La periodista catalana Pepa Roma s'ha alçat amb el Premi Azorín de Novel·la 2011, amb l'obra 'Indian Express', en el transcurs d'una gala celebrada a l'Auditori d'Alacant.

La periodista catalana, de 56 anys, s'ha mostrat "paralitzada" després que el jurat hagi premiat la seva novel·la, 'Indian Express'. Roma, qui ja havia guanyat el Premi Andalucía, amb l'obra 'Mandala', torna un altre cop a l'Índia, un tema "molt estimat" per a l'autora.

'Indian Express' explica el viatge de Lola i Che a l'Índia, un viatge que pretenien haver fet als 18 anys i que, finalment, aconsegueixen fer quaranta anys més tard. Tracta així de la relació de les dues durant el periple, les seves "rivalitats" i de la "crisi d'amistat" que sorgeix entre elles.

Amb l'Índia de rerefons, Roma parla sobre l'amistat i sobre la "mitificació" que pesa en ocasions sobre ella i tracta d'"indagar" en la necessitat de viatjar i en la "insatisfacció amb la vida quotidiana" que afecta moltes persones a la societat actual.

La feminitat és un altre dels temes centrals de la novel·la, tant des del punt de vista del "mimetisme" que utilitzen les dones per construir la seva pròpia feminitat, com en la "rivalitat" que pot sorgir de l'"admiració" a altres a les que es considera "millor model de dona".

En aquest sentit, també mira el món femení des del punt de vista de la capacitat de "seducció" de les dones i de com, un altre cop, aquest punt pot desencadenar "rivalitat" entre elles.

El portaveu del jurat, Fernando Sánchez Dragó, ha destacat que l'obra guanyadora és un "estudi de caràcters femenins", que té "dues parts", una primera, que és com "un suau vi de pocs graus", que transcorre al sud; i una segona, ja a Bombai, on l'ambient comença a "carregar-se d'intensitat, dramatisme i emoció".

A més, ha destacat que té "elements de 'new age'" que "tant interessen" una part del públic, especialment "els qui formen part del nucli dur de la lectura a Espanya".

[Font: www.vilaweb.cat]


El president de la Diputació d'Alacant lliura el premi a Pepa Roma.

Foto: Ernesto Caparrós. El cultural.es


 

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

HORARI D'HIVERN

Dimarts i dijous de 9.30 a 13h
De dilluns a divendres de 15.30 a 19.30h
Dissabtes de 10 a 13h

HORARI D'ESTIU

De dilluns a divendres de 9.00 a 13h
Dilluns i dijous de 15.30 a 19.30h
Dissabtes tancat

CONTACTE

Pl. de Catalunya, 1

17840 Sarrià de Ter

Tf. 972172401

biblioteca@sarriadeter.cat

SEGUEIX-NOS!