Guies de lectura

I Fira del Llibre Únic

Llarga vida als llibres!

L’editorial Comanegra impulsa la Fira del Llibre Únic, festival amb vocació anual dedicat al llibre de fons, a les obres que es mereixen una vida perenne i potser no han rebut el reconeixement que els correspondria.

La primera edició es farà el 12 de juny de 2021 a la Fàbrica Lehmann de Barcelona amb la implicació de llibreters, distribuïdors i 11 editorials, cadascuna de les quals portarà 1 sol exemplar del seu catàleg.

Els títols no es desvetllaran fins el dia de l'obertura i mentrestat hi ha hagut un autèntic allau de possibles candidats. A través de Twitter els lectors han dit la seva, tot demostrant l'interès, l'expectació i la bona acollida prèvia d'una iniciativa original. 

Des de les biblioteques públiques de la demarcació de Girona també volem participar  a la festa, aportant la nostra "travessa dels òscars" particular, tot compartint des del fons de l'ànima aquesta pena profunda vers la tirania de l'èxit i de la novetat.

Val a dir que no hem comprovat que tots els llibres escollits encara estiguin en venda. Biblioteques, editorials i llibreries tenim criteris de descatalogació diferents. Però els que hem escollit per a aquesta llista són relativament recents i compleixen els criteris de qualitat i poca fressa. 

Estarem atents a la llista oficial, seguirem de ben aprop totes les iniciatives literàries i culturals del nostre país i si no coincidim amb cap dels títols ho seguirem intentat en futures edicions, per amor a l'art i per col·laborar. 

 

“Digue’m, ferrer,¿on són les nostres terres, les nostres muntanyes, els nostres rius, els nostres camps i conreus? La nostra pàtria, ¿on és? Digue’m , caminant, ¿on són les nostres sepultures?
I el ferrer caminant respon:
“Són en les nostres paraules, en les paraules de la nostra llengua”

Eslam Dudrak
(Del capítol "Laberints de tinta i paper" dins Història universal de Paniceiros, de Xuan Bello. Adesiara, 2008)

  • TOTES
  • Altres
  • Assaig
  • Biografia
  • Infantils imaginació
  • Novel·la