Presentació

 

La Biblioteca Centre de Lectura del Freser, de titularitat municipal, forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

La Biblioteca, de 175 m2 de superfície, dóna servei al municipi de Ribes de Freser. La biblioteca, creada l'any 1983, s'ha traslladat de l'edifici de l'antiga Caixa de Girona a l'edifici de la subestació hidroelèctrica, que ha estat rehabilitat conservant els trets característics de l'activitat industrial que forma part de la història de la vila.

La Biblioteca consta de dues plantes, la planta baixa amb recepció, zona de lectura i treball, zona multimèdia, zona de fons general i de lectura infantil, i una primera planta on hi ha ubicada l'exposició permanent Joan Triadú. La Biblioteca ha millorat l'accessibilitat dels espais i la seva climatització.

La Biblioteca compta amb un fons inicial de 10.000 documents i 40 títols de subscripcions a revistes i diaris.

El cost total de la inversió ha estat de 430.000 euros, dels quals 322.752,64 euros corresponen a la subvenció del Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya:

Programa específic de dinamització i equilibri territorial: 232.752,64 €
Programa específic de cooperació municipal de la Diputació de Girona: 90.000,00 €

Es va inaugurar el 12 de març de 2011, i hi van assistir la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, la subdirectora general de Biblioteques, Carme Renedo i l'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat i Arrey.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona