Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

NOVETATS AGOST 2014

NOVETATS AGOST

Índex

(↑) - Ciències naturals

BOLETS DELS PAISOS CATALANS I ELS SEUS NOMS POPULARS. Figueres : Brau, 2013 .
Resum : La diversitat de bolets als Països Catalans és extraordinària, fruit d’una gran varietat d’hàbitats i d’una climatologia adequada. Aquest llibre introdueix el lector en aquesta immensa diversitat, amb la representació fotogràfica de 390 espècies, per a les quals es proporciona també una descripció de la seva morfologia, de l'hàbitat on viuen, de la seva comestibilitat i de les possibles confusions amb d’altres bolets, sobretot els tòxics.
Guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya..
Resum : La primera Guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya és una guia que reuneix en un mateix volum els fòssils, vegetació, insectes, fongs, peixos, aus, rèptils, amfibis, recorreguts de natura, accions ambientals, etc de Catalunya. Aquest llibre compta amb més de 1.500 imatges repartides en 576 pàgines. En tres anys, aquest llibre ha passat de ser un somni a fer-se realitat.

(↑) - Història

Urbano, Pilar . LA GRAN DESMEMORIA. Barcelona : Planeta, 2014 .
Resum : El libro más esperado sobre la Transición política española.Tras el éxito rotundo de El precio del trono, Pilar Urbano hace un valiente ejercicio de investigación para acabar con mitos y medias verdades que han desfigurado nuestra reciente historia. Con documentos inéditos y testigos que al fin cuentan lo que nunca habían contado, Urbano averigua cómo actuó el Rey en la Transición.
vv, aa . Història de Catalunya per a joves(...i no tan joves ). Barcelona : Barcanova, 2014 .
Resum : El Museu d'Història de Catalunya i Editorial Barcanova han concebut aquest llibre d'Història de Catalunya per a joves (...i no tan joves) com una primera aproximació al coneixement del nostre passat. Sense fer-ne una obra exhaustiva, s'hi repassen els moments cabdals i les transformacions socials que s'han succeït, amb la voluntat que ens ajudin no solament a conèixer allò que ens ha conformat com a poble, sinó també el nostre present.

(↑) - Col·lecció local

ELS NOSTRES AVIS. Barcelona : Aurifany, 2013 .
Resum : Una crida a l’ofici i a la forma de viure de pagès, les eines que s’utilitzaven, els animals, els costums, les tradicions...d’aquella època. Amb un punt nostàlgic, i denunciant la necessitat de tornar a les arrels, Els nostres avis també és una crítica de la vida actualment, plena de consumisme i manca d’empatia emocional. Tot plegat compaginat amb 180 il·lustracions fetes pel mateix autor.
Costa, Perfecte ; Saña, Miquel . ELS MASOS DE VALLFOGONA DEL RIPOLLÈS.
Resum : El llibre Els masos de Vallfogona de Ripollès tracta diversos aspectes dels prop de cent cinquanta masos que es troben edificats o havien existit en el passat, al terme municipal de Vallfogona. El treball comprèn dades històriques i demogràfiques de cada masia, descripció de les edificacions, mapes de situació amb recull de toponímia del terme dels masos, fotografies actuals i antigues, i en alguns cassos, fotografies de gent que havia viscut a les cases de pagès.
Vila, Fernando . Les fonts de Camprodón.
Resum : L'arquitecte camprodoní Fernando Vila va publicar, coincidint amb la diada de Sant Jordi, el llibre Les fonts de Camprodon. Una obra que repassa les fonts, un dels elements patrimonials de la vila i del conjunt de la vall, amb textos i il·lustracions del mateix Vila. L'obra compta amb un pròleg de Joan Melé, director de la banca ètica Triodos Bank, i epíleg del director de producció Cuki Pons.

(↑) - Novel·la

Connolly, John . La ira de los ángeles. Barcelona : Tusquets, 2014 .
Resum : En las profundidades de los bosques de Maine se descubren los restos de un avión siniestrado. No hay cadáveres. Nunca se informó de la desaparición de dicho avión. Pero hombres de toda laya lo buscan desde hace mucho, mucho tiempo, pues, al parecer, los restos del aparato esconden algo crucial. Eso atrae al detective privado Charlie Parker, un hombre que conoce bien la naturaleza del Mal que intenta imponerse en el mundo.
Doris, Cramer . La luz de las islas púrpuras. Barcelona : Ediciones B, 2014 .
Resum : Amberes, 1520. El padre de Mirijam y Lucia van de Meulen está agonizando, por lo que las hermanas se ven obligadas a emprender un peligroso viaje a Andalucía, donde han de iniciar una nueva vida en casa de unos parientes. Pero en alta mar caen prisioneras y son trasladadas a África. Mientras que Lucia es confinada en un harén, Mirijam sufre torturas tan horrendas que pierde el habla. Sobrevive gracias a la ayuda de un médico morisco, con el que emprende un viaje a Mogador, la ciudad de los moluscos de la púrpura.
Jacq, Christian . El último sueño de Cleopatra. Barcelona : Planeta, 2014 .
Resum : Hay muchos libros sobre Cleopatra, sólo éste es de Christian Jacq. La majestuosa reina del Nilo cobra vida de la mano del incuestionable maestro del género.«La reina estaba desnuda.Desde la terraza de su palacio, Cleopatra observaba, sin duda por última vez, su querida capital, la deslumbrante Alejandría. El viento suave de la noche no calmaba su irritación. Ella, la soberana de Egipto, tierra amada por los dioses, la cual había creído conquistar y la cual perdía, ella, la dueña absoluta de un rico país, ¡reducida a la soledad y a la impotencia!»
Lethem, Jonathan . Els jardins de la dissidència. Barcelona : Angle, 2014 .
Resum : Els jardins de la Dissidència narra la vida convulsa d'una família que va a contracorrent de les ideologies dominants als Estats Units al segle XX. Al llarg de tres generacions els seus membres viuen des de dins els grans moviments socials i polítics —la lluita pels drets civils, l'ascensió i caiguda del comunisme, el moviment hippie, les comunes dels anys setanta, el moviment Occupy actual. Aquesta enlluernadora novel·la de Jonathan Lethem presenta, així, un panorama excepcional sobre com ha evolucionat la societat nord-americana i, en clau individual, sobre com les energies dedicades a l'activisme social erosionen la vida personal i familiar.
Comentari : La millor novel·la d'un dels grans escriptors contemporanis.
Mouawad, Wajdi . Ànima. Barcelona : Edicions del Periscopi, 2013 .
Resum : Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’home seguint l’olor sagrada, mil·lenària i animal de la sang vessada. Sol i abandonat per l’esperança, s’embarca en una odissea furiosa a través d’Amèrica, territori de totes les violències i de totes les belleses. Els records infernals que carrega, submergits dins dels replecs de la seva infància, es desperten de nord a sud, amb el contacte de la humanitat dels uns i de la bestialitat dels altres. Per aixecar el vel que plana sobre la mentida dels seus orígens, en Wahhch haurà d’alliberar el llop de la seva còlera i sacrificar la seva ànima.
Preston, Douglas . Fuego blanco.. Barcelona : Plaza & Janés, 2014 .
Resum : Hace ciento cincuenta años, un oso aterrorizó a los habitantes de Roaring Fork, Colorado, y mató, y devoró a once mineros. Los esqueletos de ocho de las víctimas todavía se conservan en un almacén del pueblo convertido en una exclusiva estación de esquí. Hacia esta localidad se dirige Corrie Swanson, la impetuosa y rebelde protegida de Pendergast, con la intención de estudiar los restos de los mineros y utilizarlos para escribir su tesis de criminología. En su primer día, el jefe de policía le presta todas las facilidades; sin embargo, al día siguiente, le informa de que ya no tiene autorización para investigar...
Soto, Tosca . Corona de damas. Barcelona : Grijalbo, 2014 .
Resum : 1625. En una Francia gobernada por un rey débil e impopular, dos jóvenes gascones recién llegados a la corte se ven atrapados en una misteriosa intriga en la que se mezcla la ambición por la corona de Francia con el irreversible poder del destino y la superstición. UNA INTRIGA APASIONANTE EN EL PARÍS VIOLENTO Y SENSUAL ...
Steel, Danielle . Lazos de familia. Barcelona : Plaza y Janés, 2014 .
Resum : Una llamada cambió la vida de Annie Ferguson para siempre. De la noche a la mañana, tuvo que dejar las fiestas y los viajes para convertirse en una madre de familia improvisada y hacerse cargo de sus tres sobrinos. Dieciséis años después, Annie se ha convertido en una reputada arquitecta tremendamente orgullosa...

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona