Fons

El fons de la Biblioteca conté 25.515 documents (a 31/12/2018). La majoria d'aquest fons és de lliure accés i pot ser demanat en préstec. El fons de la biblioteca es pot consultar en línia al catàleg Argus.

FONS GENERAL
Hi trobareu:

  • Obres de referència per satisfer necessitats d'informació ràpides i puntuals. La Biblioteca us informarà també de diferents recursos electrònics o en línia.
  • Obres de coneixements amb llibres de totes les matèries: filosofia, psicologia, política,  ciències, tecnologia, art, cuina, geografia, història, biohgrafies, etc.
  • Obres de ficció (narrativa, poesia, teatre, còmic). La Bibliioteca disposa d'una nombrosa col·lecció d'obres literàries que abasta des dels clàssics fins a les darrreres novetats.

FONS INFANTIL
És el fons adreçat als menors de 12 anys amb llibres d'imaginació (contes, còmics, àlbums il·lustrats...), llibres de coneixements, audiovisuals i revistes infantils.

Dins la secció infantil hi ha el Racó dels Contes, un espai condicionat per als més petits, i on periòdicament es desenvolupen activitats d'animació a la lectura infantil.

COL·LECCIO LOCAL
Aquesta secció aplega la documentació relacionada amb el nostre poble. Hi trobareu documents (llibres, revistes, articles, audiovisuals...) que fan referència a Tossa des de qualsevol temàtica: tradicions, natura, art, història, etc. També es recopilen les obres literàries que fan esment a la localitat i els llibres escrits per autors tossencs.

REVISTES I DIARIS
Aquí trobareu la premsa diària i revistes de temàtica diversa: moda, esports, salut, ciència, informàtica, divulgació científica… que també podeu demanar en préstec. Laa Biblioteca està subscrita actualment (2019) a 63 revistes i a 7 diaris.

AUDIOVISUALS
La Biblioteca compta amb una àmplia col·lecció de material audiovisual (pel·lícules, documentals i música)

Pautes de classificació del fons
El fons documental està classificat i ordenat segons diverses pautes per facilitar la seva localització:

• Les obres de coneixements d'adults i per a infants, a partir de la matèria de què tracten, segons la CDU (Classificació Decimal Universal)
• Les obres de ficció d'adults, segons el gènere literari seguit de les tres primeres lletres del cognom de l'autor.
• Les obres de ficció infantils i juvenil, segons el nivell de lectura (I0, I1, I2, I3, JN). També es diferencien els àlbums il·lustrats (I Àlbum) i els còmics (IC).
• Diferenciant uns centre d'interès

Més informació a: Pautes de classificació del fons

Recordeu!
⇒Si a la Biblioteca no trobeu la documentació que necessiteu, recordeu que podeu fer ús del servei de préstec interbibliotecari.
⇒Des de la plataforma eBiblio podeu accedir a la consulta i préstec de llibres, audiollibres, revistes, música i pel·lícules.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face