És notícia

...

Tastets de vins i literatura a la biblioteca

 

La biblioteca Joan Rigau i Sala de Vidreres va organitzar divendres 17 de desembre a les vuit del vespre un “Tastets de vins i literatura”.
L’activitat es va realitzar a la Sala Polivalent de la Biblioteca. Tota la sala fou decorada amb poesies d’autors medievals, modernistes i contemporanis relacionades amb el vi. Els poetes Baudelair, Verlaine, Josep Maria Segarra, Omar Khayyam, etc. van ocupar un lloc privilegiat a la sala.
L’activitat es combinà també amb una exposició de llibres sobre vins que es poden trobar a la mateixa biblioteca, i aquesta exposició fou complementada alhora amb una guia de lectura.
Més tard va començar la iniciació al tast de vins conduïda per la sommelier Anna Vicens. L’Anna des de l’any 1995 treballa desenvolupant tasques relacionades amb el món del vi, també imparteix cursos de tast i col•labora en diferents mitjans de comunicació amb temes relacionats amb el vi. Ens va oferir una xerrada molt amena i es va mostrar molt propera. Tots els assistents van sortir de la xerrada molt satisfets. Els quatre vins escollits són de de la denominació d’origen vinícola de la comarca de l’Empordà: “Quinze roures” del celler Espelt, “Caminante” del celler Terra Mota, “Oriol” del celler Vinyes dels Aspres, “Vinyes Velles” del celler Martí Fabra.
La lectura de poesia relacionada amb el vi va cloure l’acte, per gaudir llavors d’un deliciós pica-pica. La biblioteca ha volgut promoure activitats que relacionin els dos conceptes: el vi i la literatura, amb la intenció de col•laborar i difondre la cultura del vi, perquè el vi pot convertir-se en un nexe d’unió entre els homes, els pobles, i les seves costums i cultura i per suposat, endinsar-los en la literatura. 

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

HORARI
Dilluns: de 16h a 20h
Dimarts: de 10h a 13h i de 16h a 20h
Dimecres: de 10h a 13h i de 16h a 20h
Dijous: de 10h a 13h i de 16h a 20h
Divendres: de 10h a 13h i de 16h a 20h
Dissabte: 10h a 13h
Diumenge: TANCAT

CONTACTE

c/ Orient, 18

17411 Vidreres

Tf. 972851285

biblioteca@vidreres.cat

SEGUEIX-NOS!