« Tornar a la web de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Abril 2014

No hi ha una única forma de llegir, com tampoc no hi ha una única manera de viure la lectura. Donem-los els instruments perquè siguin ells qui triïn, s’equivoquin i encertin.


                                                                            Girbés, Joan Carles. Guia pràctica per a fills lectors

Recursos educatius

Agost 2012

 

El joc dels infants consisteix en perdre el temps, en perdre’s en el temps, en trobar-se amb el món a través d’una relació excitant, plena de misteri, de risc i d’aventura. I el motor d’aquesta acció és el més potent que coneixem els éssers humans: el plaer.

Per això els nens i les nenes, quan juguen de debò, poden oblidar-se fins i tot de menjar.

F.Tonucci, La ciutat dels infants

 

Llibre infantil. Abril 2012

 

ARTUR

«El pollet Artur se sentia molt incòmode dins del seu ou. Havia crescut tant que aquell espai se li havia fet petit…»
L’Artur se sentia segur dins la seva closca però alhora hi estava molt incòmode perquè havia crescut tant que gairabé no es podia moure. Així doncs, no li va quedar més remei que sortir-ne. Va ser llavors quan va descobrir que el seu ou només era la petita part d’un món enorme i desconegut, que ara apareixia davant dels seus ulls sorpresos i plens de curiositat.
 Artur és un llibre de cartró, per a prelectors i primers lectors, que tracta el tema de la fragilitat dels nounats: què senten, quina és la seva primera impressió davant del nou entorn i quines són les seves pors i inseguretats. El protagonista també desperta en el lector adult la tendresa i l’instint protector, atès que el troba indefens davant del nou món que l’envolta i veu que li queda un llarg camí d’aprenentatge.

Ser pares. Abril 2012

 

Dormir sin lágrimas
Dejarle llorar no es la solución

 

 

El moment d’anar a dormir és per als molts pares i mares un problema. La idea de que el nadó ha d’adormir-se sol a la seva habitació és un mite que s’ha anat creant i s’ha enfortit gràcies a alguns mètodes que s’han popularitzat com l’Estivill.
Però, realment és efectiu deixar plorar al nen? Són mètodes que provoquen un estrés en el nadó i en els pares i que poden tenir seqüeles i efectes nocius.
Segons Rosa Jové, autora del llibre, “el sueño es un proceso evolutivo y todo niño sano va a dormir correctamente algún día”. Deixar plorar al nen no és la solució perquè si un nen plora, pateix; i si pateix, necessita atenció. Tampoc és la solució prohibir les cançons de bressol o impedir el contacte amb els pares ja que el tacte i l’afecte són molt importants en aquesta etapa.
Una visió de la criança dels fills oposada al mètode Estivill.

Els dies més feliços del teu fill són a punt d’arribar. Depèn de tu.

Ser pares. Març 2012

 

Educar en verd
Idees per apropar els nens i les nenes a la natura

Els nens necessiten la natura. Se senten espontàniament atrets per ella i, en el seu contacte, es desenvolupen de manera més saludable en tots els aspectes: físic, emocional, mental, social i espiritual. Estar a l’aire lliure (almenys tant de temps com el que passen tancats), en interacció directa amb la vida, hauria d’estar reconegut (i exercit) com un dret fonamental de la infància, a les nostres societats.
Aquest llibre s’adreça a totes les persones, pares i educadors, disposades a implicar-se per aconseguir-ho.
 

Llibre infantil. Març 2012

 

ELS HÀBITS D’EN POL

 

En Pol fa el mateix cada dia: es lleva, esmorza, es renta les dents, es vesteix al matí, es posa el pijama a la nit... Un llibre amb solapes i jocs de descobriment per passar-ho bé amb els més petits.
Amb aquest conte els nens coneixeran el seu entorn i aprendran d’una forma molt senzilla i divertida els hàbits diaris, des de l’hora d’anar a dormir fins com vestir-se o com han de menjar.

Març 2012

LA INFÀNCIA TÉ LES SEVES PRÒPIES MANERES DE VEURE, PENSAR I SENTIR; RES NO HI HA DE MÉS INSENSAT QUE PRETENDRE SUBSTITUIR-LES PER LES NOSTRES.

Jean Jacques Rousseau

 

Febrer 2012

 

L’EDUCACIÓ NO ÉS UNA PREPARACIÓ PER A LA VIDA; L’EDUCACIÓ ÉS LA VIDA MATEIXA.

                                                                                                                                                      John Dewey

 

Llibre infantil. Febrer 2012

 

LA MEVA MAMA

Què pot dir un fill de la seva mare? Doncs, ben bé tot el que diu el narrador de “La meva mama”: que se l'estima i que ella l'estimarà sempre, que aquella mama és tot el que ell necessita i tot el que ella vulgui ser, perquè és sens dubte una SUPERMAMA.    En aquest àlbum de l'Anthony Browne, les seves il•lustracions no s’allunyen gens del fil principal de la història. En cap cas explica el personatge, en té prou a descriure’l. De tant en tant, però, ens fa una de les seves picades d'ull, incorporant coses com ara el pastís amb forma de mico, que ens recorden el seu amor per aquests animals, o una mare que en comptes de maquillar-se pinta un nas, uns ulls i està a punt de pintar una boca, perquè és també una gran pintora. 

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal