Club de lectura d'adults

LLEGIM BONES INTENCIONS DE MARIA MERCÈ ROCA

Maria Mercè Roca (Portbou, Alt Empordà, 1958) autora d'una quarentena de títols, ha publicat novel·la, narrativa breu, narrativa infantil i juvenil i guions de televisió, a més de col·laborar regularment en diversos mitjans de premsa escrita.

Es dóna a conèixer amb el llibre de relats Sort que hi ha l'horitzó (1986), Premi Víctor Català de 1985, després del qual ha recollit els principals premis de novel·la del país: el Premi Josep Pla de 1987 amb El present que m'acull (1987), el Premi Sant Jordi de 1992 amb Cames de seda (1993), el Premi Ramon Llull del 2000 amb Delictes d'amor i el Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil el 2012 amb Mil revolts (2013).

Bones intencions és una obra optimista plena de personatges que busquen una segona oportunitat, que arrenca quan la Valèria, una farmacèutica casada, amb dos fills i amb una vida aparentment plàcida, veu com el seu món s’ensorra arran de la infidelitat del seu home. A partir d'aquí, la Valèria buscarà el suport en el seu pare i la dona que el cuida, la Doris; dels seus fills (Reis i Lluís) i de la seva íntima amiga, la Farners, que l’anima a remodelar la masia familiar de Mieres per convertir-la en una casa rural. Perquè l’ajudin a tirar endavant el projecte, la Valèria contracta tres excompanys de classe, amb qui s’acaba de retrobar en un sopar d’exalumnes de COU: una dona maltractada pel seu marit; un aturat de llarga durada deprimit i un exalcohòlic.

 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari