CLER

CLER - Club de lectures recomanables

No-res

Teller, Janne [aut.]; No-res. Barcelona: Comanegra, 2012. 142p.

El primer dia de classe, Pierre Anthon s'aixeca i diu: "No hi ha res que importi. Fa temps que ho sé. Per tant, no val la pena fer-hi res". Recull les seves coses i se'n va.

Els seus companys decideixen demostrar-li que la vida sí que té sentit i importància, i comencen "La pila de la significació" on cadascun d'ells hi posarà el més important i significant per a ell. A més, no ho escolliran ells mateixos, sinó que serà un company el que decidirà què hi posa l'altre. A mesura que avança el llibre, el que hauran de deixar a la pila cada vegada serà més compromès.Què passarà quan s'hagin de desfer de coses que ja no són "banals"?

No-res és un llibre polèmic i molt conegut al nord d'Europa que per primera vegada s'edita en català. Ha passat de tenir problemes per publicar-se a ser lectura obligatòria en moltes escoles. Amb ell es pot reflexionar sobre la importància relativa de les coses materials, l'individu en front al grup, la vida en si mateixa, etc, etc. Pel seu contingut frega la frontera entre lectura juvenil i lectura d'adult.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari