« Tornar a la web de la Biblioteca Joaquim Bauxell

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

MARÇ 2017 "La veritat sobre el cas Harry Quebert" de Joël Dicker

"La veritat sobre el cas Harry Quebert" de Joël DickerClub de lectura: DIMARTS 28 de MARÇ a les 19h.

Resum:


Autor:

FEBRER 2017 "La botiga dels records perduts" d'Anjali Banerjee

"La botiga dels records perduts" d'Anjali BanerjeeClub de lectura: DIMARTS 28 de FEBRER a les 19h.

Resum:

De vegades intentem amagar-nos, però la vida sempre ens acaba trobant. La Lily és troba en un moment decisiu de la seva vida: el seu marit va morir en un accident de cotxe fa uns mesos i ella se sent perduda. Ha passat de tenir-ho tot a no saber com omplir els dies. De tota manera, en lloc de deixar-se vèncer per la depressió decideix marxar de Seattle, rumb a una nova vida. Tot passejant pels carrers de Fairport descobreix una caseta de dues plantes de color groc. És el lloc ideal per començar una nova aventura. A la planta baixa hi ha prou espai per muntar-hi una botiga i, a la planta de dalt, hi podria viure ella. La seva vida tornarà a començar a partir d'unes quantes peces de roba vintage exposades a la botiga, que ben aviat esdevindrà un lloc central a la vida de la comunitat. Així que s'hi instal·la troba una gateta abandonada, un animal molt especial que té el poder d'entendre l'ànima dels éssers humans. Gràcies a la mixeta, la Lily es guanyarà la confiança dels veïns, que busquen a la botiga una nova manera de veure's a si mateixos. Allò que havia començat com una manera d'amagar-se, serà per a la Lily una finestra oberta a la vida, i per als lectors, una història tendra i meravellosa. 

Autor:

Anjali Banerjee va néixer a l'Índia, però va créixer al Canadà. Més tard se'n va anar a viure a Califòrnia i es va llicenciar a la Universitat de Berkeley.

La passió per l'escriptura li ve de lluny, ja que la seva àvia era una novel·lista de prestigi, de manera que als set anys, Anjali ja va escriure el seu primer conte. Des d'aleshores ha publicat cinc novel·les per a nens i tres obres per al públic adult, entre les quals destaca.
La llibreria de les noves oportunitats, publicada a Rosa dels Vents, que s'ha traduït a diverses llengües i és un èxit en molts països europeus.
La botiga dels records perduts és la seva darrera novel·la. 

GENER 2017 "Madame Bovary" de Gustave Flaubert

"Madame Bovary" de Gustav FlaubertClub de lectura: DIMARTS 31 de GENER a les 19h.

Resum:

És una famosa obra del realisme publicada el 1857 i la seva protagonista és Emma Bovary, que ha esdevingut un arquetip literari.

La novel·la narra els pensaments i vivències d'aquesta dona, infeliçment casada, a la recerca d'una altra vida i la seva influència en la gent que l'envolta. Emma ha estat anomenada "Quixot femení" perquè són les lectures les que la fan embogir i buscar una vida inexistent, molt millor que la que té en realitat amb el seu marit Charles. Ella voldria viure les aventures de les novel·les del romanticisme. Per això busca diversos amants i va gastant la fortuna del seu espòs, anhelant el luxe que embolcalla les seves heroïnes.

La seva figura critica la burgesia i el seu convencionalisme, incapaç de viure com demana la imaginació i el sentiment, però també culpable d'ofegar-la per ser dona fins que no li queden sortides. L'estil del narrador, en tercera persona omniscient, permet criticar aquesta classe social sense arribar a acceptar la fugida que representen les lectures de la protagonista (com es veu al final de l'obra). Es focalitza en Emma però alterna amb la visió del marit, l'apotecari i els diversos amants per contrastar-ne les intencions amb a visió ingènua d'ella.

Autor:

Gustave Flaubert (Rouen, 1821 - Croisset, 1880).

Va estudiar sense entusiasme al Collège Royal i després a l'institut de la seva ciutat natal.

L'estiu de 1836 es troba a Trouville-sur-Mer amb Élisa Schlésinger, per qui sentí tota la vida una profunda passió. Amb bona fortuna en el sorteig, escapà del servei militar i emprengué, el 1841, la carrera de dret sense gaire convicció.

El gener de 1844, deixa els estudis per culpa de les seves primeres crisis nervioses i, el mes de juny del mateix any, s'instal·la a Croisset (Alta Normandia), a la riba del riu Sena. Entre els anys 1849 i 1852 féu un llarg viatge a l'Orient amb en el transcurs del qual visita, entre altres indrets: Egipte, Jerusalem, Istanbul i Itàlia. A més dels viatges, era un home esportista.

A l'estiu de 1851, Flaubert emprengué la redacció de Madame Bovary, la qual s'allargà durant 56 mesos. A finals de l'any 1856 la publica en una revista i l'abril de 1857 la publica com a llibre, cosa que generà un procés amb l'acusació d'atemptar contra la moral.
Flaubert va ser exculpat, a diferència de Baudelaire. El 1864, començà la redacció de L'educació sentimental, que es publicà el novembre de 1869. El 6 d'abril de 1872, morí la mare de l'escriptor. En aquesta època, patí problemes financers i de salut, per causa de malalties nervioses.
Per desgràcia, la mort se l'endugué el 8 de maig de 1880, a Canteleu, al petit poblet anomenat Croisset.

Obres destacades:
1857 Madame Bovary
1862 Salambó
1869 L'educació sentimental
1874 La temptació de Sant Antoni
1877 Tres contes

NOVEMBRE 2016 "Diamant blau" de Care Santos

"Diamant blau" de Care Santos

(autora del Premi Ramon Llull "Desig de xocolata")

   

Club de lectura: DIMECRES 23 de NOVEMBRE a les 19:30h. Comptarem amb l'AUTORA!

Resum:

(Ed. Columna, 2015). "Diamant blau" ens submergeix en el passat familiar durant les primeres dècades del segle XX, quan l'esplendor de la burgesia es contraposa a la convulsió social. En Silvestre Pujolà és un home fet a si mateix que deixa enrere el seu passat rural per començar a treballar com a tintorer en una fàbrica tèxtil de Mataró a mitjan segle XIX. El seu afany de lluita el portarà més enllà de la seva destinació en conèixer la Teresa, una dona que donarà sentit a la seva vida plena de superacions constants. Uns anys més tard, la Teresa Pujolà, la néta, recorrerà el camí invers en renunciar a la seva posició social per casar-se amb qui estima.

Autora:

Care Santos (Mataró, 1970). Va estudiar Dret però des de ben jove va centrar-se en l'escriptura. Va treballar al desaparegut Diari de Barcelona i també a la revista Presència, d'El Punt Diari. Ha col·laborat a Catalunya Ràdio, COMRàdio i BTV. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove amb les seves novel·les adreçades a lectors joves, un terreny en què és una de les autores més llegides del nostre país. Ha estat antòloga d'Un deu. Antologia del nou conte català. A Planeta va publicar fa dos anys la novel·la "Habitacions tancades", que ha estat traduïda a tretze idiomes, incloent l'alemany, el francès, el suec, l'italià i l'holandès.

Llegir els primers capítols en PDF.

 

Amb el suport de: Institució de les Lletres Catalanes

OCTUBRE 2016 "Vés i aposta a un sentinella" de Harper Lee

"Vés i aposta a un sentinella" de Harper Lee
Autora de "Matar a un rossinyol", premi Pulitzer 1961.Club de lectura: DIMARTS 25 d'OCTUBRE a les 19h.

Resum:

Ens trobem davant d’un dels grans esdeveniments literaris dels darrers temps: la publicació de la primera novel·la de Harper Lee, Vés i aposta un sentinella, gràcies a l’extraordinària troballa recent del manuscrit. 

(Edicions 62, 2015). A mitjan anys cinquanta, la jove Jean Louise Finch, «Scout», que viu a Nova York, torna com cada estiu a la casa familiar de Maycomb per visitar el seu pare, Atticus, un advocat d’edat avançada. En aquest tranquil llogaret d’Alabama on va passar la infantesa, Scout ha d’afrontar una sèrie de qüestions personals, socials i polítiques que involucren el poble sencer i que fins i tot fan que posi en dubte la relació amb el seu pare.

Una història commovedora, divertida i convincent en què tot un seguit de personatges únics viuen i s’adapten als canvis i fets turbulents que van transformar els Estats Units a mitjan segle XX i que, alhora, ofereix una perspectiva nova i fascinant sobre un clàssic. En definitiva, una novel·la magnífica.

Autora:

Harper Lee (Monroeville, Alabama, 1926 - 19 de febrero de 2016). Va estudiar a la Universitat d’Alabama i abans de començar a escriure va viure un temps a Nova York. "Matar un rossinyol" (1960), l’única novel·la seva coneguda fins ara, va rebre el premi Pulitzer el 1961. De la mà de Robert Mulligan se’n va fer una adaptació cinematogràfica que li va merèixer un Òscar a Gregory Peck. Cinquanta-cinc anys després de l’aparició d’aquest clàssic, Harper Lee ha decidit publicar "Vés, aposta un sentinella".

SETEMBRE 2016 "Germà de gel" d'Alicia Kopf

"Germà de gel" d'Alicia Kopf
(Premi Documenta 2015)

  

Club de lectura: DIMARTS 27 de SETEMBRE a les 19h. Comptarem amb l'AUTORA!

Resum:

(Ed. L'Altra Editorial, 2016). Aquest llibre és el diari de recerca d’una dona que s’obsessiona per la història polar. És la història del seu germà, un home congelat. És la història de l’origen de la congelació de les relacions familiars. És Werther, zombie, després d’haver-se enamorat i disparat diverses vegades. És la relació entre dos mons, el de fora i el de dins, i els desajustos constants entre l’un i l’altre. 

Autora:

Alicia Kopf (Girona, 1982) és una escriptora i artista multidisciplinària gironina. Llicenciada en Belles Arts, graduada en Teoria literària i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona (2010) i diplomada en estudis avançats (2007), treballa amb vídeo, escriptura i dibuix. També treballa com a professora al Grau de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i ha col·laborat amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Llegir els primers capítols en PDF.

 

Amb el suport de: Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

JULIOL 2016 "La maledicció dels Palmisano" de Rafel Nadal

"La maledicció dels Palmisano" de Rafel Nadal

 

Presentació: DIVENDRES 1 de JULIOL a les 19:30h.

Club de lectura: DIMARTS 26 de JULIOL a les 19:30h.

Resum:

(Ed. Columna, 2015). Una extraordinària novella d'alt contingut emocional que narra la peripècia d'un home, en Vitantonlo, marcat per un destí cruel: ser el darrer representant masculi d'una nissaga familiar trencada per la mort durant la Primera Guerra Mundial de tots els homes de la família.

El tractament d'un tema central, profund i universal, la predeterminació del destí i la forca de l'amor que s'imposa a la fatalitat, a la violència, a la guerra.

Ambientada a la Pulla, la capital de la qual és Bari, a Itàlia. Molt mediterrània, completament assimilable als nostres paisatges.

Un recorregut històric per les Idees socials i polítiques que van marcar aquells temps, a través de la presentació d'episodis narrats amb una càrrega intimista i simbòlica molt expressiva, que vénen a recollir el sentiment d'una època.

Autor:

Rafel Nadal i Farreras (Girona, 1954) és periodista, escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 , TV3 i 8TV. Ha estat director d'El Periódico de Catalunya de maig del 2006 a febrer del 2010, periode durant el qual el diari va rebre, entre d'altres, el Premi Nacional de Comunicació (2008), el premi al millor diari d'Europa de l'European Newspaper Congress (2008), el premi a la millor portada de l'any de la Society for News Design (2007) i el premi al millor disseny d'Espanya i Portugal, de la SND (2007). Anteriorment, ha treballat en els principals diaris del país i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació.

Llegir els primers capítols en PDF.

 

Us deixem amb una imatge de la presentació i una del Club de Lectura. Gràcies per participar!

       

JUNY 2016 "La historia del amor" de Nicole Krauss

"La historia del amor" de Nicole Krauss

Club de lectura: DIMARTS 28 de Juny a les 19h.

Resum:

Leo Gursky, serraller polonès jubilat a Nova York, la obsessió és «no morir-me un dia en què ningú m'hagi vist», rep misteriosament el manuscrit d'un text que creia perdut, acompanyat d'una enigmàtica carta. Instal·lat en l'ocàs de la seva vida, aquesta sorpresa el porta a bussejar en els records de la seva llunyana joventut, recuperant emocions que suposava enterrades. No gaire lluny d'allà, l'Ànima Singer pateix els dilemes i conflictes de la seva edat. Ja fa vuit anys que el seu pare va morir de càncer i ella ha decidit que és hora de que la seva mare deixi d'estar trista, o sigui, es disposa a trobar-li un nou marit. Quan en el seu camí apareix La història de l'amor, una novel·la rara, escrita en jiddisch, publicada en espanyol i comprada pel seu pare en una llibreria de Buenos Aires, els interrogants se succeeixen. Per què el seu pare la hi va regalar a la seva mare molt poc després de conèixer-la? Qui era el seu autor? I qui és el misteriós home que ha encarregat a la seva mare que tradueixi el llibre a l'anglès? Com en una afinada composició musical, la intensitat de la història va augmentant progressivament fins que els passos de l'ancià que busca reconciliar-se amb el seu passat i l'adolescent que vol posar remei a la solitud de la seva mare s'entrecreuen mitjançant una enginyosa i complexa trama els fils convergeixen en un final inoblidable.

Autora:

Nicole Krauss (Celrà, 1959). (Manhattan, Nova York, 18 de agost de 1974). Escriptora nord-americana. La mare de Nicole Krauss és anglesa i el seu pare, un nord-americà que es va criar parcialment en Israel. Ella mateixa va néixer a Manhattan però va créixer a Long Island. Els seus avis materns, originaris de Alemanya i Ucraïna, van emigrar a Londres, mentre que els paterns provenien d'Hongria i Bielorússia. Es va graduar a la Universitat de Stanford i després va passar a la d'Oxford; també va realitzar estudis en el Courtauld Institute of Art de Londres. Va començar a escriure als 14 anys, principalment poesia. Va publicar la seva primera novel·la, «Arriba un home i diu» (2002), que va ser nominada al premi de Los Angeles Times. Tres anys més tard va sortir «La història de l'amor», que es convertiria en un supervendes mundial. Krauss dedicarà la seva segona novel·la, «La història de l'amor», als seus avis, on alguns d'aquests llocs tindran un lloc central.

MAIG 2016 "La filla de la neu" de Núria Esponellà

"La filla de la neu" de Núria Esponellà

  

Club de lectura: DILLUNS 30 DE MAIG a les 19h. Comptarem amb la presència de l'escriptora!!

Resum:

(Ed. Columna, 2016). L’Enric, un enginyer auxiliar del cremallera de Núria, i la Joana,una cambrera que acaba fent de professora d’esquí, es coneixen a gairebé dos mil metres d’altitud, quan els «homes del tren» de la FMGP (Ferrocarriles de Montaña en Grandes Pendientes) estan construint l’obra d’enginyeria amb més metres d’altitud de tota la Península Ibèrica. Tot va bé, encara que en un moment determinat la guerra trenqui la placidesa relativa de les seves vides. Més tard, als anys 40, la Joana fa una travessa pels Pirineus que la porta fins a límits desconeguts.

Autora:

Núria Esponellà (Celrà, 1959). Escriptora, filòloga i professora. És autora de poemaris i novel·les. El 2009 va guanyar el Premi Néstor Luján de novel·la històrica amb l'obra Rere els murs, ambientada en el monestir de Sant Pere de Rodes al segle XII. Després d'uns inicis en la poesia, és autora de novel·les com Gran Cafè, Un moment a la vida (1999), El mateix vell amor (Premi Ciutat de Badalona, 2000), Temps de silenci (novel·la basada en la sèrie televisiva, 2002), Sunitha (2003), una novel·la testimonial sobre l'experiència de l'apadrinament a l'Índia i La Travessia (Columna, 2005). Ha publicat també el llibre de narracions Petits grans plaers (Columna, 2006), fruit de la col·laboració radiofònica amb Catalunya Ràdio i, és articulista de La Vanguardia i El Punt. Ha guanyat diversos premis literaris entre els quals cal destacar el Premi Ciutat d'Olot (1986), el Premi Mercè Bayona atorgat al poemari Un vent, una mar (Quaderns Crema, 1994), el Premi Goleta i Bergantí per La mirada de la gavina, prologat per Miquel Martí i Pol (Viena, 2001). També li ha estat atorgat el Premi Bonmatí de periodisme i el IV Premi Columna per la novel·la La travessia. Les seves últimes novel·les són Una dona d'aigua, finalista al Premi Prudenci Bertrana 2012 i, La filla de la neu. 

 

Us deixem amb una imatge del Club de Lectura. Gràcies per participar!

ABRIL 2016 "La noia del tren" de Paula Hawkins

"La noia del tren" de Paula Hawkins

Club de lectura: DIMARTS 26 D'ABRIL a les 19h.

Resum:

La Rachel agafa cada matí el mateix tren. Sap que cada dia s’atura en un semàfor vermell i que des d’allà veurà els jardins del darrere d’una renglera de cases. En una d’aquestes cases hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. Fins i tot els ha batejat, com si els conegués: són la Jess i en Jason. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Tant de bo ella pogués ser igual de feliç que ells. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. Dura només un minut, perquè el tren de seguida es torna a posar en marxa; però n’hi ha hagut prou. De sobte tot ha canviat. Ara la Rachel té l’oportunitat d’entrar en unes vides que fins a aquest moment només havia mirat de lluny, i no la pensa deixar escapar. S’ha acabat ser només la noia del tren.

Autora:

Paula Hawkins (26 d'agost de 1972). Escriptora britànica. Escriptora britànica. Hawkins va néixer i va créixer a Salisbury, actualment Harare, a Zimbabwe. El seu pare era professor d'economia i periodista econòmic. Es va traslladar a Londres el 1989 quan tenia 17 anys i més tard va estudiar filosofia, política i economia a la Universitat d'Oxford. Va treballar com a periodista per The Times en la seva secció econòmica i més tard per a diverses publicacions com a autònoma i també va escriure un llibre d'assessorament financer per a dones, The Money Goddess. Cap al 2009, va començar a escriure novel·les romàntiques amb el pseudònim Amy Silver, entre les que es troba Confessions of a Reluctant Recessionista, sense aconseguir l'èxit comercial fins que va canviar la temàtica de les seves novel·les. El 2015 va publicar La noia del tren, que ha suposat un gran èxit comercial. Va trigar sis mesos, treballant de forma intensiva en escriure aquest llibre, en un moment en què es trobava en dificultats financeres, que el van portar a demanar un préstec al seu pare per poder culminar la seva feina.

 

Us deixem amb una imatge del Club de Lectura. Gràcies per participar!

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal