« Tornar a la web de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Les mil i una nits. Receptes del sopar

Estrenem blog amb el llibre "Les mil i una nits". Ja podeu penjar els vostres comentaris i sobretot les vostres receptes!

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

  1. RECEPTE D'HUMUS (SENSE TAHÍN) ESTIL NANDES

    Ingredients per a 15 persones :

    - 1 tirolès amb espardenyes de felpa i termòmetre
    - 1 madamme bocabadada
    - 1 noia balladora
    - 1 abú magrib
    - 1 poeta amb triangle
    - 1 geni amb làmpada màgica

    - 600 grams de cigrons
    - 2 litres d'aigua de la mina/raig d'en mel
    - 2 llimones
    - 3 ó 4 alls
    - oli d'oliva
    - sal
    - pebre negre
    - pebre vermell dolç
    - sèsam

    PREPARACIÓ :

    S’agafa el tirolès i se li fa mesurar en un ansat gros els cigrons, l’aigua i la sal. Se’l deixa vigilant per tal de prendre la temperatura de l’aigua i el control de l’ebullició.

    Un cop cuita la grana, la madamme bocabadada colarà la menja no sense sospirs apassionats, reservant un xic de suc de la cocció, i que passarà en un recipient adient per a triturar.

    La noia balladora ha d’esprémer, tot rodant monyeca i sense perdre l’equilibri, les dues llimones per afegir-ne el suc als cigrons.

    Mentrestant, Abú Magrib, que ja haurà pelat i esquarterat els alls, els afegirà a la mescla, juntament amb la sal i el pebre negre.

    A continuació, el poeta acoblarà el triangle a l’extrem de la batedora, l’endollarà, i, entre xispes i focs artificials, trinxarà i trinxarà fins a homogeneïtzar i obtenir la consistència rimada de la pasta.

    La madamme bocabadada, recuperada de l’acció anterior, abocarà la menja en una plàtera per a servir a taula, fent anar l’espàtula amb tot l’encant i la finesa que li és atribuïda.

    I per últim, el geni, tot fregant la làmpada màgica, farà sortir de la llàntia les espècies que ornaran la cigronada : un escampall de pebre vermell dolç i de sèsam !!

  2. Doncs vinga, poseu-vos una mica de música, empleneu una copeta de vi i cordeu-vos el davantal... Anem a fer olivada!!!

    Necessiteu: olives negres, anxoves (llauna), tàperes, oli d'oliva.

    Només cal picar les olives, les anxoves i les tàperes. Afegir l'oli d'oliva i triturar. Proveu si la consistència i el gust us agraden i, si cal, rectifiqueu.
    Per la presentació podeu obrir per la meitat una xapata o una coca, escampeu l'olivada i poseu unes làmines fines de maduixa per sobre, per últim, afegiu una pica de pebre sobre les maduixes.

    Ja m'explicareu...

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/