« Tornar a la web de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Heròdot

Com sabeu, durant tot el que queda d'any llegim la "Història" d'Heròdot, tal i com vam fer amb "Les Mil i una nits" l'any passat. A la biblioteca vam demanar alguns exemplars però els que ens han arribat són els llibres IV al VI. Ara acabo de demanar el volum que inclou els llibres I al III que és el que ens interessa. Us aviso quan arribi.

L'Albert ha escrit una petita introducció a aquest autor que us passo tot seguit:

"Heròdot (484-425), nascut a Halicarnàs, és considerat el primer historiador en el sentit estricte de la paraula, i de fet ell mateix va posar el nom a aquesta ciència de les humanitats. Tanmateix també avui els antropòlegs el consideren el primer en el seu àmbit acadèmic. Perqùè Heròdot no es va limitar a les llistes de reis i governants locals, com s'havia fet fins llavors, sinó que, per comprendre l`'evolució històrica, va viatjar pels territoris que hi havien influït de manera determinant, va estudiar-ne la pròpia història i la va escriure, és el cas sobretot d'Egipte i de Pèrsia. La seva Història, doncs, és un compendi de fets, costums, paisatges, etc., particularment dels llocs aquests que va visitar.

Però no solament això, Heròdot és un gran escriptor, amb una prosa límpida i entenedora que enganxa a la primera. Van seguir-lo Tucídides, Polibi, Tàcit...

Naturalment, no cal llegir-lo d'una tirada. Permet assaborir-lo a poc a poc. Per això, i perquè ara en tenim una traducció recent capaç de recollir totes aquestes característiques, he proposat com a lectura anual del club aquest llibre.

Poseu-s'hi i no us en penedireu."

Albert Mestres

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

  1. Sembla que llegirem una novel·la d'aventures, serà com anar visquen en primera persona la història de les civilitzacions.

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal