Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Del centre de l'univers a Palma de Mallorca

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Mentre escullo les fotos i preparo un petit resum de la trobada amb Josep Maria Mestres Quadreny, us penjo informació de la propera lectura del club.

Llegirem Mort de Dama. Es tracta d'un clàssic de la literatura catalana, escrita per Llorenç Villalonga Pons (Palma 1897-1980) i editada, com veieu, pel Club Editor de Joan Sales l'any 1931. Em sembla que ens ho passarem molt bé. La trobada serà el mes de gener, ja concretarem el dia. En aquesta ocasió no tindrem convidat, l'Albert conduirà la sessió.

A la contracoberta hi llegim:

"Deliciosa "petita obra mestra", insòlita per molts conceptes en el nostre panorama literari, és una sàtira plena d'humor de l'alta societat palmesana d'avantguerra, encarnada en una immortal creació: dona Obdúlia Montcada. Aquesta immesurable dama, el noble blasó de la qual -interpretat per Xim Verdaguer_ encapçala aquesta presentació, és certament un d'aquells personatges de ficció, creació afortunada d'un escriptor inspirat, que ens poden servir per qualificar-ne algun de real, com quan diem "és una Madame Bovary", "és un Tartarí", "és un Quixot". La novel·lística catalana històrica no en té pas gaires: La Viuda Reposada, el senyor Esteve, la Colometa i potser algun altre. La sola creació d'un personatge tan caracteritzat ja bastaria a assegurar a MORT DE DAMA un lloc entre les novel·les que no moren ni envelleixen."

Per a informació de l'autor podeu llegir la seva entrada a la revista Lletra.

Llorenç Villalonga

Ja tenim els llibres a la biblioteca. Podeu passar a buscar el vostre exemplar.

Comentaris

Mila
29 de novembre de 2011 - 15:25

Tinc bones vibracions amb aquesta obra, em sembla que gaudirem molt tant de la lectura com de la sessió. Per cert, farem sopar temàtic de gastronomia de ses illes?

Nou comentari