Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Que bonic que és viure!

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Aquesta nit a les 10 al cinema Truffaut de Girona podeu revisitar la pel·lícula It's a Wonderful Life (Que bonic que és viure) USA 1946, de Frank Capra, amb James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore... L'entrada és gratuïta. Segur que ja l'heu vista però potser us ve de gust tornar-vos a emocionar amb les campanetes de l'arbre de Nadal que sonen quan li donen les ales a un àngel. Recordeu l'argument? El protagonista (Stewart) es vol suïcidar, però a l'últim moment un àngel l'atura i li mostra com seria la vida del poble sense ell. Recordeu què era la seva dona en una vida sense en Georges Bailey? doncs era bibliotecària! realment va tenir sort que en Bailey existís?

En aquest sentit i aprofitant l'avinentesa, us hi afegeixo un conte d'en Joaquim Carbó, extret del seu llibre Bonsais de Paper (Edi-liber, 1993) que hi està molt relacionat. 

ADÉU, FRANK! (CAPRA, ÉS CLAR)

És Nadal. Se sent pobre i solitari. La resta de la família, que l'ha abandonat, viu lluny, en una misèria semblant. Calcula els àpats calents que podrà fer a la dispesa abans de cobrar el subsidi tot mirant el film de la tele: un suïcida s'adona que viure és bonic gràcies a l'àngel que li fan entendre què hauria estat del món sense ell. En posar-se al lloc del protagonista, es tanca a la cuina i obre l'aixeta del gas. Sense ell, la dona s'hauria casat amb l'amo que la pretenia i ara tot déu seria més ric i feliç.

 

Demà un altre...

Comentaris

Mila
22 de desembre de 2011 - 22:57

Ay, m'han entrat súper-ganes d'anar al cinema aquesta nit... Diumenge passat em vaig empassar TRES pel·lícules de Nadal, tope americanades i ensucrades però d'aquelles d'arraulir-te al sofà amb la manteta i deixar que passin les hores...

Per felicitar-vos el Nadal us passo una nadala entre la diversió i la tradició BONES FESTES A TOTHOM I TOTHOMES!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=cruUmg-JPaI

Nou comentari