Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Josep Maria Mestres Quadreny

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

S'ha celebrat l'exposició "De cop de poma" a "Trànsit boreal" a l'Ars Santa Mònica de Barcelona, dedicada a Josep Maria Mestres Quadreny, "una de les figures clau de l'avantguarda musical catalana de la segona meitat del s. XX" (El Periódico, 22 d'octubre de 2010). Mestres Quadreny és el pare de l'Albert, el conductor del nostre club. Us enllaço amb la notícia d'ahir mateix a Vilaweb. Us la recomano vivament. També l'entrevista que li fan a aquest compositor, el primer que va utilitzar un ordinador per crear música, l'any 1969 (!): «Vaig haver d'anar a l'Ajuntament de Barcelona per processar un pro­grama elaborat pel centre de càlcul de la Universitat Politècnica», re­corda el músic. Ni tan sols existia la facultat d'informàtica. Hi trobem reflexions interessants i sorprenents "la música expressa molt sense explicar res" i ho compara amb la dissecció d'un cadàver, una anàlisi que pot ser molt minuciosa però que no ens diu res de la vida d'aquella persona.

A la biblioteca tenim algunes obres de Mestres Quadreny que ens dóna l'Albert amb regularitat. 

Proposo una trobada del club dedicada a l'audició d'algunes peces seleccionades i amb el guiatge de l'Albert. Què us sembla?

Josep Maria Mestres Quadreny "La música és absolutament irracional"

Comentaris

Magalí
03 de febrer de 2011 - 19:17

Seria fantàstic poder-lo sentir en directe: sentir l'emoció amb la què parla de la música. Certament, el que expressa la música, la música culte, no es pot explicar en paraules i depèn del bagatge de cadascú. Hi ha algunes melodies que cada vegada que les escolto em passa el mateix: una esgarrifança em recorre tot el cos sense saber-ne el motiu ni la causa, una esgarrifança d'emoció profunda...

Gràcies, Mercè, per penjar el vídeo de l'entrevista.

Nandes
03 de febrer de 2011 - 08:15

Doncs estaria molt bé tenir algun dia els 2 mestres junts a la biblioteca!!

Nou comentari