Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Bombon mallorquin

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Bombon mallorquin, és un gelat mític de Mallorca, el que és menjaven les ties monges el dissabte a la plaça del poble, una llegenda, una icona... També és el títol del disc en solitari de Joan Miquel Oliver, component del grup Antònia Font. La foto, però, és d'un tombet, un altre plat típic de Ses Illes. Per si us serveix d'inspiració.

Recordeu que divendres que ve ens trobem per a comentar Mort de dama. Vam proposar que després faríem un sopar temàtic a la biblioteca, en aquest cas, relacionat amb Mallorca. Acabem amb el Nadal i ja ens tornem a entaular!

Podeu fer les vostres propostes aquí mateix al bloc, així tothom sabrà què hi haurà i que pot faltar.

Una cançó del disc Bombon mallorquin: Final feliç

Comentaris

Mila
14 de gener de 2012 - 19:57

Jo també passo la recepta del "tombet", és molt fàcil, ja ho veureu:

Ingredients:

ous
patates
cebes
pebrots vermells
carbassó
salsa de tomàquet
pa torrat

Taller les patates, el carbassó i les cebes a làmines no gaire gruixudes i fregir-ho tot per separat.
Escalivar els pebrots, pelar i treure'n les llavors.

A una casola que pugui anar al foc es posa una capa de salsa de tomàtquet i una mica de pa torrat per sobre.
Es posen les patates i es tira un ou batut a sobre. Es fa una altra capa amb el carbassó i es tira un altre ou batut. A sobre una capa de ceba i un altre ou. Per últim el pebrot escalivat i la resta de la salsa de tomàquet i un altre ou batut. Es posa a gratinar i ja ho tenim!!

Truqui: jo compro salsa de tomàquet natural i la fregeixo jo, amb molt poc oli i un polsim d'alfàbrega.

BON PROFIT, alots i alotes!

Merce
13 de gener de 2012 - 08:04

Bé, doncs jo també m'he embolicat a la cuina, però al final no he fet postres. He fet una cosa que es diu "escaldums de pollastre". Passo l'enllaç de la recepta. Vaig pensar que era assequible per mi. És un pollastre amb pebre dolç. El que té fer les receptes escrites en mallorquí és que a vegades has de deduir què volen dir algunes paraules i és possible que la cosa et surti més o manco bé. Ai ai... Qui porta les digestines?

http://perso.wanadoo.es/parlemdecuina/escaldums%20de%20pollastre.html

Magalí
12 de gener de 2012 - 19:01

eiii, Mila, molt bona idea. Mercè, m'he llançat, i tot i que l'art culinari el tinc ben abandonat, he seguit el consell de la Mila i tinc un intent de "greixonera" al forn!, a veure el resultat... glups...

Mila
11 de gener de 2012 - 23:07

Magalí i Mercè, us proposo una alternativa. Hi ha una recepta típica d'Eivissa, es diu greixonera i es tracta d'aprofitar les ensaïmades del dia anterior (o de les que venen al súper), una mena de puding però d'ensaïmada...

Mercè
11 de gener de 2012 - 07:57

Molt bé Magalí, ens ho repartim. Ara, sembla que és difícil trobar ensaïmades mallorquines. A les pastisseries normals no n'hi ha. Potser es podrien trobar a l'aeroport o a alguna àrea de l'autopista. No sé, no cal que ens compliquem tant la vida. Miraré si faig algun experiment, tu porta el que et sigui més fàcil.

Montserrat Llauger
10 de gener de 2012 - 22:21

Família!

Aquest divendres tinc curs i sotiré tard de Girona, però miraré d'apropar-me ni que sigui al sopar per veure-us. Com a vegetariana ho tinc força complicat perquè els mallorquins posen sobrassa (no puc negar que m'encanta!) arreu. Consultaré el meu llibe de receptes mallorquines a veure si m'inspiro i puc fer un plat vegetarià o unes postres dignes d'una Montcada!

Magalí
10 de gener de 2012 - 21:46

mercè, jo només em veia en cor de les ensaïmades... -si les trobava-. Ens repartim tu i jo les postres???

Mercè
10 de gener de 2012 - 11:58

Jo portaré les postres, a veure si puc trobar algun lloc on facin ensaïmades. Volia fer el "bombon malloquin" però quan ho poso al google em surten senyores illenques molt guapes, de receptes de gelats res. Ai, si la dona Obdúlia aixequés el cap!

Mercè
10 de gener de 2012 - 11:35

L'Imma portarà el vi. Diu que en té un de negre molt bo a casa.

Nandes
09 de gener de 2012 - 19:01

Nes taaaardes,

La meva sister diu que us digui que farà una stupenda truita de patata amb sobrassada.

Jo faré una amanida "trempó" que em va ensenyar un noi de Felanitx (aquesta frase si no fos gastronòmica podria ser, segons Dona Obdulia indecorosa i indecent i i i) .... tomàtiga, pera i ceba !!

Fins divendres !!

Mila
09 de gener de 2012 - 18:56

Hola a tothom,

doncs jo havia pensat fer un "tombet" precisament, una altra cosa serà que em quedi bé!!!!!!!!!!

Fins divendres!

Montse
09 de gener de 2012 - 18:11

Bon Any 2012 per tothom! pel sopar portaré un pastis de verdures amb sobrassada mallorquina.volia fer una coca de trempó, però crec que la pasta no m'hagues quedat be (??).segur que algú s'hi atrevirà.
Fins divendres,
Montse

Nou comentari