« Tornar a la web de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Projecte 7 de saber: Marc Romera

El projecte 7 de saber consisteix en col•leccionar entrevistes a persones més o menys conegudes pel gran públic que han tingut ocasió de treballar a les nostres biblioteques.
De moment es publiquen al blog de Llibres i Companyia del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona o al de la pròpia biblioteca que ha acollit l’artista, il•lustrats amb una imatge triada pel protagonista.
El format està pensat perquè els escriptors (o bé músics, il•lustradors, conferenciants, fotògrafs, etc.) opinin sobre el món del llibre i recomanin les seves lectures preferides.
Així ens fem propaganda mútuament, i ens deixen un record més emotiu del seu pas per la biblioteca, juntament amb els seus autògrafs (sempre molt preuats, fins i tot hi ha biblioteques que estan començant a digitalitzar les dedicatòries) i les seves factures (cada vegada menys freqüents, per desgràcia de tots).
La primera tanda es va publicar durant les 7 setmanes prèvies Sant Jordi 2012: Andreu Martín, David Cirici, Manuel Baixauli, Sebastià Bennassar, Joaquim Carbó, Vicenç Pagès i Lluís Muntada.
Posteriorment s’hi ha afegit Marta Rojals i Rubén Intente, i en tenim d’altres preparades sense un calendari establert d’aparició.
El dia de Sant Jordi es va fer un subproducte o refregit amb les respostes més destacades a cada pregunta, com una d’aquelles alineacions imaginàries del futbol:  Sant Jordi
Curiosament, la idea ha arribat a una biblioteca de la província de Venècia, Spinea, que s’ha inspirat en aquest projecte per llançar una ambiciosa línia d’entrevistes, que anomenen “Letto & Detto”, que ha estat molt ben rebuda per famosos del món cultural italià i s’ha explicat a congressos i articles professionals.

Esther Suriñach

Les respostes de Marc Romera al 7 de saber han estat aquestes:
.
1.- Escric perquè:
No sé fer res més i perquè necessito tenir els dimonis més o menys calmats.

2. El millor que defineix la meva obra és:
Una recerca de l'expressió lingüística a través de la sonoritat i de la creació d'imatges per dir allò que tantes vegades s'ha dit sobre la mort, el pas del temps, la (in)comunicació i l'estupidesa humana.

3. El primer record que tinc d’una biblioteca és:
Un desig molt intens, i frustrat, d'amagar-me molts llibres sota l'anorac per endur-me'ls a casa i fer-los meus. Una impotència, vaja.

4. Penso que les biblioteques són:
Un veritable refugi per a l'esperit, una salvació per a qui no es pot permetre les llibreries i un termostat, segons l'ús que se'n faci, de l'estat cultural d'un poble, una ciutat, un país, el món...

5. Un llibre que m’ha marcat especialment:
Només un? És impossible, però direm "El llibre del desassossec" de Fernando Pessoa

6. Llegir és recomanable per:
Combatre l'estupidesa universal.

7. I la pregunta que m’hagués agradat que em féssiu:

Per a tu (és a dir, per a mi), que és més important: Llegir, escriure, publicar llibres o ensenyar literatura?
 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal