Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Via llibre. Comadira a TV3

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

El dimarts 21 de febrer el programa literari de TV3 Via Llibre va dedicar uns minuts a Narcís Comadira arran de la publicació de Lent, el seu últim recull de poemes. L’escriptor ens explica moltes coses en poc temps. Reflexiona sobre la poesia, el llenguatge o sobre les “pampallugues”, com ell anomena aquesta nova forma de rebre la informació o el coneixement que tan poc ajuda al rigor informatiu i de pensament: l’hipertext, el zàping…
Veiem Comadira al seu taller. És un espai fascinant, ple de llibres en totes direccions damunt d’uns humils prestatges metàlics , quadres, pinzells, colors. Un espai de creació.
El poeta que no llegeix novel•les. Comadira diu que prefereix llegir autobiografies o correspondència perquè parteixen d’una base més real que les novel•les. Crec recordar que n’hem parlat alguna vegada d’aquest tema, potser quan parlàvem de les cartes de Joan Sales a Màrius Torres. És possible que a partir de la ficció arribem millor al que anomenem realitat? Una autobiografia a vegades, no és més ficció que una novel•la? Podem discutir-ho.
Demà ens trobem a la biblioteca. Aquests set minuts i mig ens serviran d’introducció.

Narcís Comadira

Nou comentari