Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Testament a Praga: 20 d'abril

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Praga, any 1958, carrer Ptrska, núm 24


A la filla Teresa demanant-li que m’ho passi a màquina quan tingui una estona i recomanant-li que en faci dues còpies i no hi toqui res, o sigui: que no hi fiqui res de la seva collita. Quan no entengui la meva lletra, que passi de llarg, i si ha de posar una coma o un punt que no tremoli; però, donada com és ella a les fantasies, no vull que arregli el seu pare, sino que el deixi tal com és, que ni a la terra ni al cel no hi ha àngels, i l’home no és altra cosa que fill de les circumstàncies.


Així comença Testament a Praga, el proper llibre del club. Un fragment que forma part de les memòries del pare de Teresa Pàmies, Tomàs Pàmies, exiliat a Praga, un dels eixos principals de l’obra. L’altre són les cartes que li dirigeix la pròpia Teresa, també exiliada a París.
Tindrem el plaer de tornar a tenir com a convidada d’honor per parlar-nos de l’obra, de l’autora i del tema de les dones i l’exili a Mary Nash, catedrática d’Història Contemporània, especialitzada en la història de les dones.
La data ja està confirmada. Serà el divendres 20 d'abril a 2/4 de 8 a la biblioteca.
Hem escollit aquesta autora perquè aquest any li dediquem el nostre premi literari. Teresa Pàmies ha passat moltes temporades al balneari Prats i ho ha deixat escrit en molts articles i algun llibre. En parla, per exemple, a Informe al difunt (La Campana, 2008), llibre que dedica al seu marit, Gregorio López Raimundo, després de la seva mort. Al començament del text ens hi trobem a la Míriam, que el va atendre quan es va trobar malament. Ja en parlarem.

Us animem també a participar al concurs. Són textos de menys de 300 paraules amb un mot clau: “Praga”. El termini acaba el 14 d’abril. Us enllaço amb el tríptic de promoció on hi trobareu tota la informació.

9è Premi de microliteratura Joaquim Carbó

I per acabar, informar-vos que l'endemà del club, el dissabte 21 d'abril, al Teatre Municipal de Caldes hi podrem veure l'obra Nix tu, Simona, dirigida per l'Albert Mestres. Tenim moltes ganes de veure la Simona de l'Aina Calpe.

Nou comentari