« Tornar a la web de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Divendres 1 de març: Josep Sebastià Pons.

La propera sessió del club serà molt singular. La dedicarem al poeta Josep Sebastià Pons (Illa, Rosselló (Catalunya del Nord), 5 de novembre de 1886- Illa, 25 de gener de 1962). L’Albert Mestres ha creat i dirigit un espectacle poètic a partir del llibre Cantilena (1937) i també d'altres textos i el podrem veure aquest mateix dia al teatre de Caldes.

La trobada serà el divendres 1 de març i seguirà aquest ordre:


- 2/4 de 8 del vespre: ens reunirem a la biblioteca i, durant una hora, parlarem de Josep Sebastià Pons i comentarem Cantilena.
A la web de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana hi trobareu tot el que us interessi sobre el poeta i la seva obra.

Josep Sebastià Pons a l'AELC

- 9 de la nit: assistirem a la representació de l’obra Senyor Gripau, Senyora Mort, espectacle dirigit per l’Albert Mestres, interpretat per les actrius Aina Huguet i Neus Pàmies i amb música de Marc Egea.
L’espectacle es va estrenar a l’Institut d’Estudis Catalans el 12 de desembre passat, arran de la commemoració del cinquantè aniversari de la mort del poeta. En aquest enllaç hi trobareu informació sobre aquesta estrena.

L'espectacle poètic "Senyor Gripau, Senyora Mort" centra l'homenatge de Josep Sebastià Pons a l'IEC


- 10 de la nit: sopar autogestionat a la biblioteca amb els actors i amb el professor de la Universitat de Perpinyà i especialista de l’obra de J.S.Pons, Joan Peytaví.

Com que el nostre poeta va néixer prop del Canigó hem pensat que els plats del sopar podrien ser, o bé de cuina de muntanya o de cuina del Rosselló en general. Us podeu inspirar en aquest enllaç a la Viquipèdia.

Gastronomia del Rosselló


Aquest és un dels poemes de Cantilena:

La salamandra i el gripau

Demà és desert. Demà és tot blau.
Amaga el riu gelat sa vena.
La salamandra amb el gripau
van caminant amb molta pena.

Sota un alè de lluna plena
Guarda el gripau l’ull mig obert.
La salamandra dolça el mena.
Demà és tot blau. Demà és desert.



 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

  1. Les perspectives no poden ser millors!! Entre comentar els poemes, la representacio ,el sopar amb els companys, actors , professor,l'Albert...segur que sera tambe una de les trobades memorables. He trobat un plat que segurament sera el que fare que son Boles de picolat (segons la recepta unes classiques mandonguilles!).
    Fins aviat,
    Montse

  2. Comencem a escalfar els fogons... La barreja de poesia, teatre i gastronomia pot ser molt enriquidora.

  3. Ai, per cert encara ric del japonès!

  4. ejeje, el japonés de la garrotxa !!

    com que veig que el bacallà és força rosellonenc, miraré de fer uns bunyols !!

  5. He trobat un escrit de Jaume Fabrega sobre les boles de picolat i m'ha fet gràcia aquest fragment:
    "Aquest plat, fet tal com es feia habitualment, eren molt més que unes simples mandonguilles; eren un guisat o platillo més bo encara l'endemà o, gairebé, manllenvant paraules de Josep-Sebastià Pons- l'altre gran poeta de la Catalunya francesa-, constitueixen "un estofat untuós i suculent".

  6. m'agradaria portar un parell de ví negre del Rosselló i un Muscat de Rivesaltes...
    atenció!: com que tinc una filla de 4 anys, a la última trobada del Club de Lectura no vaig poder venir perque ella va tenir una otitis de campionat i és clar, em reclamava moltíssim justament aquell divendres al vespre...nyè! esperem que a la propera sí que hi podré :-)

  7. Jo, per no perdre la costum, faré truita de patates. Segur que al Rosselló també en mengen!

  8. La Míriam ens cuinarà un pastís d'escalivada amb anxoves.

  9. L'Imma també portarà vi.

  10. Jo faré unes postres que es diuen COUPETADE i un plat que es diu TARTIFLETTE... A veure què surt de tot plegat...

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/