Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Siete noches. Jorge Luis Borges i la Divina Comèdia

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Comencem les entrades al bloc dedicades a la Divina Comèdia de Dante de la mà d’un dels grans: Jorge Luis Borges. L’any 1977, Borges va oferir un cicle de conferències al Teatro Coliseo de Buenos Aires. Una d’aquestes conferències tractava sobre la Divina Comèdia. Borges parla de la seva relació amb l’obra, de Dante, de la idea de Déu i ho analitza tot. Però el que a mi m’agrada més del text és aquesta emoció que desprèn i que només té un nom: amor a la literatura.

La Comedia es un libro que todos debemos leer. No hacerlo es privarnos del mejor don que la literatura puede darnos, es entregarnos a un extraño ascetismo. ¿Por qué negarnos la felicidad de leer la Comedia? Además, no se trata de una lectura difícil. Es difícil lo que está detrás de la lectura: las opiniones, las discusiones; pero el libro es en sí un libro cristalino. Y está el personaje central, Dante, que es quizá el personaje más vivido de la literatura y están los otros personajes. Jorge Luis Borges


Us penjo el text sencer i el vídeo on el podreu sentir, en tota l’amplitud de la paraula, llegit pel propi Jorge Luis Borges.

Borges: La Divina Comèdia. Al bloc de La Serp Blanca

Nou comentari