Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Cartes des del front

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

El divendres 15 de febrer a les 8 del vespre presentarem el llibre Cartes des del front (Ara Llibres, 2012). La presentació la farà el propi autor, l’Eloi Vila (Sant Esteve de Palautordera, 1972). Una recomanació de l’Anna Parra del club de lectura, amiga de la infància de l’autor.
El text de la contraportada ens explica què hi trobarem en aquest volum que ha preparat Vila a partir d'una selecció de cartes de soldats que estaven al front i que han estat curosament guardades per diferents famílies, entre elles la de l’Albert Om i d’en Xavi Coral.


A través de vint cartes i diaris de la Guerra Civil, Eloi Vila ens mostra com van viure la guerra al front els catalans, i quines històries s'amaguen al darrere de cada carta. Un recull emotiu i impactant del dia-a-dia a la guerra, recreat impecablement per Eloi Vila i fet possible gràcies a la participació de centenars de persones que han aportat cartes i documents per al projecte. Històries d'amor, d'enyor, d'ideals, de companyerisme, de sofriment i d’il•lusió... històries humanes, però universals, que prenen vida a través de les pàgines d'un llibre únic i imprescindible. Un llibre col•lectiu, en el qual hi han intervingut moltes persones i molts testimonis, fet a partir d'una crida difosa per la revista Sàpiens i el diari ARA. Una col•lecció, la Sèrie H, amb un públic fidel i llibres d'èxit com La Maternitat d'Elna o Amb ulls de nena. Un projecte de valor històric i humà.


En aquest enllaç hi podeu llegir una entrevista de la revista Sàpiens a l’autor
Eloi Vila, cartes des del front


I en aquest que ens porta directament a l’Editorial Ara Llibres podreu fer un tast del llibre
Cartes des del front

Anna, moltes gràcies pel suggeriment.

Nou comentari