Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

10è Premi de Microliteratura Joaquim Carbó

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

 

Hem convocat la desena edició del Premi de Microliteratura Joaquim Carbó. Demanem textos curts, d’un màxim de 300 paraules: contes, poesies, aforismes... Us animo a participar-hi. Els contes curts de Pere Calders ens poden servir d’inspiració. Cada edició del premi la dediquem a un autor relacionat d’alguna manera amb Caldes. Aquesta vegada ha estat Josep Maria Castellet, editor i crític literari. Venia regularment al Vichy a prendre les aigües. Tenim textos escrits per ell on en parla. En teniu un exemple al tríptic de promoció que hem publicat. El mot clau que ha d’aparèixer obligatòriament als textos és “62” (en números o en lletres), en homenatge a l’editorial de la que va ser fundador i director literari.
Hi ha premis econòmics per als guanyadors adults i lots de llibres per als infantils i juvenils. La data límit de lliurament és l’11 d’abril i farem entrega de premis el dia de Sant Jordi al teatre. A la web de la biblioteca hi teniu penjades les bases senceres.

Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia

El nostre premi porta el nom d’en Joaquim Carbó en reconeixement a tota l’obra d’aquest autor caldenc i en particular al seu llibre Bonsais de paper (Edi-liber, 1993), una lliçó d’estil literari. Aquest és el primer conte del recull.

EL JARDINER.
L’escriptor de novel•les riu, aquell que sempre havia pensat que era una bestiesa explicar una història en deu ratlles quan el tema donava, ben farcit, per omplir un bon centenar de pàgines, va canviar d’ofici i s’especialitzà en el conreu de bonsais. Si un dia, i com a distracció, reprenia l’escriptura, li sortia un text curt, eixalat i mínim, impossible d’engreixar. I ja no va poder produir el best-seller somiat: si era dubtós que hagués guanyat en valors poètics, resultava evident que s’havia precipitat en la literatura submergida.

Esperem la vostra participació. Que el llegir no ens faci perdre l’escriure!

 

Nou comentari