Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Sant Jordi 2013

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Aquest any, per primera vegada, les biblioteques de Catalunya hem celebrat la revetlla de Sant Jordi. A la biblioteca de Caldes vam començar les activitats el dilluns 22 a les 7 de la tarda amb l’estrena de l’espectacle d’ombres xineses: “La Llegenda de Sant Jordi” amb l’Ana Caillabet i Pep Rimbau.

Foto: Albert Torrent


Durant tota la tarda, a la biblioteca es van poder mirar, admirar i adquirir llibres d’autors locals. Les dues llibreries van estar amb nosaltres i els autors i les autores que voltaven per allà va signar els seus llibres.

Foto: Albert Torrent


A continuació, per celebrar el centenari del naixement d’un dels autors més importants del país, vam fer un homenatge a Salvador Espriu i a la seva obra La Pell de brau. Per això, vam organitzar una lectura de textos en les llengües de la Península Ibèrica i haikús en el llenguatge de signes. Es va titular De cor a cor perquè la llengua, l'amor a la llengua, té un component sentimental indiscutible que es transmet a través de l'oralitat, de la lectura compartida. Va ser una hora intensa, emocionant. Des d’aquí vull agrair la participació de tots els lectors i lectores: Mercè Rossell, Rut Palomeque, Mila Hernández, Anna Parra, Montse Ariño, Seamus Haughey, Anna Macias, Marta Feliu, Joan Antoni Simón, Sílvia Vázquez, Gabriel Beceiro, Ramon Puig, Mònica, Rosa Ferrer, Valentín Elortegui, Mikel Garmendia, Natàlia Ródenas, Mònica Huix-Mas, Montse Fernández i, encara que no va poder venir, a la Magalí.
Us penjo un recull fotogràfic de la sessió

 

i també el recull de lectures que vam fer.

De cor a cor. Recull de textos

L’endemà, Diada de Sant Jordi, vam repartir els premis entre els guanyadors del Concurs de Microliteratura Joaquim Carbó, en la seva desena edició. Aquí teniu tots els textos i els seus autors.

 

Guanyadors del 10è Concurs de Microliteratura Joaquim Carbó


I vam acabar amb el divertit espectacle de Teatre Mòbil: Les Trifulques dels germans Grapinyada i un berenar popular.

Foto: Albert Torrent

Com veieu, vam passar dos dies plens de lectures i d'activitats relacionades amb la literatura. Esperem que us ho hàgiu passat tan bé com nosaltres. L'any que ve, més.

Acabarem amb un poema Josep Palau i Fabre,  un autor que llegirem aquest juliol. La sessió la farem conjuntament amb el club de lectura de la biblioteca Can Milans de Caldes d'Estrac i aprofitarem per a visitar la Fundació Palau i Fabre.

Uns versos senzills i eloqüents inclosos en els Poemes de l'Alquimista (1952)

A LA ROSA

No dir-te, millor de tot.

Guardar silenci, emmudir.

Respectar la teva evidència.

Comentaris

Elsa Vázquez
27 d'abril de 2013 - 15:08

Em sembla una idea molt interesant.ja era hora que algú ho fes .
Moltes felicitas.Una abraçada.

Joaquim Carbó
25 d'abril de 2013 - 12:23

Acabo de llegir tots els contes que han guanyat el premi que els bons amics de Caldes van batejar amb el meu nom.
He de felicitar tots els autors perquè han demostrat molt d'enginy i una traça especial per lligar els arguments que han triat a l'obligació d'incloure-hi el número 62, i tot plegat sense que decaigui l'interès ni que l'argument perdi sentit.
L'enhorabona a tots! Per a mi és una satisfacció que per culpa meva nens i nenes, noies i nois i gent gran de tota mena s'hagi de trencar el cap per escriure una bella història.
Moltes gràcies a tots i l'enhorabona!

Nou comentari