Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Lectures d'estiu: Bioko de Marc Pastor

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Autora: Marta Feliu

Jo, aquest estiu, entre molts altres, he llegit Bioko (Ara llibres, 2013) , d’en Marc Pastor (Barcelona, 1977).  En tenia moltes ganes perquè ja havia llegit L’any de la plaga (La Magrana, 2010) d’aquest mateix autor i m’ho vaig passar molt i molt bé (si és que es pot dir una cosa així quan es llegeix una nova versió de La invasió dels lladres de cossos)

.


Bioko és absolutament diferent de L’any de la plaga, que es podria considerar novel•la catastrofista o de La mala dona (La Magrana, 2008),que tira més a novel•la negra.

A Bioko, en canvi, hi trobem una mica de tot: aventures, amor, suspens, humor,... sense que faltin assassinats i molta sang. I un dels millors finals que he llegit mai. No se m’ha fet pesat en cap moment, sap mantenir el ritme durant tot el llibre, i, això precisament, em va provocar un gran problema: no era capaç de deixar de llegir. I emportar-se un llibre de 423 pàgines a la platja resulta força complicat!

Entrevista a Marc Pastor sobre Bioko a la web de Llibres per llegir: Marc Pastor: "Vull que el lector ensumi la sang"

Bioko (Amsterdam/Planeta) és la novel·la més madura de Marc Pastor al mateix temps que juga amb diversos gèneres.
Aventures, misteri, tocs de ciència ficció i més d’un homenatge a les sèries de televisió o grans clàssics literaris formen part de l’univers Pastor que a Bioko aprofita per oferir-nos un gran desplegament de gèneres amb clares influències a Juli Verne, Stevenson, Joseph Conrad i la sèrie Lost.
Impossible d’encasellar-lo en un gènere concret fa que cada vegada l’etiqueta d’autor de novel·la negra vagi desapareixent de la seva carta de presentació.(L'illa dels llibres)

Nou comentari