Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

"El Franctirador" d'Albert Pijuan.

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

“Quan Krysztof va tornar a casa, el franctirador va matar per primera vegada.”

Krystof és el protagonista de la primera novel•la d’Albert Pijuan: El franctirador (Angle Editorial, 2014) i així comença aquesta història negra i absorbent. Com recordareu, al club ja vam convidar a l’Albert quan vam llegir l’obra de teatre Nix tu, Simona. Impossible d’oblidar.

Aquesta és la crònica de la trobada que vam fer també un novembre però de fa tres anys.

Cossos amb ànima

Tenim bones notícies: El franctirador és el proper llibre del club de lectura I tornarem a tenir amb nosaltres l'Albert Pijuan.

Pijuan comença amb molt bon peu en aquest nou registre literari. Llegiu la crítica que li han fet a la revista digital Núvol.


El seu estil és afilat i directe, d’una expressivitat seca i a vegades cruel, amb pinzellades d’humor (negre) i diàlegs d’un realisme més que versemblant. Un estil que crepita com la llenya seca quan s’encén el foc. El franctirador té ressons de la magistral cruesa narrativa de Boris Vian i de la pregona caracterització dels personatges de Dostoievski. Però Pijoan és genuí i combina l’agilitat del primer amb la densitat psicològica del segon, sense enjogassar-se en les descripcions, aconseguint una espècie de Dirty realism molt particular però que inevitablement ens recorda autors com John Fante o fins i tot grans referents del New Journalism com Rodolfo Walsh o Truman Capote. Francesc Ginabreda, 2014

Aquí teniu el text sencer: Albert Pijuan, el franctirador

La trobada la farem el divendres 28 de novembre de 2014 a 2/4 de 8 del vespre.

Nou comentari