Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Àngel Burgas i "La volta al món en 80 dies"

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia


La segona sessió del Club de Lectura Fàcil la dedicarem a l’adaptació del clàssic de Jules Verne “La Volta al món en vuitanta dies”. L’argument és conegut: Phileas Fogg, un londinec ric i amb costums estrictes accepta la juguesca de donar la volta al món en aquest temps limitat. Aquest viatge el farà sense sortir pràcticament de territori britànic perquè en aquell moment (any 1872) Gran Bretanya tenia colònies per tot el món. Una cosa curiosa és que, malgrat les adaptacions televisives i cinematogràfiques, Fogg es mou en vaixell, ferrocarril, fins i tot en elefant, però MAI en globus.


El trajecte serà aquest:


Londres / Suez / Bombai  /Calcuta / Hong Kong / Yokohama / San Francisco / Nova York / Londres.


Passaran tot un seguit d’aventures que ens descobriran el millor d’aquest escrupolós cavaller britànic: la seva fidelitat, el valor de l’amistat i de l’honor i, és clar, el seu (heroic) amor.
El seu autor Jules Verne (1828-1905) és el segon autor més traduït de tots els temps, després d’Agatha Christie. A les seves narracions, els nous avenços tècnics són protagonistes sense deixar mai de banda els valors humans més positius.


Àngel Burgas n’ha fet una adaptació per a la col•lecció de llibres de Lectura Fàcil. Un text que ens agradaria que servís de porta d’entrada a l’original però que, igualment, aprofitarem per a comentar i, de passada, per a conèixer millor aquest autor nascut a Figueres l’any 1965, escriptor de llibres infantils, juvenils i per a adults i un gran amant de l’art.
En la seva web hi trobareu informació sobre la seva vida i la seva premiada obra.

Àngel Burgas


Us esperem aquest dimecres 17 de setembre a les 19h a Cal Ferrer de Plaça.

Nou comentari