Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Exposició "Rostres" d'Irene Agrafojo

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia


“Rostres” és el nom de l'exposició que trobareu a la biblioteca de Caldes de Malavella, són una sèrie de dibuixos sobre paper i sobre ceràmica que vaig començar l'estiu passat (2014). En aquesta mostra podreu veure una sèrie de rostres femenins, persones a qui estimo moltíssim.

Els dibuixos (grafit sobre paper) són cares amb diferents perspectives, algunes amb un fort contrast. La part més dibuixada d'aquests retrats són els ulls, ulls grossos de mirada penetrant. És un intent de captar la identitat essencial de cada personatge partint de la seva expressió facial.

 


Del paper vaig passar al fang. Vaig tenir la pensada de fer caps de fang i una vegada sortiren del forn, vaig fer els rostres sobre la duresa de la ceràmica, retrats amb volum decorant tota la peça. Els ulls, com en els dibuixos, continuen essent una part molt marcada, mirada intensa. Jocs de llums i ombres per provocar la sensació de volum dels dibuixos. Els materials usats són el grafit i el gres.


 

Després dels caps trobarem les boles, boles de diferents mides. Aquí abandono el llapis per dibuixar directament sobre el fang, aquesta tècnica s'anomena mishima. És una tècnica decorativa, consisteix en dibuixar marcant el fang i omplint el dibuix amb una engalba molt espessa d'un altre color; s'acostuma a tapar el dibuix amb pinzell.


En la sèrie de boles es mantenen el jocs de blanc i negre. Penso que és important ressaltar la idea inicial mantinguda fins al final; la idea del dibuix amb llapis que dóna aquesta continuïtat cromàtica al conjunt.

Podem trobar peixos “tancats en aquaris” i rostres amb contrasts molt marcat.

Irene Agrafojo

Nou comentari