Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Antonio Buero Vallejo. Las Meninas (desembre 2016)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

L’obra de teatre Las Meninas, d’Antonio Buero Vallejo (1916-2000) és el llibre que hem triat al club de lectura per acabar l'any. 

El seu autor està considerat el dramaturg en llengua espanyola més important de la segona meitat del segle XX. Al llarg de cinquanta anys Buero Vallejo va publicar i estrenar una trentena d’obres de teatre. L’èxit de públic i crítica el va acompanyar sempre però la seva ideologia d’esquerres li va provocar problemes constants amb la censura i el règim franquista. Tota la seva producció parteix d’un tema comú: la tragèdia de l’individu analitzada des d’un punt de vista social, ètic i moral.

Las Meninas, escrites i estrenades l’any 1960, està ambientada a la cort de Felip IV durant l’època que Velázquez fou pintor de cambra. L’artista, que és el protagonista de la peça, pretén pintar allò que és realment la vida i la societat de la seva època encara que això li suposi problemes amb la cort. Alhora el pintor guarda sota clau l’esbós d’un quadre que espera l’aprovació del rei per ser pintat, aquesta tela serà “Las Meninas”, però el quadre guarda un secret i els seus enemics l’usaran per perjudicar-lo.

Ens trobem per comentar el llibre dimarts 20 de desembre a les 20.30 h a la Biblioteca

Guia de lectura

per saber-ne +

Buero Vallejo a la wikipedia

Buero Vallejo a Cervantes Virtual

Programa "A fondo" dedicat a Buero Vallejo (octubre, 1976)

Las Meninas a "Noche de teatro" (juny 1974)

 

 

Nou comentari