Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Honoré de Balzac. L'obra mestra desconeguda (octubre 2016)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

El mes d’octubre la lectura escollida per comentar al club de lectura és L’obra mestra desconeguda (Le Chef-d’oeuvre inconnu)

Honoré de Balzac (Tours, 1799- París, 1850) és el novel·lista francès més important de la primera meitat del segle XIX i es considera el fundador de la novel·la moderna i principal representant de la novel·la realista. Va influir en Flaubert, Zola, Dostoiévsky i Proust.

L’obra mestra desconeguda va publicar-se per primer cop l’any 1831 a la revista "L’Artiste" tot i que la darrera versió (la cinquena) va aparèixer catorze anys més tard. La història constitueix una reflexió sobre l’art i esdevindrà una obra de capçalera pels amants de les teories artístiques.

Tres pintors, un de jove, un mestre indiscutible i un de consagrat es troben al taller d’aquest últim, allà discuteixen sobre el quadre que un d’ells està pintant. A partir d’aquí el mestre els confessa que fa anys que intenta acabar una pintura que vol que sigui perfecta, la seva obra mestra. Finalment i gràcies a l’ajuda dels seus col·legues aconseguirà acabar-la, només llavors els dos pintors podran veure quin és el resultat final del seu talent.

Ens trobarem per comentar L'obra mestra desconeguda dimarts 25 d'octubre a les 20.30 h. a la Biblioteca


Guia de lectura

Per saber-ne +

Honoré de Balzac a la viquipèdia

Comentari de Rafael Pérez Gay sobre Balzac (vídeo)

Honoré de Balzac a "Espace Français" (en francès)

Comentari de L'obra mestra a càrrec de Laura Borràs

 

 

Nou comentari