Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Max Aub. Jusep Torres Campalans (febrer 2017)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Max Aub fou un polifacètic escriptor i intel·lectual hispano-mexicà que va participar de les avantguardes dels anys vint i que progressivament, a rel de la Guerra Civil i del seu exili a Mèxic, va derivar cap a una escriptura més realista amb un important contingut sociopolític.

Va conrear el teatre, la poesia, l’assaig, la novel·la i el conte i les darreres dècades de la seva vida es va dedicar al cinema com a guionista, crític, professor i ajudant de direcció.

El seu llibre Jusep Torres Campalans, publicat el 1958 és una biografia fictícia d’un pintor català que, amb amistats com Picasso o Juan Gris, va contribuir al naixement del cubisme primer a Barcelona i després a Paris i que després d’una crisi artística devastadora va decidir deixar la pintura i retirar-se a Chiapas (Mèxic) per ser oblidat fins la seva mort.

En el seu moment la biografia va ser donada per certa per molts crítics, actualment es considera un testimoni preciós dels moviments artístics d’avantguarda que tan bé coneixia l’autor i una crònica crítica i escèptica d’una època des de la seva dimensió estètica, humana i social.

Ens trobarem per comentar aquesta obra de gènere inclassificable dimarts 28 de febrer a les 20.30 h. a la Biblioteca.

 

Guia de lectura

per saber-ne +

Max Aub a la wikipedia

Max Aub a l'"Instituto Cervantes"

Fundación Max Aub

Exposició "Jusep Torres Campalans al "Museo Reina Sofía"

Nou comentari