Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Michel Houellebecq. Submissió (desembre 2017)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Michel Houellebecq (Reunió, 1956) va escandalitzar França amb la publicació d’aquesta novel·la el gener del 2015. Va merèixer una portada de "Charlie Hebdo", debats encesos i articles extraordinàriament crítics a tots els mitjans. Però no va deixar ningú indiferent, mesos després de la seva aparició Houellebecq es va exiliar.

Plataforma situa la seva acció a França el 2022, llavors els partits tradicionals s’han enfonsat i Mohammed Ben Abbes, líder d’una nova formació islamista derrota la candidata del Front Nacional a les eleccions presidencials. François, un professor universitari profundament marcat per l’apatia, per l’avorriment que li causa la docència, i per una visió negativa de les persones i de la història humana, veu com aquest canvi polític altera la vida dels francesos i és possible que li depari un futur inesperat. A la nova França els jueus emigren, les dones afegeixen el vel al seu vestuari, els comerços es reorienten i la Sorbona es converteix en una universitat islàmica.

El seu autor, acusat d’islamòfob a rel d’aquesta novel·la, és un provocador nat, un personatge crític amb el seu país, amb Europa i amb la societat occidental que titlla de decadent, superficial i absent de valors. No obstant les antipaties que genera ha guanyat el Premi Goncourt l’any 2010 i el "Bibliothèque Nationale de France" pel conjunt de la seva obra.

Ens trobarem per comentar Plataforma dimarts 19 de desembre a les 20.30 h. a la Biblioteca.

Guia de lectura

per saber-ne +

Pàgina oficial

Houellebecq a la viquipèdia

Entrevista a "El País"

 


 

Nou comentari