Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Svetlana Aleksiévitx. Temps de segona mà: la fi de l'home roig (gener 2018)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Temps de segona mà: la fi de l’home roig, de l’escriptora i periodista d’investigació Svetlana Aleksiévitx (Ucraïna, 1948) és el llibre que comentarem al club del mes de gener.

L’autora, guanyadora entre d’altres premis de prestigi internacional el Premi Nobel de Literatura el 2015 ha creat el seu propi gènere literari: "la novel·la de veus", a partir de testimonis de gent comuna Aleksiévitx basteix la seva història, sovint allunyada de la oficial i de la que ofereixen els mitjans de comunicació habituals.

Perseguida i silenciada al llarg de dècades pel govern rus, que veu qüestionat amb els seus llibres la seva versió de fets com ara la Segona Guerra Mundial, la guerra d’Afganistan, la tragèdia de Txernòbil o la descomposició de la Unió Soviètica, ha hagut d’exiliar-se i publicar els seus llibres fora del seu país.

Temps de segona mà (2013) parla dels últims trenta anys de la història de Rússia, de com el final del règim soviètic ha afectat econòmicament, moralment i ideològicament les persones que creien amb fermesa que aquesta era la única forma ètica de vida. Aleksiévitx va dedicar vint anys a recollir el testimoni de centenars de ciutadans anònims de l’antiga URSS i els ha preguntat sobre el socialisme, però també sobre l’amor i la mort, la infància i la vellesa, en definitiva, sobre la vida.

Ens trobarem per comentar-lo dimarts 30 de gener a les 20.30 h. a la Biblioteca

Guia de lectura

per saber-ne +

Pàgina oficial

Aleksiévitx a la viquipèdia

Conversa a Kosmopolis (vídeo)

Nou comentari