Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Eduard Mörike. Mozart, en el seu viatge a Praga (març 2017)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

El club de lectura del mes de març està dedicat a un autor poc conegut al nostre país però que està considerat com una de les principals figures del romanticisme alemany. Es tracta d’Eduard Mörike, que va viure a Alemanya al s.XIX, amb poca obra publicada és sobretot recordat i valorat per la seva poesia, molt popular al centre d’Europa i que fou musicada per compositors de la talla de Wolf, Schuman o Brahms.

Mozart, en el seu viatge a Praga és la darrera i més important novel·la de Mörike. L’autor descriu un dia en la vida del compositor: Mozart emprèn viatge a Praga amb la seva dona la tardor del 1787 amb l’objectiu de dirigir l’estrena de l’òpera "Don Giovanni", a la frontera amb Bohèmia i després d’un malentès són convidats al castell de Schinzberg on s’ha de celebrar la boda de la filla del comte. L’endemà, després de divertir-se, el matrimoni continuarà la marxa però malgrat l’èxit i la festa els music traspua una ombra de tragèdia, com si estigués tocat per la mà de la mort.

La novel·la d’entrada sembla lleugera, un divertiment, però si aprofundim en la seva lectura descobrirem la seva complexitat formal i les obsessions que compartien tant Mozart com el propi Mörike

Ens trobarem per comentar-la dimarts 28 de març a les 20.30 h a la Biblioteca

Guia de lectura

Per saber-ne +

Eduard Mörike a la wikipedia

Biografia d'Eduard Mörike

Poesia d'Eduard Mörike

Ruta literària Eduard Mörike (en alemany)

Nou comentari