Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Thomas Mann. El Doctor Faustus : la vida del compositor alemany Adrian Leverkühn (abril 2017)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Thomas Mann (1875-1955) fou una de les figures més importants de la literatura del s.XX. La seva obra La muntanya màgica és una de les novel·les més excepcionals del seu temps i ha esdevingut un clàssic. Va guanyar el premi Nobel l’any 1929 i al llarg de tota la seva vida va defensar els valors democràtics fins el punt de perdre la seva nacionalitat alemanya l’any 1936.

El Doctor Faustus : la vida del compositor alemany Adrian Leverkühn contada per un amic (1947) retrata la vida de Leverkühn, personatge fictici que encarna un músic de genial talent que ven la seva ànima al dimoni, Faust, per excel·lir encara més en el seu art, malgrat això, o pot ser degut a això, la seva culminació artística, i alhora vital, el portarà a un desenllaç fatal. El personatge principal presenta trets del filòsof Nietzsche i dels músics Wolf i Schönberg.

Mann recupera en aquesta novel·la el mite de Faust, personatge de la mitologia alemanya que ja va aparèixer a l’obra del mateix títol escrita per Goethe, autor del qual Mann n’estava influït i era gran admirador.

Ens trobarem per comentar el llibre el 27 d’abril, darrer dijous del mes d’abril, a la Biblioteca a les 20.30 h.

 

Guia de lectura

per saber-ne +

Thomas Mann a la wikipedia

Thomas Mann Nobel Prize (en anglès)

Lectura dramatitzada de Doktor Faustus per Josep M. Pou (2014)

 

 

Nou comentari