Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Joan Sales. Incerta glòria (octubre 2017)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

La novel·la que llegirem el mes vinent marca una fita en la literatura catalana del segle XX: Incerta glòria, de Joan Sales, publicada a Barcelona el 1956 tot i que no assolirà la seva forma definitiva fins el 1971.
Incerta glòria és una novel·la d’amor i guerra, una obra èpica i dramàtica, que reflexiona sobre el sentit de la vida, la fe, l’amistat, els ideals i la joventut perduda.

La novel·la té molt d’autobiogràfica i desenvolupa, des de la perspectiva dels vençuts, amb cruesa i sense maniqueisme, la misèria i la destrucció moral i física que va representar la guerra pel país. Joan Sales aboca en aquest text la seva experiència com a militar de l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil. El personatge principal, Lluís de Brocà, destinat al front d’Aragó com el mateix autor, es trobarà allà dos amics seus, Juli Soleràs i Cruells. Alhora dues dones, Trini, la muller d’en Lluís, i la Carlana, amb la seva aura de misteri, condicionaran d’una manera o altra l’existència dels tres militars.

Incerta Glòria va guanyar el Premi Joanot Martorell (1955), Ramon Llull (1968) i el Ciutat de Barcelona (1970). Ha estat adaptada per la ràdio (1987), pel teatre (2015) i pel cinema (2017).

Ens trobarem per comentar-la el proper dimarts 31 d’octubre a les 20.30 h. a la Biblioteca.

Guia de lectura

Per saber-ne +

Joan Sales a lletrA

Joan Sales a escriptors.cat

Joan Sales, l'home incòmode, la veritat que fa nosa (documental)

Nou comentari