Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Mario Vargas Llosa. La fiesta del Chivo (febrer 2018)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

La fiesta del Chivo, escrita per Mario Vargas Llosa (Perú, 1936) l’any 2000 és la novel·la que llegirem al club el mes de febrer.

Vargas Llosa és un dels principals representants del "boom llationamericà" dels anys 60, és conegut i reconegut internacionalment i ha guanyat entre molts altres premis el "Príncipe de Asturias", el "Premio Cervantes" i el Nobel de literatura. A més de novel·la ha escrit també teatre, assaig i és articulista habitual de la premsa espanyola. Des de fa molts anys és un personatge mediàtic: primer per la seva carrera política, que va acabar amb una candidatura per presidir Perú i després per la seva relació sentimental amb Isabel Preysler.

La fiesta del Chivo és una història ambientada a la República Dominicana que explica com es va produir l’assassinat del dictador Trujillo el maig del 1961, què va portar els assassins a matar-lo i quines van ser les conseqüències per a ells i pel país. Al relat l’autor alterna persones i fets històrics amb personatges i històries de ficció.

Ens trobarem per comentar el llibre dimarts 27 de febrer a les 20.30 h. a la Biblioteca.

 

Guia de lectura

per saber-ne +

Pàgina oficial

Instituto Cervantes

Entrevista "A fondo" (1976)

 

Nou comentari