Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Clara Usón. La hija del Este (març 2018)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

La hija del Este és, entre moltes altres coses, la història d’Ana Mladic, la filla de Ratko Mladic el "carnisser de Srebrenika" i general serbi a la guerra de Bòsnia. Ana té vint-i-tres anys estudia medicina amb èxit i adora el seu pare fins que descobreix que és un assassi. Llavors agafa una pistola s’engega un tret i mor. Autodestrucció, sacrifici o desesperació?

A partir d’aquest fet, real, com tants i tants fets d’aquesta novel·la, Clara Usón en explica dues històries més: la vida i miracles dels principals militars i polítics responsables de la guerra i la vida quotidiana i els sentiments de la població civil durant el conflicte. Barreja temps i llocs fets i personatges reals i imaginaris per intentar portar al lector a l’origen de la guerra, a les causes de la neteja ètnica, als arguments que s’esgrimien pel genocidi, a les cases de cristians i musulmans, serbis i croats que fins aquell moment havien conformat Iugoslàvia.

Clara Usón ens presenta un relat literari però que és també alhora un retrat social, psicològic i històric d’un poble, d’uns pobles, que vint anys després encara estan curant les seves ferides.

La hija del Este es va publicar el 2012, l’any següent va guanyar el "Premi Ciutat de Barcelona" i el "Premio Nacional de la Crítica". Ens trobarem per comentar-la dimarts 20 de març a les 20.30 h. a la Biblioteca.

Guia de lectura

per saber-ne +

Clara Usón a la viquipèdia

Entrevista a "Jot Down"

Entrevista a "Via llibre" (TV3)

Nou comentari