Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Yasmina Khadra. El atentado (abril 2018)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Yasmina Khadra és el pseudònim que utilitza Mohamed Moulessehould (Sàhara algerià, 1955) per protegir-se i poder així denunciar la corrupció política i el fonamentalisme islàmic sense patir represàlies. Moulessehould va formar part de l’exèrcit algerià durant molts anys i va arribar a ser-ne comandant.

Actualment ha abandonat l’exèrcit, viu a França i tothom coneix la seva vertadera identitat però no ha volgut mai abandonar el seu nom de ploma, que és la combinació de dos dels noms de la seva dona.

És l’autor àrab més traduït i un dels més premiats, la seva producció inclou més de vint obres, la majoria novel·les on tracta els conflictes del món musulmà, la violència i la doble visió entre occident i el món àrab.

El atentado, publicat el 2005, explica la història d’un cirurgia àrab-israelià que viu a Israel amb la seva dona, després d’un atemptat suïcida i d’haver atès les víctimes a l’hospital on treballa el metge descobrirà amb horror que la responsable de l’atentat és la seva pròpia dona, Amine, palestina. La novel·la aborda el conflicte, etern, entre Israel i Palestina i l’ús del terrorisme i la violència que comporta com a recurs per incidir en la política. Però El atentado és també una novel·la sobre la confiança, sobre fins a quin punt coneixem les nostres famílies, els nostres amics i els nostres veïns, és una història sobre el poder de les ideologies i sobre el sacrifici individual per a assolir el bé general.

Ens trobarem per comentar el llibre dimarts 24 d’abril a les 20.30 h a la Biblioteca

Guia de lectura

per saber-ne +

Yasmina Khadra a la wikipédia (francès)

Entrevista a "Letras libres"

Reportatge sobre l'univers de Yasmina Khadra

Nou comentari