Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Vladimir Voinovitch. Vida e insólitas aventuras del soldado Iván Chonkin (gener 2019)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Comencem l’any amb literatura russa. La novel·la triada per aquest mes de gener és Vida e insólitas aventures del soldado Iván Chonkin (1974), de Vladimir Voinovitch (1932-2018).

Voinovitch ha estat un personatge molt popular a Rússia pels seus escrits i la seva història. Va servir l’Exèrcit Roig i va ser un locutor de ràdio conegut, fins que a la dècada dels seixanta es va implicar en moviments dissidents i va començar a utilitzar la sàtira per criticar el govern i la política soviètica. Fou expulsat del seu país acusat de desprestigiar-ne la imatge, va publicar a l’estranger i va retornar a Rússia després de la dissolució de la URSS i encara va continuar criticant el seu govern.

Vida e insólitas aventuras està considerada la millor novel·la satírica russa dels darrers cinquanta anys. Es va publicar a París i no es va editar a Rússia fins l’arribada de la "perestroika". El seu protagonista és un inútil soldat rus que ha de custodiar les restes d’un avió al mig de l’estepa. Aviat s’adapta a la situació i aconsegueix formar part de la vida del poble més proper, fins que l’any 1941, en plena invasió alemanya algú recorda aquell soldat, ara gairebé un desertor.

La sessió del club serà dimarts 29 de gener a les 20.30 h. a la Biblioteca

Guia de lectura

per saber-ne +

Voinovitch a la wikipedia (en anglès)

Article a "El País". Cultura (2018)

 

 

Nou comentari