« Tornar a la web de la Biblioteca Rafael Vilà i Barnils

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Contra el vent del nord. Daniel Glattauer

Proper Club de lectura, dimarts 12 d'abril, a les 21.30

Contra el vent del nord, de Daniel Glattauer

 

 Leo Leike rep per error uns quants mails d'una desconeguda, L'Emmi. De primer els ignora, però al final, la contesta educadament perquè sàpiga que aquells mails no els rep qui els ha de rebre, que hi ha algun error en l'adreça.

Al seu torn, l'Emmi també el contesta, i de mica en mica, es van fent amics virtualment. A meitat del llibre arriben les confidències, i comença el dubte, en tots dos, de si s'han enamorat o no. És un cas difícil, com no podria ser d'altra manera en un amor literari, de novel·la.

L'Emmi té una vida aparentment satisfactòria i estable, amb marit i fills. La d'en Leo, en canvi, és una situació més inestable, un d'aquells amors que va i ve i no se sap mai perquè no s'acaben d'estimar, o perquè no acaben de trencar.

En el creuament de les cartes hi ha una tensió amorosa i a vegades sexual, que no s'acaba de resoldre i manté el lector enganxat fins el final, el qual no desvetllarem. El que si queda clar, és que si has llegit aquest llibre, necessites llegir la segona part "Cada set onades" on, de veritat, es resolen diversos temes per bé que no al gust de tothom.

Serà difícil comentar aquest llibre en el sentit que molts hem llegit la segona part i no sé si sabrem evitar explicar el final...

L'estil és molt àgil, massa, és immediat. A vegades passen minuts, segons entre correu i correu, i a vegades llargues esperes de setmanes... en fi, un best seller que manté el lector ben enganxat.

Deixeu-me ser dolenta i que llenci algunes preguntes a "l'audiència":

 • L'estil literari és bo?
 • Les idees es repeteixen?
 • Es resol alguna qüestió?
 • Hi ha molts sentiments, però els personatges descrits són rodons? és a dir, tenen una evolució psicològica dins l'argument?
 • Un amor virtual és un amor platònic? Hem arribat a la unió que no ens havíem plantejat: les idees de Plató amb les tecnologies.
 • El podria haver escrit qualsevol sense ser autor reconegut?
 • Que enganxi vol dir que és bo?
 • Què té un llibre per ser un "best seller"?

D'aquestes qüestions en parlarem el dia de la trobada del Club. Fins llavors, disfruteu amb la lectura!

 Sílvia Fontbona

http://lespolsadallibres.blogspot.com/2010/06/contra-el-vent-del-nord.html

Ja podeu enviar els vostres comentaris!

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

 1. Com que potser fallaré a aquest Club, encara deixo anar més qüestions:

  * M'hagués agradat que hi hagués sortit alguna data. "avui dijous 3 de març..." Amb tants mails es perd la noció del temps, no en tens consciència, et diu "tres dies més tard, o tres hores més tard o deu minuts després (...) però com a lector no te'n fa l'efecte. No sabem quan dura aquesta correspondència.

  * També em perdo una mica amb els "Assumpte", "Re", "Fw"

  * Alguns temes són molt repetitus: "Quina de les tres Emis que calça el 37 ets?" Les contínues reconciliacions amb la Marlene.

  *D'altra banda, durant la segona lectura, trobo les cartes més intenses, però amb tanta rapidesa no es pot assaborir l'expressió dels sentiments. p.e. pàg 105 diu (...) "Fa molt temps que no havia tingut una relació tan intensa (...) i poder expressar sentiments d'aquesta manera (...) La vida real és com una cursa de fons, si te'n vols sortir, cal mantenir les pròpies emocions sota control constant:
  -d'Això no n'he de fer cas"
  -Això ho he d'acceptar"
  -Aquí no em puc permetre passar-me..." (diu Emmi)

  El teu mèrit ... m'acceptes tal com sóc, no penso el que puc dir, simplement escric.

  i aquesta relació virtual amb en Leo li permet.

  Sílvia

 2. Es un llibre que es fa somerament avorrit. La veritat no li trobo el què. Ni tensió sexual, ni res, simplement repetició rera repetició. els dos personatges principals són avorrits. No desperten cap mena d'interès, simplement el marit cibercornut és la única aparició interessant en tot el llibre. No hi ha ni humor, ni misteri, ni simplement amor. D'història d'amor? Cap ni una.
  La tal Emmi està molt lluny de l'Emma Bovary. Novel·la romàntica? MIL VEGADES MILLOR DANIEL STEEL.
  Salutacions.

 3. La sessió va anar força bé. Hi van assistir 16 persones. El llibre va obtenir una puntuació de 6.

  Es va comentar que era un "best seller" romàntic, la immediatesa dels missatges i que tenia un final obert.
  No hi ha veu d'un narrador.

  Cal llegir "Cada 7 onades" per saber com acaba la història.

  Es va comentar que el llibre recordava a l'altre "La societat literària i de pastís de peña de patata de Guernsey", de Mary Ann Shaffer.

  Veure més comentaris i polèmiques a través del Facebook de la Biblioteca d'Arbúcies.

Escriu el teu comentari

simple_captcha.jpg
(escriviu el codi de la imatge)

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal